Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - fmatic

Sivuja: [1] 2 3 ... 35
1
Terapiaa ja Jauhantaa / Retro YouTube-kanavat
« : Lokakuu 16, 2018, 17:49 »
Listataanpa tänne mielenkiintoisia retrohenkisiä tubettajia. Kertokaapa jos omista listoistanne löytyy täältä puuttuvia kanavia mitä seuraatte. Muokkailen listaa hieman luettavamapaan muotoon kun olen taas sivistyksen parissa tietokoneen ääressä  ;D

Tässä lista niistä, joita tulee seurattua

_kieferkn/i:/stern_: https://www.youtube.com/user/dadukium
Loistava pieni kanava. Paljon Commodore-aiheisia videoita. Tälle toivoisi lisää tilaajia.

Jan Beta: https://www.youtube.com/channel/UCftUpOO4h9EgH0eDOZtjzcA
Saksalainen Jan Beta on sympaattinen kaveri, joka tekee retro-henkisiä videoita laidasta laitaan. Paljon laitteiden korjailua etc. Jan on alkujaan Commodore-harrastajia, joten soittolistalla on paljon C-64 ja Amiga-videoita. Toiset inhoaa aksenttia, mutta mielestäni Jan Betan videot ovat ehdottomasti YouTuben helmiä ja aksentti tekee niistä vaan entistä parempia. Aitous on iso juttu!

The 8-bit Guy: https://www.youtube.com/user/adric22
Varmasti monelle tuttu. Toiset tykkää, toiset ei. Tulee seurattua uudet videot joka kerta.

LGR: https://www.youtube.com/user/phreakindee
Lazy Game Review. Pidän Clintin tyylistä ja videoista. Pääasiassa PC-juttua, mutta paljon muutakin

Adrian Black: https://www.youtube.com/user/craig1black
Uusia tulokkaita soittolistallani. Joitakin C64 aiheisia videoita ja paljon muutakin mielenkiintoista.

RetroMan Cave: https://www.youtube.com/user/RetroManCave
Aiheita laidasta laitaan. Vanhojen koneiden elvytystä ja mielenkiintoista historiaa ja tarinaa

Perifractic’s Retro Recipes: https://www.youtube.com/user/Perifractic
Paljon Commodore videoita ja omintakeinen tyyli on tällä kaverilla.

MsMadLemon: https://www.youtube.com/channel/UCSlMemxuBOFu6Rz_Al02nHQ
Maddin videoissa pääosassa pääasiassa Commodore 64 ja Amiga

Sekalaista settiä:

GadgetUK 164: https://www.youtube.com/user/GadgetUK164
8byte Brian: https://www.youtube.com/user/briankrawson
Nostalgia Nerd:https://www.youtube.com/user/nostalgianerdvideos
bwack: https://www.youtube.com/user/bbytew
OldSkoolCoder: https://www.youtube.com/channel/UCtWfJHX6gZSOizZDbwmOrdg
Todd's Nerds Cave: https://www.youtube.com/user/mathemabeat
RetroGamerCouch: https://www.youtube.com/channel/UCWg5OIR5qy9osAAFt_kYjew
The New Retro Show: https://www.youtube.com/user/thenewretroshow
Paul Jenkinson: https://www.youtube.com/user/BuckingTheTrend2008
The Geek Pub: https://www.youtube.com/user/TheGeekPub
TX Dj: https://www.youtube.com/user/TheTXDj
Dan Wood: https://www.youtube.com/user/techguruuk
Retro Marky: https://www.youtube.com/channel/UCQgk2HUFrXYZjFpV31FzbOQ
Amigos Retro Gaming: https://www.youtube.com/channel/UCtsK4QYe2tRdIxoZxwkX3Ww
Jeffrey Birt: https://www.youtube.com/channel/UC2V0T-vGOewtuCW3pazzczQ
The Guru Meditation: https://www.youtube.com/channel/UCYt9E2d_GCrPzquW-5MZwmQ
hellfire64: https://www.youtube.com/user/hellfire64

2
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Haaste
« : Lokakuu 02, 2018, 17:12 »
Oi iloa ja riemua. Nyt sain myös tuon takkuilleen VIC-piirin pelittämään ja onpas priimaa kuvaa tarjolla. Ei yhtään liioiteltua tuon piirin kehut mitä olen eri foorumeilta lueskellut.  :old:

3
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Haaste
« : Syyskuu 29, 2018, 16:34 »
Onneks kuitenkaan tämä foorumi ei liikoja mun kukkaroa rasita, joten tämän voi pitää tulilla vaikkei kukaan kirjoitakaan  ;D

4
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Haaste
« : Syyskuu 27, 2018, 21:44 »
Hiljaista on ollut, mutta tätähän tää on ollut jo pitkään. Tiettyjen syklien mukaan mennään. Jengi on pitkälti somessa Commodore Finland - ryhmässä. Nää foorumit on katoavaa kansanperinnettä, vaikka mun mielestä nämä on parhaimpia juurikin erilaisten ongelmien dokumentointiin ja ratkomiseen.

Itsellä kesät menee pitkälti radioharrasteen parissa, mutta kun illat pimene niin on aikaa ja intoa puuhailla taa näiden rakkaiden vempeleiden parissa. Tuossa juuri elvyttelin ASSY 250466 levyn käyttökuntoon, joka on siis alkupään C-mallin emolevyjä jonka piireinä kuitenkin on vielä leipälootasta tutut piirit. Tässä Assyssa on tehtaalta tullessa ollut ns. piirien mersuiksi kutsutut MOS 6569R5 VIC-II ja 6581R4AR SID. Omasta yksilöstä nämä oli riivitty pois. Sattumalta löysin 6569R5 NOS-piirin (new old stock), joka kuitenkaan ei suostunut tässä kyseisessä emolevyssäni pelittämään, joten jouduin VIC:n ja SID:n osalta turvautumaan vanhempiin versioihin. Hyvin toimivat nekin. Tätä ASSYa on tavattu myös monenlaisilla CIA-kombinaatioilla.

Kaikkinensa tästä tuli kelpo lauta, jonka sujautin ylimääräiseen leipälootan koteloon ja tästähän tuli pöydälle toinen käyttökone. Ainokaisessa näytössäni on luonnolisesti vain yksi S-video -liitin ja koska molemmat käyttökoneet puskee suht kaunista kuvaa tämän kautta tuli hommattua kunnollinen S-video jakaja jonka kautta saan kätevästi vaihdettua koneiden välillä ilman että tarvitsee riuhtoa piuhoja irti konetta vaihtaessa.

Nyt päivittäiskäytössä olevat koneet ovat hyvässä iskussa. Toinen koneeni on C-malli, joka on ns. ykköskone varustettuna 1541 Ultimate II+:lla ja WiFi Modeemilla. Kakkoskoneena hyrräävä leipäloota on varustettu X-Pander 3 palikalla, johon on kytkettynä Easy Flash III ja Epyx Fastloader, sekä lisänä mainio SD2IEC. Kyllä taas kelpaa pelailla 🤩

5
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: C64C musta ruutu
« : Syyskuu 27, 2018, 21:08 »
Nuo epämääräiset merkit sopisi moneenkin. The Pictorial C64 Fault Guidesta voi käydä hämmästelemässä lisää. https://derbian.webs.com/c64diag/

Ihan arvailua, mutta jos tuo U2 CIA lämpenee normaalia enemmän lähtisin tutkimaan sitä. Juotokset sun muut ja lopuks piiri irti ja katsomaan häipyykä dollarimerkit sen ollessa irti...

6
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: C64C musta ruutu
« : Syyskuu 27, 2018, 06:28 »
Kelju kun tuossa levyssä ei näköjään CIA-piirit ole kannalla. Olisi helppo testata kun nyppäisi molemmat tai toisen pois. Kone käynnistyy ilman niitäkin, tosin kursoria ei tule näytölle. Sama homma SID-piirin kanssa eli käynnistyy ilman sitäkin. Vois hyvinkin olla vikaa CIA:ssa jos osa näppäimistä ei toimi.

Testasin piruuttaan omalla ASSY 250466 levyllä, jossa CIA-piirit ovat kannalla nostamalla piirejä hieman irti ja tuloksena oli musta ruutu...

7
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Genetic-PET BBS News
« : Kesäkuu 17, 2018, 16:54 »
Kävin tänään pyörähtämässä ja testailemassa. Näköjään viesteihin ei pysty vastaamaan tai aloittamaan uutta. Privaatisti pystyin vastaamaan, mutta julkinen vastaus tai uuden viestin kirjoittaminen heitti ruutuun: ”Sorry, not cleared for that function”.

