Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Teekoo

Sivuja: [1] 2 3
1
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: .D64 image ongelma
« : Helmikuu 02, 2018, 13:43 »
Googlasin juuri Freezerin ja Exomizerin, wau. Täytyy kokeilla tuota imagea, kiitoksia!

2
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: .D64 image ongelma
« : Helmikuu 01, 2018, 23:26 »
Hei,

OK, eli se ei olekaan pahaksi että lukupää menee rajoitinta vasten. Jostakin muistan sellaista lukeneeni että sen kohdistus voisi mennä ajan kanssa pieleen, mutta hyvä jos olikin turhaa huolehtimista. Oliko noissa eri ohjelmissa ja peleissä paljonkin tuollaisia kopiosuojauksia?

Star Commander on kyllä aika pätevä ohjelma siinä mielessä, että se automaattisesti korjaa tuollaisen. Lukukelvottomalla kohdalla, missä ei ole dataa, ei tosiaan sitten voi olla mitään toiminnallisuuttakaan.

Käsitin tuon hakkeroinnin väärin. Se olisi varmaan melko vaikeaa, ainakin siinä inside the Commodore DOS kirjassa todettiin niin, ja sitten ratkaisuna esitettiin ne ohjelmat (jotain 10 eri ohjelmaa) joilla pystyy tuottamaan eri erroreita.3
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: .D64 image ongelma
« : Helmikuu 01, 2018, 13:49 »
Alkoi kiinnostaa tämä hakkerointi asia.
Luin Inside the commodore DOS kirjasta että nuo errorit oli nimenomaan niitä konsteja millä kopiosuojauksia tehtiin. Kirjassa oli myös listattuna Basic ohjelmia, millä pystyy tekemään eri erroreita levykkeelle. Tein sitten yhdellä ohjelmalla error 23:sen track 2:sen 2 sektorille, ja ohjelma latautuu nyt ja näyttää toimivan normaalisti.

Tosin sellainen epäkohta on, että ihan latautumisen loppuvaiheessa 1541:nen vilkuttaa punaista lediä ja täräyttää lukupään rajoittimeen. Ikään kuin melkein tulisi luku-häiriö ja sitten se hakee sitä 1 sektoria. Tuollaisena en viitsi mitään ohjelmaa käyttää, että joka kerta hakkaa lukupää rajoittimeen. Eikai nuo kopiosuojatut levyt alun perin sellaisia olleet?

Tuli mieleen, että tekikö ohjelma levylle "liian rajun errorin"? Romppaisen havainnon mukaan siellä imagessa on checksum error (23) in data block. Kun sektorilla on sekä data että header block, niin ehkä se ohjelma tuhosi ne molemmat, ja se häiritsee latausta levyltä? Ohjelma ilmoittaa vain ylimalkaan tuhoavansa sektorin.
Jospa katson ensin Star commanderin disk editorissa tuota sektoria, ja sitten vertaan C64:sen levy editori ohjelma di-sectorilla oikean levyn samaa sektoria.

4
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: .D64 image ongelma
« : Tammikuu 30, 2018, 22:17 »
Hei,

Kokeilin pari kertaa eri tallennus optioilla, mutta valitettavasti se käyttäytyy samoin. Kaatuu latausvaiheesssa sen jälkeen kun on valittu kumman muistialueen ohjelma ylikirjoittaa.

Tallensin samalla tavoin kuin ennenkin, ja sitten "BAM disk copy" asetuksella, ero näytti olevan että se tapahtui nopeammin kuin "full disk copy". Hakemistolistaus näytti C64:lla ja 1541:sellä edelleen samalta. Tämä ei taida tästä kummemmaksi muuttua, mutta kiitos kuitenkin.

Kokeilen jossain vaiheessa tuota ehdottamaasi assembleria, ja minulla on myös Esko Ensio Pipatin Mikroassemblerista joku kolmasosa koodia naputeltuna yhdestä kirjasta.

