Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - exSyntaxError

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Pistetääs vielä vaikka sitä jotain muuta sitten, vaikka ei ehkä niin tekniikkaa olekaan.
Hitsaamalla koottuja kirjahyllyn koristeita.

2
Morjesta pitkästä aikaa. Pistellään nyt sitten tänne, kun samanlaisia mietteitä on päässä pyörinyt kuin tuolla paatin rakentelijalla. Mulla on 3m jolla kalastuskäytössä ja luontevin paikka on istua keskellä. Jos istuu perässä on jolla sen verran pystyssä, että sähköperämoottorin vauhdista jää oleellinen osa uupumaan ja virtaa kuluu ihan turhaan siihen kun moottori yrittää suoristaa venettä. Keskellä istuen energia vaikuttaakin merkittävästi paremmin etenemiseen.
Keskellä istuessa moottorin käyttö ja ohjaus on hankalaa, niin laitoin toissa kesänä mottiin pienen servomoottorin ja napaisuutta vaihtavalla kytkimellä hoidettiin perämotskin kääntö. Servo näkyy vasemmassa kuvassa motin takana ja voima välittyy fillarin ketjuilla. Moottori kytkettiin ja pois päältä ottamalla toinen virtakaapeleista irti akusta. Käytössä oli tosin vain se nopeusalue minkä moottorin laittoi. Ajossa sitä oli hankala muuttaa.


Rakenteessa oli sekin vika, että mikään ei ilmaisut motin kulloistakin asentoa ja mikäli istui selin moottoriin ohjaaminen oli enempi vähempi käärmeilyä kun keskiasennon löytäminen oli vähän niin ja näin. Harkitsin tollasta radio-ohjaustakin servoilla, mutta päädyin sitten ihan manuaaliseen ohjaukseen. Tästä ovat loput 2 kuvaa. Keskipenkin sivussa on vipu, mikä liikkuu eteen ja taakse, siitä tanko välittää perässä olevalle nivelelle (fillarin ohjauslaakeri), josta toinen tanko välittää liikkeen edelleen moottorille. Näin ohjauskahvan eteen-taakse liike muuttuu sivuttaisliikkeeksi joka vaikuttaa siis moottorin kääntöön. Tämän jälkimmäisen tangon toisessa päässä heti pallonivelen jälkeen on uros ja naaraspaineilmaliitin. Tähän on 2 syytä. Moottorin nopea irrottaminen ja se että moottori voidaan nostaa kuljetusasentoon kun reaktiotanko pääsee kiertymään liittimen kohdalta. Pelkät pallonivelet ei sitä mahdollista, sillä niissä liikeradat olisi loppuneet kesken.

Moottorin ohjauspuoli voidaan siis irrottaa ja kytkeä helposti irrottamalla/kytkemällä liitin. Moottorin ohjauskahva-nopeudensäädin on poistettu ja se on korvattu paksulla kaapelin pätkällä. Sen päässä on auton perävaunupistoke (jonka voi erottaa keskikuvasta akkuporan akun vierestä). Kuvista puuttuu vielä naarasliitin, jonka laitoin moottorin viereen takaseinään. Näin nopeudenvalintakytkimen sain siirrettyä keskipenkin reunaan ohjauskahvan viereen. Irrottamalla siis perävaunupistokkeen naarasliittimestä, virtajohdot akusta ja avaamalla paineilmaliittimen saa moottorin nostettua pois paikaltaan. Viime kesän tämä versio oli käytössä ja täytyy sanoa, että hyvin toimii.

Mikäli joku ihmettelee tuota poikittaista neliöputkea jollan perässä, on sillä 2 tarkoitusta. Se toimii tukevana kiinnityspisteenä ohjauksen nivelelle ja siihen saa kumpaankin päähän liitettyä polkupyörän etuhaarukoista modatut kappaleet. Näin jollan perään saa 26" maastofillarin renkaat, joilla jollaa on helppo liikutella kun vetää sitä perässään keulasta. Etuhaarukat tulevat kiinni pikalukoilla, jolloin niiden irrottamiseen/kytkemiseen ei tarvita työkaluja.

**

Ensi kesäksi suunnitelmissa on koko jollan uudelleen maalaus ja muutamia lasikuitukorjauksia. Perämoottorin pystyputkesta otinkin jo noin 25cm pätkän pois joten motti on nykyään matalampi ja helpompi kuljettaa mukana. Jollan reunaa kiertää kouru, jonne mankeloidaan neliöputket kiertämään koko jollan ympäri. Samalla irrotettavien renkaiden kiinnitys muuttuu. Jollan keulaan tulee kiinnityspiste, josta jolla voidaan kiinnittää skootterin perään ja näin se toimii perävaununa lyhyitä siirtymiä silmällä pitäen. Tämä siitä syystä, että mulla on 4 suosikkijärveä jotka kaikki ovat alle 3km päässä toisistaan. Siis paikat josta jollan saa laskettua veteen. Käyn usein mopolla kalassa, niin näin ei tarvitse lähteä kalaan autolla ja peräkärryillä jos tekee mieli vaihtaa järveä.

