Kirjoittaja Aihe: Frodo for Symbian Series60-puhelimille  (Luettu 2656 kertaa)

Poissa fmatic

  • Ylläpito
  • Metusalem
  • *****
  • Viestejä: 573
  • Respect My Authority!!!!
    • Profiili
    • RaivoGalleria
Frodo for Symbian Series60-puhelimille
« : Heinäkuu 02, 2004, 17:35 »
Jokaiselle on lienee tuttu Frodo Commodore 64 - emulaattori Symbian Series60 - puhelimille, e32frodo

Emulaattori on vallan näppärä kapistus ja se pyörittää sujuvasti lukuisia C-64 pelejä. Emulaattorilla pelaaminenhan on tietty kaukana aidolla c-64:llä pelaamisesta, mutta ah niin pirun viihdyttävä ajanvietettä.

Asennus puhelimelle on suhteellisen helppoa. Haetaan Hannu Viitalan kotisivulta .SIS-tiedosto ja siirretään se puhelimeen ja asennetaan se joko puhelimen muistiin tai muistikortille.

Luodaan puhelimen muistikortille esim. FExplorerin avulla /documents/e32frodo/ - hakemisto jonne sitten siirrellään emulaattorille kelpaavia .t64, .d64 ja .prg - tyyppisiä tiedotoja eli pelejä.

Heitetäänpä tähän pieni vinkki N-Gagen omistaville Frodon käyttäjille. Oletuksena näppäinasettelu on vähän niin & näin etenkin oletusasetuksilla tasoloikkien kuten Giana Sistersin pelaaminen on hivenen konstikasta sillä hypyt tapahtuvat Gagen ristiohjainta vänkäämällä "ylöspäin-suuntaan"

Pienellä virittelyllä hyppynapin saa määriteltyä siten, että se tapahtuu esim: puhelimen numeronäppäimistä, jolloin tasoloikkien pelaaminen on huomattavista miellyttävämpää.

Jos olet asentanut e32frodon puhelimen muistiin, etkä muistikortille tarvitsee ensin siirellä FExplorerin avulla puhelimen muistista keymap.cfg puhelimen muistikortille josta sen saakin sitten siirrettyä USB-kaapelin avulla Windowsiin (tai Linuxiin) Avataan keymap.cfg käsittelyyn vaikkapa Windowsin Notepadilla (ja laadukkaan käyttiksen käyttäjät voivat käyttää esim KEdit, GEdit etc.)  ja lisätään sinne seuraavat rivit:

8 53 0 1 // Joystick Up (C64) = 5
8 55 0 16 // Joystick Button (C64) = 7

Jolloin saamme hypyn tapahtumaan näppäimestä 5 ja tulituksen näppäimestä 7.

Siirretään USB-piuhalla tiedosto takaisin puhelimen muistikortilla ja sörkitään jälleen FExplorerin avulla keymap.cfg takaisin omalle paikalleen.