Kirjoittaja Aihe: Yleistä löpinää kertakulutuskamasta Siirretty wanhasta sotaratsusta.  (Luettu 2190 kertaa)

Poissa repsu

 • Metusalem
 • *****
 • Viestejä: 149
  • Profiili
Doniin, täälläpä sitä ollaan  :worship:
Toiset specialisoivat laitteensa niin ettei niitä kukaan muu kuin kokoonpano tehdas korjaa, tai ei ole edes tarkoituskaan korjata :(
Itsellä on sikakallis ja sikahyvä Philips:n kahvinkeitin 25v, oli 2h auto-off, vihreä ledikello, ajastin jne.. se vaan ei enää keittänyt kahvia, toki tiesin että varmaankin lämpösulake levystä oli mennyt, niitähän saa Bebekistä 1e:lla kpl.
Käänsin keittimen pohjan taivaisiin ja kappas, siellä oli kertakäyttöruuvit, eli ne oli sellaiset tähden muotoiset (ei torx, eikä kuusiokolo) eli ne kiristyi mutta auki niitä ei olisi saanut kuin poraamalla, roskiin meni hyvä vehje ja vastaava maksoi _taas_ 140e  :'(

Muinoinhan sulakkeet olivat sulakkeita, nykyään tehdään mm. juotossulakkeita, niitä mustia pampuloita, jopa Commodoren tekijöillä ollut jipot mielessä kun on mehevän kokoinen sulake 1A C64:n emolla, sitähän ei oikein saa tavis elektroliikkestä, koska siellä on niitä n.10mm pitkiä ja C64:n sulake n.30mm :(

Kuinkahan monelle tulee mieleen "viri-viri"-jumpperointi :D

Sama kulutus hysteria koskee huonekalua, huoh! ennenpää kun tilasi/osti jotain niin se tuotiin himaan KOKONAISENA, nyt systeri tilasi kuvastosta NetAnttilasta ihmeellisen sohvapöytän, p#?le! 6h meni sitä väännellessä palikoista, osista, nappuloista ja nippuloista :(

Mielestäni IBM:n vehkeet ovat sikakalliita, mutta niissä on aina otettu huomioon huoltaja, muistan wanhemmat ibarit, koneen kun avasi niin ensin silmille pöllähti sininen viidakko, oli nuolta, ohjetta joka kielelle, kuvasarja neuvoi miten mikäkin osa irroitettiin ja varoitettiin että äläs tee liikaa duunia jne jne..  :)

Sama koskee autoja, tämä kertaluonteisuus :( käytin tuttavalla sukulaisen auton öljyn sekä talvi renkaiden vaihdossa, ajoin sen nosturille, homman jälkeen ei lähtenyt käyntiin, siinä sitä sitten ihmeteltiin ja raavittiin harmaata päätä, 3h:n sopertelut ja inginööreille soittelun jälkeen vika paikkallistui kytkin polkimen asento potikkaan, se oli tullut tiensä päähän. nämä uudet kivat (2012) autot kun eivät lähde käyntiin ellei kytkin ole painettuna pohjaan,, nooh potikka kusahti (sopivasti huollossa) ja tietsikka katsoo että kumma hullu kuski kun yrittää startata autoa käyntiin vaikkei tajua painaa kytkintä pohjaan, vanha osa irti (3-johtimen liitin) ja sarjanumerolla tilaamaan Opeliin uutta osaa, kestää tulla 2vrk. hinta peräti huimat 28€ Arg...

Iloisesti Opelin maahantuoja ilmoitti meille myöskin ilosanoman kun tilattiin osa:"uusi osa pitää koodauttaa meillä maahantuojan huollossa tietokoneella sisään"
Samperi, nooh torstaina uutta osaa ja kädet ristiin että auto lähtee käyntiin ja että myyjä puhuisi potaskaa  :-\

Jollei elämä ole tarpeeksi vaikeaa, niin kasataan jätekiviä 10^10kuutiota ja sitten on ainakin vaikeaa. Sopii ajatella 80-90 lukua, ei mitään ongelmaa mitä ei rautalangalla korjannut, nyt tarvitaan kaikkea ihmeellistä Nasa:n tavaroita ja satelliitteja.

