Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - fmatic

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Terapiaa ja Jauhantaa / Retro YouTube-kanavat
« : Lokakuu 16, 2018, 17:49 »
Listataanpa tänne mielenkiintoisia retrohenkisiä tubettajia. Kertokaapa jos omista listoistanne löytyy täältä puuttuvia kanavia mitä seuraatte. Muokkailen listaa hieman luettavamapaan muotoon kun olen taas sivistyksen parissa tietokoneen ääressä  ;D

Tässä lista niistä, joita tulee seurattua

_C64 CUSTOMS_: https://www.youtube.com/user/dadukium
Loistava pieni kanava. Paljon Commodore-aiheisia videoita. Tälle toivoisi lisää tilaajia.

Jan Beta: https://www.youtube.com/channel/UCftUpOO4h9EgH0eDOZtjzcA
Saksalainen Jan Beta on sympaattinen kaveri, joka tekee retro-henkisiä videoita laidasta laitaan. Paljon laitteiden korjailua etc. Jan on alkujaan Commodore-harrastajia, joten soittolistalla on paljon C-64 ja Amiga-videoita. Toiset inhoaa aksenttia, mutta mielestäni Jan Betan videot ovat ehdottomasti YouTuben helmiä ja aksentti tekee niistä vaan entistä parempia. Aitous on iso juttu!

The 8-bit Guy: https://www.youtube.com/user/adric22
Varmasti monelle tuttu. Toiset tykkää, toiset ei. Tulee seurattua uudet videot joka kerta.

LGR: https://www.youtube.com/user/phreakindee
Lazy Game Review. Pidän Clintin tyylistä ja videoista. Pääasiassa PC-juttua, mutta paljon muutakin

Adrian Black: https://www.youtube.com/user/craig1black
Uusia tulokkaita soittolistallani. Joitakin C64 aiheisia videoita ja paljon muutakin mielenkiintoista.

RetroMan Cave: https://www.youtube.com/user/RetroManCave
Aiheita laidasta laitaan. Vanhojen koneiden elvytystä ja mielenkiintoista historiaa ja tarinaa

Perifractic’s Retro Recipes: https://www.youtube.com/user/Perifractic
Paljon Commodore videoita ja omintakeinen tyyli on tällä kaverilla. Kanava on näyttelijä / ääninäyttelijä Christian Simpsonin harrastekanava. Christian on näytellyt pieniä rooleja mm. myöhemmissä Star Wars elokuvissa.

MsMadLemon: https://www.youtube.com/channel/UCSlMemxuBOFu6Rz_Al02nHQ
Maddin videoissa pääosassa pääasiassa Commodore 64 ja Amiga

Sekalaista settiä:

GadgetUK 164: https://www.youtube.com/user/GadgetUK164
8byte Brian: https://www.youtube.com/user/briankrawson
Nostalgia Nerd:https://www.youtube.com/user/nostalgianerdvideos
bwack: https://www.youtube.com/user/bbytew
OldSkoolCoder: https://www.youtube.com/channel/UCtWfJHX6gZSOizZDbwmOrdg
Todd's Nerds Cave: https://www.youtube.com/user/mathemabeat
RetroGamerCouch: https://www.youtube.com/channel/UCWg5OIR5qy9osAAFt_kYjew
The New Retro Show: https://www.youtube.com/user/thenewretroshow
Paul Jenkinson: https://www.youtube.com/user/BuckingTheTrend2008
The Geek Pub: https://www.youtube.com/user/TheGeekPub
TX Dj: https://www.youtube.com/user/TheTXDj
Dan Wood: https://www.youtube.com/user/techguruuk
Retro Marky: https://www.youtube.com/channel/UCQgk2HUFrXYZjFpV31FzbOQ
Amigos Retro Gaming: https://www.youtube.com/channel/UCtsK4QYe2tRdIxoZxwkX3Ww
Jeffrey Birt: https://www.youtube.com/channel/UC2V0T-vGOewtuCW3pazzczQ
The Guru Meditation: https://www.youtube.com/channel/UCYt9E2d_GCrPzquW-5MZwmQ
hellfire64: https://www.youtube.com/user/hellfire64
8-bit Show and Tell: https://www.youtube.com/channel/UC3gRBswFkuteshdwMZAQafQ

2
Hoi nyt meni sunnuntaikolvaajalla sormi suuhun. Tällaisen kanssa en ole vielä vehdannutkaan. Tähän olis hinku tempaista UBEC, mutta eroaa jonkin verran perinteisestä ovikiilasta...vinkkejä otetaan vastaan kuinkas tähän askarrellaan UBEC kiinni.

