Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - fmatic

Sivuja: [1] 2 3 ... 34
1
Ylläpidon Itkumuuri / Vs: Ylläpito tiedottaa
« : Huhtikuu 09, 2017, 07:44 »
Sivusto oli reippaan vuorokauden toimimaton kun ISP värkkäili palvelimiensa kanssa. Katkoksen piti olla muutama tunti. Hieman näköjään venähti  :smash: No nyt ollaan taas takaisin linjoilla ja toivottavasti kaikki toimii kuten ennenkin.

2
Näyttö pysyy mustana mutta Caps Lock tuntuis pelittävän oikein eli bufferi tyhjenee. Hmmm jos Kickstart ROM ei pelittäis niin ruutu olis punainen. Musta ruutu taas viittais CPU:n eiks je? Tuollaisen bongasin Amiga.org - keskusteluista: "A black screen in my experience is caused by a bad track between the CPU and the Kickstart ROM, or bad capacitors preventing it from reaching a clean 5V supply. If there's no corrosion at all, then I'd guess the caps.

Tää kyseinen yksilö on Rev. 3 eli vihonviimeinen rimpula ja vanhin mahdollinen emolevy. Muistelen että rev 3:sta on haukuttu bugisimmaksi laudaksi ja siltä se vaikuttaakin  :smash:

3
Kävin pelastamassa kaverilta roskiin menossa olevan A500:n. Kovia kokenut yksilö, joka ei paljoa puhu eikä pukahda. Sen verran tutkailin, että näköjään pari vastusta on palanut, mutta nuo ei varmaankaan käynnistymiseen vaikuta. Suojannee jotain noista porteista? Aparaatti nytkäyttää käynnistäessä levyasemaa, mutta ledit ovat pimeänä, mutta Caps Lock:n ledi pelittää. Ehkä CPU rikki tai sitten KickROM kaput. Täytyypä tuumailla viitsikö tämän kanssa alkaa säätämään vai käytänkö varaosina. Kaikkee on kuitenkin hauska roplata, joten voishan tätä koettaa elvyttää.

4
GPC on kyl kelpo formulapeli! Aikoinaan mulla oli siitä kasettiversio ja voi jessus sitä lataamisen määrää  :bang: Kris Hatlelidin biisit ovat kyllä silkkaa rautaa! Oikeastaan Revs+, Ferrari Formula One ja GPC olivat pelejä joista alkoi oma F1-pelien innostus. Toki Pitstop 2 oli kaverin kanssa pelattuna hauskaa ajanvietettä, mutta GPC, FFO ja Revs+ olivat jo todellisia F1 "simulaattoreita" nepalle. Tästä sitten vuosien myötä edettiin Geoff Crammondin loistaviin F1-peleihin PC:llä Formula One Grand Prix, GP2, GP3 ja GP4. Pitkään Crammond oli itselleni synonyymi hyville F1-peleille, mutta vähitellen tuli muitakin kovia nimikkeitä kuten Monaco Grand Prix
Racing Simulation 2, Papyruksen IndyCar Racing ja saman puljun GP Legends etc. Viimeinen F1-peli, josta todella innostuin oli GP Legends. Tämän jälkeen tuntuu että kaikki on jo nähty  :old:

5


Uusvanha tuttavuus Street Rod on nyt hyrrännyt koneella paljon. Kuusnelosella en tätä olekaan aiemmin pelannut. Sarja on tutumpi PC - ajoilta. Nyt onkin tullut pelattua kuusnelos-versiota ja Street Rod 2:sta PC:llä. Edelleen hauskaa ajanvietettä!

6
Tällainenkin meiltä taitaa puuttua eli olisi mukavaa lueskella mitä kukakin tällä hetkellä säätää romppeitensa kanssa. Käryääkö tina, huutaako kolvi hoosiannaa tai heitteletkö oheislaitteilla sitä kuuluisaa telkkää?  :smash:

Tällä hetkellä omat askartelut keskittyy käyttönepan kanssa kikkailuun. Viimeisimpänä kolvailin ovikiila-mallisen virtalähteen näiden ohjeiden mukaisesti entistä ehommaksi http://www.lemon64.com/forum/viewtopic.php?t=48451

Seuraavana olisi sitten tarkoitus sujauttaa koneeseen LumaFix, sillä käytän konetta LCD-tölsyn kanssa, joten pystyraidat ovat melkoisen jäätävät ainakin tuon Sampan paneelin kanssa.

7
Tämän parissa on taas pitkästä aikaa tullut notkuttua.


8
Commodore 64 / Vs: C64-ohjaimet (kysymyksiä, paras, huonoin)
« : Helmikuu 21, 2017, 17:52 »
Päivitetääs tätäkin ketjua nyt kun muutamia tikkuja on taas kertynyt kokoelmiin. Zipstick ja The Arcade. Zipstick:ä tässä ketjussa jo kehuttiinkin ja voin todeta, että varsin kelvollinen tikutin ja kannattaa kopata kokoelmiin jos sellainen vastaan tulee. Hyvä yleistikku! Toinen mainio tekele tottelee nimeä The Arcade. Hyvä ja jämäkkä tikutin etenkin vanhempi malli jossa tulitus on toteutettu kunnollisella kytkimellä.

