Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Rakki

Sivuja: [1] 2 3
1
Commodore 64 / Vs: Commodore Basic-Videokurssi (VHS) (1985)
« : Huhtikuu 15, 2014, 21:09 »
Aivan loistava löytö, kiitos tästä. Tuon kun saisi vielä taltioitua ilman särinää äänessä.

Tuo äijä tuossa videolla on kyllä :D  :D  :D. Tulee ihan lapsuusajat mieleen kun silloin kaikki opettajat oli tuollaisia.

Tuosta tulikin mieleen, että hyllystä löytyy 2 basic kurssin kasettia ja suomenkielinen ohjekirja. Kuen kasetit talteen jossain välissä kunhan sinne saakka ehtii.

2
Mulla ei pelannut telnet äsken kun kokeilin porttiin 500. Liekö purkki päällä?

3
Muut koneet / Vs: Keräily uran raskaimmat tappiot!
« : Huhtikuu 13, 2014, 19:14 »
Omistin lapsena mustan TMC-600:n ja kasettiaseman, erittäin hyväkuntoiset laitteet. Maksoi 700 markkaa, porukoilla ei ollut varaa Vic-20:een tai C64:ään ja itse en ymmärtänyt tietokoneista tuolloin mitään. Siihen oli ohjekirjat ja nähtävästi kaikki pelit mitä sille oli tehty eli Labyrintti ja Musta aukko - en muista oliko muita. Labyrintin listaus löytyi siitä Basic-oppaastakin ja muistaakseni joskus kirjoittelin sen listauksen kun kasettiasemalla pelit eivät enää latautuneetkaan.

Muutin hieman ennen täysi-ikää isäukon luo ja kone jäi äipän luo. Muistin koneen joitain vuosia sen jälkeen ja kysyin sitä äidiltäni. Oli kuulemma mennyt kaatopaikalle muiden "rojujen" mukana. Muutama vuosi sitten näin ruskean TMC-600:n huutonetissä, mutta halusin mustan ja jätin tuon väliin. Hintaa koneelle tuli vaivaiset 120 euroa, kyseessä on kuitenkin melkoinen harvinaisuus. Konettahan valmistettiin vain 600 kpl tai jotain sellaista. Sinänsä huvittavaa kun kuulin eräältä työtoveriltani, että siihen sai kovalevynkin ja se oli sellainen pienen pöydän kokoinen laite :).

Toinen mikä aikanaan vähän jäi kaivelemaan oli Haynien Commodore prototyyppiemon myynti ebayssa, hinta karkasi 2500 dollariin vaikka emosta puuttui piirejäkin. Sinänsä keräilykohteena kuitenkin mielenkiintoinen.
http://dome.fi/pelit/ajankohtaista/commodore-insinoori-myy-amiga-prototyyppeja

Nykyisin keräilen vain jotain tiettyjä pelejä, suurimman osan myyn pois arkistoinnin jälkeen. Alkuperäisiä pelejä taitaa olla toista tuhatta tällä hetkellä, eli aivan liikaa. Ehkä ärsyttävintä on ollut hävitä jotain Amersoftin kohteita kun niiden arkistointiin tarvitaan aina vähintään 2 kappaletta.

4
Kokeilin itsekin tuota yhteyttä purkkiin äsken täältä kotoa, mutta en päässyt ADSL:n tai 3G:n kautta. Myöskään pingaus ei toiminut, en tiedä onko se oletuksena estetty tässä tapauksessa. Otin tänne molemmat yhteydet kun tarvitsin toisaalta luotettavan yhteyden vasteajan ja toimintavarmuuden suhteen (1Mbit ADSL). Toisaalta yhteyden Netflixin katsomiseen ja suurten tiedostojen lataukseen (3G, tulee n. 5 - 6x nopeammin).

Soita sinne operaattorin asiakaspalveluun ja kysy mitkä portit ovat sallittuja joihin voisi ottaa ulkoa päin yhteyttä. Se on nyt se mikä pitää selvittää, muuten menee aivan arpomiseen koko homma.

Avointen porttien kokeileminen voi olla helpompaa jollain muulla kuin Amigalla tässä vaiheessa. Ei ole välttämättä varmaa että tuo BBS toimii satavarmasti muissa porteissa kuin oletuksessa koska kyseessä on kuitenkin aika vanha softa.

BBS:ää voi siis ensin testata eri portissa ensin lähiverkossa. BBS amigalle pystyyn johonkin haluttuun porttiin ja sitten vaan Linuxilla kokeilee siihen yhteyttä. Koneet mieluiten vierekkäin jotta pystyy konffaamaan näppärästi :).

Toiseen koneeseen osoitteeksi vaikkapa 192.168.1.2 ja toiseen 192.168.1.3 ja kytkee ne kytkimen kautta toisiinsa jos ei ole ristiinkytkettyä RJ45-liittimillä varustettua piuhaa käytettävissä. Se 3G reititin käynee siihen ihan hyvin koska niissä on ne RJ45-portit käytännössä aina. Jos Linux-koneella on joku oma palomuuri päällä niin senkin voi ottaa testin ajaksi varmuuden vuoksi pois.

Porttiskannaus onnistuu lokaalisti vaikkapa nmapin avulla. Taisi onnistua ihan peruskomennolla.
nmap 192.168.1.2

5
Tuttu tunne sinänsä. Harmillista kyllä vaikka tuon saisit konffattua toimintaan niin käyttäjiä voisi olla vielä vaikeampaa löytää kuin nykytoteutukselle.