Liitteenä kuvat ihmeteltäväksi.

3
Tällainenkin meiltä taitaa puuttua eli olisi mukavaa lueskella mitä kukakin tällä hetkellä säätää romppeitensa kanssa. Käryääkö tina, huutaako kolvi hoosiannaa tai heitteletkö oheislaitteilla sitä kuuluisaa telkkää?  :smash:

Tällä hetkellä omat askartelut keskittyy käyttönepan kanssa kikkailuun. Viimeisimpänä kolvailin ovikiila-mallisen virtalähteen näiden ohjeiden mukaisesti entistä ehommaksi http://www.lemon64.com/forum/viewtopic.php?t=48451

Seuraavana olisi sitten tarkoitus sujauttaa koneeseen LumaFix, sillä käytän konetta LCD-tölsyn kanssa, joten pystyraidat ovat melkoisen jäätävät ainakin tuon Sampan paneelin kanssa.

4
Terapiaa ja Jauhantaa / Leppoisaa Joulua!
« : Joulukuu 23, 2016, 16:19 »


Sehän olisi taas se aika vuodesta! Toivottelen kaikille foorumilaisille leppoisaa joulua!
Nyt onkin muutamana iltana aikaa aukaista uskollinen työjuhta ja pelata :old: Pitäis kyllä vaihtaa tämän C-mallin tilalle aito ja alkuperäinen. Itsellä kun kokoelmissa ei ole enää kuin yksi vanha leipälaatikko, jota ei ole raaskinut valjastaa käyttökoneeksi. C-mallia onkin sitten kertynyt liikaakin! (Jos jollain lojuu ylimääräinen lauta jonka haluaa vaihtaa C-malliin niin heitäpä YV  ;) )

5
Bitin Nypläys / GitHub: SID-monitor
« : Lokakuu 26, 2016, 14:48 »
Visualise SID melodies and hum along.

https://github.com/2bt/SID-monitor

7
Avasinpa pahuuttaan tällaisen ketjun. Lähinnä kun huomaa näperrellessään, jotain jännää ja erikoista tai kun tulee nopea kysymys, jolle ei erikseen innosta avata omaa ketjuaan, niin tämä on enemmän kuin oivallinen moiseen toimintaan  :laugh:

  • Voinkin avata pelin toteamalla, kun avasin Quick Shot II Turbon, että oli itselleni melkoinen "shocking news" ne sisältä löytyvät jouset. Miten mulla on hatara muistikuva
    mikrokytkimistä? Vai onko se joku plus-malli?
  • Törmäsin netin syövereissä vinkeeseen projektiin. Jotain tällaista olen kelaillut itsekin. Joku vienyt kelailun astetta pidemmälle -> http://blog.adafruit.com/2013/08/16/raspberry_pi-piday-raspberrypi-32/


8
Blogit / fmatic horisee!
« : Joulukuu 12, 2014, 13:53 »
Huhtikuu 24, 2013, 16:45 by fmatic in Commodore Amiga 

Tästä se lähti Matikin matka Amiga-maailmaan. Olen aika totaalisesti onnistunut välttelemään kyseisen laitteen. Commodore 64 on ollut aina minulle se iso juttu ja kulkenut mukanani 80-luvulta aina näihin päiviin saakka. Amiga on jäänyt itselläni vähemmälle huomiolle. Kersana ei yksinkertaisesti ollut varaa Amigaan ja kuusnepasta siirryttiin paljon paljon myöhemmin sitten suoraan PC maailmaan. Pitkään on kummittellut mielessä Amigan hankkiminen ja kun äskettäin kohdalle osui edullinen kone tuli se vihdoin hankittua.Kone myytiin toimivana, mutta ulkoisesti kulahtaneena. Pakettiin kuului itse kone ja virtalähde. Ajattelin haalia loput sälät muualta. Kuten kuvasta näkyy on Amiga ulkoisesti kellertävä ja joku aikaisempi omistaja oli kirjoitellut siihen tussilla porttien nimiä suomeksi yms. Tuollaiset pienet kosmeettiset jutut ei menoa haitannut. Kun kone saapui olikin ensimmäisenä aparaatin aukaisu ja puhdistus. Näppis oli syönyt kaiken mahdollisen tauhkan itseensä ja koneen sisuksien puunaamiseen vierähti tovi jos toinenkin. Positiivista oli että rakkine todellakin hörähti tulille, joten siinä suhteessa en hankintani kanssa mennyt metsään. Commodoreen tottuneena tuo on kyllä tajuton rohjo. Siis kookas aparaatti. Juu olen toki Aimgoita nähnyt ennenkin ja käyttänyt , vaikken ainoatakaan ole omistanut eli mikään yllätys toki tuo koko ei ollut.

