Skip to content

**** ****

LOAD"COM64.NET",8,1

Rompenurkkaus 2024


Pitkästä aikaa postaus. Paljon on vettä virrannut maailman merissä siitä kun viimeksi kirjoittelin kuusnepa asiaa. Matkan varrella on elämäntilanne muuttunut ja jonkin verran laitteita on lähtenyt kiertoon.

Tällä hetkellä kokoonpano on seuraavanlainen:

Commodore 64 “leipälaatikko”

Tämä masiina ei varsinaisesti ole aito leipäloota-malli sillä tämän sisällä on varhaisen C-mallin emolevy: ASSY 250466, mutta suotaneen anteeksi kun kuitenkin SID ja VIC-II ovat vielä 6xxx-sarjaa eli SID: MOS 6581R4AR ja VIC-II MOS 6569R5. Tämä se vaan on nätti kuin sika pienenä. Tämänkin sisällä on LCD-television vuoksi LumaFix ja tärkeimmät piirit ovat saaneet päällensä jäähdytyssiilit. Kone on puhdistettu. Kondensaattorit vaihdettu ja virtakytkin puhdistettu ja voideltu. Virtalähteenä on uusiotuotanto virtalähde.

Lisäromppeet:

  • SD2IEC
  • Epyx Fastload Reloaded
  • EasyFlash
  • WiFi Modem

Peliohjaimina Competion Pro 5000, Tac 2, Modattu Boomerang B101 -laattaohjain. Modattu siten että hyppy tapahtuu ylössuunnan lisäksi myös yhdestä tulitusnappulasta, sekä modattu NES-ohjain, josta kirjoitinkin taannoin artikkelin.

The C64 Mini

Tällainen ilmaantui kokoelmaan kun halvalla tuli vastaan. Ei mikään puritaanien suosikkilaite, mutta on kelpo tuote pelailuun. Silloin kun ei innosta hämmästellä mahtaako peli X latautua SD2IEC:llä tai haluaa vaan nopeasti fiilistellä jotain peliä, niin Mini on mitä mainioin laite! Alkuperäisestä ohjaimesta ei ole kyllä mitään hyvää sanottavaa, mutta kun löysin edukkaasti Speedlink:n uusiotuotanto pallopään Competition Pro SL-6602 on pelailu enemmän kuin viihdyttävää. Jos jostain edullisesti Minin löydät ja kunnollisen joikkarin tai db9-adapterin, niin osta ihmeessä. Mukavan kokoinen laite, jota on helppo kuskata vaikkapa mökille tai illanistujaisiin. Toki vastaavan tekisi vaikkapa Rasperry Pi ja BMC 64 yhdistelmällä.

Mitäpä muuta kuuluu?

Edellisen blogauksen jälkeen on allekirjoittaneen elämässä tapahtunut paljon. Muutto, uuden ammatin opiskelu ja sen sellaista. Kun liki 20 vuoden jälkeen asuu ensimmäisen kerran itsekseen on ollut mukava laittaa kotinsa juuri sellaiseksi kuin itse haluaa. Olen intohimoinen radiolaitteiden keräilijä, joten kokoelmiin on tullut monenlaista vanhaa audiolaitetta. Viihdyn parhaiten kodissa, joka on yhdistelmä mennyttä aikaa ja modernia tekniikkaa. Vanhat laitteet eivät ole itselleni niinkään keräilykohteita vaan käyttölaitteita, jotka huollon jälkeen päätyvät säännölliseen käyttöön. Rakkaudesra lajiin on Vintage romppeilleni oma sivustonsa.

Allekirjoittaneen sekalainen sivustosillisalaatti:

Radioharraste-yhteisblogi: FMDX.tk

Vintage Romppeet: Heinikangas.info

Henkilökohtainen radioharrasteblogi: DXing.world

Sisä-Suomen Radioaktiiviset

Commodore-henkinen keskustelufoorumi: C= Foorumi

Radioharrastamisen keskustelufoorumi: FMDX.tk bbs

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Categorized as: Commodore 64Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.