Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Haaste
« Uusin viesti kirjoittanut Teekoo Syyskuu 29, 2018, 21:22 »
Yritetään pitää just tämän tyyliset foorumit elävien kirjoissa,ettei kaikki mene sinne FB:n puolelle. :old:

Nimenomaan!
Itsehän tosin en tähän päivään mennessä ole sitä FB:tä käyttänyt, etten ole sinne tod.näk. koskaan menossakaan...

Kyllä toivon että tällaiset foorumit pysyisivät pystyssä, ja kyllä tämä Commodore foorumi on yksi niistä nettisivuista joilla melkein aina käyn, kun tietokoneen ääreen istun ja sen päälle laitan. (samaistun siihen byggmax mainoksen mieheen joka käyttää nettiä vain kontrolloiduissa olosuhteissa kotonaan, ja vain pöytäkoneella).

Niistä juttuaiheista. Itse en nyt kuitenkaan ole niitä asiantuntevimpia täällä foorumilla, joten en ole monia topikkeja aloittanut, ja tässä kesä aikana on tullut aika vähän oltua tietokoneiden ääressä ylipäätään, mutta kohta se asia korjaantuu kun syksy etenee. Tänä iltana oli tarkoitus C64:lla tehdä Multiplanilla vähän kirjanpitoa muihin harrasteisiin ym. omiin juttuihin liittyen. Ja konekielen/assemblerin harjoittelu on myös lähiaikojen agendalla. Se olikin aihe mistä viimeksi aloitin topikin, se oli keväällä kun ihmettelin develop 64 assemblerin .d64-imagea, ja pari foorumin jäsentä (sorry, nyt en nimiä muista) oli suureksi avuksi, ja sain lopulta imagen jolta ohjelma latautui ilman 1541:sen lukupään hakkaamista rajoittimeen (kopiosuojaus juttu). Tein siihen itse basicillä (vähän kökösti) menun, että ohjelman käyttö menee samalla lailla kun alkuperäisenkin.
22
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Haaste
« Uusin viesti kirjoittanut fmatic Syyskuu 29, 2018, 16:34 »
Onneks kuitenkaan tämä foorumi ei liikoja mun kukkaroa rasita, joten tämän voi pitää tulilla vaikkei kukaan kirjoitakaan  ;D
23
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: C64C musta ruutu
« Uusin viesti kirjoittanut virgo Syyskuu 29, 2018, 16:32 »
oletko kokeillut moduuleilla konetta käyntiin ?

tuo vaikuttaa väylä tai rom vialta...
24
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Haaste
« Uusin viesti kirjoittanut virgo Syyskuu 29, 2018, 16:30 »
foorumin käynnissä pysyminen on juurikin siitä kiinni että joku aloittaa uusia topikkeja joista tarinaa syntyy
tokihan se on äkkinäiset kysymykset FB heittää koska se on monella jo auki valmiiksi

mutta saman lailla nekin hiljenee jos sinne ei kukaan kirjoittele mitään

harmittavaa kyllä tämä foorumi on ollut ällistyttävän hiljaa jo vuoden :(
25
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Haaste
« Uusin viesti kirjoittanut retroman Syyskuu 28, 2018, 14:06 »
Yritetään pitää just tämän tyyliset foorumit elävien kirjoissa,ettei kaikki mene sinne FB:n puolelle. :old:

26
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: C64C musta ruutu
« Uusin viesti kirjoittanut mth_84 Syyskuu 27, 2018, 22:51 »
U1 ja U2 otettu irti ja kannoitettu. Vika ei muutu vaikka molemmat irti. SID irti ei myöskään muutosta.

U2 kanta on lämmennyt kortin alapuolelta (lakka tummunut joka nastan kohdalta) mutta piiri ei tunnu käyvän muita kuumempana.

Inframittarilla mittailin noita piirejä ja VIC on se kuumin. Mittarin mukaan parhaimmillaan +65. Lämpöeristys lähtenyt ilmeisesti irti liimauksistaan joskus kauan sitten, sen näköinen päältä. Muut lämpimän tuntuiset pyörii siinä 40-50 välillä.
27
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Haaste
« Uusin viesti kirjoittanut fmatic Syyskuu 27, 2018, 21:44 »
Hiljaista on ollut, mutta tätähän tää on ollut jo pitkään. Tiettyjen syklien mukaan mennään. Jengi on pitkälti somessa Commodore Finland - ryhmässä. Nää foorumit on katoavaa kansanperinnettä, vaikka mun mielestä nämä on parhaimpia juurikin erilaisten ongelmien dokumentointiin ja ratkomiseen.

