Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - fmatic

Sivuja: [1] 2 3 ... 36
1
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: FPGA 6526
« : Huhtikuu 20, 2020, 11:26 »
Seuraan projektia mielenkiinnolla ja asetin tän aiheen pysyväksi niin löytyy helposti.

2
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: G-point BBS news
« : Maaliskuu 02, 2020, 17:43 »
Testasin SyncTerm:llä suoraan Wintoosasta ja pahuksen nopeasti vastasi portista 1024. Muutenkin purkki tuntui toimivan ripeästi! Täytyypä käväistä myös kuusnepa purkissasi pitkästä aikaa.

3
Commodore 64 / Vs: commodore c 64 c ja vga
« : Joulukuu 16, 2019, 12:21 »
Moi,

Äkkisältään muuta keinoa ei tule mieleen kuin Turbo Chameleonin kanssa liittää kone VGA monitoriin.
https://icomp.de/shop-icomp/en/shop/product/Turbo_Chameleon_64.html

4
Tuo liitetiedostoille varattu tilaa täyttyy aina silloin tällöin. Nostin taas kokoa, että mahtuu. Sen lisäksi yksittäisen kuvan koko on n. 5Mb, että jos sen yli menee, niin kannattaa pienentää reippaasti  :)

5
Tällähetkellä remotella on päätevastuksella varustettu antenni, joka antaa mukavasti suuntaavuutta Pohjois-Amerikkaan. Toistaiseksi erilliselle vahvistimelle ei vielä ole tarvetta sillä pienitehoisetkin asemat kuuluu pahuksen hyvin ja AirSpy on erinomainen signaalinkeston suhteen, ettei mitään ylimääräistä harhaa ole vielä bandille ilmaantunut. Tulevaksi kaudeksi täytyy askarrella lisää suuntaavia antenneja lähinnä Etelä-Amerikkaan. DX-Kuuntelu on suurimpia intohimojani, ollut jo lähes 30-vuotta. Talvikaudet perinteisiä taajuuksia keskiaaltoja ja lyhkäsiä ja kesällä sitten elämykset tarjoaa FM-DX ja Es-heijastumat. Kesän nopeatempoiset Es-kelit on kokemuksena aivan huikeat kun FM-bandi on täynnä vaikkapa Venäläisiä asemia  8)

6
Ei taida enää olla Moskova entisellään lyhkäsillä. Niin ne ajat muuttuu kun ei enää Radio Moskovaankaan voi luottaa :old: Voice of Russia tais luopua aika totaalisesti ulkomaanpalvelusta, mutta kiinaa on senkin edestä kuultavissa. Itsellä käytössä etäasemalla häiriöttömissä olosuhteissa AirSpy HF+ ja 800 metriä lankaa Pohjois-Amerikan suuntaan. Tänä talvena olen kuullut toistasataa keskiaalto jenkkiä  :)

7
Löytyi myös Bonito Supercom - moduli, jolla pystyi vaataanottamaan HF-Fax sääkuvia lyhytaalloilta. Hintaa tuolla oli n. 600-700 markkaa  :) Tänäkin päivän Weather Fax:a pystyy vastaanottamaan lyhytaalloilta. Laiteettkaan ei ylettömästi maksa, sillä edulliset SDR-tikkuradiot kelpaa tuohon touhuun vallan hyvin.


8
Edellisestä kokoonpanon kuvasta onkin jo pari vuotta aikaa ja muutenkin se on kuvanjakopalvelussa hävinnyt bittiavaruuteen (niin kuin valitettavasti moni muukin kuva tässä ketjussa). Tässä tämän hetkinen pöytä.


Päivittäiskäytössä olevat koneet:

Commodore 64c

Tähän hätään en kuollaksenikaan muista mikä lauta sisällä on. Aparaattia ei ole sen kummemin modattu kuin, että sisällä on LumaFix ja LED on muutettu siniseksi ja kriittisimimmät chipit on varustettu jäähdytyssiileillä.

