Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Krisse

Sivuja: 1 2 [3] 4
31
Commodore 64 / C64 ja netti
« : Helmikuu 24, 2014, 22:32 »
Hämmästyksekseni en onnistunut löytämään tältä foorumilta tuoretta - enkä kyllä vanhaakaan - juttua aiheesta joten esitämpä täällä asiani jotka eivät vielä ole valjenneet.

Vaihtoehtoja näyttää olevan RS232 <-> PC <-> netti ja sitten erilaiset valmiit ratkaisut kuten 64NIC+, Flyer, Comet (jota ei enää valmisteta) ja Comet+ (jota ei vielä valmisteta).

Jos nyt ajatellaan että haluan tehdä kaiken mitä 64 nettiyhteydellä nyt ylipäätään pystyy tekemään mutta en tarvitse mitään noiden kaupallisten lisäfeatureita kuten muistikorttipaikkaa, IEC tai IEEE-488 liitäntää niin onko noiden ratkaisujen toimintatavoissa jotan olennaista eroa? Normaalin RS232 modulin nopeushan ei kai ole kaksinen (paljonko se on?) ja noi muut ratkaisut varmaan voittavat siinä, mutta muuten?

Sitten tuo käyttö. Ennenmuinoin ladattiin haluttu terminaalisofta ja sitten vaan ATDT952184297 (Milkhouse, ark 22-07, wknd 24, 1988-1992 C64/Amiga500) ja homma lähti luistamaan. Pelaako nuo nykypäivän systeemit niin nerokkaasti että kirjoitetaan vaan joku loitsu ja telnetosoi.te ja data rupeaa virtaamaan?

Entä sitten muut yhtyedenottomuodot (mitä 64:lle nyt onkaan, en ole tutkinut, mutta luulisi että jotain maili, nyyssi ja varmaan ftp ym klienttejä löytyy?), löytyykö niistäkin yhteinen sävel noiden erilaisten 'välitysratkaisuiden' kanssa toimimiseen?

Siinä noi asiat nyt olivatkin, mutta ei oikein tullut mieleen tässä vaiheessa. Kun tämän netti-idean sain niin ajattelin tuota RS232-PC ratkaisua mutta tätä kirjottaessani tuli kyllä mieleen että en mä ehkä halua käyttää tiedostojen siirtoon ihan yhtä paljoa aikaa kuin silloin ennen :-)

Ja saa mulle tarjota ostettavaksikin tarpeistoa aiheeseen liittyen vaikka ei kaupasta ostaminenkaan mikään ongelma ole kunhan keksin mitä ostan :-)

32
Hain varastolta tollasen 1541-II:n, aika hanakasti sekin antaa 21 read error 18 04 (joka on pilkulleen sama kuin ruskealla 1541:lläkin) ilmotusta kun noita lerppuja formatoilee. Hulvatonta.

Eikai kuusnelkulla voi olla mitään osuttaa tohon? Oishan tuolla vielä Vikki+valkoinen 1541 kaapissa mutta en taida jaksaa enää siihen alkaa.

33
Tarttee ottaa sieltä ylävalikosta (ALT -napilla) copy disk, ei mene sillä funktionappi (F5:kö se oli?) kopioinnilla.

Sama ongelma pari iltaa sitte :-)

34
Nyt kun XE1541 ja Starcommander on saatu toimimaan melko kivuttomasti niin on alkanut ärsyttää se että ensin pitää siirtää kamat terminaaliohjelmalla ja 0-modeemipiuhalla vanhalle läppärille ja vasta siltä ne saa siirrettyä <--> 1541

Kävin sitten etsimään jotain uudempaa ratkaisua joka pelaisi suoraan tän 'modernin' pöytäkoneen kanssa (Win 7, enkä halua 'buutata linuxiin') jotta pääsisi vähemmällä siirtelyllä mutta en tiedä törmäsinkö yltäkylläisyyteen vai sopimattomiin ratkaisuihin.

Löytyy XUM1541, Zoomfloppyä ja vaikka mitä. Niin onko noista - tai joku muu - joku nyt sellanen ratkasu millä saan 1541:n kiinni tähän nykykoneeseen? Ei siitä nyt tarttee suoranaista 'usb asemaa' tulla (joka olisi tietysti hienoa käytettävyyden kannalta) vaan joku Starcommander -tyylinen ratkaisukin menettelisi. Tarttisi saada siireltyä .d64 <--> pc, formatoitua lerppu ja operoitua myös 'irtotiedostoja'. Jostain systeemistä oli oikein videokin jossa 1571 oli kytketty PC:hen ja siinä siirrettiin sujuvasti .d64 tiedostoa mutta käsittääkseni sekään ei tukenut tuota irtotiedostojen kanssa pelaamista.

