• Lue tämä ennen kuin esität kysymyksen! 4 1
Currently:  

Kirjoittaja Aihe: Lue tämä ennen kuin esität kysymyksen!  (Luettu 3255 kertaa)

Poissa fmatic

  • Ylläpito
  • Metusalem
  • *****
  • Viestejä: 573
  • Respect My Authority!!!!
    • Profiili
    • RaivoGalleria
Lue tämä ennen kuin esität kysymyksen!
« : Elokuu 11, 2006, 15:07 »
Kun suunnitelet aloittavasi uuden threadin kokeile ensin löytyykö haulla ongelmaasi vastaus. Monta yleisongelmaa on täällä käsitelty enenkin. Ei suinkaan ole mikään maailman suurin synti vaikka sama asia kysytään useammin, mutta saatat nopeammin löytää vastauksen ongelmaasi. Näiden ohjeiden tarkoitus ei ole pelotella ketään esittämästä kysymyksiä vaan helpottamaan niihin vastaamista.

Yritä kertoa mahdollisimman paljon ongelmastasi. Jos et esimerkiksi saa ladattua peliä kerro tarkemmin: Mitä yritit ladata, millä yritit ladata ja mitä tapahtui. Yritä kuvata ongelmasi mahdollisimman selkeästi nopeuttaa mukavasti muiden vastaamista kun ei joka kerta tarvitse kysellä lisätietoja. Muotoile kysymys niin, että kaikki sen kutakuinkin ymmärtävät kerralla oikein. Tämä säästää mukavasti myös rajallista palvelintilaani kun jokaisessa kysymys threadissa ei ole liutaa selventäviä kysymyksiä.

Maltti on valttia. Voit joutua odottamaan vastausta kysymykseesi pitkäänkin. Meillä on paljon rekisteröityneitä käyttäjiä, mutta päivittäin foorumilla käy harvakseltaan porukkaa joten odota rauhassa tai kysäise allekirjoittaneelta suoraan vaikkapa sähköpostilla tai huikkaise pikaviestimillä (ICQ tai MSN).

Nämä ovat pelkästään tällaisia yleisohjeita eikä tällä foorumilla saa moitteita jos esittää saman kysymyksen johon on jo aiemmin vastattu tai jos oikeinkirjoitus ei ole aivan vimpan päälle siitä allekirjoittanut pitää huolen. Muistakaa tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan ja kaikki kysymykset ovat tervetulleita  :)

On havaittavissa, että tietyn syklin mukaisesti Commodore 64 tulee aina uudelleen "muotiin" ja uusia innokkaita Commodore harrastajia ja keräilijöitä ilmaantuu foorumille. "Vinkkejä aloittelijoille"-tyyppisiä juttuja kaipaillaan kovasti joitain olen itse tänne koettanut väsätä mutta lisääkin saa kirjoitella jos mieleen jotain juolahtaa!

Muistakaamme ottaa myös uusi tulokas ystävällisesti vastaan ja opastaa pienimmissäkin ongelmissa. Johtoajatuksemme on Commodore-tietouden ilosanoman (Commodore Evankeliumi 64 luku 128 jae ala-allegoria C-16, VIC-20, C-64, C-128 & kumppanit) levittämisen lisäksi käyttäytyä asiallisesti. Siitä allekirjoittanut on hyvin tyytyväinen että juuri tällä foorumilla käyttäydytään fiksusti eikä täällä juurikaan ole turhaa häiriköintiä näkynyt. Olemme välttyneet ainakin toistaiseksi ns. "foorumi poliiseilta" ja muutenkin ilkeillen vastaavilta kirjoittelijoilta. Mielestäni maassamme on ihan liikaa foorumeja joissa ei juurikaan uskalla suutansa aukaista kun ollaan jo karjumassa jotain asiatonta: "Käytä hakua" tai "Kiviäkin kiinnostaa" ynnä muuta turhanpäiväistä paskanjauhantaa. Olen toteuttanut linjaa jossa asiattomasti vastaavat käyttäjät heitetään surutta pellolle tai ainakin vähintään kirjoitus poistetaan. Onneksi kuitenkin foorumillamme uusia käyttäjiä avustetaan asiallisesti sekä ystävällisesti ja siitä haluan aktiivisille käyttäjille lausua kiitokset.

Taannoin tosin valitettavasti jouduin estämään vierailijoiden kirjoitukset sillä palstalle alkoi ilmaantumaan mitä merkillisintä asiaan kuulumattomia höpötyksiä siispä nyt boardille kirjoittaakseen tulee rekisteröityä ja huomatkaa myös poistaa I love YaBB-teksti koska tänne on alkanut pesiytymään myös haamu-accountteja luovia itänaapurimme edustajia ilmeisesti spämmäys tarkoituksissa siksipä poistelen yleensä tilit joissa on muokkaamatta tuo oletusteksti. Myös .ru ja cashette-päätteisillä email-osoitteilla rekisteröityneet joutuvat mappi ö:n ellen 100% varmuudella pysty tunnistamaan, että kyseessä on todellinen Commodoresta kiinnostunut henkilö.

Monesti olen kuullut kommentteja, että foorumimme on kovin hiljainen. Asia koetaan negatiiviseksi, mutta on tavallaan kuitenkin onni ettei foorumi ole niin tavattoman suosittu ei sillä, ettei se olisi hienoa, että meillä olisi tuhansia jäseniä ja satoja viestejä päivittäin, mutta hieman vähemmän tunnettu foorumimme kerää näin käyttäjiä jotka oikeasti ovat kiinnostuneista Commodore-koneista ja muista vanhoista tietokonelaitteista. Siksipä foorumia ei juurikaan mainostella missään vaan asiasta kiinnostuneet löytävät kyllä tänne Googlettamalla.

Tässäpä tätä jauhantaa ja jatketaan vaan samaan malliin!

Tässä muutama linkki "itseopiskeleville":

http://commodore.sigmatic.fi/artikkelit/commodore.shtml
http://www.ntrautanen.fi/computers/
http://koti.mbnet.fi/ktalo/kapseli/
http://www.devili.iki.fi/Computers/Commodore/C64/Koulutus
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 01, 2006, 17:55 kirjoittanut admin »