Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Zilverfang

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Nettihuutokaupat / Vs: Commodore Pet
« : Syyskuu 07, 2019, 14:38 »
En tiennytkään, että noitakin on myyty Suomessa. Koneen takaosassa näyttäisi olevan joku tarra, jossa lukee jotakin ja "Oy".

PIETARSAAREN HUOLTOEXPERTTI OY

2
The Great Giana Sisters (Amiga)

Nyt meni tämäkin versio ensimmäistä kertaa läpi. C64-version olen läpäissyt lukemattomia kertoja.

Tavoite oli mennä kaikki kentät läpi, mutta pää kolahti vahingossa pari kertaa näkymättömään warppilohkareeseen.

Tuli tämän myötä myös jätettyä konkreettisesti jälki yhteen alkuperäiseen Giana-diskettiin, kun tarpeeksi korkeat pisteet on mahdollista kirjoittaa disketille. En tiedä kuka Jari on, mutta lälläslää, oma nimimerkki koreilee nyt pelintekijöiden perässä kolmossijalla.
3
Facebookista Commodore Finlandin huutokaupasta:

- The Great Giana Sisters (Amiga, Boxed)

Ensimmäinen kerta, kun näen Gianaa Suomessa myynnissä. Hintakin jäi mielestäni melko siedettävälle tasolle (161€), vaikka ohjekirja puuttuu ja disketin etiketissä on jälkiä. Lisäksi olisin ottanut mieluummin Saksa-version, kun tämä Englanti-version punkkarikansi on aina ollut jotenkin vastenmielinen.

Peliä myytiin testaamattomana, joten varauduin siihen, ettei se lähde käyntiin ollenkaan. Olin kuitenkin onnekseni väärässä, ja peli toimii moitteettomasti alkuperäislaitteistolla!

On muuten aika euforinen tunne pelata aitoa Giana Sistersiä, vaikkei tämä Amiga-versio C64-version tasolle ylläkään. Pelinä tämä on oikeastaan kaikilla osa-alueilla huonompi. Muistin ohjausta jopa huomattavasti huonommaksi (siis kopioversion pohjalta), mutta yllättävän hyvin Giana pomppii Amigallakin Prof. Competition -joystickilla pelattaessa.

Seuraavaksi sitten nokka kohti Graalin maljaa, eli C64:n Saksa-versiota.


4
Terapiaa ja Jauhantaa / Vs: Ketutus/murehtimisketju
« : Joulukuu 01, 2016, 09:36 »
Kallista, kallista nykypäivänä on niin kallista että kun tarpeeksi kallistuu niin tulee kahvit pöydälle  :bang:
Kun kännyt tulivat markkinoille niin puhelut olivat TOSI kalliita, kännyihin ei ollut varaa kun ne maksoi 25000mk.
raahattajat VAIN 8000mk.
Sitten tuli ns. kilpailu, paras oli joku norppa-paketti, 1e/vrk rajattomasti puhetta ja tekstareita.
Nykyään kun katselee samaa niin kusetuksen makua on ja paistaa, kaikki lobbarit marketeissa/ostareilla tyrkyttää edullista liittymää vain 17e/kk 5000min puhetta ja 1000 tekstaria, MUTTA 6kk:n jälkeen hinta pompsahtaa 30e/kk.
Eli 6kk:n välein taas kaverin luokse uusimaan sopparia.
Eihän meillä edes pitäisi olla mitään lamaa enää, laivatuotanto on turvattu 10vuodeksi ja autoja tehdään uudessa kaupungissa tuutin täydeltä.

Parasta hankkia itselle ja tuttaville kertamaksulla lälläri ja ilmaiset qusot alkaa taas juoksemaan  :old:

Halpaahan tuo kännykän käyttö on, kun ottaa huomioon että tuohon 30 euroon sisältyy kuitenkin nettiliittymät ja muut. Kaikki maailman tieto ja yhteydenpitokanavat ovat auki tuolla 30 eurolla kuukaudessa, eihän tuollaisesta realisoituneesta Sudenpentujen käsikirjasta osannut kukaan haaveillakaan silloin 90-luvulla, saatika sitten kasarilla. Kännykällä maksetaan laskut, tilataan ruoat ja pysäköidään autot.

Tietty jos on :old: ja on jumittunut sinne puhelu/tekstiviestiaikaan, niin silloin saattaa yhteydenpito tuntua kalliilta.

5
hmm ihan jees mutta melko vähän tuosta oppi ?!
mm. miten tunnistit rikkoutuneen muistipiirin muista
( luultavasti lämmöstä )

Tuossahan se on yläpuolella selitetty:

Viallinen muistipiiri löytyi tällä kertaa näppärästi nakkaamalla toimiva yksilö viallisen kaverin reppuselkään.

