Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Krisse

Sivuja: 1 [2] 3 4
16
Commodore 64 / Vs: C64 paketin käypä hinta?
« : Helmikuu 27, 2016, 11:33 »
Jos kyse on tosta Vaasan paketista missä on kone, kasettiasema, joystick ja muutama kasetti ni sanoisin että ei sitten millään.

Noi plazman keskusyksikköhinnat on varmaan ihan kohdallaan mitä tulee todelliseen arvoon, ite lisäisin niihin ehkä vielä että kasettiasema paketin mukana kympin, levyasema muutaman.

Jos oisin nyt ostamassa retropelaamiseen täydellistä settiä niin koittaisin kyllä löytää sellasen missä tulee jo valmiiksi mukana Aimo Mälli pelejä niin pääsisi heti vauhtiin. Itsehän olen niin dille että boksilliselle sekalaisia lerppuja laskisin arvoa kyllä ihan muutaman kympin, niitä on aina mukava tutkailla ja tiedä mitä niistä löytyy. Vaikka kaiken saa ladattua netistäkin, on netti -> pc -> 64 kuitenkin sellanen suoritus että ei se ihan tosta vaan ja ilman lisälaitteita onnistu.

Vaan kyllähän se on niin että harrastajat jotka tajuavat todellisen hintatason eivät omiaan myy, ja ullakkölöytäjät ja liikemiehet katsovat hinnat torista ja huutonetistä ja ne on sitten mitä on. Tossa taannoin oli tori.fi:ssä 64+1541 ja ehkä jotain pikkusälää myynnissä tarjousten mukaan, taisin tarjota 120€ eikä vaivautunut edes vastaamaan.

Mut toisaalta taas helppoahan tää on. Riittää ku funtsii et kuinka kovasti jotain haluaa ja onko kukkarossa katetta :-)

17
Siltä varalta että joku muukin on joskus samassa tilanteessa niin kerrottakoon että kun noi mainitut

U9 74LS14
U11 7407
U12 7406

saatiin vaihdettua (kaikki kerralla) näin parin vuoden huokailun jälkeen niin homma rupesi toimimaan! Osat maksoivat muutaman euron ja vaihto paikallisessa telkkarikorjaamossa 3kymppiä.

18
Joo ei ehkä, mutta jonkun sekin pitäisi löytää ja korjata :-/

19
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Hakusessa korjaaja 1581:lle
« : Maaliskuu 28, 2014, 22:22 »
Ongelma ja kokeillut jutut on puitu tuolla: http://www.lemon64.com/forum/viewtopic.php?t=51676

Tiivistelmä: Asema käynnistyy ihan normaalin tuntuisesti, mutta load"$",8 antaa vaan ruudulle searching for $ ja mitään ei tapahdu. Kun sammuttaa levarin niin tulee device not present. Kun 1581 on kiinni niin voi yrittää ladata mitä tahansa miltä tahansa levyasemanumerolta (oli sellaista sitten kytketty tai ei) niin tulee aina vaan toi searching eikä mitään muuta.

Kokeiltu kahdella eri 64:llä, kahdella eri powerilla (joilla ainakin 1541-II toimii), kokeiltu molemmilla IEC porteilla. Levarin piuhat ja ainoa kannalla oleva piiri on käytetty irti pariin otteeseen, on myös kokeiltu 5-satasen Amigan levyasemalla (joka lukemani mukaan toimii tossa plug & play) mutta mikään ei vaikuta mitenkään.

Josko tuota joku viitsisi vilkaista? Maksan toki postikulut ja muutaman kympin vaivan palkkaa.

20
Ei toi Telnetportti 23 muutenkaan mikään hyvä ratkasu mun mielestä ole. Mulla on erinäisiä kokeiuita varten yhdellä koneella tota porttia päivystävä softa ja sinne vähän väliä joku haxortaja kilkuttaa. Purkkisoftan kun laittaa niin vähän väliä 'tulee puhelu' ja lerppuasema jauhaa.

Vaik onhan se kyllä hilpeetä seurata kun koitetaan kirjautua ROOT, ADMIN ja ties millä tunnareilla :-D

21
Asioin suoraan Individual Computersin kanssa kun tuolta ei alkanut kuulumaan mitään, ja vastauksen kohokohta on sitten tässä:
--
We've investigated the problem and found that some models of the C64 are not compatible - the Flash chip on the RR-Net MK3 is just not strong enough to drive the data bus of some C64 models. We're investigating the exact board revisions that this happens with - the SX64 appears to be totally incompatible.
--
Eli joissain toimii täysin, joissain ei ollenkaan ja joissain osittain. Hienoa.

No saa tuon kuitenkin palauttaa.

22
Ei oikeen pääse Vesaliaa kehumaan asiakaspalvelusta tän homman tiimoilta. Reply maileihini tuli heti seuraavana päivänä että ovat ilmoittaneet valmistajalle ongelmasta ja pyysivät 'patience'.

10 päivän päästä kyselin että miltä näyttää, ei ole tullut vastausta.
18 päivän päästä (tänään) laitoin uudestaan sähköpostia, saa nähdä vastaavatko mitään.


23
Commodore 64 / Vs: C64:n nykyaikaiset lisälaitteet
« : Maaliskuu 16, 2014, 00:13 »
Löytyykö 64HDD:ta vastaavaa, nykypeeseissä toimivaa ratkaisua?

