Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Syypori6510

#16
Lainaus käyttäjältä: TheMrJamu - tammikuu 05, 2014, 14:48

Tuossa C64:n av-liittimen pinni 6 keskellä.


Vettä on ehtinyt virrata vantaassa ja nyt vasta huomasin vastauksesi. Piti ihan tarkistaa vanhoista meileistä, että eipä ole tullut tuosta mitään ilmoitusta sähköpostiin tammikuun viidentenä.

Mutta joo, kiitos tarkennuksesta, nyt sitten vasta tajuankin, että mun johtoviritys on ollut päin honkia. Tuossa huuto.netistä ostamassani din-8 liitinvirityksessä ei ole lainkaan tuota keskinastaa nro. 6 (chroma). Näkyy nipin napin tuosta mun kuvastakin, että eihän siinä keskellä mitään ole. Olen tyhmyyttäni siis kytkenyt s-videon chromaan ja lumaan pinnit nro 4 ja 1, eli composite videon ja luminancen. Näköjään siitä tuloksena saadaan tuollainen rasteroitunut kuva joka kuitenkin suurinpiirtein näyttää oikeanlaiselta.
#17
Lainaus käyttäjältä: TheMrJamu - joulukuu 09, 2013, 00:42
Kuori auki tuo kuusnepan pään DIN-liitin ja katso onko keskunastaan juotettu vastus. Jos ei ole niin pistä siihen 330 ohminen vastus väliin - saattaa hyvinkin auttaa. Näitä omituisia kuvaongelmia on näkynyt juurikin s-videokaapeleissa, jotka ovat olleet ilman ko. vastusta.

Kiitos vinkistä. Tuota voisin koittaa kunhan ehdin. Yleismittarilla tutkittuna tuo keskusnasta on toisenpään RC liittimien maa, eikä siinä mitään vastusta näyttäisi olevan.
#18
Minulla mykistyi yksi alkuperäinen murikka tällä viikolla, eli kiinnostusta ja tilausta luotettavalle powerille kyllä olisi. Itse en voimaelektroniikasta ymmärrä paljoakaan, mutta kasata kyllä osaan jos saa ohjeet.
#19
Pikku päivitystä tämän projektin äärestä.

CPU emulaatio on nyt hyvässä kuosissa, C64 Testsuiten op-code testit menevät läpi (myös illegaalit op-codet) yhtä pikku hikkaa lukuunottamatta joka on SBC komennon overflow-flagi desimaalimoodissa (jolla ei tosin ole p********n väliä koska tuolle flagille ei ole käyttöä desimaalimoodissa). En tajua kuinka tuo pitäisi toteuttaa, apu tervetullutta. Myös Testsuiten cputiming -testi menee läpi, eli oletettavasti komennot vievät oikean määrän cyclejä kussakin addressing modessa.

Grafiikan eli VIC-piirin puolelta seuraavaa: värit toimii, reunukset toimii lähestulkoon oikein, X/Y scrolling toimii, rasterline interruptit toimii ja kaikki 5 validia grafiikkamoodia toimii. Sanottakoon tosin, että testaus näiden osalta on ollut melko ylimalkaista koska se on ollut hieman hankalaa.

Edelleen mennään reaaliaikaa hieman nopeammin, mutta ei yhtään liikaa. Saas nähdä vieläkö onnistuu kun spritejä pitäisi alkaa tukemaan, homma joka taitaakin olla seuraavana työlistalla.
#20
Liitteenä pari kuvaa, toisessa johtoviritys jolla vien kuvan television S-Video liittimeen ja toinen kuva huonosta kuvasta joka on tuloksena. Kuva siis on melko tarkka, mutta siinä on tuollainen rasterikuvio päällä. Livenä kuva oikeastaan vielä hieman pahempi kuin mitä tuosta liitekuvasta käy ilmi. Olen testannut useammalla C64:lla ja kaikilla sama juttu.

Eli ilmeisestikään en osaa käyttää oikein tuota aikoinaan huuto.netistä ostettua adapterin pätkää koska lupauksena oli hyvä kuva. Sinänsä kytkentä ei totaalisen pielessä kait voi olla koska värit tuota rasteria lukuunottamatta ovat oikein. Missä siis vika?
#21
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: vaisua
lokakuu 21, 2013, 12:06
Olen tässä samaa ihmetellyt. Mahtaako suomalaiset harrastajat olla aktiivisia ulkomaisilla foorumeilla? Lemonissa tai jossain?
#22
Kuusnepan näppäimistön liittäminen raspiin ja emulaattoriin onnistui erinomaisesti. Näppis toimii just eikä jetsulleen niinkuin pitääkin ja vie voltti- ja maapinnin lisäksi raspista vain 4 datapinniä. Hittolainen, aina sitä oppii kunhan viitsii yrittää, vaikka meni tuohon tämän viikon kaikki arki-illat 100%. Lisään kytkentäkaavion projektisaitille kunhan saan sen piirustettua.
#23
Lainaus käyttäjältä: virgo - syyskuu 29, 2013, 22:55
vaikuttavaa pitänee kokeilla heti kun raspi löytyy omalta pöydältä

Kerroppa heti jos jotain murheita kääntämisen tai ajamisen kanssa. Ja tämä myös muille mahdollisille testaajille. Viimeisin valmis binääri löytyykin tuolta versionhallinnasta joten ihan pakko ei ole kääntää mitään.