Sukulaiselle vaan soitin että autosi (ehkä) saat ensi viikolla, oli lottovoitto että se hajosi nosturille, olisipas ajellut mummolaan keskelle korpea ja esim. pysähtynyt tankkaamaan kylmikselle -30 pakkasella, siinä sitä olisi ollut naurussa todellakin pitelemistä  :laugh:
Genesis Forever Young

Poissa repsu

 • Metusalem
 • *****
 • Viestejä: 149
  • Profiili
Terapiaa? nyt sitä löysin. Todella osuvat sanat  :thumbup:

"
"

heihei mutsi, mä en oo syönyt mun lääkkeitä  :smash:
Genesis Forever Young

Poissa retroman

 • Metusalem
 • *****
 • Viestejä: 256
 • Kunnon ATK-laatutuotteiden räplääjä/Vintage mania
  • Profiili
"heihei mutsi, mä en oo syönyt mun lääkkeitä  :smash:"

Siinä toinen lypsykone,jolla lääketeollisuus rahastaa olemattomien=keksittyjen "sairauksien" kanssa.
Kun lääkerfimat+lääkärit+patenttit ja pseudotaudit saadaan yhteistoimin kehitettyä ja sitten "tauti" ujutetaan viralliseen tautiluokitukseen.Niin sehän on oikea kultakaivos. :old: :laugh:
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 29, 2016, 10:27 kirjoittanut retroman »

Poissa repsu

 • Metusalem
 • *****
 • Viestejä: 149
  • Profiili
Hienoa että juutuubi-upotus futaa jälleen, nyt ovat messut kivoja lukea  :worship:
Tuosta psyka-lääkejutusta sen verran etten oikein tiedä mistä narusta vetää, kukaan ei ole kertomassa oliko "paniikkikohtauksia" 1500-luvulla, ei niitä silloin kyllä diagnisoitu ja määrätty jauhettua rautalehtiä lääkkeeksi tms.

Jotenkin tuntuu että mitä pidemmäksi vuosikalenteri jumppaa sitä hektisemmäksi hommat menee, kaikki on kiire- ei minnekkään (kuten laulussa sanotaan), jokaisella on pinnat tiukalla, ei ole enää aikaa/tilaa inhimillisyydelle. Eikä lääketiede ole mikään autuaaksi tekevät, ehkä helpottava muttei sekään kaikkeen pysty.

Monet vakavasti vammautuneet/sairaat ovat oman onnensa varassa kun lekuritkin sanoo että seuraavat 24h ratkaisee miten tilanne muuttuu.
Itse vähän psykaa "lukeneena" uskon että psyykeellä on oma voimansa ihmisessä, jos ihminen luulee/tuntee että voi huonosti niin sitten voi.

Parhaimmat ovat sairaalassa olevat potilaat joidenka lääkärit sanovat ettei voida enää tehdä mitään, potilaalla ei ole elämänhalua, ei meillä ole siihen mitään lääkettä ja sitten potilas kuolee poies koska ei ole mitään halua roikkua hämähäkin seitin varassa elämässä kiinni.

Sama pätee toisinpäin, lekurit kantaa jo ruumis-arkkua paikalle ja potilas tahtookin roikkua hämähäkin seitin varassa kynsin ja hampain niin sitten paraneekin kummasti.
Nämä kaksi ovat ääripäitä, sitten välimaastoon mahtuu roinmasti muuta kivaa  :-\

Sairaalat tekevät hulluiksi, tämän näin ja uskoin vasta kun näin.
Meidän äiskä vietti viimeiset 3kk sydärin saaneena sairaalassa vuode-osastolla, ensin oli kuin kuka tahansa tavis, naapuri sängyssä oli sekaisin oleva rouva
"Apua, auttakaa nyt joku, päästäkää minut kotiin", hämmästelin kummastelin melkoista menoa.

Sitten kun oma äitini kertoi että älkää ravatko täällä koko aikaa ja kuukauden jätettiin käymättä, sitten mentiin katsomaan niin huoneessa karjuttiin vieläkin samaa virttä
"Auttakaa nyt joku hyvät ihmiset" TOSIN huutaja oli meidän äiskä  :-[

Tasan eivät mene nallekarkit  :old:

Mielestäni on ok. jos joku tuntee olonsa paremmaksi vaikkaa lontoo-rakeita syömällä kun lekuri määrää niitä 2kpl./vrk paniikkikohtauksiin. Yleensä nuo rahat ovat ihmisen omasta pussista poies, jos nyt 10-20vuodessa ihmisten pinnat ja hermot ovat pinnalle niin onneksi en näe jotain 2050 vuotta, silloin varmaankin jokaiselle suomalaislle on oma kassi-dosetti lääkkeitä mukana  :bang:
Genesis Forever Young

Poissa repsu

 • Metusalem
 • *****
 • Viestejä: 149
  • Profiili
Loogisuus, eilen katsoin jonkun Mc Gyverin Wormhole dokkarin ekan osan, jossa käsiteltiin aivojen toimintaa.
Itse mietin että kaikilla jotka ovat syventyneet tietsikoiden ja konekielen kanssa osaavat paremmin ajatella sekä toimia loogisesti mikä on hemmetin hyvä.
Muistan kun itse olin mikrotukipersoonana niin kaikki ongelmat ratkottiin jotenkuten logaritmisesti, todella nastaa omata tuollainen "käytöstyyli"
Tämä sitten auttaa esim. "lego leikeissä", intissä piti pussi päässä purkaa ase ja kasata se mahiksen nopsaa, niin meikähän teki sen nopeiten.
Ihan bitti-loogisessa järjestyksessä kaikki menee, tulee ihan mieleen Mr.Spock  :laugh:
Genesis Forever Young