Lisävarusteina:

- WiFi Modem
- 1541 Ultimate II+ kasettiadapterilla

Commodore 64 "leipälaatikko"

Tämä masiina ei varsinaisesti ole aito leipäloota-malli sillä tämän sisällä on varhaisen C-mallin lauta: ASSY 250466, mutta suotaneen anteeksi kun kuitenkin SID ja VIC-II ovat vielä 6xxx-sarjaa eli SID: MOS 6581R4AR ja VIC-II MOS 6569R5. Tämä se vaan on nätti kuin sika pienenä  :old: Tämänkin sisällä on LCD-television vuoksi LumaFix ja tärkeimmät piirit ovat saaneet päällensä jäähdytyssiilit.

Kyllä näet oikein! En aja kuusnepoja 4:3 - tilassa enkä CRT-näytöillä. Pienoinen pyhäinhäväistys, mutta tämä ikivanha Sampan LCD ei ihme kyllä juurikaan venytä pelihahmoja (jos ei ollenkaan), joten menköön vaan 16:9 - tilassa kunnes koen joskus valaistumisen  :laugh:

Lisävarusteina:

- SD2IEC
- EasyFlash
- Epyx Fastload Reloaded
- Mini X-Pander - muuten kiva härpäke, mutta Epyx Reloaded ei sen kanssa pelaa yksiin, joten jäi aika tarpeettomaksi kapistukseksi

Peliohjaimet:

Tukku tikkuja: TAC-2, Comp. Pro 5000, Modattu Boomerang B101 -laattaohjain. (ei kuvassa) Modattu siten että hyppy tapahtuu ylössuunnan lisäksi myös yhdestä tulitusnappulasta. Todella mukava pelata tasoloikkaa. Quick Shot II Turbo, Cruiser joka odottelee huoltoa ja viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä hieman erikoisempi pallopää, jota on myyty Commodoren nimellä.

Muut romppeet:

Viimeisessä kuvassa näkyykin sitten tätä konsolisettiä.

- Nintendo NES - varustettuna Everdrive N8:lla. Ohjaimina perinteiset NES-laatat ja NES Max
- SNES Mini Classic - viritelty siten, että sisuksiin saanut ladattua lisää pelejä ja samalla tämä toimii myös NES-emulaattorina. Vaikka aito on aina aito niin HDMI:n kautta tulee huomattavasti kauniimpaa kuvaa kuin komposhitillä.
- Taka-alalla näkyvä RasPi:n sisällä hyrrää RetroPie, jolla ajetaan sitten MAMEa ja Segan konsoleita.

Muuta sälää, jota kuvista voi bongata:

- Kiinanrimpula konvertteri. Lähinnä kokeillut NES:n kanssa. Hyvin pelaa, mutta ei tuota kovin kaunista kuvaa
- Konvertterin alla näkyy yksi tärkeimmistä kapistuksista eli manuaalinen audio/video-kytkin. Tällä on saanut liitettyä kuusenloset ja NES:n yhteen televisioon, jossa on rajallinen määrä liittimiä.
- PS Vita on modernimpaa lelua, johon olen Henkakun avulla saanut emulaattoreita. Voipa pelata retropelejä sohvalla köllötellen.


9
Voidaan kyllä perustaa Discord-kanava. Itsellä se hyrrää päällä säännöllisesti, joten tulisi varmasti käytettyä.

10
Terapiaa ja Jauhantaa / Retro YouTube-kanavat
« : Lokakuu 16, 2018, 17:49 »
Listataanpa tänne mielenkiintoisia retrohenkisiä tubettajia. Kertokaapa jos omista listoistanne löytyy täältä puuttuvia kanavia mitä seuraatte. Muokkailen listaa hieman luettavamapaan muotoon kun olen taas sivistyksen parissa tietokoneen ääressä  ;D

Tässä lista niistä, joita tulee seurattua

_C64 CUSTOMS_: https://www.youtube.com/user/dadukium
Loistava pieni kanava. Paljon Commodore-aiheisia videoita. Tälle toivoisi lisää tilaajia.