Ja eikös se tuossa videollakin käy hyvin selväksi, että ehjä piiri asetetaan vuoron perään muistipiirien päälle "reppuselkään", ja kun tietokoneen aloitusruutu näyttää oikeaa muistin määrää, niin viallinen piiri on löytynyt.

6
Nettihuutokaupat / Vs: Commodore tavaraa ja paljon muuta!
« : Heinäkuu 11, 2016, 10:59 »
mielestäni mulla oli peukku ylös päin ei alas...  ???

mutta takasin asiaa se vain on jännä huomata miten jossain vaiheessa laitteiden ja tavaroiden hinnat
ylittää itse tuoteen alkuperäisen myynti hinnan
Nindendolla tuo on jo ihan poskettomissa mitoissa mutta
japseilla on rahaa ostaa nuoruus takaisin hinnalla millä hyvänsä :)

Niin, näin 2010-luvulla nämä hankitaan ihan eri käyttötarkoitukseen kuin silloin 80-luvulla. Pääasiassa nämä hankitaan tänä päivänä keräilymielessä tai pieniä nostalgiatrippejä varten, kun aiemmin nämä ostettiin pääasiassa jokapäiväiseen käyttöön peli-/työkoneiksi.

Keräily-/harrastuskäyttö ja työ-/hyötykäyttö ovat kaksi aivan eri asiaa, eikä niitä voi hintojensa puolesta verrata mitenkään keskenään. Toki niitä voi käyttää ristiinkin, mutta kyllä silloin joudutaan hankinnat tekemään laitteiden retroarvon ehdoilla, ellei joltain ullakolta löydy tavaraa halvalla ja myyjä ei tiedä tämän päivän arvoa.

Keräilijät maksavat vanhoista laitteista tähtitieteellisiä summia, kun taas työkäyttöön nämä pitäisi saada ilmaiseksi. Vaikka omaan järkeeni ei mitenkään uppoa, miten kukaan voi käyttää näitä laitteita tosissaan jälkimmäiseen, koska työkäytössä aika on ajanut näiden ohi jo yli kaksikymmentä vuotta sitten.

Harrastuskäytössä ja nostalgisoinnissa nämä puolestaan ovat parhautta. :)

7
PS. Commodore teki tästä 1541-II asemasta kahta versiota. Mitsumin tekemänä ja Chinon tekemänä.
Mitsumissa on nauhaveto moottori ja Chinonissa suoravetomoottori.
Chinonin versiossa on sellainen ominaisuus kun kääntää sen vipun auki niin jousi ponnauttaa levyn hiukan ulos. Mitä ei ole taasen Mitsumin versiossa.
En tiedä sitten mitä muita rakenteellisia eroja näissä asemissa on?

Ulkoisestikin nuo eroavat toisistaan. Toisessa mallissa lukitusvipu on syvennyksessä, toisessa ei. Myös ledien värit ovat toisinpäin.

Näistä oli aikaisemmin keskustelua Facebookin Commodore Finland -ryhmässä, lainasin kuvan sieltä.

8


Aikoinaan Sanura Suomi toi tätä versiota. Sillä kassun mukana tuli suomenkieliset ohjeet.
Että eiköhän tuo ollunna ihan itse Melbourne House julkaisema versio.
Mitä taasen tulee tuohon bugiseen versioon niin jospa ensimmäiset erät olivat bugisia. Ja Melbourne House huomas mokan ja veti version pois markkinoilta ja julkaisi korjattuna versiona.


No höh onpas ihme kuvasaitti tuo Aijaa.com. Mennynä poistamaan nuo kuvat Fist II kasetista. Kun täällä kysyttiin, että mikä versio minulla on tuosta pelistä. Ja laitoin kuvan valko-vihreästä kasetista. :P

Mikähän olisi hyvä kuvasaitti? Tai kysytään ennemmin mitä Te käytätte?

Itse käytän maksullista Imageshackia, se on toiminut erittäin hyvin jo useamman vuoden.

Nuo ilmaiset kuvasaitit kyllä hävittävät kuvat aikanaan. Siksi ne eivät sovi ollenkaan foorumikäyttöön, koska foorumi menettää merkityksensä, jos sivut ovat vuosien jälkeen täynnä kuolleita kuvalinkkejä. Täältä jos jostakin se jaettu tieto pitäisi mielestäni löytää silloin, kun sitä myöhemmin tarvitaan.

Tällä foorumilla on myös tuo oma kuvienliittämisominaisuus viestin lopussa. Sitä kannattaa käyttää ainakin foorumin sisällä, silloin kuvat pysyvät teoriassa tallessa niin kauan kuin foorumikin on pystyssä?

9
Commodore 64 / Vs: C64 paketin käypä hinta?
« : Maaliskuu 03, 2016, 10:00 »
Jos kyse on tosta Vaasan paketista missä on kone, kasettiasema, joystick ja muutama kasetti ni sanoisin että ei sitten millään.


Täälläkin voisi porukka vähän päivittää hintatietojaan.

