Skip to content

**** ****

LOAD"COM64.NET",8,1

NES ohjaimen modaus C-64


Olen jo pitkään pohtinut surkeahkon Boomerang-laattaohjaimen kaveriksi jotain hivenen laadukkaampaa ohjainta. Kun miljoonalastikossa pyöri ylimääräinen ehjä Atari-liitännällä varustettu peliohjaimen johto ja nurkkiin on kertynyt tukku NES:n ohjaimia päätin sunnuntain ratoksi modata NES:n laatan kuusnepa yhteensopivaksi. Koska kuusenlosen tasoloikkapeleissä hyppy on toteutettu työntämällä peliohjainta ylöspäin olikin samassa yhteydessä kätevää toteuttaa hyppy NES:n A namiskaan. Vastaavalla tavalla olen viritellyt tuon kuvassa näkyvän Boomerang-laatankin, jonka jälkeen tasohyppelyjen pelattavuus paranee huomattavasti. Harmillisesti tuo Boomerang ei ole kovinkaan kaksinen ohjain, joten toivoin NES:n ohjaimen olevan parempi pelaamiseen.

Hyvä siitä tulikin! Erinomainen ohjain ja nyt pelaaminen on todella mukavaa tasoloikkapeleissä ja monissa muissakin tämä on ehdoton! Aivan kaikkiin peleihin tämä ei mielestäni sovellu, mutta esim. SHMUP- ja tasoloikkapeleissä pelattavuus paranee. En tähän artikkeliin sen kummemmin erittele modauksen vaiheita, vaan linkkaan erinomaisen oppaan tähän artikkeliin. Projekti on varsin nopea ja vaatii vain kolvin, sivuleikkurit ja yleismittarin. Mitataan ensin käytettävä Atari-liitäntäinen kaapeli johtojärjestyksen selvittämiseksi. Avataan NES ohjain. Juotetaan vanha johto irti. Irroitetaan ohjaimen sisältä chip. Juotetaan Atari-liitäntäinen johto paikalleen. Lisätään yksi hyppylanka, jotta hyppy saadaan tapahtumaan NES:n A näppäimestä. Pistetään ohjain läjään ja ei kun pelaamaan!

Modausohje: https://raskulous.com/2020/02/convert-an-original-nes-controller-for-use-on-commodore-64-amiga-atari-and-many-others/

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Categorized as: Commodore 64Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.