Kirjoittaja Aihe: Peliarvostelu: Defender of the Crown  (Luettu 4725 kertaa)

Poissa bloodycut

  • Pelifiilistelijä
  • Metusalem
  • *****
  • Viestejä: 148
  • Commodoreilua vuodesta -85
    • Profiili
Peliarvostelu: Defender of the Crown
« : Maaliskuu 30, 2010, 16:04 »
Englanti on sekaisin ja kuningasta ei ole oikein ole olemassa. Perillisiä on kyllä vaikka kuinka monta, mutta kenestä heistä olisi ottamaan tilanne haltuun. Eletään siis keskiaikaa. Olen yksi pyöreän pöydän ritareista. Muitakin on mukana mutta he eivät ole samaa porukkaa meikäläisen kans. Pitänee ilmeisesti valmistautua kivilingoin, ritarein, hevosin ja linnakein ja palauttaa järjestys.Alkumusiikki on erinomainen ja täynnä salaperäisyyttä, tulee oikein mukava fiilis pelatessa tätä peliä. Peli sijoittuu saksien aikaan 1200-luvulle. Voit valita alussa hahmosi Wilfred of Ivanhoen, Cedric of Rotherwoodin, Geoffrey Longswordin tai Wolfric the Wildin välillä. Jokaisella heistä on erilaiset ominaisuudet taistelun, strategian ja moraalin suhteen. Ehkä Ivanhoe on hyvä valinta, mutta muilla pelaajilla jotkin ominaisuudet ovat jopa Ivanhoeta parempia.

Pelaaja heitetään aluksi kartalle, jossa hänen hahmonsa on mustana ritarina. Englannin maaperä on lohkottu omistusalueisiin. Meikähän hyökkää heti ensimmäiseen kohteeseen ja haen apua itse Robin Hoodilta. Miekkonen on oitis juonessa mukana.Tarkoituksena on kukistaa kolme vihollista viimeiseen mieheen ja vallata koko Englanti oman hahmon nimiin. Peli on erittäin mukaansa tempaava. Kartalla liikutellaan omia joukkoja hyökkäämään ja puolustamaan, mitä milloinkin. Välillä käydään turnajaisissa, jossa ratkaistaan voittaja perinteisellä peitsitaistelulla.


Jossain vaiheessa kun alueita on vallattu on hyökättävä linnoihin ja pelastettava prinsessa turvaamaan alkavaa valtiokehitystä ajatellen. Tällöin pelissä alkaa olla jo hieman lopun aikeita ja on aika kohdata suurin armeijoin viimeinen kolmesta vastustajasta. Armeijaa, ritareita ja katapultteja kannattaa olla jo suurempi määrä, ellei näin ole niitä voi myös ostaa mikäli rahaa on.Viimeisen vastustajan jälkeen on rauha palautettu ja Englanti on jälleen kuninkaan valtakunta. Ja sain tämän jälkeen puoli valtakuntaa vai miten se meni? Cinemaware on todella panostanut tähän peliin. Kaikki osa-alueet pelaaminen, grafiikka ja musiikki ovat huippuluokkaa. Pelin toteutus on erinomainen, vaikka välillä pelaaminen on puuduttavan oloista jatkuvien hyökkäämisten ja puolustamisien vuorottelelulla, jokin asia on, mikä pitää tämän pelin parissa useita tunteja. Kenties se on aikakausi joka kiinnostaa, kun miehet olivat ritareita ja naiset linnanneitoja sekä prinsessoja.Pelin loppuvaiheesta läpipeluusta videota Youtubessa katsottavaksi:


Arvostelu:
Grafiikka 10
Äänet 9
Idea 9

« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 30, 2010, 17:00 kirjoittanut bloodycut »