Jan Beta: https://www.youtube.com/channel/UCftUpOO4h9EgH0eDOZtjzcA
Saksalainen Jan Beta on sympaattinen kaveri, joka tekee retro-henkisiä videoita laidasta laitaan. Paljon laitteiden korjailua etc. Jan on alkujaan Commodore-harrastajia, joten soittolistalla on paljon C-64 ja Amiga-videoita. Toiset inhoaa aksenttia, mutta mielestäni Jan Betan videot ovat ehdottomasti YouTuben helmiä ja aksentti tekee niistä vaan entistä parempia. Aitous on iso juttu!

The 8-bit Guy: https://www.youtube.com/user/adric22
Varmasti monelle tuttu. Toiset tykkää, toiset ei. Tulee seurattua uudet videot joka kerta.

LGR: https://www.youtube.com/user/phreakindee
Lazy Game Review. Pidän Clintin tyylistä ja videoista. Pääasiassa PC-juttua, mutta paljon muutakin

Adrian Black: https://www.youtube.com/user/craig1black
Uusia tulokkaita soittolistallani. Joitakin C64 aiheisia videoita ja paljon muutakin mielenkiintoista.

RetroMan Cave: https://www.youtube.com/user/RetroManCave
Aiheita laidasta laitaan. Vanhojen koneiden elvytystä ja mielenkiintoista historiaa ja tarinaa

Perifractic’s Retro Recipes: https://www.youtube.com/user/Perifractic
Paljon Commodore videoita ja omintakeinen tyyli on tällä kaverilla. Kanava on näyttelijä / ääninäyttelijä Christian Simpsonin harrastekanava. Christian on näytellyt pieniä rooleja mm. myöhemmissä Star Wars elokuvissa.

MsMadLemon: https://www.youtube.com/channel/UCSlMemxuBOFu6Rz_Al02nHQ
Maddin videoissa pääosassa pääasiassa Commodore 64 ja Amiga

Sekalaista settiä:

GadgetUK 164: https://www.youtube.com/user/GadgetUK164
8byte Brian: https://www.youtube.com/user/briankrawson
Nostalgia Nerd:https://www.youtube.com/user/nostalgianerdvideos
bwack: https://www.youtube.com/user/bbytew
OldSkoolCoder: https://www.youtube.com/channel/UCtWfJHX6gZSOizZDbwmOrdg
Todd's Nerds Cave: https://www.youtube.com/user/mathemabeat
RetroGamerCouch: https://www.youtube.com/channel/UCWg5OIR5qy9osAAFt_kYjew
The New Retro Show: https://www.youtube.com/user/thenewretroshow
Paul Jenkinson: https://www.youtube.com/user/BuckingTheTrend2008
The Geek Pub: https://www.youtube.com/user/TheGeekPub
TX Dj: https://www.youtube.com/user/TheTXDj
Dan Wood: https://www.youtube.com/user/techguruuk
Retro Marky: https://www.youtube.com/channel/UCQgk2HUFrXYZjFpV31FzbOQ
Amigos Retro Gaming: https://www.youtube.com/channel/UCtsK4QYe2tRdIxoZxwkX3Ww
Jeffrey Birt: https://www.youtube.com/channel/UC2V0T-vGOewtuCW3pazzczQ
The Guru Meditation: https://www.youtube.com/channel/UCYt9E2d_GCrPzquW-5MZwmQ
hellfire64: https://www.youtube.com/user/hellfire64
8-bit Show and Tell: https://www.youtube.com/channel/UC3gRBswFkuteshdwMZAQafQ

11
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Haaste
« : Lokakuu 02, 2018, 17:12 »
Oi iloa ja riemua. Nyt sain myös tuon takkuilleen VIC-piirin pelittämään ja onpas priimaa kuvaa tarjolla. Ei yhtään liioiteltua tuon piirin kehut mitä olen eri foorumeilta lueskellut.  :old:

12
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Haaste
« : Syyskuu 29, 2018, 16:34 »
Onneks kuitenkaan tämä foorumi ei liikoja mun kukkaroa rasita, joten tämän voi pitää tulilla vaikkei kukaan kirjoitakaan  ;D

13
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Haaste
« : Syyskuu 27, 2018, 21:44 »
Hiljaista on ollut, mutta tätähän tää on ollut jo pitkään. Tiettyjen syklien mukaan mennään. Jengi on pitkälti somessa Commodore Finland - ryhmässä. Nää foorumit on katoavaa kansanperinnettä, vaikka mun mielestä nämä on parhaimpia juurikin erilaisten ongelmien dokumentointiin ja ratkomiseen.

Itsellä kesät menee pitkälti radioharrasteen parissa, mutta kun illat pimene niin on aikaa ja intoa puuhailla taa näiden rakkaiden vempeleiden parissa. Tuossa juuri elvyttelin ASSY 250466 levyn käyttökuntoon, joka on siis alkupään C-mallin emolevyjä jonka piireinä kuitenkin on vielä leipälootasta tutut piirit. Tässä Assyssa on tehtaalta tullessa ollut ns. piirien mersuiksi kutsutut MOS 6569R5 VIC-II ja 6581R4AR SID. Omasta yksilöstä nämä oli riivitty pois. Sattumalta löysin 6569R5 NOS-piirin (new old stock), joka kuitenkaan ei suostunut tässä kyseisessä emolevyssäni pelittämään, joten jouduin VIC:n ja SID:n osalta turvautumaan vanhempiin versioihin. Hyvin toimivat nekin. Tätä ASSYa on tavattu myös monenlaisilla CIA-kombinaatioilla.

Kaikkinensa tästä tuli kelpo lauta, jonka sujautin ylimääräiseen leipälootan koteloon ja tästähän tuli pöydälle toinen käyttökone. Ainokaisessa näytössäni on luonnolisesti vain yksi S-video -liitin ja koska molemmat käyttökoneet puskee suht kaunista kuvaa tämän kautta tuli hommattua kunnollinen S-video jakaja jonka kautta saan kätevästi vaihdettua koneiden välillä ilman että tarvitsee riuhtoa piuhoja irti konetta vaihtaessa.

Nyt päivittäiskäytössä olevat koneet ovat hyvässä iskussa. Toinen koneeni on C-malli, joka on ns. ykköskone varustettuna 1541 Ultimate II+:lla ja WiFi Modeemilla. Kakkoskoneena hyrräävä leipäloota on varustettu X-Pander 3 palikalla, johon on kytkettynä Easy Flash III ja Epyx Fastloader, sekä lisänä mainio SD2IEC. Kyllä taas kelpaa pelailla 🤩

14
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: C64C musta ruutu
« : Syyskuu 27, 2018, 21:08 »
Nuo epämääräiset merkit sopisi moneenkin. The Pictorial C64 Fault Guidesta voi käydä hämmästelemässä lisää. https://derbian.webs.com/c64diag/

Ihan arvailua, mutta jos tuo U2 CIA lämpenee normaalia enemmän lähtisin tutkimaan sitä. Juotokset sun muut ja lopuks piiri irti ja katsomaan häipyykä dollarimerkit sen ollessa irti...

15
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: C64C musta ruutu
« : Syyskuu 27, 2018, 06:28 »
Kelju kun tuossa levyssä ei näköjään CIA-piirit ole kannalla. Olisi helppo testata kun nyppäisi molemmat tai toisen pois. Kone käynnistyy ilman niitäkin, tosin kursoria ei tule näytölle. Sama homma SID-piirin kanssa eli käynnistyy ilman sitäkin. Vois hyvinkin olla vikaa CIA:ssa jos osa näppäimistä ei toimi.

Testasin piruuttaan omalla ASSY 250466 levyllä, jossa CIA-piirit ovat kannalla nostamalla piirejä hieman irti ja tuloksena oli musta ruutu...

Sivuja: [1] 2 3 ... 36