Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Zilverfang

Sivuja: [1]
1
Pelit ja pelaaminen / Painterboy (Tikkurilan mainospeli)
« : Heinäkuu 03, 2015, 12:22 »
Tällainen linkki tuli Facebookissa vastaan:

Tikkurila Oyj:n Painterboy-arkiston aarteita

"Kuvat ovat tuoreita (kesä 2015) joten esim. kuvassa näkyvä VHS-esittelykasetti on tallessa ja siitä toivottavasti kuullaan vielä.

Kaikki kuvat Copyright (C) Tikkurila Oyj"


Kelpaisi kyllä omaankin C64-kokoelmaan. Varsinkin tuo VHS-esittelynauha vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja sisältö pitäisi saada yleiseen jakoon.

Lisään myös kuvat liitteinä, jos ne sattuvat joskus katoamaan tuolta flickr:stä.

2
Eräässä Facebookin retropeliryhmässä tuli keskustelua Commodorea käsittelevistä Facebook-ryhmistä. Suomenkielistä ryhmää ei ole tullut vastaan, joten loin itse sellaisen.

Jos olet Facebookissa, tervetuloa ryhmään!

https://www.facebook.com/groups/1480631455559720/

3
Minulla on ollut tässä ikuisuusprojektina Commodore 128D -tietokone, joka toimii muuten täysin, mutta sisäisen levyaseman kanssa on ongelmia. Kirjoitin tästä jo muutama vuosi sitten, minkä jälkeen olen hankkinut ulkoisen 1571-levyaseman, josta ajattelin lainata sisuskalut C128D:hen.Olen testannut C128D:n toimintaa esim. Oceanicin ulkoisella asemalla sarjakaapelin kautta, ja sen käyttö onnistuu seuraavalla käskyllä:

To temporary disable internal drive:
open 15,8,15
print#15,"u0>"+chr$(9)
close 15


Vaihdoin pari vuotta sitten 1571:n sisuskalut 128D:hen, mutta homma jäi opiskelukiireiden vuoksi kesken. Sittemmin olen hukannut valokuvan, jonka otin purkamisen yhteydessä tietokoneen sisältä. Nyt en siis enää tiedä, miten päin nuo liittimet pitäisi olla, että tieto kulkee oikein. Ongelmana ovat siis seuraavassa kuvassa näkyvät kolme valkoista liitintä ja yksi musta liitin, jotka voi liittää kummin päin tahansa:Voisiko joku tarkistaa ovatko nuo johdot òikein vai väärin? En ole onnistunut lukemaan kuin yhtä ainoaa levykettä muutamasta testaamastani, ja sekään ei lataa peliä loppuun. Levyasema vain lakkaa pyörimästä ja lukupää jää välillä toiseen ääriasentoon naputtamaan, jolloin olen siirtänyt sitä vain kylmästi käsin oikeaan paikkaan. Olen myös puhdistanut lukupäät isopropyylialkoholilla.

Varmistetaan nyt vielä, että C128D käyttää C64-tilassa samoja latauskäskyjä kuin Commodore 64?

4
Nettihuutokaupat / Commodore-, Amiga- jne. aiheista tavaraa
« : Lokakuu 13, 2014, 13:33 »
Commodore-piireissä kun vaikuttaisi olevan enemmänkin radioamatööri/harrastelijaporukkaa, niin mainostetaan nyt täälläkin. Eli laitoin huudettavaksi Kenwoodin R1000 -liikennevastaanottimen:

http://www.huuto.net/kohteet/liikennevastaanotin-kenwood-r-1000-ei-hv/334323481

Lisäksi myynnissä paljon Commodore-, Amiga- jne. aiheista tavaraa:

http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/990688

5
Tänne voi lisätä Commodore-aiheisia artikkeleita eri lehdistä.

Tämän päivän Pohjalaisessa oli artikkeli, jonka otin talteen digilehdestä.

6
Commodore 64 / Commodore Basic-Videokurssi (VHS) (1985)
« : Huhtikuu 09, 2014, 00:10 »
Sain käsiini vanhan Commodore Basic-Videokurssi -VHS-kasetin vuodelta 1985, ja latasin videon YouTubeen kaikkien katsottavaksi.
7
Tuli tänään yhdellä kirpputorilla vastaan tuollainen C128D + näppäimistö + RF-kaapeli, ja pitihän se ostaa pois.

Itseltäni löytyi jo ennestään C64:n kasettiasema, pari joystickia ja virtajohto, joten kaikki tarvittava pitäisi olla käsillä.

C64-tilassa kasettiasema lataa hienosti pelit, mutta lerppuja laite ei suostu lukemaan. Eli alkuperäisiltä lerpuilta ladattaessa, käskyllä LOAD"*",8,1 ruutuun ilmestyy vain seuraava teksti: ?FILE NOT FOUND  ERROR. Samainen levykepeli on kyllä toiminut tähän asti moitteettomasti sekä 1541 että 1541-II -asemilla Commodore 64:n kanssa.

Mitähän kannattaisi koittaa seuraavaksi? Tämä on siis ensikosketukseni C128:aan, ja pelkästään C64-tilan päälle saaminen vaati hetken Internetin selaamista, ohjekirjaa kun ei mukana tullut laisinkaan.

Neuvoja kaivattaisiin.. :)

8
Pelit ja pelaaminen / Pelien "security codet"
« : Maaliskuu 24, 2011, 23:03 »
Löytyykös mistään Internetin syövereistä skannauksia noista security code "turvakoodeista", joita jotkut pelit vaativat latauksen yhteydessä?

Esimerkiksi Teenage Mutant Hero Turtles -peli kysyy latauksen yhteydessä ennen pelin alkua tuollaista koodia, tuolla on kai pyritty estämään pelien kopiointia aikoinaan.

Itselläni kun on loosena kassuversiona Advanced Tactical Fighter -peli, mutten pääse ko. peliä pelaamaan kun latauksen yhteydessä pitäisi syöttää security code, eikä itseltäni siis löydy pelin manuaalia, vaikka kasetti aito onkin.

Voin lahjoittaa 3 euroa sille joka skannaa meikäläiselle tuon ATF-pelin koodilistan. ;)

9
No niin eli sain käsiini tuollaisen Reset-nappulalla varustetun vanhan mallisen Commodore 64:n, jonka aloitusruutu näyttää tältä:Reset itsessään tuntuu toimivan, eli ruutu räpsähtää näppäintä painettaessa, mutta tuo sama ruutu ilmestyy joka kerta ruudulle.

Tällainen näppäin siis kyseessä, ilmeisesti joku itse tehty viritys?Eli mitään tekstiä saati kursoria tuohon näytölle ei tule, ainoastaan tuollaisia epämääräisiä merkkejä sinne sun tänne. Taitavat muuten ilmaantua joka kerta täsmälleen samaan kohtaan ruutua.

Tietääkö kukaan mitä asialle olisi tehtävissä?

10
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Amigan äänet kuuluviin?
« : Joulukuu 07, 2010, 16:23 »
Terve,

Sain käsiini kaksi Amiga 500:sta ja tarvittavat johdot ym. Pelit lähtevät hyvin käyntiin, mutta ääniä en saa kuulumaan television kaiuttimista. Sama ongelma kummankin A500:n kanssa.

Mitenkäs nämä Amigan johdot vedetään oikein, onko olemassa kenties erilaisia tapoja saada Amigasta äänet pihalle? Olen liittänyt Amigani televisioon siten, että RGB-VIDEO -porttiin olen tökännyt A520 -modulaattorin ja sen RF OUT:ista RF-kaapeli suoraan telkkariin. Mihinkäs noita A520:n AUDIO IN ja VIDEO OUT -liittimiä käytetään? Amigassa näyttäisi olevan myös R AUDIO ja L AUDIO sekä -MONO -liittimet. Olen yrittänyt käydä läpi kaikkia eri mahdollisuuksia, mutta television kaiuttimista kuuluu vain särinää tai ei mitään. Mikäs tuo A520:ssa oleva L/H-kytkin on? Sitäkin olen käännellyt kumpaankin asentoon.

Muistan että itselläni oli joskus samaa ongelmaa vanhan Amigani kanssa, mutta se kärähtii aikoinaan ja nyt sain hommattua tilalle oikein kaksi kappaletta laitteita. Vanhalla Amigallani onnistuin lopulta saamaan jonkinlaista ääntä pihalle, mutta johtokytkennät ovat päässeet unohtumaan ihan totaalisesti. Ohjekirjaakaan en ole koskaan omistanut.

Vielä kun saisi äänet pihalle niin olis aika kova juttu. :)

Sivuja: [1]