Ymmärrän kyllä, että foorumin :old: ovat pyörineet tämän harrastuksen parissa jo mahdollisesti kymmeniä vuosia ja muistanevat hyvin ajat, jolloin C=tavaraa sai kantaa puoli-ilmaiseksi kierrätyskeskuksista pakettiauton puskurit maata laahaten. Onhan näitä laitteita vielä mummolat pullollaan, mutta toimivia laitteita on hetki hetkeltä vähemmän, ja se näkyy myös hinnoissa.

Kyllä nämä huolletut, putsatut ja hyvin testatut laitteet ovat peruspaketteina (C64, johdot, ohjain, kasettiasema, muutama peli) jo lähellä satasta, levyasemat yksistään siellä +60e.

Tiedän hyvin, koska olen itse nämä paketit myynyt. Jos hinnat olisivat liian korkeat, niin ei näitä kukaan ostaisi. Tällaisenaan menevät kyllä kaikki nopeasti kaupan.

Ei enää eletä 2000-luvun alkua.

Kuvassa siis tässä kuukauden sisällä myymäni ylimääräiset paketit:


11
Commodore 64 / Vs: Keskustelua aiheesta: Malliopas
« : Lokakuu 06, 2015, 09:55 »
Mallioppaassa on käyty läpi myös nuo eri levyasemat, joten kysynpä tätä täällä:

Käyttikö DVE-niminen firma Commodoren valmistamia virtalähteitä omissa laitteissaan, vai mistähän näissä kuvissa on kysymys? Kyseinen DVE-virtalähde tuli minulle jonkun miljoonalaatikon mukana, jossa oli myös Commodorea. Virtalähde näytti nimi- ja tyyppikilpeä lukuunottamatta aivan Commodore 1541-II -aseman virtalähteeltä, ja sellaiseksi se myös paljastui kammettuani kilvet irti. Nyt se on käytössä 1541-II -asemassani ja käy ja kukkuu ihan normaalisti.

Lisää kuvia:

KUVA 1
KUVA 2
KUVA 3


12
Muut koneet / Vs: Käyttämättömiä Mattel Aquarius koneita
« : Syyskuu 08, 2015, 13:16 »
Myytkö ja mihin hintaan?

13
Monesti käy niin että foorumille rekisteröidytään into pinkeänä, eikä sen jälkeen käyttäjästä kuulu mitään, eikä hän mitään sisältöä tuota, jolloin mielestäni katoaa tyystin pointti luoda foorumitunnus, sillä kaikki sisältö on kuitenkin luettavissa myös ilman tunnusta.

Tähän voisin kommentoida sen verran, että näen heti ainakin yhden syyn tehdä tunnus, vaikkei itsellä olisi mitään annettavaa kirjoitusten muodossa. Nimittäin se, että sisäänkirjautuneena näkee heti, mille alueille on tullut uusia viestejä. Sisäänkirjautumattomana pitäisi avata ketjuja läpi tai tarkastella noita päivämääriä, mikä aiheuttaa aivan turhaa työtä.

Itselläni on kaikilla seuraamillani foorumeilla tunnukset, vaikka vain murto-osaan tuotan itse tekstiä.

14
Pelit ja pelaaminen / Vs: Kokoelmakuvia
« : Heinäkuu 30, 2015, 09:29 »
Tein tuossa inventaariota omistamistani peleistä ja nappasin samalla kuvan myös lähes kaikista C64-peleistäni. Muutama peli on vielä vanhempieni varastossa (esim. kaikki kolme TuttoComputer-kokoelmaa). Kuvissa siis noin 20 vuoden keräilyn tulos, kallein yksittäinen peli on maksanut alle kymmenen euroa.

Pelilista löytyy tekstimuodossa täältä:
http://www.nesretro.com/database/listat/muut.php?id=107

Jos kuvat eivät näy ruudullasi kokonaisina, klikkaa kuvan perässä olevaa linkkiä.http://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/1_005.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/2_003.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/3_004.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/4_002.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/5.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/6_001.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/7_001.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/8_001.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/9.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/10.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/11_001.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/12.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/13.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/14_001.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/15.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/16.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/17.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/18.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/19.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/20.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/21.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/22.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/23.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/24.pnghttp://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/25.png

15
Jatketaas tätä aihetta. Projekti on ollut kesän ajan hyllyllä, mutta tilasin muutama päivä sitten aidon käyttämättömän PLA:n:

http://www.ebay.com/itm/Commodore-C64-PLA-906114-01-NOS-/141720178290?

Kun se saapuu, pistän kiinni kannalle. Sitten selviää, että oliko tässä ainoa vika, vai jatkuuko selvitystyö edelleen.

Huh, eikös noilla hinnoilla saisi pian jo toimivan kuusnelosen?

Vai onko tässä ennemmin kyse omien korjaustaitojen koettelemisesta?

Sivuja: [1] 2 3 4