5
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: .D64 image ongelma
« : Tammikuu 30, 2018, 18:30 »
tuo on ilmeisesti jonkin sortin suojaus miksi hakemisto on sekaisin
ja tarkoitus kai on ettei sitä näkis lainkaan jos sen korjaa niin loaderi "D" ei löydä fileitä
vastaavasti file copioijat eivät myöskään osaa onkia oikeaa nimeä levyltä

2.2 track on hieman outo koska datana siellä ei ole mitään outoa
BAM näyttää että alue levystä on tyhjää täynnä. tosin trckit eivät ole levyllä ihan
sitä mitä ne tavallisesti ovat siksi epäilenkin jotain kopiosuijaus yritystä

mitä tulee tuohon Assebleriin niin se on aivan kammottava... 8(
no tässä nyt sitten 2.2 track korjattuna testaapa mitä se sanoo...

Hei,

Kiitoksia paljon, kokeilen tänään tallennusta levykkeelle, ensin samoilla Star Commanderin optioilla kuin millä tähänkin asti olen käyttänyt.
Mitä olen netistä lukenut, niin kyllähän tuota assembleria on esim. ööh, kammottavaksi luonnehdittu... mutta on jotkut kehuneetkin.
Sattumalta jokunen vuosi sitten ostin sellaisen kirjan, missä on ohjelmointi harjoituksia ja siinä käytetään tuota assembleria.

6
Terapiaa ja Jauhantaa / Vs: hyvää joulua kaikille
« : Tammikuu 28, 2018, 22:38 »
Hyvää Joulua täältäkin! Itsellä menee pyhät töissä, mutta iltasella kerkee rauhoittumaan ja käynnistämään kuusnepan. Hienoa huomata, että näin some-aikana foorumimme edelleen elää ja hengittää  :old:

Lisätään myöhäiset Hyvän Uuden Vuoden toivotukset kaikille tähän, ja sen sanon myös, että kyllä varmasti monet arvostavat näin some-aikanakin sitä, että on olemassa näitä foorumeita. Eivät kaikki halua ehkä käyttää somea ollenkaan, ja niistäkin jotka sitä käyttävät, löytyy varmasti niitä jotka pitävät myös oldskoolimmasta toimintamuodosta.

Itse olen vain foorumeita ja newssejä tietokone- ja autoharrastuksiin liittyen käyttänyt, ei ainakaan toistaiseksi mitään aikomusta somen käytöstä.

7
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: .D64 image ongelma
« : Tammikuu 28, 2018, 22:11 »
Muuten ihan normaali levykuva mutta virhe siellä tosiaan piilee (Track 2, Sector 2: Error 23 - Checksum error in data block). En ole itse puljannut Star Commanderin kanssa joten levylle kirjoittamisen suhteen olen vähän huono auttamaan, onkohan tuossa esimerkiksi sellaista optiota joka kirjoittaisi imagen lerpulle sellaisenaan virheineen päivineen koska jotainhan tuossa matkalla täytyy muuttua jos oikealta levyltä ei enää toimi - joku erroreiden automaattikorjaus kirjoittaessa voi hyvinkin pistää homman kärsälleen jos kopiosuojaus tms yrittää sellaista levyltä hakea.

Tuossa eri tallennus optioiden kokeilussa voisi olla ideaa.
Kun Star Commanderin alasvetovalikoista aloitetaan copy disk, niin siinä tulee ponnahdus ikkuna, jonka valikoiden optioista kolme (*-merkityt) on näköjään oletuksena, tai ainakin minulla olleet valittuina useamman imagen lerpulle siirrossa. Vaihtoehdot on:

 (1-valikko)
 Format destination disk
 Copy multiple disks with index
 Use disk side letters in index
*Auto skip existing files
 Check BAM ID against header ID
 Show source DIR before copy

 (2-valikko)
*Full disk copy
 BAM disk copy
 Safe BAM disk copy
 Manual selection

 (3-valikko)
 No format conversion
 *Commodore disk
 Disk image
 GCR coded disk image
 Diskpacked zipcode
 Sixpacked  zipcode

Nuo 3 ja 2-valikoiden valinnat tuntuu järkeviltä, koska Commodore levykettä oltais tekemässä, ja "täysi kopio", mahdollisine tarkoituksellisine virheineen.
Tuon 1-valikon "Auto skip existing files" tarpeellisuutta en oikein ymmärrä, tyhjille levyille kun olen imageja siirtänyt. Kokeilin tätä kyseistä imagea myös ilman että se oli valittuna.
Käsittääkseni tuo "Check BAM ID against header ID" vaikuttaa levyn sisältöön, kannattaisiko kokeilla? Tosin miten kahta eri asiaa voidaan verrata toisiinsa, BAM ID vs. header ID? Ilmeisesti en vain ymmärrä, mitä se itse asiassa tarkoittaa.
Suht hataralla pohjalla olevaa pohdintaa...