Kun alkaa hitusen kyllästyttämään tuo netti -> pc -> 0-piuhalla vanhalle läppärille -> XE piuhalla lerpulle ja lerppu lopuksi Kuuslankkuun kytkettyyn asemaan -siirtoketju. SD2IEC tai 1541 Ultimate toki vähentäisi ropaamista mutta tuo 64HDD tyylinen systeemi olisi kaikista kätevin mulle.

24
Commodore 64 / Vs: NTSC & PAL-koneet
« : Maaliskuu 10, 2014, 16:42 »
Harkitsin uuden aiheen aloittamista koska tähän ei ole vastattu yli 120 päivään, mutta mitäpä sitä suotta kun aihepiirissä ollaan.

Miten noi ameriikasta hommatut raudat, lähinnä modulit ja erillisillä virtalähteillä (jotka täytyy toki korvata meikäläisillä) levyasemat?

1581 kiinnostaisi mutta tarjonta on aika hintsua, ja ainakin Saksan Ebayssa hinnat nousee yli meikäläisen kipurajan.

25
Commodore 64 / Vs: Yksinkertainen tekstieditori hakusessa
« : Maaliskuu 08, 2014, 17:19 »
Vapaa liikkuminen puuttuu tuostakin.

26
Tein lisää tutkimuksia:
-------------
I've done more research. The jumper 'flash enable keep open' seems to alter the behaviour. It's not mentioned anywhere in the manual but I tried it in the other position (originally it was open=flash enable, and I closed it=flash disable).

C64:
No changes, works just like described in the earlier mail.

C64c:
The computer starts now normally. Doesn't display that RR-Net (+other) text when startingup the C64c, and holding C= while starting has no effect. BUT! The internet works now.

I have tried both settings two times on both computers and it works allways the same so it can't be a random thing.

27
Tilasin tuolta Vesaliasta tuon RR Net MK3:n ja pieleen taisi mennä vai mitä mieltä olette?

Copypaste mailista, en jaksa kirjoittaa uusiksi:

I got the device today but I think there seems to be a problem with it.

With C64:
Everything ok until the network is used. If I boot to 'RR-NET MK3 CODENET SERVER (R38)' and try to transfer a file from PC (or try to ping it from the PC), the computer acts like I had hit RUNSTOP+RESTORE: Empty screen with READY. Also when I'm running the codenet server (codenet server waiting for commands), it eventually does the same if nothing is sent to it. Without network cable it waits forever.

Also if I try any other internetsoftware, for example the webbrowser from Contiki, the second it tries to do something with LAN, I just get the empty screen with READY. Does the same also with network cable disconnected.

With C64c:
The computer starts with empty screen and READY. Does the same also when started up with C= -key (when it should go to rrnet codenet server).

I had no other devices connected to C64/C64c, only the RR-Net and a floppy drive (tried with 1541 and 1541-II), also tried both computers with two different transformers/PSU's (old and new model) but it's always the same.

The LED's on the RR-Net seem to work normally, green allways on and yello flashing every now and then.

28
Commodore 64 / Yksinkertainen tekstieditori hakusessa
« : Maaliskuu 04, 2014, 20:47 »
Tarttisin sellasen yksinkertasen tekstieditorin mihin voisi ladata seq tiedoston jossa on pelkkää tekstiä (ei mitään editorisoftan 'ohjailukoodeja' alussa, lopussa tai välissä) ja jota voisi sitten editoida koko ruudun alueella ja skrollailla ylös ja alas samalla tavalla kuin koneen basic tilassakin (jossa toki ei ole skrollausta mutta muuten, täysin vapaasti kursorinapeilla liikkuen). Ei tartte olla word wrappia, 80 saraketta rivillä eikä mitään muitakaan tekstinkäsittelyohjelman toimintoja.

Eli ihan 'F1 - lataa tiedosto ruutuun', sitten editoidaan sitä tarpeen mukaan ja 'F3 - tallenna tiedosto' -tyyliin ilman mitään muita kikkailuja.

Kokeilin eilen ties kuinka montaa ohjelmaa mutta mikään niistä ei ollut tuollainen, etenkin tiedostossa vapaasti liikkuminen oli hukassa. Oli softaa joka ei antanut käyttöön koko ruudun leveyttä, oli softaa mihin piti antaa rivinumero mitä haluaa editoida sun muuta, mutta ei tuollaista mitä haen.

Toisaalta voisihan sitä edetä 80-luvun tapaan - tehdä itse tarvittavat softat, mutta vähän on unohtunut ruudun skrollauksessa tarvittavat konekielitaidot :-)

29
Commodore 64 / Vs: EBBS
« : Maaliskuu 02, 2014, 18:30 »
Jaa no täytyy tsekkaa vielä noi, tähän mennessä olen löytänyt vain 'compile' version muutamasta paikasta.

Tossahan oli se juju että compile oli freewarea mutta basic version sai vain maksaneet käyttäjät. Jostain sen itekin sillon sain ja pääsin sitten modailemaan siitä mieleisen.

30
Commodore 64 / EBBS
« : Maaliskuu 02, 2014, 16:46 »
Oisko kellään EBBS purkkisoftasta sitä Basic versiota tallessa?

Kysyin tekijältäkin mutta sillä ei oo ollu enää mitään EBBS juttuja tallessa vuosikausiin.

Lisäsi vielä että "Whatever you find you can run and have fun with. No need to send me any $." joten ei tarttee vetää antipiratismikorttiakaan esiin vaikka warezzzia kyselen :-)

Jos löytyy niin siirtynee helpoiten mailitse porakone@hotmailo.com

Sivuja: 1 [2] 3 4