Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Max

Sivuja: [1]
1
Myin aikoinaan 80-luvulla nepani Kirkkonummen Veikkolaan lerppuaseman (OC-118N) ja 10 lerpun kera. Loput lerput päätyivät kaverille ja sain ne sieltä hiljattain takaisin kun olivat 20 vuotta varastossa olleet, mukaanlukien vihko johon olen kirjannut joka lerpun sisällön. Olisin onnellinen jos kokoelmaani löytyisi vielä ne puuttuvat 10 jostain, epäilen kyllä että ovat saattaneet päätyä silppuriin. Tyyli on kuvan mukainen, osa on samanlaista TDK:ta, osa muita merkkejä. Tuntomerkkinä samantapaisella tyylillä tehdyt isot numerot. Puuttuvat numerot ovat 2, 9, 32, 33, 37, 44, 45, 52, 55 ja 58.

https://goo.gl/photos/JS6LhKhshH29mUXW6

Oikean lottorivin esittäjälle tiedossa palkkio. Voin myös tarvittaessa tarjota vaihdossa retrokamaa, esim. vastaavanlaisia lerppuja.

2
Uskollinen sotaratsuni Philips CM 8833 on vaihtanut väriä kuvan reunoilla. Esim. valkoisella taustalla oikea ylänurkka on punertava, liilalla taustalla se on vihreä. Muillakin reunoilla näkyy virhettä muttei yhtä paljon. Mustalla kaikki on mustaa. Onko mitään hajua mistä moinen johtuu, ja voiko sellaista korjata?

Ensi vuonna tuo monitori olisi palvellut allekirjoittanutta 30 vuotta. Kerran on kuva mennyt pimeäksi, joskus kauan kauan sitten. Mitä hyviä vaihtoehtoja olisi tarjolla? Kenties joku 14" litteä näyttö? Saisi olla 4:3 scartilla ja komposiitilla. Ja niin että neppiksen, speccien ja Amigan kuvan saa näkyviin. Ainakin S-video kun tuntuu olevan varsin nirso monesti, mutta sitähän tässä ei tarvita.

3
Bongasin torilta Commodore 8296-D:n. Vaikuttaisi varsin harvinaiselta. Näppis vaan taitaa puuttua... ja softat. Mutta jos täällä on innokas harrastaja kuka ei ole huomannut:

https://www.tori.fi/kanta-hame/Commodore_tarvikkeita_32424108.htm

Kaupan päälle pari neppistä...

5
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / 1570:n drive-valo pimeä
« : Maaliskuu 19, 2015, 15:49 »
On mennyt jossain välissä 1570:n drive-valo pimeäksi, mahdollisesti omien räpläysten seurauksena... mutta mutta:

1) Vedin 3V valon piirilevyllä olevaan pistokkeeseen ja valo syttyi nätisti

2) 3-piikkiseen liittimeen ei tule mitään jännitteitä kun laittaa virrat päälle, mutta kun aiheutan virhetilanteen (yrittän lukea olematonta levykettä) niin saan kumpaankin laitaan 5.6V, laitimmaisten pinnien välillä ei ole edelleenkään jännitettä - mutta valo ei syty

3) Yo. jännitteet ovat vain 0.6V jos pistoke on paikallaan. Ei kai sen näin pitäisi mennä?

4) Olen kokeillut kääntää pistoketta eri asentoihin (kun siihen tulee vain 2 piuhaa) tuloksetta. Netistä löysin kuvan jossa punainen oli vasemmalla ja musta keskellä...

Eihän tuon valon puuttumisesta mitään haittaa ole, mutta kun en tykkää käyttää puolikuntoisia laitteita. :) Eli onko vinkkejä missä vika?

6
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / 1570 rutisee
« : Syyskuu 29, 2014, 20:45 »
Onko kokemuksia rutisevasta 1570:stä? Levyasema toimii kyllä täysin, mutta melu on aikamoinen. Kun loota oli aiemmin auki niin mielestäni tuo ääni oli kytköksissä luistamiseen, ts. levy ei pyörinyt kunnolla silloin kun oli rutinaa. Tähän saakka melu on alkanut kun levy on lähtenyt pyörimään ja loppunut hieman myöhemmin, mutta tänään se oli ihan jatkuvaa. Silti lataus toimii.

Laitoin kumminkin koneen sammuksiin ennen kuin savu nousee ja ajattelin joku toinen ilta tutkia tarkemmin. Mutta jos tällaisesta on jo kokemuksia niin laittakaa toki vinkkejä...

Sivuja: [1]