8
Commodore 64 / Vs: Tasavallan tietokone kirja
« : Tammikuu 27, 2018, 15:35 »
Lainaus
muistaakseni tälle c-foorumin sivulle pääse, selain senverran vanha, Mosaic vuodelta -94, nyt en versio nro:ta muista.


Näillä osoitteilla onnistuu melko varmasti:

http://www.com64.net/foorumi/?imode
http://www.com64.net/foorumi/?wap
http://www.com64.net/foorumi/?wap2


Hei,

Kiitos, täytyykin kokeilla kun olen seuraavan kerran sillä koneella.

9
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: .D64 image ongelma
« : Tammikuu 27, 2018, 11:57 »
Hei,

Joo, tosiaan. Olisi hienoa jos joku osaisi sille tehdä jotain. Nyt image tässä viestin liitteenä.

Lisäys: Ja se ohjelma käynnistyy, LOAD"D",8,1
Tuo "D.PRG" lataa ohjelman, ja pitää olla tuo 1:nen käskyn lopussa.

10
Commodore 64 / Vs: Tasavallan tietokone kirja
« : Tammikuu 26, 2018, 23:02 »
Juuri sain luettua tuo kirjan.
Ja olkkarissa kuusnepan SID musan säestämänä.
Tuli kiva fiilis.Kirja on hyvin tehty ja asiapitoinen.
Kannttaa ehdottomasti lukea.

Btw.Tämä viesti on lähetetty HP vectra 486 M2 4/50 koneella,jossa on windows 3.11
    Kakkipuhetta että wanhat koneet eivät toimi ! Tietysti on rajoituksia,mutta mitäs
    siitä.Eipähän tule joutavia mainoksia,kun ne ei toimi tässä värkissä. :)
    Sitäpaitsi tuo 486 kone on kuusnepan lähellä,joten tämän viestin lähettäminen kävi näppärästi.

Erinomaista!
Minullakin on 486DX2 kone, missä windows 3.1, ja siinäkin toimii www-, sähköposti, newssit ja ftp. Sama kone jonka kanssa .d64 imageja latailen itselleni ftp:llä, siirtelen lerpuille ja filejä lerpuilta PC:lle. En kyllä muistaakseni tälle c-foorumin sivulle pääse, selain senverran vanha, Mosaic vuodelta -94, nyt en versio nro:ta muista. Mikä Netscapen versio sulla muuten on käytössä, kun postitus onnistuu noin hyvin?

Itse aiheesta, unohdin muuten tuon Tasavallan tietokone kirjan jouluksi hommata, mutta täytyypä hankkia tai ensin lainata kirjastosta. Nähtävästi kannattaa lukea.

btw, ei ole tämäkään, tai mikään muukaan viimeisen kahden vuoden aikana lähettämäni viesti ihan uudella koneella lähetetty. Tämä on -01 hankittu Fujitsu-siemens, 1 ghz AMD prossulla,  Windows ME ja selain IE 5.5. Ihan joutusasti availee nettisivuja, ei kyllä hyppiviä ja pomppivia mainoksia juuri näy näillä systeemeillä. Hyvin toiminut, mitä nyt oli jossain vaiheessa ennen parin vuoden takaista fiksausta kymmenisen konkkaa "räjähtäny" niin että sisukset oli kotelon sisäpinnassa ja näytönohjainkortin yms. päällä...


11
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / .D64 image ongelma
« : Tammikuu 26, 2018, 22:05 »
Hei,

Minulla on .d64 image (ohjelma, develop-64 assembler) joka lerpulle tallennettuna toimii hieman omituisesti, ja ohjelma itse ei käynnisty.

Tarkemmin tilanne on seuraava. Löysin tuon ohjelma .d64 imagen, ja katsoin sitä Star Commanderilla (v 0.83). Huomiota kiinnitti että kun image on "avattu" ja sen hakemistolistaus näkyy, niin siinä yläreunassa lukee 35 (eli tracks /urat) +err. Tuota +err merkintää en ole nähnyt muiden omien, taikka valmislevykkeistä tehtyjen imagejen tiedoissa.
Kopsasin kokeeksi tiedostot imagelta PC:lle (486 / MS-DOS6.0) ja kokeilin ohjelmaa PC64 emulaattorissa. Se näytti toimivan normaalisti.

Tallensin imagen lerpulle, ja kun C64:lla ja 1541 asemalla ottaa hakemistolistauksen, niin ihmettelin kun pari tiedostonimeä on eri nimet, mitä star commanderilla katsottuna (tiedosto @s.prg oli s    2284.prg, tai jotain sinnepäin) ja lisäksi noiden tiedostojen nimet listauksessa jatkuvat seuraavalle riville!, ikäänkuin nimessä olisi niin paljon merkkejä tai välilyöntejä, että tulisi "rivinvaihto". Tällaista en ole aiemmin nähnyt.

Ohjelma latautuu normaalisti siihen saakka, kun se ilmoittaa ylikirjoittavansa tiettyjen muistipaikkojen sisällön, ja pyytää valitsemaan kahdesta vaihtoehdosta. Riippumatta kumman muistialueen tuohon valitsee, se jatkaa hetken latautumista, ja sitten kone palaa C64:sen aloitusruutuun, ihan kuin olisi näppäilty SYS64738 ??

Mikähän tuossa voisi olla vikana? Ilmeisesti imagella on ohjelma ja kaikki sen tiedostot niinkuin pitääkin, koska se emulaattorissa toimii. Entä mitähän se 35(tracks) +err tarkoittaa? Voisko siinä olla joku kopiosuojaus juttu, mikä on joku tarkoituksellinen levyvirhe?
Kokeilin kahdella eri käyttämättömällä lerpulla, ja myös siten että kopsasin tiedostot star commanderilla imagetiedostosta manuaalisesti yksi kerrallaan lerpulle.
Star commanderissahan on myös disk editori jossa näköjään voi katsella levyn /imagen sisältöä, mutta vaikka sillä voisikin jotain tehdä, niin ei valitettavasti oma osaaminen riitä.
Onko kenelläkään mitään vinkkiä asiaan?

12
Commodore 64 / Vs: Tasavallan tietokone kirja
« : Lokakuu 24, 2017, 20:25 »
En pikaisesti löytänyt täältä foorumilta mainintaa tästä kirjasta joka julkaistaan tällä viikolla. Kirja oli alku vuodesta Mesenaatissa hakemassa joukkorahoitusta ja onnistui siinä

http://suomifinland100.fi/project/commodore-64-tasavallan-tietokone-tietokirja/

https://www.facebook.com/Kuuslankku/


Jaa, tuo täytynee hommata. Taitaapi olla joululahjamateriaalia.

13
Commodore 64 / Vs: C64 paketin käypä hinta?
« : Helmikuu 07, 2017, 20:56 »
Köh, hmm. rouva pyytää mania c64:n oppaista 200e  :laugh:

https://www.tori.fi/varsinais-suomi/Commodore_64_ohjekirjat_30879243.htm?ca=12&w=3

Taitaa olla kullatut sivut  :old:

"We have this thing called Ahne-meininki" :-D

14
Terapiaa ja Jauhantaa / Vs: ATK tuki ennen ja nyt
« : Tammikuu 17, 2017, 23:47 »
mennääs vähäsen syvemmälle "atk-tukeen", simppeli (kuullostaa siltä) bios patterin vaihto, voi tuottaa joko iloa taikka surua duunillaan.
Helpoin on että esim. läppärin pohjasta luukku auki, siellä kuikuilee ram, kiintari ja kappas; bios patteri CR2032:n kiinnikkeessään, easy.
Sitten pahemmat; ovat liittimellä kiinni, vastaava pitäisi hakea liikkestä juotoskorvakkeila jne.
Jokainenhan tietää miten käy kun tavispatteria lämmittää kolvilla ja yrittää saada siihen piuhat kiinni :(

Paras jutska on purettava koko kone, sitten löytyy slotista bios-patteri, joka on joku hemmetin speciaali kellon pariston kokoinen, siitä numerot ylös ja liikkeeseen, siitä sitten kasaamaan laitetta jälleen kokonaiseksi huoh...