P.S. Pistin tämänkin aiheen pysyväks niin on helpompi löytää  :thumbup:

8
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: G-point BBS news
« : Toukokuu 31, 2018, 17:57 »
Joko purkki on linjoilla? Pistähän osoitetta jakoon mistä vastaa  :D

9
Commodore 64 / Vs: Tasavallan tietokone kirja
« : Tammikuu 27, 2018, 14:36 »
Lainaus
muistaakseni tälle c-foorumin sivulle pääse, selain senverran vanha, Mosaic vuodelta -94, nyt en versio nro:ta muista.


Näillä osoitteilla onnistuu melko varmasti:

http://www.com64.net/foorumi/?imode
http://www.com64.net/foorumi/?wap
http://www.com64.net/foorumi/?wap2


10
Tuo tökötti ainakin valkaisee todella hyvin. Omakin cee kuusnepa on kuin suoran kaupasta ulos kannettu, eikä se mitään vauriota ole muoville tehnyt mitä ole tässä nyt kuukauden päivät toosan kuntoa stalkannut. Toki mikään noista tököteistä ei ole täysin vaaratonta ja saattaahan se jotain pientä vauriota tehdä, jota ei kyllä silmämääräisesti huomaa ja onneksi nykyään saa uusiotuotanto koteloitakin, joten aivan täydellinen maailmanloppu se ei olisi jos muovi tuosta haurastuisi...

11
Hoi nyt meni sunnuntaikolvaajalla sormi suuhun. Tällaisen kanssa en ole vielä vehdannutkaan. Tähän olis hinku tempaista UBEC, mutta eroaa jonkin verran perinteisestä ovikiilasta...vinkkejä otetaan vastaan kuinkas tähän askarrellaan UBEC kiinni.

Liitteenä kuvat ihmeteltäväksi.

12
Commodore 64 / Vs: SD kortinlukija C64:een
« : Joulukuu 27, 2017, 17:10 »
Onnistui lopulta kirjoittaminen. En tiedä miksi Fastload-moduuli sotki jopa kirjoitusvaiheessa, mutta kun moduulia ei ollut portissa sain homman pelittämään. On muuten pahuksen hyvä peli ja todella tiristetty kaikki mahdollinen irti kuusnelosesta.

13
Commodore 64 / Vs: SD kortinlukija C64:een
« : Joulukuu 26, 2017, 14:48 »
Itse olen hakannut pari päivää päätäni seinään Sam’s Journeyn kanssa. Se mokomahan ei toimi SD2IEC:n kanssa, joten aloin siirtämään sitä normi levykkeille DraCopyn kera (F8 Diskcopy). Kaikki sujuu hienosti. Sisältö siirtyy SD2IEC:ltä 1541c:lle, mutta siinäpä sitä sitten ollaan. En perkale saa ladattua peliä. Mikähän ristus siinä riivaa? Asema on lunnossa ja puhdistettu ja lukee hienoati levyt. Koneessa ei ole kiinni mitään lisävimpainta kun siositus oli ettei mitään Fastload-moduleita tai muita kikkareira ole kiinni. Meneepi järki  :bang:  :smash:

14
Terapiaa ja Jauhantaa / Vs: hyvää joulua kaikille
« : Joulukuu 24, 2017, 13:47 »
Hyvää Joulua täältäkin! Itsellä menee pyhät töissä, mutta iltasella kerkee rauhoittumaan ja käynnistämään kuusnepan. Hienoa huomata, että näin some-aikana foorumimme edelleen elää ja hengittää  :old:

15
Ai niin vinkkinä innokkaille valkaisijoille minä ja muutama muukin Commodore Finland FB-ryhmän mukaan on saanut erinomaisia tuloksia Vanish Goldilla. Litkua sivellään kuten näitä perinteisiä tököttejä ja kelmutetan huolellisesti, mutta tämä ei vaadi toimiakseen UV-valoa vaan lämpöä ja aikaa. Oman cee kuusnepani valkaisin tälä menetelmällä ja jätin suihkuhuoneeseen jossa on lattialämmitys tekeytymään kolmeksi päiväksi ja tulokset olivat erittäin hyvät. Täytyy napata kuva päivänvalossa tuosta käsittelemästäni koneesta 😊

Sivuja: [1] 2 3 ... 35