Skip to content

**** ****

LOAD"COM64.NET",8,1

C=Foorumi 20 vuotta!


20 vuotta sikana

Eräänlainen merkkipaalu sivustollani saavutetaan tänä vuonna. C=Foorumi täyttää 20 vuotta! Pienelle harrastesivustolle varsin kunnioitettava ikä. Aivan tarkalleen en muista ajankohtaa milloin foorumin polkaisin tulille. Jonkinlaisia esiasteita oli jo ennen vuotta 2002, mutta nykymuotoisen foorumin katson käynnistyneen vuonna 2002.

Harmillisesti alkupään viestejä ei ole enää tallella. Joitain löytyy WayBackMachinen kautta. Ensimmäinen foorumin esiaste oli viritelty vastaavanlaiselle alustalle kuin Saku-Foorumi. Ensimmäinen Commodore-Foorumi kyhättiin YaBB alustalle ja muistaakseni vuodesta 2005 alkaen foorumin moottorina on toiminut SMF.

Niin ne vuodet vierivät ja foorumi on huippuvuosistaan tuntuvasti hiljentynyt. Facebook ja muut vastaavat sosiaalisen median palvelut ovat vieneet käyttäjiä keskustelfoorumeilta. Eihän foorumini ole koskaan ollut mikään huippusuosittu, mutta tätä kirjoittaessani viestejä on kirjoitettu 6615. Hieno saavutus pieneltä foorumilta. Vaikka foorut ovat holjentyneet, niin silti C=Foorumi porskuttaa eteenpäin ja silloin tällöin sinne ilmaantuu myös uusia viestejä.

Juhlavuoden kunniaksi palasin perusasioiden äärelle eli yksinkertaistettuun ulkoasuun täällä pääsivulla. Monia turhanpäiväisiä kirjoituksia arkistoitiin ja aikomuksena olisi myös päivittää ja modernisoida nykyisiä. Samalla sivustosta tuli enenmmänkin blogi, jossa kirjoittelen värkkäilyistäni Commodore-koneiden ja muiden vanhojen laitteiden parissa.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Categorized as: Commodore 64Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.