Itsellä kesät menee pitkälti radioharrasteen parissa, mutta kun illat pimene niin on aikaa ja intoa puuhailla taa näiden rakkaiden vempeleiden parissa. Tuossa juuri elvyttelin ASSY 250466 levyn käyttökuntoon, joka on siis alkupään C-mallin emolevyjä jonka piireinä kuitenkin on vielä leipälootasta tutut piirit. Tässä Assyssa on tehtaalta tullessa ollut ns. piirien mersuiksi kutsutut MOS 6569R5 VIC-II ja 6581R4AR SID. Omasta yksilöstä nämä oli riivitty pois. Sattumalta löysin 6569R5 NOS-piirin (new old stock), joka kuitenkaan ei suostunut tässä kyseisessä emolevyssäni pelittämään, joten jouduin VIC:n ja SID:n osalta turvautumaan vanhempiin versioihin. Hyvin toimivat nekin. Tätä ASSYa on tavattu myös monenlaisilla CIA-kombinaatioilla.

Kaikkinensa tästä tuli kelpo lauta, jonka sujautin ylimääräiseen leipälootan koteloon ja tästähän tuli pöydälle toinen käyttökone. Ainokaisessa näytössäni on luonnolisesti vain yksi S-video -liitin ja koska molemmat käyttökoneet puskee suht kaunista kuvaa tämän kautta tuli hommattua kunnollinen S-video jakaja jonka kautta saan kätevästi vaihdettua koneiden välillä ilman että tarvitsee riuhtoa piuhoja irti konetta vaihtaessa.

Nyt päivittäiskäytössä olevat koneet ovat hyvässä iskussa. Toinen koneeni on C-malli, joka on ns. ykköskone varustettuna 1541 Ultimate II+:lla ja WiFi Modeemilla. Kakkoskoneena hyrräävä leipäloota on varustettu X-Pander 3 palikalla, johon on kytkettynä Easy Flash III ja Epyx Fastloader, sekä lisänä mainio SD2IEC. Kyllä taas kelpaa pelailla 🤩
28
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: C64C musta ruutu
« Uusin viesti kirjoittanut fmatic Syyskuu 27, 2018, 21:08 »
Nuo epämääräiset merkit sopisi moneenkin. The Pictorial C64 Fault Guidesta voi käydä hämmästelemässä lisää. https://derbian.webs.com/c64diag/

Ihan arvailua, mutta jos tuo U2 CIA lämpenee normaalia enemmän lähtisin tutkimaan sitä. Juotokset sun muut ja lopuks piiri irti ja katsomaan häipyykä dollarimerkit sen ollessa irti...
29
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: C64C musta ruutu
« Uusin viesti kirjoittanut mth_84 Syyskuu 27, 2018, 15:26 »
Edistystä tapahtunut.  :thumbup:

Rakentelin s-video piuhan scart johdosta. Sain kuin sainkin av kautta kuvan näkymään. Laite käynnistyy ja kuva tulee normaalisti sinisenä ja bordereilla. Näytössä kuitenkin pelkkää $  $ $ merkkejä, ei reagoi mihinkään.

Pitää jatkaa tutkimista. Jos ideoita arvon raadilla, apu otetaan vastaan.
30
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: C64C musta ruutu
« Uusin viesti kirjoittanut fmatic Syyskuu 27, 2018, 06:28 »
Kelju kun tuossa levyssä ei näköjään CIA-piirit ole kannalla. Olisi helppo testata kun nyppäisi molemmat tai toisen pois. Kone käynnistyy ilman niitäkin, tosin kursoria ei tule näytölle. Sama homma SID-piirin kanssa eli käynnistyy ilman sitäkin. Vois hyvinkin olla vikaa CIA:ssa jos osa näppäimistä ei toimi.

Testasin piruuttaan omalla ASSY 250466 levyllä, jossa CIA-piirit ovat kannalla nostamalla piirejä hieman irti ja tuloksena oli musta ruutu...
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10