Ensimmäinen hankinta oli A520 TV-Modulaattori, vaikka kaapelinkin toki olisi äkkiä kasaillut ajattelin tuollaisen poistaa ns. ensihätään. Koneeni lienee todella iäkästä mallia, sillä se huuteli WB 1.2 levykettä eli sellaisen metsästäminen oli myös kiikarissa siitäkin huolimatta, että hommasin WB 3.1:n ja sen käyttöön sopivan kickstart-piirin. Jotenkin olen skeptinen, ettei tuo WB 3.1 kovinkaan sulavasti toimisi A500. Korjatkaa jos olen väärässä. Tätä kirjoittaessa piiri on vasta tulossa, joten omakohtaista kokemusta aiheesta ei ole. No WB 1.2 levykkeet ovat tulossa, joten olkoot hätävarana jos WB 3.1 aiheuttaa hiusten halkomista ;)

Pitäisi tutkailla myös levykeaseman kuntoa. Se kun tuntuu ruksuttelevan tyhjiltään. Tästäkään ei ole aiempaa kokemusta saati muistikuvaa, että rutiseeko se omiaan vaikkei levyä ole sisällä. Vissiin vikaantumisherkkiä nuo sisäiset korpunpyörittimet ovat. Jostain tarttui matkaan mös lisämuistipalikka eli kaikki ruhtinaaliset 1MB on nyt muistia härpäkkeessä. Nollamodeemikaapelinkin hankin. Eipä vaan löydy yhdestäkään nykyisestä PC-laitteistani tarvittavaa porttia, joten edessä on todellinen adapterihelvetti. Jospa saan kuitenkin Amigani juttelemaan PC:n kanssa. Ulkoinen korppuasema löytyi rompelaatikostani PC:lle eli kaipa sitten hätätapauksessa onnistuu pelien siirtely CrossDOS:a hyödyntäen WB 3.1:ssä sikäli mikäli se toimii edes auttavasti A500:ssa.

Tässä romppeiden kotiutumista odotellessa ajattelin tehdä jotain (!) kellertävälle kotelolle ja jengihän on foorumeilla raportoineen tietyistä hiusten blondausaineista, jotka poistaa kellastumista. Sen verran uppiniskainen jäärä  :old: tunnustaudun olevani, että otin ja kokeilin jotain tavallista blondausainetta, jonka tuoteselosteesta löytyi maaginen vetyberoksidi maininta. Sekoittelin jämäkän tahnan ja läträsin sen yläkanteen ja sujautin koko roskan kinkun paistopussiin ja vielä tavallinen muovipussi päälle ja lämpöiseen tilaan tekeytymään. Vuorokauden jälkeen pesu ja kas perkele siitähän todellakin oli keltaisuutta kaikonnut. Ei ehkä täydellinen tulos, mutta tydyttävä. Sävyeron huomannee alla olevasta kuvasta.Tästä on hyvä jatkaa  :thumbup:

9
Huoh ongelmaa pukkasi tämän kanssa. Juu luulen, että Saku-foorumilta vastaus napsahtaisi nopeammin, mutta pistetänpä silti ensin tänne. Ikiaikaisen iäkkäässä Amiga 500 koneessani on 1.2 Kickstart ROM ja emolevy on Rev 3. Tarkoituksena oli tuupata Kickstart ROM 3.1 laitteeseen, vaan eipä mokoma lähtenyt pelittämään laitteesani. Ohjeen mukaisesti kokeilin hyppylangalla kannan pinnien 1 ja 31 välille, sekä itse piirissä hyppylanka pinnien 21 ja 31 välille sekä pinni 31 taivutettuna, ettei ota kontaktia. Aparaatti läjään ja tulille. Hassuja värejä vaihtuu näytöllä ja virtaledi vilkuttaa eli piiriä ei tunnisteta?  :smash:

10
Pelit ja pelaaminen / Space Lords "Centaurus"
« : Tammikuu 16, 2013, 12:36 »


Positiivinen pläjäys voin sanoa -> http://csdb.dk/release/?id=114075

11
Terapiaa ja Jauhantaa / Vapottajia?
« : Tammikuu 12, 2013, 11:22 »
Tupakointi vaihtunut itselläni vapotteluun niin kysäistäänpä onko foorumille eksynyt kanssaharrastajia?  8)
Omat romppeet liitteenä :D Oon aina digannut teknisestä näpertelystä ja voin kertoa, että näiden parissa jokainen pääsee vapauttamaan sisäisen MacGyverinsä :D


12
Muut koneet / Dingux-asennusopas!
« : Marraskuu 27, 2010, 13:54 »
Minulta on muutamia kertoja kyselty Dinguxin asentamiseen rautalankaohjetta suomeksi. Se on muiden kiireiden vuoksi jäänyt ja jäänyt, mutta lopulta tässä olisi asennusohjeistus.

