Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - rams

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Bitin Nypläys / Vs: Eprom ja C64
« : Joulukuu 27, 2018, 18:02 »
Joo, easyflash on ollut kiikarissa jo jonkun aikaa. Nyt voisi olla kyllä hetki moisen hankkimiselle. Kittikin menee, jos siinä ei ole pintaliitoskomponentteja. Kiinnostaisiko muita, jos tehdään kimppatilaus?

2
Bitin Nypläys / Vs: Eprom ja C64
« : Lokakuu 19, 2018, 11:18 »
Itselläni on sellainen pitkäikäinen retrounelma, että jonain päivänä ottaisi ja tekisi oman custom moduulin, jossa olisi vaikka terminaalisofta.. tai konekielimonitori / forth.. tai SDIEC-hakemistotyökalu tms.

Jonkin verran olen carttien tekemisestä lueskellut ja pääpiirteittäin ymmärrän, miten homma menee, mutta vielä ei ole piirilevyjä tai eprommeja / vastineita... eikä polttovälineitä. :D

3
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: C64 / Amiga & Gopher
« : Toukokuu 05, 2016, 22:35 »
Päätinpä sitten jatkaa tätä aihetta siltä kannalta otettuna, että voisi vaikka luoda Gopher-sivun joko Aminetin tai Fred Fishin sisältöön. Gopher -palvelin on jo asennettu ja toimii. Seuraavaksi pitäisi istua sen verran aloillaan, että ehtii ottamaan selvää, miten tuota interaktiivista toiminnallisuutta saisi tehtyä. Asennettuna on PyGopherd, jolle voi kirjoitella laajennuksia joko tavanomaisilla shell-skripteillä tai pythonilla.

4
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: C64 ja EPROM
« : Heinäkuu 20, 2015, 11:41 »
Olisiko sillä joskus mahdollista polttaa EPROM:mi tai kaksi pientä korvausta vastaan? Meinaan vaan, että jos joskus tekisi kustomoituja moduleita tms... Levyturbo, assembler tms. 

5
Bitin Nypläys / 6510 + Arduino
« : Marraskuu 01, 2014, 11:33 »

6
Yleinen Commodore-keskustelu. / Quantum link
« : Marraskuu 01, 2014, 11:21 »
Sattui tässä tänä aamuna varsin mielenkiintoista jutun tynkää Commodoren Quantum Linkinstä, josta myöhemmin tuli vissiin America Online:

http://www.mos6502.com/friday-commodore/a-quantum-leapink-in-technology/

Uudelleenrakennusprojekteja:
http://orrtech.us/qlink/index.html
http://www.lyonlabs.org/commodore/qlink/

7
Bitin Nypläys / Retrobattlestations
« : Syyskuu 13, 2014, 09:08 »
Huomasinpa eilen, että redditissä on ihan oma 8-bittisten hekumointiryhhmä, missä menee juuri viikottainen Basic-koodausteema.

http://www.reddit.com/r/retrobattlestations/

8
Ehdin hieman parantelemaan "käyttöliittymää". Nyt hakutulokset näytetään a) nousevassa levyjärjestyksessä ja b) on sivutettu siten että kerrallaan näkyy muistaakseni 10 hakutulosta. Näin ei mene kone ihan tukkoon, jos vaikka etsii sovellusta nimeltä "a" (kun sovellus ja tekijähaut on siis jokerillisia tyyliin %amiga%)

Levynumero oikeassa kulmassa on myös (toivon mukaan) linkki oikeaan funetin fish hakemistoon, mistä ko. levyn tiedostot löytyvät lha paketteina. Jatkossa olisi tarkoitus tehdä klientti 68k amigalle.

Seuraavana olisi vissiin visuaalisen aspektin hiomista ja virhetilanteiden parempaa hanskaamista. 