Toki tuon läppärin saisi välistä pois sd2iec systeemillä ja vastaavilla mutta vähemmillä työvaiheilla olisi kiva selvitä.

Ratkaisu saa joitain kymppejä maksaakin mutta satanen alkaa olle jo vähän yläkanttiin.

35
Rassasin tuossa muutamana iltana uusimmalla (=viimeksi hankkimallani, ruskealla) 1541 asemalla noita iän ikuisia lerppuja, formatoin ne ja kopsailin niille pelejä. Luonnollisesti jonkun verran oli virheitä noissa vanhoissa lerpuissa ja ne heitin sujuvasti mäelle. Tänään sitten lueskelin netistä kaikenlaisia 64/1541 ja törmäsin siellä yhteen 1541 ongelmasivustoon jossa yksi ongelma oli "Track 18 Display 21 read ERROR", ja tuo kiinnitti siksi huomioni kun ainakin puolet virheistä oli juuri noita.

Viaksi moiseen ehdotetaan "Check alignment, UC2, UE6, check R/W head". Alignmentissa vika tuskin on koska kyseessä on samaisella asemalla formatoidut lerput, ja R/W head on putsattu taannoin kun laite mulle tuli. Lisäksi olisi näppituntuma että kun tuota pitempään käyttää niin ihan kun noi ongelmat lisääntyisivät. Niin että mitä nuo UC2 ja UE6 ovat? Google toki tunnistaa moiset 1541:n yhteydessä monellakin sivulla mutta en vaan ota tolkkua että mist on kyse. Tosin tätä kirjoittaessa tulee vasta mieleen että miksköhän en kokeillut noita levyjä vielä muillakin asemillani :-D

Ja viimeiseksi, muistelisin joskus olleen sellasia ohjelmia jotka käyvät lerpun läpi ja merkkaavat vialliset trackit/sectorit BAMiin varatuiksi. Mikähän moinen oli? Kun näitä vehkeitä aktiivisesti käytettiin niin sillonhan heitettiin risat lerput mäkeen ettei pääse mikään oma tuotos (lol..) katoamaan orastavasti viallisen lerpun lopullisessa tilttaamisessa, mutta tähän nykypäivän käyttöön tollanen olisi ihan kätsä kun koitetaan ikivanhoilla lerpuilla tykittää eteenpäin ja sisältökin on vain netistä waretettua Giana Sistersiä sun muuta :-)

36
Pelit ja pelaaminen / Pelejä kahdelle Kuusneloselle?
« : Helmikuu 20, 2014, 10:04 »
Olikos Kuusnelkulle mitään pelejä mitä saattoi pelata kahdella koneella jonkun - ja millasen - piuhan välityksellä?

37
Commodore 64 / Vs: Commodoreen tarvittavat johdot
« : Tammikuu 16, 2014, 20:52 »
No eipä siihen oo ku yks tapa. Koneen takana olevasta audio/video lähdöstä (se perinteinen pyörä 5 napanen DIN, liittimiä saa elektroniikkaliikkeistä) piuha vahvarin RCA sisääntuloon. Qslankustahan ei sitten tule kuin yksi äänikanava, jos haluaa äänen kuulumaan sekä vasemmasta että oikeasta kaijuttimesta niin sitten se signaali pitää haaroittaa kumpaankin kanavaan vahvarissa.

38
Tuli hommattua tuollainen ruskea Vic-1541, ja siinä on piuhan päässä joku vipukatkaisija minkä tarkoituksesta ei ole käsitystä. Täällä varmaan on?

Kuva: http://wonk.sytes.net/test/20140103_193135.jpg

39
Pelit ja pelaaminen / Vs: Mikä autopeli se oli?
« : Joulukuu 21, 2013, 09:16 »
No sehän se.

40
Pelit ja pelaaminen / Mikä autopeli se oli?
« : Joulukuu 20, 2013, 23:29 »
Arviolta 86-88 julkaistu, grafiikka ei ollut kaksista, sitä katsottii muistaakseni ikään kuin sivusta, siinä oli monipuolinen (?) rataeditori, paljon erilaisia ajokkeja (olikohan kuuautokin) ja pystyi säätämään mm. painovoimaa. Sai muistaakseni hyvät arvostelut bitissä aikanaan.