9
Commodore 64 / Vs: SD kortinlukija C64:een
« : Helmikuu 16, 2017, 21:48 »
Hauska vempele ja on itselläni päivittäisessä käytössä. Aivan kaikkien pelien kanssa tuo ei toimi (etenkin usean disketin pelit nikottelevat), mutta kyllä normi sunnuntaipelaajalle riittää tämän avustuksella pelattavaa. Latausajat ovat normaalin levyaseman luokkaa, mutta esim: Final Cartridgen, Expyx Fastloader Reloaded:n ja vastaavien palikoiden kanssa päästään huomattavasti ripeämpiin latausaikoihin. Palikoiden lisäksi on sitten vielä SJLOAD. Siirtämällä SJLOAD-fileen SD-kortille ja käynnistämällä CBM FileBrowserin komennolla LOAD"!*FB",8,1 ja käynnistämällä tämän jälkeen itse pelin päästään melkoisen rivakoihin latausaikoihin.

10
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: foorumin aktiivisuus
« : Tammikuu 26, 2017, 14:26 »
Joku Wiki-tyyppinen härpäke suomeen olis kyllä kova juttu, mutta se vaatisi aktiivista porukkaa ja ahkeria kirjoittajia. Ehkä joskus joku tuollaisen tietopankin rakentaa.

11
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: foorumin aktiivisuus
« : Tammikuu 25, 2017, 21:26 »
FB:ssä on kyllä ihan hyviä ryhmiä joita tulee seurattuakin, mutta kuten Krisse tuossa ylempänä totesi on se yhtä helvettiä etsiä sieltä tietoa johonkin ongelmaan, johon muistaa siellä vastauksen nähneensä :smash: Näitä kun muistaisi kerätä jemmaan niin säästyisi monelta turhalta penkaamiselta. Mielenkiintoiset jutut olen kopannut itselleni talteen niin onpa sitten kättä pidempää.

12
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: G-point BBS news
« : Tammikuu 22, 2017, 18:59 »
Kuusnepapurkki ois kyl huikee  :old: Nyt kun wanhalle uskolliselle on tullut haalittua kaikelaista lisäkilkettä olis magee päästä kotimaiseen C-purkkiin. Voiskin kirjoitella jo melkein pienen romaanin näistä seikkailuistani sovittaa modernia teknologiaa kuusnepaan. Pelkästään jo jääräpäinen päätökseni käyttää LCD-telkkaria kuusnepan näyttönä on saanut jo lähes surkuhupaisia piirteitä ja Samsung on jo meinannut kohdata matkansa pään pajavasaran hellään kuolonsuudelmaan. Se perkeleen taikalaatikko sisältää kyllä s-videon - liittimen, mutta eihän se ristuksen moderni (12-vuotta silläkin toki jo ikää) lätty suostu juttelemaan sujuvasti kuusnelosen tarjoaman s-vhs signaalin kanssa. Ei edes vastuksen lisääminen auttanut...lcd on saatanan keksintö :smash: no tämä ei mitenkään taas liitt mihinkään. Kunhan tässä samassa yhteydessä tarinoin. Komposiitin kautta sain sentään yskäisemään kohtuullista kuvaa joka ei nyi. Ei kyllä nyi s-videon kauttakaan, mutta kuvaan tulee kaikkee jännää ylimääräistä kurakkoo ja kuviota. Pitäis tutkailla Sampan huoltovalikkoa. Sen kautta on pirusti säätövaraa ja sieltä vois tuurilla löytyä asetus jolla lcd:n saa ulostamasn sujuvaa kuvaa tai sitten oikeesti vaan tylysti näytän pajavasaraa  ;D

13
Commodore 64 / Vs: C64 paketin käypä hinta?
« : Tammikuu 22, 2017, 18:41 »
Tässä paketissa on kyl hinta kohdillaan...vielä jos ois tarkastettu ja huollettu niin aina parempi. Oman kokemuksen mukaan c-mallissa ei hirveesti ole ongelmia ollut. Riippuu toki mikä emo siellä on sisällä. Niitähän on tungettu c:n vissiin kans vähän joka lähtöön. Itselläkin kaks konetta orggiskunnossa eikä niille mitään ole tarvinnut tehdä. Toki pari muuta c-mallin konetta olen kolvaillut kaiken varulta kuosiin. Tällä hetkellä itellä ei puolestaan ole ainuttakaan leipälootaa jemmassa ja sekös syö miestä! En ole saanut ketään innostumaan päikseen vaihdosta  :bang:

14
Pelit ja pelaaminen / Vs: Stunt Car Racer - kisa
« : Tammikuu 11, 2017, 19:06 »
Ah tämäkin oli olemassa! Vieläkös ois hinkua kisata jollain pelillä?

15
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: G-point BBS news
« : Tammikuu 06, 2017, 17:11 »
Purkin ylläpidon riemuja :smash: Viimeksi kun kävin niin kaikki toimi mallikkaasti. On siitä jo toki useampi päivä aikaa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 34