Skip to content

**** ****

LOAD"COM64.NET",8,1

PC Engine: New Adventure Island


Viime päivinä on pitkästä aikaa ollut intoa sekä aikaa pelailuun. Paljon onkin kaikilla mahdollisilla laitteilla tullut väännettyä. Retropelaaminen on hyvinkin kausiluonteista, vaikka harrasteryhmiä ja foorumeita tuleekin seurattua säännöllisesti, niin pelaamishinku vaihtelee.

Ykkösrakkauteni Commodore 64:n lisäksi tulilla ovat olleet niin Nintendo NES kuin SNES, sekä emuloituna PC Vita ja RetroArch yhdistelmällä moninaisia laitteita.

NEC PC Engine (TurboGrafx-16) on ollut minulle varsin vieras laite. Tuohon aikaan pelailin kuusnepalla ja kavereillanikin oli pääasiassa C64, NES ja MSX laitteita, joten pintapuoliseksi ovat kokemukset PCE:a jääneet. Ehkä muutamia kertoja olen 90-luvun puolella päässyt laitteella pelaamaan.

Niinpä nyt viime vuosina on ollut mukava pääsät tutustumaan itselleni vieraisiin pelilaitteisiin. Pääasiassa tykkään pelata pelini aidolla raudalla, mutta kaikkea ei vain kertakaikkiaan voi omistaa, joten nämä moninaiset konsolit ovat jääneet Nintendoa lukuunottamatta pelattavaksi emulaattorilla.

PC Vita on mitä mainioin alusta emulaattoreiden pyörittämiseen. RetroArch on yksi näppärimmistä ja olenkin pelannut PC Engine / TurboGrafx-16 pelejä sillä. Viimeisimpänä paljon aikaa on tullut vietettyä Hudson Soft:n New Adventure Island pelin parissa. Ymmärtääkseni Adventure Island – sarja on jatkokehitelty Segan Wonder Boy-lisenssillä. Varsin viihdyttävä peli! Suosittelen lämpimästi tämän genren ystäville.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Categorized as: PC Engine / TurboGrafx16Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.