5
E-TNK (http://www.new-kind.com/) on ehkä lähinnä vanhinta eliteä, eikä vaadi konetehoja juurikaan. Olen pelannut sitä tällä läppärillä (vanha xp kone celeron prossulla). Itse pidän tuosta oolitesta enempi. Kummatkin joykkarilla pelattavia ehdottomasti.
Joysticista vielä, että mulla on tässä koneessa tac2:sta modattu pc joykka kun käytän tässä c64 emulaattoriakin. Mulle ei ole aito c64 mitenkään tärkeä juttu, tuo emulaattori korvaa sen ihan täysin, mutta tac2 pitää olla ;)

6
En tiedä miten vanhalla raudalla olet oolitea kokeillut, mutta ei mun vanhalla roskiksesta kaivetulla ex dual corella tuon kanssa mitään ongelmia ollut. Toimistokoneen passiivi näyttiskin eikä todellakaan pelejä varten tehty. Elite dangerousia en ole kokeillut. Siihen ei nykykonetehotkaan riitä. Hienolta se kyllä näyttää mitä youtubesta katselee.

7
toi onkin one and only Elite versio joka koukuttaa silloin tällöin vieläkin
uusi menis varmasti muuten mutta vaatis melko mittavat investoinnit ja paluun Widowsin alaisuuteen
ja paluu siihen on iso nou nou ei enään ikinä !

Onkos oolite tuttu? suosittelen! http://www.oolite.org/
Tuota mä pelaan jos jotain pelaan. Videotykillä hetkittäin tuntuu todellisuus katoavankin ;)

8
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: Poljin kuusnepaan
« : Lokakuu 05, 2015, 12:20 »
Kieltämättä vanha juttu, mutta niin oli tuo postauksenikin. Yli vuosi jo sentään.. ;)

9
Kotelo jonka haluaisin.

Mutta en 1:1 koossa vaan pöydälle mahtuvana noin 30-35cm pitkänä.

Edit: Hmm.. Pitäisköhän itsekkin.. http://www.overclock.net/t/1324063/wargames-wopr-desk-computer

10
Muut koneet / Vs: Game&watch
« : Huhtikuu 24, 2015, 00:53 »
Elävästi muistuu mieleen ne koulun välitunnilla kuuluneet piipitykset. Kun olis aikoinaan osannut ennustaa, niin mulla olis varastot täynnä elektroniikkapelejä, pappatuntureita ja jopoja.. :)

11
Ehdottomasti sopii. Tää ei muutoinkaan ole mikään tiukkapipojen forum. Aiheestakin saa eksyä varsin vapaalla kädellä. Suoraansanottuna moni foorumi voisi tästä ottaa oppiakin. Olen käyttäjänä aika monella foorumilla ja osassa on varsin jyrkkä linja. 3 lyhyttä riviä väärästä aiheesta on jopa johtanut banneihin, täällä siitä ei ole pelkoa. Suomen Commodore-skene ei ole sisäänpäinlämpiävää sakkia vaan varsin suvaitsevaisuuttaa niin erilisutta kuin muutoinkin kakkea poikkeavuutta kohtaan. Ei se olisi ihan huono suunta tuolla maamme suurimmassa apinatarhassa eli arkadianmäelläkään ;) PERTTI KURIKAN NIMIPÄIVÄT - Suomimusiikkia aidoimmillaan.

12
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Commodoren flopit
« : Huhtikuu 02, 2015, 18:59 »
Onhan näistä 486:sta hyötyä vieläkin.

Ja vaikka hyötykäytössä ei enää olisikaan, niin kyllä se cyrix kelpaa kirjahyllynkoristeeksikin ;)

13
Pelit ja pelaaminen / Vs: HämähäkkiPeli.
« : Maaliskuu 05, 2015, 15:50 »
Vicen käyttöön ohjeet löytyy http://www.ntrautanen.fi/computers/commodore/index.htm (Emulaattori-opas)
Ja kun lataat arnoldista pelitiedoston se on zip pakattu eli sun tulee purkaa paketti jonnekin ensin. Windows osaa suoraan purkaa zip paketteja, eli siihen et tarvitse ohjelmaa.

14
Pelit ja pelaaminen / Vs: HämähäkkiPeli.
« : Maaliskuu 01, 2015, 04:10 »
Pystynekköhän tuota jossain netissä pelailemaan tai saakohan ladattua vaikka ihan koneelle jostain?

Asemmat koneelle vice -emulaattorin ja lataat pelin arnoldista (http://arnold.c64.org/) mounttaat peli-imagen viceen ja siinä se.

Pahoittelen typoja ja nuuta sähläystä. Kaveri juotti mut känniin ja sen  sammuttua jatkettiin naapurin  kanssa. Tämänkin postauksen onistuminen oli töyn ja tuskam takana.

15
Pelit ja pelaaminen / Vs: HämähäkkiPeli.
« : Helmikuu 26, 2015, 21:54 »
Eipä tunnu minullekaan tutulta. Taitaa olla vähän harvinaisempi kyseessä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8