Commodore > Pelit ja pelaaminen
Parhaiten SID-piiriä rääkkäsi?
(1/5) > >>
fmatic:
Kysytäänpäs foorumilaisten suosikkia pelimusiikin tekijöiden joukosta. Itsellä oli alkuun hankala valita kahden välillä, mutta lopulta päädyin itse maestroon eli Rob Hubbardiin. Lukuisat teokset puhuvat puolestaan: Delta, Rasputin, Commando, I-Ball, IK+, Monty on the Run, Nemesis the Warlock, One on One 2, Powerplay Hockey USA vs. USSR, Skate or Die jne. jne. jne.

Muiden tuotoksista omia suosikkiani ovat mm.

Ben Daglish: Cobra
YIP: BMX Kidz HighScore ja Uuno Turhapuro muuttaa maalle - cover
Kris Hatlelid: Grand Prix Circuit
Chris Hülsbeck: The Great Giana Sisters
Matt Gray: Last Ninja 2
Jonathan Dunn: Ocean Loader 5
Martin Galway: Rambo First Blood Part 2
Maniacs of Noise: Turbo Outrun
Mike Alsop: Wizardry
Jeroen Tel/Maniacs of Noise: Turbo: Outrun

Hyvin on jäänyt edellä olevien biisien lisäksi mieleen Commandon Highscrore-biisi. Sitä tuli sähkökitarallakin joskus tapailtua...onhan siitä joku jo ihan kunnon skittaversion vääntänytkin :)

Kaikkien aikojen suurin C-64 biisi on ilman pienintäkään epäilystä Rob Hubbardin: Delta ja hyvänä kakkosena Cover-biisi: Rasputin joka taitaa olla suurimmalta osin cover biisistä Katjusha tai ainakin osia lainaillaan.
Rlyeh:
Kyllä minäkin Rob Hubbardin puoleen taipuisin, mitä SID:in käsittelyyn tulee. Jos kysyttäisiin pelimusiikintekijää yleensä, olisi Chris Hülsbeck kova sana. Amigan Turrican 2:n soundtrackistä on tullut aikoinaan tehtyä lukuisia covereita eri syntetisaattoreilla. Maniacs of Noise taas soi usein stereoissa.. velhoja on monia.

Edit: piti laittaa R-type latautumaan (C-64) että saisi kuulla Chris Hülsbeckin tekemän upean alkuruudun musiikin  :)
Pitka_Masa:
No kyllähän se Rob vei oman ääneni, niin paljon hyviä musiikkeja. Paras musiikki on kuitenkin Last Ninja 2:n latauskappale, mikä ei ollut Hubbardin.
fmatic:

--- Lainaus ---No kyllähän se Rob vei oman ääneni, niin paljon hyviä musiikkeja. Paras musiikki on kuitenkin Last Ninja 2:n latauskappale, mikä ei ollut Hubbardin.
--- Lainaus päättyy ---

Taitaa olla Matt Gray:n tekemä biisi on kyllä hieno tekele...menee Ocean Loader 5:n kanssa samaan kastiin. Aina silloin tällöin innostun SID-Playerilla veivaamaan noita biisejä, koska mulle aikoinaan peleissä merkitsi pirusti myös musiikki siinä tunnelman luomisessa. Nykypeleissä ne hilipatihippandai-biisit tahtoo olla vaan hissimusiikki-tyyppistä mitään sanomatonta renkutusta :)

Rob käytti biiseissään paljon vinkeää "säröä" (ammattilaiset kertokoon efektin nimen) joka kuulostaa korvaan hyvältä ja josta Hubbardin biisin tunnista aina ja sata varmasti. Jos Monty Mole olisi Commodoren maskotti niin liekö sitten Hubbard Commodoren virallinen ääni tai Mr. SID :)
Jope:
Noista valinnoista Galway! Se mies osasi loihtia SIDistä esiin mahtavia harmonioita ja äänimaailmoja. Ei välttämättä kovin äijä teksnisesti, mutta mitäpä iloa teknisellä kikkailulla jos biisit eivät muuten kolahda yhtään.

Hubbard oli aikaansa edellä, mutta en yleisesti tykkää hänen musatyylistään yhtään.. Kannattaa vertailla muiden 84-86 vaikuttaneiden SID-artistien tuotantoa Hubbardiin, niin etumatka käy entistä selvemmäksi. Vaan ei niin ei. Ukolla on muutama ärsyttävä maneeri, jotka eivät kuullosta minun korvaani hyvältä.

Pitipä ihan vedellä hubbard-dirikka kotoa tähän duunikoneelle, että muistuu mieleen. Hubbardin rummut ja "kilahdus" nyt päällimmäisenä pännivät, lisäksi miehen "viulusoolot" eivät sovi minun korvaani.
Navigaatio
Viestien etusivu
Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta