Skip to content

**** ****

LOAD"COM64.NET",8,1

The Commodore 64 : 40th Anniversary Special


Tämä vuosi on Commodore 64:n juhlavuosi! Tänä vuonna rakas kuusnepamme täyttää 40 vuotta! Kuinka moni olisi uskonut, että vielä 40 vuotta julkaisunsa jälkeen kone elää ja voi hyvin? Vieläpä, että sille julkaistaan yhä pelejä ja lisälaitteita? Varmasti meillä kaikilla on lämpimiä muistoja kuusnepasta ja kyllä se lämmittää sydäntä nähdä kuinka aktiivinen harrastajakunta meillä onkaan!

Meillä jokaisella on omat suosikkimme lapsuudesta. Toisille se on Commodore Amiga. Toisille MSX, Sinclair Spectrum tai vaikkapa Nintendo NES. Minulle ne erityisen lämpimät muistot tuovat Commodore 64. Edelleenkin kun näkee kuvan jostain tietystä pelistä alkaa mielessä soimaan pelin musiikit. Edelleen myös tiettyjen pelien biisit aiheuttavat kylmät väreet. Voi mennä pitkiäkin aikoja, ettei kuusnepaa tule käynnistettyä, mutta silti aina jossain välissä tulee hinku pelata ja fiilistellä.

Amiga jäi minulle aina jotenkin etäiseksi. Liian sliipattu ja näyttävä, kun taasen C-64:n monet pelit ja pelimusiikit ovat jättäneet pysyvän muistijäljen ja lennättävät minut vuosien taakse lapsuuteen ja moniin pelihetkiin. Nyt näin 47 vuotiaana Commodore 64 on juurikin laite, jonka avustuksella pääsen muistoissani takaisin sinne huolettomaan lapsuuteen ja nuoruuteen. Lukemattomat edelleenkin koukuttavat pelinimikkeet ja pelimusiikit takaavat yhä tunteja ja taas tunteja viihdykettä. Aivan kuin silloin 80 luvulla. Eikä sovi unohtaa, että kuusnepalle yhä julkaistaa uusia lisälaitteita ja pelejä. Aika hyvin nelikymppiseltä veteraanilta.

Yllä olevan videon on koostanut kanadalainen tubettaja ja retroharrastaja: BastichB 64K

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Categorized as: Commodore 64Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.