Kirjoittaja Aihe: C64 ja netti  (Luettu 1169 kertaa)

Poissa Krisse

  • Aktiivinen
  • ***
  • Viestejä: 46
    • Profiili
C64 ja netti
« : Helmikuu 24, 2014, 22:32 »
Hämmästyksekseni en onnistunut löytämään tältä foorumilta tuoretta - enkä kyllä vanhaakaan - juttua aiheesta joten esitämpä täällä asiani jotka eivät vielä ole valjenneet.

Vaihtoehtoja näyttää olevan RS232 <-> PC <-> netti ja sitten erilaiset valmiit ratkaisut kuten 64NIC+, Flyer, Comet (jota ei enää valmisteta) ja Comet+ (jota ei vielä valmisteta).

Jos nyt ajatellaan että haluan tehdä kaiken mitä 64 nettiyhteydellä nyt ylipäätään pystyy tekemään mutta en tarvitse mitään noiden kaupallisten lisäfeatureita kuten muistikorttipaikkaa, IEC tai IEEE-488 liitäntää niin onko noiden ratkaisujen toimintatavoissa jotan olennaista eroa? Normaalin RS232 modulin nopeushan ei kai ole kaksinen (paljonko se on?) ja noi muut ratkaisut varmaan voittavat siinä, mutta muuten?

Sitten tuo käyttö. Ennenmuinoin ladattiin haluttu terminaalisofta ja sitten vaan ATDT952184297 (Milkhouse, ark 22-07, wknd 24, 1988-1992 C64/Amiga500) ja homma lähti luistamaan. Pelaako nuo nykypäivän systeemit niin nerokkaasti että kirjoitetaan vaan joku loitsu ja telnetosoi.te ja data rupeaa virtaamaan?

Entä sitten muut yhtyedenottomuodot (mitä 64:lle nyt onkaan, en ole tutkinut, mutta luulisi että jotain maili, nyyssi ja varmaan ftp ym klienttejä löytyy?), löytyykö niistäkin yhteinen sävel noiden erilaisten 'välitysratkaisuiden' kanssa toimimiseen?

Siinä noi asiat nyt olivatkin, mutta ei oikein tullut mieleen tässä vaiheessa. Kun tämän netti-idean sain niin ajattelin tuota RS232-PC ratkaisua mutta tätä kirjottaessani tuli kyllä mieleen että en mä ehkä halua käyttää tiedostojen siirtoon ihan yhtä paljoa aikaa kuin silloin ennen :-)

Ja saa mulle tarjota ostettavaksikin tarpeistoa aiheeseen liittyen vaikka ei kaupasta ostaminenkaan mikään ongelma ole kunhan keksin mitä ostan :-)

varaktori

  • Vieras
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 24, 2014, 23:34 kirjoittanut varaktori »