Poissa retroman

 • Metusalem
 • *****
 • Viestejä: 256
 • Kunnon ATK-laatutuotteiden räplääjä/Vintage mania
  • Profiili
Yleensä nuo rahat ovat ihmisen omasta pussista poies, jos nyt 10-20vuodessa ihmisten pinnat ja hermot ovat pinnalle niin onneksi en näe jotain 2050 vuotta, silloin varmaankin jokaiselle suomalaislle on oma kassi-dosetti lääkkeitä mukana  :bang:

Juuri tuohan on se lääkefirmojen paratiisiJa myös luulakseni suurin osa lekureista on mukana pelisssä.(muhkeat provikat).Toisinsanoen täydellinen rahasampo,johon pyrkivät, maksoi mitä maksoi.Erlilaisia mömmöja vauvasta vaariin tai ikäneitoon heti kun kupoli putkahtaa ulos.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Markku_Myllykangas


Poissa repsu

 • Metusalem
 • *****
 • Viestejä: 149
  • Profiili
puhut asiaa retroman. Katteet, ne pitää aina olla kohdallaan.
Sitten duunit, tavikset eivät saa valita mihin menevät duuniin, tungetaan vapareiksi ja roskakuskeiksi taikka sahalle duuniin dip.inssin papruilla 9e/vrk.
mutta herrat menee minne haluaa :( ja tekee mitä haluaa sen verran on hyvin pedit pedattu.

Ei voi muuta kuin ihmetellä että ns. alkuperäisosa maahantuojalla maksaa tiettävästi 900e sama suomenkielisellä sakujen netti-sivulla, ilman postikuluja vain 120e. niin joku kyllä mättää. Ulkomailta saa esim. autojen osille 2vuoden takuun, Suomessa ei tuollaisia paljon ole, venkoillaan sitten vastuusta poies "sinä olet ITSE asentanut sen väärin, siksi se ei ole kestänyt vuottakaan"

Nappulat ovat kyllä kivoja, harvoja wanhoja lekureita löytyy jotka sanovat että kolestroli laskee kun syöt vähärasvaisempaa ruokaa, melkein välittömästi ollaan tunkemassa reseptiä kouraan että näitä kun popsit niin ihme tapahtuu.

Muistelen näitä uus-mikrotukihenkilöitä/ohjelmoijia, niin ne aloittaa aktiivisen duunin heti 17vuotiaina, sitten pää pimahtaa ylikellotuksen johdosta näin että 30:nä eläkkeelle kun kasetti poksahtaa, tuleehan sitä kunnolla fyffee atk-duunista jos oikeassa paikassa olet hommissa mutta onko terveydelle laitettu hintalappua? jokainenhan päättää tosin omasta elämästään  :old:
Genesis Forever Young

Poissa repsu

 • Metusalem
 • *****
 • Viestejä: 149
  • Profiili
Hauskaa mutta totta, olen tykästynyt käytettynä ostettuun Finlux dvd-soittimeen (10e) kaukkareineen torista, siinä on kivat valikot.
Nooh tuli päivä jolloin luukku ei auennut, vehje auki ja kumilenksun jämät talteen, sitten katsomaan että kiinasta saisi 30c:llä vastaavan mutta kestäisi tulla kuukauden :(
Menin sitten oikein hienoon (meidän ainoaan) rtv liikkeeseen, oli hyllyssä yksi lenksu jäljellä, meni kyllä omat ja varastetut rahat; 9e!!
Tulihan taas kerran työllistettyä Suomalaista kauppiasta :(

Samaa on jos ostaa lasiputkisulakkeen Bebekistä, maksaa n.10-20c. Ostat saman rtv-liikkeestä niin maksaa spesiaalit n.5-9e!
Eikä edes ole kullattu  :laugh:
Genesis Forever Young

Poissa repsu

 • Metusalem
 • *****
 • Viestejä: 149
  • Profiili
Hih, pakko katsoa vielä uusintana toi hinta, rouva/neiti pyytää kolmesta orggis c64 opuksesta 200e  :laugh:
Däm hih.
Ostin tänään Ruotsin keskustelu-ryhmästä opelta Viivi at Wagner Ruotsinkielisen harvinaisen painoksen 2e:lla, eipä paha  :thumbup:
Genesis Forever Young