Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TheMrJamu

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Voi Jarskimo minkä teit. Bittinurkka videot ovat näemmä kokonaan poissa ja tilalla on jotain Mossen korjausta ja virittelyä  :'(

Kaikki pitäis taas olla olemassa  8)

Kiitos tästä!  :worship:

2
Commodore 1084S monitori
Philips CM8833 monitori
Datel MIDI Interface (tätä voi käyttää Cynthcartin jne. kanssa)

3
:) Vika paikallistettu ja korjattua. :smash:

Mikäs komponentti siinä oli sitten sanonut työsopimuksensa irti?


4
Join kymmenen kaljaa, kun funtsailin, laitanko litiumia vai teflonia.
Päädyin tefloniin, koska kiskoissa, eikä oikeastaan missään muuallakaan näkynyt pienintäkään merkkiä siitä, että siellä olisi koskaan ollutkaan vaseliinia.

Ei niissä varmaan tehtaalta lähtiessä ole ollutkaan. Muiden laitteiden levareissa kyllä on näkynyt  kovettuneita rasvoja. Eiköhän niissä toimi mikä tahansa Florasta mummon ompelukoneöljyyn.

Lainaus
Levyaseman versio 1540050 konkka tuo C13.

Mitäköhän mä olen funtsannut kun luulin, että kyse oli kuuslankun emosta? Syytän töitä. Pitäisi lopettaa töiden teko työpaikalla ja keskittyä enemmän foorumeilla roikkumiseen :D


5
Voitelin kiskot ja tallan AT:n Teflon-spraylla. En suihkuttamalla, vaan pumpulipuikolla.

Itse olen käyttänyt valkoista litiumrasvaa. Toimii hyvin myös cd-asemien rattaissa ja kiskoissa.

Lainaus
Konkkasetissä tuli yksi ylimääräinen elko, C13 220uF 16V.
Uskaltaisiko/kannattaako se kolvata paikalleen, vaikka alunperin sitä ei tässä ole?

Mikä emolevyn versio? 250407? 250425? Näin ulkomuistista kiskaisten kyllä siellä konkka pitäisi olla.
Kuusnepoja avatessa saa kyllä aina yllättyä. Kalustus vaihtelee riippuen siitä minä viikonpäivänä niitä on kasailtu. Myös englannissa ja saksassa kasatuissa on eroja aikas lailla. Toisissa on kasa diodeja ja toisissa ei ole diodeista koskaan kuultukaan. Puuttuva konkka ei oikeastaan edes yllätä :D

6
Terapiaa ja Jauhantaa / Vs: Esittele itsesi!
« : Tammikuu 14, 2019, 11:07 »
Lainaanpa tässä itseäni:

näyttää hyvin vahvasti siltä, että _joudun_ vaihtamaan takaisin atk-hommiin kun on tullut tarjous josta ei ehkä viitsi kieltäytyä.

Noniin tässä on taas oltu vuodesta 2016 IT-alalla. Nyt jo toisessa työpaikassakin. Olisi kyllä pitänyt opetella joku rehellinen ammatti :D

Lainaus
Ensimmäinen oma tietokone oli Comx-35 joka ei tainnut olla taloudessa edes kuukauttakaan - sittemmin on ottanut rajusti päähän etten omista enää kyseistä konetta.

Löytyipä sitten huuto.netistä moinen. Voi tätä iloa ja riemua.

Lainaus
Että tällainen setä se täällä.. 40 mittarissa ja synttärilahjana saatu Tux-pingviinitatuointi käsivarressa naputellaan viestejä. Tällä foorumilla tuskin onneksi mitenkään kummajainen :D

Alkaa tuo 50 lähestymään vuosi vuodelta lähemmäksi. Ehkä sitten C= logo nahkaan? :)

7
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: C64 kärähti
« : Tammikuu 11, 2019, 10:13 »
Viaksi paikantui pelkästään nuo DRAM palikat

 :thumbup: :thumbup:
Hyvä homma! Aivan älyttömän pienillä vahingoilla tuo kone kyllä selvisi.
Onnea lapsille toimivasta pelikoneesta ...vai pelasiko sillä nyt enimmäkseen "joku muu"? :D :D8
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: C64 kärähti
« : Tammikuu 09, 2019, 16:12 »
12 volttia on kyllä aikamoinen tappaja-annos, että kannattaa tosiaan varautua vaihtamaan aika monta kilkettä.
Täysin ilman DRAM piirejä C64 ei taida sanoa yhtikäs mitään.
PLA piiri tuosta on tuosta lähes satavarmasti rikki. Se kun välillä hajoaa jos sitä tuijottaa liian kauan.
Uuden VICin toiminta kuulostaa myös oudolta. Mahtaneeko olla suoraan pakerista risa yksilö? Sen muutaman kerran kun olen C64 SID piirejä tilaillut eBaystä niin lähes kaikissa on ollut vähintäänkin osa filttereistä viallisia, vaikka oli toimivina ja testattuina myyty.

9
Varmaan sanomattakin selvää, mutta muista mitata virtalähteen ulosannot. Jos se on ruskea kiilamallinen poweri, niin niihin pystyy aika usein virittämään dc -puolen uusiksi nykyaikaisilla kikkareilla, vaikka niissä olisikin hieman resiiniepoksia dipattu sisälle.

10
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: Amiga Psu
« : Elokuu 25, 2017, 22:06 »
Saako noita Amigoista ja C128:sta löytyviä "5 pin square din" liittimiä enää mistään? Eli se powerin päässä oleva liitin. Tottelee nimeä DP-215 ja koneiden puolelta löytyvä narttupuolinen nimeä DS-215. Niitä ei näemmä enää valmisteta ja on todella vaikea löytää niitä mistään.
Mulla on yksi C128:n korjauskelvon poweri josta moisen voi kannibalisoida, mutta tarve olisi rakennella useampi poweri C128 koneisiin ja pari tehopoweria A500 koneille.
Ihan vammainen ratkaisu Commodorelta ollut tuon liittimen käyttö.

11
Voi Jarskimo minkä teit. Bittinurkka videot ovat näemmä kokonaan poissa ja tilalla on jotain Mossen korjausta ja virittelyä  :'(

12
Doddih! Taas yksi härpäke lisää mikä on aivan pakko ostaa :D
Vaikuttaa kyllä ihan perhanan hyvältä. Mulla oli joskus SupraTurbo 28MHz A500 koneessa, jossa oli myös SupraDrive XP jollain 40MB SCSI kiintarilla ja 2MB fast/1MB chip.. SupraTurbo on vaihtanut omistajaa, mutta kone ja muut kilkkeet löytyy vielä ja tuo olisi aivan mainio kaveri kyseiseen koneeseen. Olisi hyvä syy kaivaa sekin kaapin perältä käyttöön.

13
Parhaillaan ei värkkäillä mitään, mutta tuossa on pinossa 2kpl SX-64, 2kpl C128, Sinclair ZX80 ja PC Engine ja nämä siis jonossa ensimmäisinä. Näitä ennen tosin olisi tarkoitus tarkistaa A2000:n paristo, jonka pelkään jo tehneen tuhoja. Pitäisi vaan varastaa sitä kuuluisaa aikaa muilta elämän askareilta.

14
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: TOD kellopiiri
« : Elokuu 18, 2016, 21:56 »
Noniin! Taitaakin olla aika väkertää DC poweri kuusnepalle ja pistää tämä härpäke kelloilemaan.

15
Terapiaa ja Jauhantaa / Vs: Krooh..
« : Elokuu 18, 2016, 21:50 »

näin ne aikanaan purkitkin kuolivat
aktiiviset kirjoittajat hävisivät kun alkoi tuntua siltä että huudeltiin tyhjille seinille
ps. oman purkkini soittomäärät olivat 98-02 aikana noin 10 soittajaa vuodessa xD ja en ole harkitsemassa purkin lopettamista vieläkään !

Oma pahamaineinen purkkini kuoli aikoinaan ihan luonnolisesti siihen kun HPY muutti hinnoitteluaan siitä 0,50mk 17-07 välillä oli sessio sitten kuinka pitkä tahansa. Tämä oli joskus vuonna 1998. Internet painoi toki myös tuolloin päälle. Useampi puhelinlinja, kalliit ISDN kikkareet ja v.everythingit pois ja kohti uusia pettymyksiä :)
Veikkaan että nykyisin näitä foorumeita nakertaa aikaslailla naamapaskakirjat ja muut sosiaaliset paskakkeet joissa jengi viettää aikaansa. Muutaman kerran on minuakin pyydetty liittymään vaikka ties-minne lärvikirjaryhmiin juttelemaan nörttiä ja korjaamaan retroa. Kiitos ei! Ei naamakirjaa ja muutakaan meikäläiselle. Mielummin turisen näillä foorumeilla.

Ei tässä mitään paniikkia vielä ole. Muutama hörhö täällä näemmä kuitenkin vielä ihan semiaktiivisesti käy ihmettelemässä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6