Mikä Dingux? "Dingux on Dingoo A-320 känsikonsolille portattu Linux-johdannainen firmware".

Alkuvalmistelut:

Tarvittavat rojut ja palikat:

- miniSD-kortti (miniSD-adapteriin syötetty microSD-kortti käy myös)
- Windows XP (on suositeltavaa tehdä tämän XP:llä, mutta aina voi kokeilla myös Vista + 7)
- USB-piuha
- Lataa Dual Boot Installer ja viimeisin Local Pack täältä. (kaikki kolme osaa)
- Pura paketti: Dual Boot Installer

Ennen Flashäystä:

- Käynnistä Dingoo normaalisti ja kun valikot tulevat näkyviin siirry kohtaan: “System Setup” seuraavaksi “About”, ja paina A
- Seuraavaksi näpyttele seuraava näppäinyhdistelmä: YLÖS-OIKEALLE-ALAS YLÖS-OIKEALLE-ALAS, josta pääsee diagnostiikka ruutuun
- Siellä on näkyvillä jossain kohtaa joko "ILI9325" tai "ILI9331". Kirjoita tuo tieto ylös muistiin itsellesi
- Seuraavaksi laitamme Dingoon USB-loader - tilaan painamalla B-nappula pohjaan ja resetoimalla laitteeen laitteen vasemmalta reunasta löytyvästä RESET-namiskasta
- Dingoo on nyt USB-loader - tilassa. Älä hämmenny vaikka näyttö on musta :)
- Kytke nyt USB-piuha dingoon ja PC:n välille.
- Wintoosa raksuttelee toviin ja eteesi pitäisi aueta: "Ohjatun uudellen laitteen asentaminen" - dialogi, joka tarjoaa etsimään uutta ajuria. Valitse vaihtoehto: "Ei tälläkertaa" ja napauta Seuraava. Etsi ajuria käsipelillä sieltä jonne purit paketin: Dual Boot Installer
- Hetken aikaa raksuttelee ja ajurin asennus on valmis

Flash Firmware:

- Varmista, että edellisessä osiossa asennettu ajuri on varmasti asentunut
- Irroita USB-piuha ja resetoi Dingoo
- Annetaan käynnistyä normaalisti loppuun saakka
- Paina jälleen B-namiska pohjassa RESET-nappulaa
- Kytke USB-piuha kiinni
- Avaa Windowsin komentorivi ja siirry siihen hakemistoon, jonne purit Dual Boot Loader-paketin
- Suorita komentoriviltä komento: usbtool-win 1 hwinit.bin 0x80000000
- Seuraavaksi komennetaan: usbtool-win 1 zImage_dual_boot_installer_ILI9325 0x80600000 (katso minkä ILI-numerosarjan kirjoitit aiemmissa vaiheissa ylös ja muuta ILI9325:n tilalle ILI9331 jos on tarvetta)
- Dingoossa suoritetaan seuraavaksi pieni asennusskripti. Seuraa näytön ohjeita ja valitse vaihtoehto Dual Boot
- Kun skripti on ajettu onnistuneesti eteesi lävähtää SUCCESS-ruutu ja OK-painamisen jälkeen laite käynnistyy uudestaan
- Irroita USB-piuha
- Uudelleenkäynnistyksen alussa pitäisi vilahtaa Dingux-logo ruudulla. Tässä vaiheessa laite ei vielä ole valmis käynnistymään Dinguxin-puolelle joten käynnistysoperaatio jatkuu vanhaan malliin alkuperäisen "käyttiksen" puolelle.

miniSD-kortin valmistelu:

- Jos tietokoneessasi on kortinlukija kytke miniSD-kortti siihen ja alusta kortti FAT32-muotoon ja siirry kohtaan Local Pack-siirtäminen
- Jos sinulla ei ole erillistä kortinlukijaa kytke miniSD-kortti Dingoon-kortinlukijaan. B-Namiska pohjassa näpäytä RESET-nappulaa ja kytke USB-piuha
- Odota kunnes Windows havaitsee Dingoosi. Napauta yhdistelmää WIN+E, jotta saat resurssienhallinnan auki. Navigoi miniSD-korttisi kohdalle ja hiiren oikealla namiskalla valitse alusta.

