Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - repsu

Sivuja: 1 2 [3]
31
Commodore 64 / SD kortinlukija C64:een
« : Lokakuu 20, 2016, 17:32 »
En pikavilkaisulla löytänyt vastaavaa ja mielestäni on aikas kiva lelu niin laitan linkit tähän

"
"

Hinta on vielä kyllä "aikas" kimakka :( n.50€!

"http://www.ebay.de/itm/Beige-SD2IEC-Kommodore-1541-Laufwerk-Emulation-SD-Kartenleser-VIC20-C128-C64-/231370496537?hash=item35dec19a19:g:28YAAOSw6btXR5WU"

 :laugh:

32
Kuinkas monelle on käynyt niin että on esim. firmoista kysellyt käytettyjä koneita, laitteita ja siellä atk-vastaava kertoo tyrmäävät sanat:
"juuri viikko sitten meni kuusankoskelle kuorma-autollinen, olet vähän myöhässä"  :-\

Amiksessa duunissa ollessani, löysin ulkovarastosta siistin alle jääkaapin kokoisen puhelinvaihteen, puhelimet, ohjeet jne. raajasin sen himaan ja asensin 4:ään rasiaan, aikansa sillä leikittyäni vein sitten takaisin varastoon josko joku sitä vielä kaipailee. Nooh, kävipä hassusti harmaan partaan valkeaan että ex duuni kaveri kertoi karua faktaa:"Juuh, se ulkorakennus purettiin, tilalle tulee iso halli. Kaikki sisältö viskattiin KUUSANKOSKEN kuormaan"  :bang:

Jos tuon olisin tiennyt niin kellariin olisin raahannut pari uudempaakin digitaalista puhelinvaihdetta yms.
Vattu että manasin tuota _todella_ pitkään, se on kuin dementoinut lottovoitto että sattuu oikeaan aikaan oikeaan paikkaan juuri silloin kun kamat on päätetty dellata että niitä saa viedä kiitos palkalla veke varastosta taikka sitten suoraan pihalla olevalta lavalta  :smash:

Nooh, jokainen arpa ei voi voittaa  :old:

33
Kyllä kun aikansa katseli C64:n spritejä ja sitten tuli luomakunnan kruunu Amiga niin meni minulta sekä monelta muultakin luut kurkkuun ihastuksesta, esim. Joku Marble Madness IHQU  :worship:

Sitten ne sadat sadat Demot, jestas että niitä tuli ladattua mopolla tai kopsattua kaverilta. Niiden hienot graffat ja musat joita kuunneltiin melkein 24/7. Mageineen fantasia kuvineen, sitten jotkut kivat Space Quest ja muutkin kivat tekstipelit aiiihhh...

Nyt kun kattoo jotain "kivaa" demoa puuceelle niin voi äiti, suoraan copy-pastella vedetty doomista, siinä sitten on olevinaan kivaa  :bang:

Pitää katsoakin saanko tänne kuvia, ostamani wanhan A500e:n  joka oli rakennettu n.50-70cm:seen torniin ja siihen sitten virittelin WB vaihtajat, lisämuistit, kiintareita joka paikkaan :) Vielä kivasti sepä toimikin, kunnes pölykerros alkoi ajamaan sitä manalaan niin möin tarvitsijalle poies, se teki siitä standi-pelikoneen  :thumbup:

34
Yleinen Commodore-keskustelu. / Amiga rullaapi
« : Helmikuu 09, 2014, 17:18 »
Katselin tuossa infoja netistä itsellänikin oli A500 ulkoisella kiintarilla ja MFM kovo viritelmällä, A500 tuli 1987 ja wintööt 98 tuli vasta 1988. Eli melkein uskaltaisin nostaa kissan pöydälle ja väittää että Amigan moniajoikkunointi tuli ennen wintöötti, eri asia onkin kuka kopioi keltäkin sydeemit.
En löytänyt Amiga-ketjua mutta commodorehan sekin on ja mieletäni paras laite, siinä on insinöörit laittaneet putket kohdilleen.
Se kuka keksi A500:n täytyi olla super-nero! Hieno idea että hommat saadaan skulaamaan siististi kun ei tungeta vain yhdelle prossalle kaikkea ja siihen impataan I/O piirit ym. skitso-piirit.
A500:n tekijä suunnitteli että joka duunille laitettiin oma prossunsa, graffalle omansa jne. sitten hommaa duunaamaan pääprossu 68000.
Amssu oli helpoin TI-miehille, joka paikassa oli heti vinkit miten saada roskista wanhat ST-MFM kiintarit instattua Amigaan, waude sitä intoa.
Ainoa miinus Amssussa oli kiinni juotetut muistipiirit, jos tuli vikaa (mikä oli harvinaista) niin oli kivan hankalaa vaihtaa muisti.
Muistia koneeseen sai helpommin kuin roskista otettu tyhjä limupullo, palikkaan pohjaan, kiintarin ohjaimella oli usein lisämuistia yms.
Kiintarin kanssa Amiga oli superi, olo kuin taivaassa. Kun leikki pelkästään korppujen kanssa niin päreet paloi varmasti jossain vaiheessa
"syötä 1-diski, syötä 2-diski, syötä 1-diski uudestaan"-ja sitten vasta pääsi pelaamaan.
Graffa on ja oli superia, pc:n 486:lla laitettiin acadilla laskemaan - renderoimaan 3d-kuvaa 2-3vrk:ksi, Amiga teki superit, ja mm. Marble mandess näytti närden munat, oli 3d-graffaa toimivina heijastuksina jne.

voisin melkein uskaltaa julistaa että A500:n oli tasavallan tietokone n:o 2.

35
Toivon mukaan onnistun liittämään tähän liitteeksi. Jos päivä alkaa tympien niin tällä paketilla saat vähän vauhtia :)
Jaahas liian iso eli tässä osa I

36
Yleinen Commodore-keskustelu. / BBS-listat jakoon
« : Toukokuu 08, 2012, 21:47 »
Oletko käynyt joskus jossain purkissa 90-luvulla etkä millään muista kaverisi nimeä?
Löysin itseltäni txt-fileenä convertoituna pc:lle Gurulandian userlistan, olisiko mitään järkeä laittaa sitä tänne? eipä kait :/
itse kyllä löysin sieltä omat kaverini joita nyt metsästän facebookista :D aikas monilla on perheet ja kaikki.
ilmoitelkaa jos kiinnostaa, Gurulandia toimi Lahdessa.