Menetin ainakin toistaiseksi toivoni USB ajurin suhteen joten ajattelin koittaa pultata C64:n näppäimistön suoraan raspin GPIO pinneihin kiinni. Koska käytettävissä olevia pinnejä vaan ei ole tarpeeksi niin tarvitaan hieman elektroniikkaa väliin. Postissa odottaa noutoa 74595 ja 74165 piirit joilla olisi tarkoitus tehdä serial-parallel ja parallel-serial muunnokset. Mun elektroniikkaosaaminen ei kuitenkaan ole kovin kummoista joten hyvät neuvot voi tulla tarpeeseen. Jos joku heti osaa sanoa mahtaako temppu noilla piireillä onnistua, tai mitä kannattaa ottaa huomioon jne. tai niin olen kuulolla.
#24
Noni, emulaattori kykenee nyt ajamaan basic ohjelmia. CIA piiritkin toimii sen verran, että timerit toimii, irq:t toimii ja näppäinpainalluksia pystyy syöttämään sisään. Näppäimistö on kylläkin täysin ohjelmallinen testitoteutus joka syöttää vain sisään ennalta ohjelmoidut plörinät, niinkuin vaikka tuon kuvan basic ohjelman.
#25
Lainaus käyttäjältä: ocean - syyskuu 22, 2013, 23:54
Olihan siellä sentään meikäläisen 64G, SX ja Jupp3:n 128D tulilla. Enemmänkin olisi ollut koneita mukana, mutta ei pöytätilat riittäneet (eikä Ultimate 1541-II:t  :P ). Ehkä sitten ensi kerralla dualsid-64 ja Plus/4 monitoreihin kiinni. Kiitoksia kävijöille noin niinkuin omasta puolestani  ;)

Juu, kiitokset erinomaisesta Mssiah esittelystä. Ja kaikille muillekin järjestäjille ja näytteilleasettajille.

Kivahan se olisi ollut moikata tuota Virgoakin jos olisi tunnistanut ja kiittää vielä ansiokkaasta tiedoston latausosoitteen esillekaivuu rutiinista josta jauhettiin tuolla bitin nypläyksen puolella.

#26
Kävinpä minäkin ihmettelemässä, etenkin niitä muutamia 64:sia ja muita ei-amigoita. Ei sinällään mitään Amigoja vastaan, en vaan ole koskaan omistanut yhtäkään.

Toki olisin suurena Bittinurkan ystävänä tullut Jarskimon kättä paiskaamaan, mutta en nähnyt. Kaippa mä olin jo ehtinyt jo poistua.

#27
Noni, nyt tulostuu kaikki aloitusviestit vapaata muistin määrää myöten oikein. Bugeja löytyi useampikin prosessorin koodista: ROR:issa ja SBC:ssä hölmöt lapsukset, sekä lisäksi ADC:ssä ja SBC:ssa (plus ja miinus laskuissa) prosessorin V flagin eli overflow flagin tilan päättely oli päin honkia.

Kyseinen V lippu osoittautuikin melko kinkkiseksi logiikaltaan. Olin alunperin vain noudattanut käsissäni olevan kirjallisuuden ylimalkaista kuvausta asiasta vaikka totuus onkin paljon monimutkaisempi. Anssi Laakkosen ja Mika Huovisen kirja "Commodore 64 Ohjelmoinnin opas - Konekieli" sanoo V lipusta vain tämän: "V-lippu eli ylivuodon ilmaisin asettuu, kun laskennassa saatua tulosta ei voida esittää seitsemällä bitillä". Eikä mitään muuta. Onneksi löytyi blogi jossa asiaan on todella paneuduttu: http://www.righto.com/2012/12/the-6502-overflow-flag-explained.html. Ymmärtääkseni V lippu on melko tärkeä jos meinaa laskea etumerkillisiä, isompia kuin tavun kokoisia, lukuja yhteen ja sen laskentaan täytyy käyttää sekä syötteiden, että laskennan tuloksen arvoja.

Ehkä seuraavaksi CIA piirin pariin. Olisi kiva saada kursori vilkkumaan.

#28
Taidanpa tulla minäkin.
#29
Sain vihdoin väännettyä prossun data cachen päälle ja sillä olikin jopa odotettua suurempi vaikutus emulaattorin nopeuteen. Nyt toimii reaaliaikaa joutuisammin, noin 125% vauhdilla. Ennen kuin prossun instruction cache ja data cache oli kytketty päälle, vauhti oli 9% luokkaa ja fiilikset vähän epätoivoiset.  :)

Nyt tässä voi siis palata varsinaisen pihvin pariin, eli miettimään miksi vapaan muistin määrä tulostuu alkuteksteissä liukulukuna. Kellään hyviä arvauksia?