Local Pack-siirtäminen:

- Pura lataamasi Local Pack miniSD-kortille
- Jos laitteesi LCD-kontrolleri on ILI9331 poista SD-kortilla oleva zImage ja nimeä tiedosto: zImage_poff_9331 nimelle zImage
- Jos LCD-kontrolleri on ILI9325 yllä olevaa ei tarvitse tehdä

Irroita USB-piuha, paina pohjaan Select-nappula ja näpäytä RESET-namiskaa. Laite käynnistyy uudelleen ja boottaa Dinguxin puolelle.

13
Terapiaa ja Jauhantaa / Pelikäytössä olevat laitteesi?
« : Joulukuu 14, 2006, 17:38 »
Kartoitetaanpa ajankuluksi foorumilaisten pelaamiseen käyttämiä laitteita. Vaihtoehdoissa on tällä kertaa nykyaikaiset pelikoneet sillä tokihan kaikki tiedämme, että tällä foorumilla lymyävät tyypit tahkoavat antaumuksella Commodore-koneilla, mutta tiedustellaanpa samalla mitä muita laitteita porukalla on käytössä ajavietteeksi.

Commodore 64:n lisäksi pelailtua tulee satunnaisesti seuraavilla häppäsvärkeillä:

Wanhemmat pelikoneet.

Nintendo NES
Sega MegaDrive II
Nintendo Gameboy
Sony Playstation

Uudemmat pelikoneet.

GB Micro
Nokia N-Gage
PC

14
Terapiaa ja Jauhantaa / Hyvää Joulua!
« : Joulukuu 24, 2008, 10:02 »
Hyvää Joulua kaikille foorumilaisille!

... ja vaihtoehtoisesti toivottelen hyvää vapaapäivää tai työpäivää (lisää tähän oma vaihtoehtosi)  jos joulua et vietä tai juhlit tähän aikaan vuodesta jotain muuta kuin perinteistä punanuttuisen ukkelin juhlaa tai kirkollisen kirjan mukaisen henkilön syntymäbileitä :D

Vietät mitä vietät niin otahan rennosti!15
Terapiaa ja Jauhantaa / Esittele itsesi!
« : Joulukuu 29, 2006, 15:44 »
Pistetäänpäs tällainenkin eli jokainen voi halutessaan esitellä itsensä lyhyesti tai kirjoittaa vaikka pienen kirjan jos siltä tuntuu.

Eli kukapa muu ensimmäisenä kuin Commodore-Foorumin yksinvaltias, diktaattori ja überführer aloittaa!

Eli Janne Heinikangas Jyväskylästä. Vuonna 1975 syntynyt Commodore-fanittaja. Kuusnepa on tietysti se koneiden kone ja ensimmäinen masiina tuli joskus 80-luvun alussa joululahjana. Commodore-henkisen sivuston askartelin vuonna 2000 ja foorumi tuli vuotta myöhemmin mukaan kuvioihin. Commodore Webring tuli sattumalta hallintaani muistaakseni vuonna 2001 ja se onkin ollut sivustoni osana siitä eteenpäin. Sivuston leiska on vuosien varrella muuttunut kerran jos toisenkin ja nyt toistaiseksi pitäydyn tuollaisessa yksinkertaisessa härpäkkeessä.

Päivittäinen näkkileipä tienataan suurkeittiöstä kouluaisten kulinarististen makunautintojen toteuttajana eli soppamies ollaan. Perheellinenkin jopa (taloudessa vipeltää taapero-ikäiset kaksoset) ja kirkollisesti vihitty avioliittoon vaikka ateisti olenkin.

Radioharrastajaksikin voidaan allekirjoittanutta sanoa tosin vaihtelevalla menestyksellä tulee harrastettua (DX-Kuuntelu) silloin kun siihen aikaa ja intoa riittää yleensä aktiivisimmillaan kesä-aikaan Es-kelien aikana FM-alueella. SWL-amatöörikutsu on: OH6-201 SDXL:n palstoilla nimimerkkinä on JJH. Järjestötoiminta on lähinnä rivijäsenenä Suomen DX-Liitossa,   Suomen Kuuntelija-amatöörit ja Sisä-Suomen Radioaktiiviset

Siinäpä tärkeimmät.

Agree or die!

Sivuja: [1] 2 3 ... 5