t.reima

37
Commodore 64 / Retroa mm. C=64
« : Huhtikuu 21, 2012, 18:46 »
Aivan pakko on kertoa Retron mekasta johon törmäsin ja sen tarina alusta loppuun.
Olin ollut Lahden Tietokonenurkassa aiemmin töissä mikrotuki-kasaajana, nooh jäin sitten eläkkeelle ja sitten vasta oli aikaa osa-aikaisena
käydä katsomassa kellarin kätköjä, oli kuin 2 maailmansodan jäljiltä, pahvilaatikoita n. 40-50kpl.
Yksi kokonainen kesä siinä meni kun otin laatikon kerrallaan ja tutkin mitä löytyy ja rakensin hyllyt ja jaottelin samat retro-kamat, mukana oli mm. Japaninkielin 110VAC tietokone, toimiva, nimeä en muista. Sinclair,Spectrum kassupelejä tuhansia, monia oli samaa satakunta, paras laatikko oli sellainen kasettipeli jossa tuli mukana kangashihamerkki :)
Muutamia tavaroita oli vain muutama harvinainen, toisia kuten pallo-joikkareita jotka toimivat c-64:ssakin oli muistaakseni 500 uusissa paketeissa :) sitten löytyi Sega Mega Driveja jne.. nooh sitten oli nurkka, huollon jäljiltä HUH. n. 5x6mx1m siellä oli vaikka mitä, c-64:n raatoja, kassu-asemien raatoja, lerputin aseman raatoja, wanhoja Famicon pelikoneita. muutama Vic-20:n pelejä, c-64:n uusia moduleita mm. Terminator. Sitten oli aivan styroxissa olevia A200:n lisämuistikortteja jne. 15kpl. huollon kamoista eli koneista katsoin toimivat ja ne laitettiin huutonettiin taikka liikkeen puolelle myytiin. Sitten loput "retroromut" laitettiin myyntiin periaatteella "5e:lla kaksi kassillista tavaraa valintansa mukaan"  ;D
Juma mikä homma oli, sitten kun olin saanut tuhannet pelit, modulit samoihin kasoihin niille piti rakentaa jonkinlainen järjestys-hyllyt ja tehdä oikein kartat mistä mikäkin löytyy ihan vaan kannettava kellariin ja teksti-editorilla "C64 kasettipeli paikka:D4  8kpl" jne..
Amigan kamaa oli kivasti, muutama rampa A500:n oli, uusia Sega Mastereita muovipaketeissa oli n. 20kpl. C-64:a wanhoja ruskeita styroxpaketeissa n. 5kpl. Sega Saturnin pelejä 20kpl. Sega Masterin moduleita 50kpl. Sega MegaDriven moduleita-lootineen(tietysti) n.300kpl jne..
Hinnat lähti aika korkealta kun pomo päätti niistä minä olin vaan duunari ja sain siitä hyvän mielen kiitokseksi, mutta tärkeintä oli minusta pelastaa tuolta kellarista karmeasta pahvilaatikko-merestä kaikki retrot ja jakaa-myydä se haluaville, sillä vain pomolla ja minulla on oikeus päästä kellariin kamojen kimppuun.
Muistaakseni hinnat olivat lopulta enemmän myrskyn mentyä: Mega Drive 10e, Sega Master 5e. Mega Drive kone 15-20e, Sega Master 50-70e.
Meidät löysi monet uuskauppiaatkin, mm. muistan muoveissa olevan jonkun Fantasy gamen Mega Drivelle, meiltä se lähti 12e, kaikki oli 12e/kpl. ei mennyt kauaa kun samainen peli ilmaantui huutoon ja se myytiin 40e:lla  ::)
Eli, meillä ei kellään ollut muuta kuin minulla aikaa ja tietoa jotenkin noiden reaalisesta arvosta.
Välillä homma meni käteen, mm. löysin roskista meiltä mennyt Sonixin uusia julisteita 200kpl muoveissa koko nippu, nooh minä laitoin ne myyntiin haluaville 20c/kpl. meni kivasti, nooh sitten kun pomo sai tietää niin ahneus iski :( piti saada niistä "harvinaisuuksista" 1e/kpl. siihen se loppui, lopulta meni muutama vuosi ja taas siivouksen tuloksena meni koko nippu keräyspaperiin, ahneus kasvoi niin että minä aloin siirtymään pois tulilinjalta, paras kauppa oli kyllä alkuperäinen Kiina-Pahvilaatikko Sega Master System 5kpl. kaikki avaamattomia ja toimivia ihan uusia 460e meni Ruotsiin kaverille.
Nyt kaverin kuuleman mukaan kaikki paikan retrot (loput) on myyty pois jollekkin könttäsummana, hintaa ei tiedä kukaan.
Sopii vaan ajatella että tuliko lopultakin järki käteen kun homma oli seis 4vuotta mun poistuttua linjalta. Spectrum, Sinclair kassut olivat tiukasti 1e/kpl. jo niistä olisi pitänyt tulla 1000-2000e, sitten oli moduleita jäljellä 30kpl â10e. Eksoottisemmat koneet olivat joku ihmeen SC-3000 kuminäppäinkone siihen löytyi kivasti moduleita aina basicista eteenpäin, onhan mulla se lista jossain kait vielä txt-muodossa.
Nintendoja meni kivasti 20e:n hintaan muuntajan kanssa, pomo laski koneen arvon muuntajalla, sillä koneella ei ollut muuta arvoa mutta 12VDV/1A muuntaja maksaa kaupassa 10-15e, eli se oli koneen hinta :(
Parasta oli alkuaika kun olin saanut inventaarion tehtyä ja listat valmiiksi, monet tilasivat postitse samaa peliä kassuissa "pötköittäin" kun oli tehdas muovikelmupötköissä :)
Kaiken kaikkiaan taitaa sen paikan retroilut olla ohitse, olihan siellä kaksi uutta pahvilaatikossa olevaa Amstrad PC:tä lerppuasemineen mutta niistä kun olisi pitänyt saada 100e/kpl niin ei hyvää päivää, vaikka uusia olivatkin.
Sitten yksi erä oli kiva; 50kpl n. Amstradin disketti-ohjelmia-pelejä, sääli ettei ne löytäneet haluaville.
Sinänsä sääli jos koko komeus meni muutamalla sataa eurolla, kyllä levikki olisi ollut laajempi minunkin aikani jos olisin saanut luvan myydä modulit 1e/kpl ja kassupelit 20c/kpl.
Mutta elämää vain tämä on ei sen enempää.

Tässä oli tarina yhdestä pölyisestä kultasuonesta joka löytyi ja tyrehtyi, vähän väärällä tavalla. Mutta jokainen tekee omalla tavaroillaan miten tahtoo.

Sivuja: 1 2 [3]