9
Moro,

Jokunen kuukausi sitten olin ottanut muistaakseni KingFisherin Fish "tietokannan" (flat-file, muistaakseni 2 riviä per ohjelma: 1 rivi - ohjelman nimi, 2 rivi - kuvaus ja tekijä(t), tyhjä rivi - levyn vaihto) ja konveroinut sen SQLite kannaksi jota pyörittelin sitten Qt/QML ohjelmalla. Nyt kesälomilla ajattelin päivittää osaamistani työpöytäsoftasta tänne intervepsin puolelle, joten tuuppasin kannan PostgreSQL:ään, pykäsin siihen kylkeen palvelimen Nodella ja veppisivun tein HTML + AngularJS:llä.

Koko komeus ajetaan OpenShiftillä, joka on kyllä ihan kiva pilvialusta (ja tähän tarkoitukseen ilmainen). Perustoiminnallisuus alkaa olemaan kasassa ja seuraavaksi varmaan pitää keskittyä ulkoasuun, joka on ns. karu.  Homma löytyy täältä: http://fishdb-horridor.rhcloud.com/testpage.

Tägejä (näkyy lähinnä levyllä 1, koska olen laiska) pääsee lisäämään, muuttamaan ja poistamaan, jos on kirjautunut sisään. Voin antaa tunnukset jos joku haluaa.

Koko roska on yritetty rakenta REST-mäisesti, joten esim: http://fishdb-horridor.rhcloud.com/disk/1 palauttaa levyn 1 sisällön JSON:na. Voin laittaa jossain vaiheessa tarkempaa API-kuvausta, jos joku tosiaan niin haluaa.

Koodit on minimoimatta, joten niitä saa lukea ihan selkokielisenä. Ei varmaan toimi IE:llä. 

10
Bitin Nypläys / Painotuotteita digitaalisessa muodossa
« : Kesäkuu 19, 2014, 13:45 »
Niille ihmisille, jotka eivät vielä ole löytäneet BombJacking digitaalista aarreaittaa, niin suosittelen lämpimästi seuraavia lehdyköitä luettavaksi:

* The Transactor, tiukkaa C64 kamaa. http://bombjack.org/commodore/magazines/transactor/transactor.htm
* Ahoy! Transactoria Kevyempi, mutta sisältää ihan hyviä artikkeleita C64:n saloista. Ainakin kahden lehden otannan perusteella. http://bombjack.org/commodore/magazines/ahoy/ahoy.htm


11
Kyllä tuonne kai maallikotkin pääsee, kun maksu on ei-jäseniltä 10 €. IRC:stä voisi kysellä tarkempaa osoitetta mainoksessa olevilta tyypeiltä. Paikka on tietääkseni Tampereen keskustassa.

12
Ois tämmöinen http://oldskool.fi/cvkl.png. Itse en vielä tiedä pääsenkö paikalle.


13
Juu no palataas aiheeseen kun saan piirilevyt aikaiseksi. Haluatkos kumman mallisena sen toisen piirilevyn? Sehän vähän riippuu minkä malliseen kuusnebaan meinaat sen laittaa. Mä järjestän sulle komponentitkin jos tulee niiden hankinnassa vaikeuksia ja vaikka juottelen kasaan jos et ole kolvimiehiä.

Minulla on vain noita vanhemman mallisia leipälaatikoita. Täytyy kaivella laatikkoa ja katsella, mitä osia löytyy jo valmiina (peruskamat luultavasti löytyy).

Vaikka olenkin ihan p***a kolvaaja, niin minulle tekee ihan hyvää kolvata tuo kasaan omin pienin kätösin. :) Harjoitusta, nääs.

14
Kiitokset Antti.  :worship:
Oikein sitten muistin, kyllä siellä ne piirilevykuvatkin oli. Noista on varmasti vähän apua kun piirrän uudet jotta saan tilattua piirilevyt.

Voisin lähteä messiin noihin piirilevyihin 1-2 kappaleen edestä, jos mahdollista / järkevää.

Joo saahan niitä samalla vaivalla useammankin. Aikataulusta en kyllä osaa vielä sanoa mitään.  :)

Ei minulla mikään kiire minnekään ole... :)

15
Terapiaa ja Jauhantaa / Huipputeknologian ytimessä
« : Huhtikuu 21, 2014, 22:14 »
Teletype, 300:n modeemi ja reikäkortti. Silkkaa pornoa.  :D


Sivuja: [1] 2 3 ... 6