Minulla on 486 Thinkpad läppärissä tuollaisilla juotoskorvakkeilla BIOS patteri, (itse asiassa siinä on kaksi patteria, CR2032, ja joku pienempi) korvakkeistä lähtee piuha, jonka päässä liitin millä se kiinnittyy koneeseen. Vaihdoin ne hieman nolon vääräoppisesti, teippasin ne niihin korvakkeisiin... kyllä ne kuitenkin saivat riittävän kontaktin. Nelisen vuotta kestivät ensimmäiset patterit.

Todella kenkkuja on sellaiset patterit, mitkä on juotettu kiinni emolevylle, on kyllä todella hölmö ratkaisu.

15
Commodore 64 / Vs: C64 paketin käypä hinta?
« : Tammikuu 06, 2017, 14:30 »
Teekoo: Juuh, muistaakseni joku ihmeen dossi juttu oli että autoexec.batissa piti olla ajettuna mouse.com. muuten ei hiiri toiminut :(
Laittelin tuossa erään retroilijan läppäriä, siinä oli ollut win98. Nooh, nohevana päivityin xp:n. Ei siinä koneessa muuta ihmeellistä ollut, mutta kun oli cd-asema+korputin ja YKSI usb portti, olen 100 varma ettei ole lähelläkään mitään USB3:sta :) Mutta toimi kuitenkin hih.
Kiintari peräti 10Gt ja ram:a 256Mt, oli _lievästi_ hitaan puoleinen.

Mäkin muistan noita sikakivoja 486:sia, oli helppo kun kansi nousi päältä saranoiden varassa ylös, sisällä oli kivasti tilaa räpeltää kaikkia peräti ISA-väyläisiä kortteja heh. Itse peräti "ylikellotin" tuota masiinaa, kun vaihdoin kiteen nopsempaan, helpotin hommaa sillä että juotin kiteen jaloiksi irto-kannat (joita sai kätevästi mikropiirin-välijalkojen _holkeista_) nooh siinä sitten juottimen kanssa sähelsin, otin virrat veke (virtajohto poies) juotin uuden kiteen tilalle ja virrat päälle niin monesti että kone jumahti koska oli liian nopea ylikellotus, tuokin emo sitten kusahti, koska vaihtelin kidettä ja kerran sähläsin niin että unohdin virtajohdon koneen taakse kiinni, kolvilla (maadoitettu) emolle sörkkimään ja räpsähti kunnon valokaari ja taulusta lävähti auto-sulakkeet, sekä emo oli entinen  :smash:

Kaikki C64 emut on melkein suunniteltu 486:ssa nopeasti toimiviksi, joku 4ydin prosarissa nuo menee valon nopeudella, puuh...

Joo, autoexec.batissa täytyy ladata hiiri ajuri Dos ohjelmia varten. DOS Ohjeista muistan että jos hiirtä ei halua/tarvii Dos ohjelmien kanssa, vaan ainoastaan Win 3.x:ssä, niin Dos ajurin lataamisen voi jättää pois, ja säästää hieman sitä noissa Dos systeemeissä aina niin kortilla olevaa perusmuistia. Itse en noin ole tehnyt, koska sittenhän ei esim. Star Commanderissa olisi hiiri käytettävissä.

Win xp ei tosiaan kovin sukkelasti toimi jos on 256Mt ram:a, on myös kokemusta.
Tuosta tuli mieleen, minulla on tässä käytössä -01 hankittu Fujitsu-Siemensin pöytäkone, Win ME ja ram:a 128 Mt, kaksi USB 1.1 porttia :)
Otin keväällä uudelleen käyttöön, selailin sen oheisromppeita ja siistikuntoisten avaamattomien ohjekirjojen välistä putkahti laitevalmistajan Win xp home -päivitysohjelma kuponki, jonka postittamalla olisi aikoinaan 99 eur hintaan saanut win xp:n.
Voin kuvitella, että on joillakin ollut aikamoinen pettymys, kun ovat sen xp:n ostaneet ja tämmöseen asentaneet...

Minulla ei noista c64 emulaattoreista ole kokemusta, mutta eikö ala olla nykyään aika haasteellista, jos ne parhaiten toimii 486 koneissa, kun vanhoja laitteita ei kuitenkaan niin monilla ole.

Sivuja: [1] 2 3