6
Pelit ja pelaaminen / Vs: Flappy Bird C64
« : Helmikuu 27, 2014, 19:32 »
Aivan loistavaa, pelasin muutaman kerran aidolla c64:llä :D.

7
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Commodore hinnasto t
« : Helmikuu 22, 2014, 15:59 »
Kiitos! Hinnastot saapuivat muutama päivä sitten ja näissä on täysin uutta tietoa itselle mm. Amersoftin ja Radarsoftin suomessa myydyistä nimikkeistä. Se yllätti, että näissä on reilusti yli 30 sivua ja täysin värillisiä. Vasta nyt huomasin että olihan nuo skannattukin talteen jo ajat sitten.

8
Tämä ilmoitus on edelleen voimassa. Muutama on näiden parin vuoden aikana tullut hankittua mutta edelleen puuttuu monia.

9
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: mikä vaivaa ?
« : Helmikuu 16, 2014, 23:11 »
No purkkiasia etenee varmasti, sehän on jo varsin pitkälle toimintakuntoinen mitä siellä kävin :).

10
Commodore 64 / Vs: C64:n nykyaikaiset lisälaitteet
« : Helmikuu 16, 2014, 23:10 »
Jep, Oge hoiti homman kuitenkin kunnialla kotiin joten asia on kunnossa  :thumbup:. Ongelmahan siinä oli se ettei hän kertonut totuutta missään vaiheessa ja lakkasi lopulta vastaamasta viesteihin.

Noita vanhoja c64 powereita on kuulemma helppo korjata kun vaan vaihtaa sen regulaattorin. Kaikkein helpoin se taitaa olla tehdä siihen välimallin poweriin jossa oli ruuvit pohjassa mutta sitä ei juurikaan näe.

11
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Commodore hinnasto t
« : Helmikuu 16, 2014, 23:05 »
Voin kyllä lähettää nämä kaksoiskappaleet, kun menee hyvään tarkoitukseen :)

Ok, kiitokset :). Laitoin privaviestiä. Joitain alkuperäisiä kasettipelejäkin puuttuu mutta olisin kiinnostunut vain muutamasta jos haluat myydä.

Tuo Action Replay VI kannattaa muuten myydä erikseen - se on aika haluttu moduuli edelleen ja varsinkin kun on alkuperäisessä pakkauksessa. 

12
Commodore 64 / Vs: Commodore 64 arkistointi projekti
« : Helmikuu 16, 2014, 00:00 »
:old:

Tätä projektia on jatkettu ja jatketaan taas ensi kuussa. Jos jollain on näitä (kasetteja / diskettejä) vielä niin ilmoitelkaa suoraan - luetaan kyllä talteen ja jaetaan taas eteenpäin kaikille :).

http://sid.fi/~grue/kasetit/13
Commodore 64 / Vs: C64-ohjaimet (kysymyksiä, paras, huonoin)
« : Helmikuu 15, 2014, 23:55 »
Onko kukaan muuten kokeillut tätä ohjainta? Tuskin ihan parhaita / hiljaisimpia kytkimiä käytetty tässäkään. Noita pystyy tilaamaan Amigakitistä.

http://www.amiga.org/forums/showthread.php?t=66422

Prof. Competionin uustuotannosta otan sanoja takaisin kestävyydestä, pelasin joulun jälkeen Cabalin läpi C64:llä peräti alkuperäisen kasettiversion kera mutta ohjain alkoi osoittaa hajoamisen merkkejä jo muutaman pelikerran jälkeen. Keskustelu ircissä paljasti, että ohjaimessa käytetyt mikrokytkimet ovat ihan paskoja joten ne kannattaa korvata paremmilla jos meinaa enemmän pelata. I

14
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Purkki pelaamista !
« : Helmikuu 15, 2014, 23:50 »
Päivittäin pelattavat strategiapelit ovat hyvä idea, siihen varmaan voisi saada porukkaakin Sakun foorumilla kun vaan kysyisi. Muistan kun pelattiin jotain sota / treidauspeliä bbs:ssä. Huvitti näin jälkeenpäin kun muistin, että sinne bbs:ään piti soittaa 17:00 heti kun linjat aukesivat - muuten joutui odottamaan tuntikaupalla linjan vapautumista ;D

Itse jätän nuo pelit kuitenkin väliin tällä erää, tässä elämänvaiheessa ei ole mahdollisuutta niihin käyttää näitä verrattain vähäisiä vapaa-ajan tunteja. Nuo strategiapelit olisivat kyllä todella kiinnostavia. Oikeastaan harrastevuosista ensimmäiset 20 vuotta menivätkin aika pitkälle pelien yms. "turhan" kanssa :).

15
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Commodore hinnasto t
« : Helmikuu 15, 2014, 23:43 »
Löytyi muutama hinnasto 85 ja 86 vuosilta ja vielä kaksin kappalein. Olisiko kukaan kiinnostunut? Toisista kappaleista voisin luopua. Jos vaikka jotakin sopivaa vaihtaria löytyis ;)

Olen kiinnostunut, lähinnä jos skannaisi nuo talteen. Arkistoin c64 materiaalia jatkuvasti, lähinnä alkuperäisiä pelejä SPS:lle joten olisin kiinnostunut. Eivät mene myyntiin.

Sivuja: [1] 2 3