41
Commodore 64 / POKE 1024,1 uudemmissa ja vanhimmissa koneissa
« : Joulukuu 14, 2013, 22:53 »
Tämä nyt ei ole mikään maailman tärkein juttu, mutta koska ei tämä foorumikaan varsinaisesti tukehdu viestitulvaan niin kysäisempä asiaa jota olen koittanut joskus muistella.

Otsikon käskyhän piirtää v/y nurkkaan A kirjaimen, mutta muistanko oikein vai väärin kun muistelen että uudemissa koneissa se tulee näkyviin ihan tuolla mutta vanhemmissa pitää pokettaa vielä värikin (55296) että se kirjain tulee näkyviin? Kun mulla on sellainen mielikuva että joskus hommattuani ekan leipälaatikkomallin niin siinä toi olisi toiminut eri tavalla kuin C -malleissa joita mulla aikaisemmin oli ollut.

42
Commodore 64 / Vs: C64 audio/video lähtö kaapeli??
« : Joulukuu 14, 2013, 22:40 »
Kaikki asiainharrastajathan sen tietävätkin, mutta jos tätä äityy lukemaan joku jonka edellisestä Commodoreaikakaudesta on se 20+ vuotta niin mainittakoon että Vesaliasta saa kaikenlaisia piuhoja pikkurahalla ja ovat siistimpää tekoakin kuin ainakin mun tekemät :-P

43
Commodore 64 / Vs: Päivititkö Kuusnepasi C-malliin?
« : Joulukuu 14, 2013, 22:36 »
Ei tarvinnut päivittää, sain aikanaan ruinata Kuuslankkua niin kauan että kerkesi jo tulla C malli kauppoihin kun sen vihdoin sain.

44
Commodore 64 / Vs: C64-ohjaimet (kysymyksiä, paras, huonoin)
« : Joulukuu 14, 2013, 22:35 »
Juu, kyllä mä nimen tiesin, sillähän se sieltä Ebaystä löytyikin :-)

Mut se minkä unohdin tuossa edellisessä postissani sanoa, oli se että noihin paljon puhuttuihin Tac kakkosiin on tullut perehdyttyä vasta tässä viimevuosina kun niitä (2kpl, valkoinen ja musta) on tullut noiden 'aarteiden' mukana. Ihan okei, mut mun listalla vasta kolmosena. Speedking olisi sillon kakarana kiinnostanut, mutta toi pelaaminen ei ollu mulle niin merkittävä juttu että olisin moista ruvennut hankkimaan kun hyviä oli jo ennästäänkin. Nyt jos tulisi sopuhintaan vastaan niin voisin vaikka ostaakin. Ja todeta että se on aikuisen miehen käteen liian pieni :-D

45
Commodore 64 / Vs: C64-ohjaimet (kysymyksiä, paras, huonoin)
« : Joulukuu 13, 2013, 21:07 »
Competition Pro 5000 on se mikä eniten oli käytössä, ja ainoa joka on säilynyt 80 luvulta näihin päiviin asti. Kavereilla oli aina noita hienon näköisiä kahvallisia Quick Shoteja sun muita mutta niin vaan rupesi Comp Proota löytymään niiltäkin sitä mukaa kun tulivat tajuihinsa. QS II Turbohan oli kyllä hiton hieno ja teknisen olonen vehje terävine naksumisiin mutta heikkojahan ne

Ainoa mikä aikanaan ohitti tuon CP5000 mun suosikkeina oli se käsikranaatti. Sen lisäksi että oli hulvaton idea ja ulkonäkö, niin mulle se vaan kävi aivan tosi hyvin. Kranu vaan meni aikanaan 64:n tai Amigan mukana ja se on tietysti harmittanut useaan otteeseen. Olen sellasta sillointällöin ettinytkin mutta huonolla menestyksellä, ja olinkin päättänyt että kun sellanen jostain löytyy niin ostan mihin hintaan hyvänsä ja nyt sellainen orkkis pakkauksineen onkin Englannista tulossa.

Sivuja: 1 2 [3] 4