Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Krisse

Sivuja: [1] 2
1
Osto, myynti, vaihto ja lahjoitetaan / O: Philips CM8833 kuori
« : Maaliskuu 14, 2018, 22:29 »
Tarttisin monitorin kuoren, sen ison kotelo-osan. Sitä etukehystä en tartte. Käy toki myös täydellinen risa monitori. Toki ehjäkin mutta maksan vain tarvitsemani osan verran :-)

Jos löytyy ja saa noutaa Kouvola-Lahti-PKS linjalta/alapuolelta tulevana PE-SU (16-18.3) nii soita/viesti 0500885kuusneljä1. Muun toimitustavan yhteydessä voi panna yksityisviestiäkin.

2
Osto, myynti, vaihto ja lahjoitetaan / O: Kaikki Kuusnelosesta
« : Maaliskuu 14, 2018, 22:24 »
Ostasin kyseisen kirjan. Huutonetissä näyttää olevan 49e mutta mä haluun sitä vain noin puolen hinnan verran.

Jos löytyy ja saa noutaa Kouvola-Lahti-PKS linjalta/alapuolelta tulevana PE-SU (16-18.3) nii soita/viesti 0500885kuusneljä1. Muun toimitustavan yhteydessä voi panna yksityisviestiäkin.

Ei tartte olla priima, mutta kaikinpuolin täydellinen kuitenkin.

3
Nyt on vähän sellasia rojuja pesiintynyt nurkkiin että ei oo käyttöä mutta en ilkeisi roskiinkaan heittää. En edes osaa sanoa näille mitään hintoja, mielummin vaihtelisin johonkin (kts lista lopussa).

Alkusi Commodoren kasetit. Jos ei muuta mainittu niin pelkkä kasetti. Ja jos ei muut mainittu niin en oo testannut. Ne missä on koteloa ym mukana niin eivät oo missään kirjahyllykunnossa, mutta ehjiä kuitenkin.

Hollywood 5 great games, 4 kasettia, kotelo, kannessa mainostetaan Ramboa, Miami Viceä, Topgunia, Platoonia ja The Great Escapea. Paria kasettia testattu, en muista enää muuta kun että ainakin Platoon latautui.

Avenger (Gremlin), 1986, ilmeisesti jostain kokoelmasta

Airborne Ranger, isolla kotelolla (ei tilpehöörejä). 2 kasettia, toisessa omavalmisteinen etiketti (on kuitenkin lyhyt nauha eli mahdollisesti
alkuperäinen kasetti)

Exolon, 1987

Sector 90, 1987

Menace, 1988

Predator, 1988

Thrill time, gold vol 3, kasetilla ilmeisesti 1942
Samaa settiä kasetti jolla Deepstrike

Fist II, 1986

Where's my bones, Interceptor software. Kotelo+etiketti.

Afterburner, Activision 1988, 2 samanlaista kasettia. En tie onko 2-kasetin peli vai onko näitä 2kpl

The Vindicator, Imagine, 1988

Target Renegade, Imagine, 1988 (lienee samasta kokoelmasta kun ed)

Tutto Computer, 1 games avventura. Kotelo+etiketti
Tutto Computer, 2 games arcade, kotelo+etiketti
Tutto Computer, 3 games Expert, kotelo+etiketti
Tutto Computer, 4 games Utilities, kotelo+etiketti
Lisäksi joku kopiopaperinivaska joka on ehkä noihin kasetteihin liittyvä kun siinä mainostetaan 4 cassette con 18 entusiasmanti paaplaa
Tutto Computer kamat vain yhdessä!

30 Games, 2 kasettia / side 1-4. Arvatenkin mahtavia :-) Liberty house, 222 regent street, London W1R 7DB lukee kaseteissa


Muiden koneiden kasetit:

Elite, ilmeisesti Amstradille
Cookie, Sinclair ZX Spectrum, kotelo+etiketti
Pssst, Sinclair ZX Spectrum, kotelo+etiketti
Backgammon, Sinclair ZX Spectrum, , kotelo+etiketti


Muut roinat:

Simon's basic, pelkkä moduli. Ainakin käynnistyy, en oo testannu enempää kun en nyt just muista miten line ja circle toimivat.

Sitten on 1531 kasettiasema paketteineen (ei käyttöohjeitä eikä muutakaan). Tuli mulle tittelillä käyttämätön, saattaa pitää paikkansakin koska on ihan ehdan oloinen. Käyttämättömyyttä tukee sekin että tuli C64 (johon tuo ei siis käy) -satsin mukana jossa oli myös 1530 kasettiasema.

Siinä ne nyt oli. Vaihdossa kiinnostaa lerput, sekä sekalaiset käytetyt että uudet, lerppuleikkuri, lerppulaatikko, aidosta 1530 tehty Load-IT, Load-IT rakennussarja, 1531/C64 adapteri tai pelkkä kasettiaseman liitin josta voin itse askarrella, Jiffydos koneen puolelle, Silent Service lerpulla ja ja ja öö kaikenlainen sulju. Maksan tietysti väliä tarpeen mukaan, kyllä mä ymmärrän että Jiffydos ei mene päittäin Sector 90 -kasettiin :-)

Kamat noudettavissa arkipäivisin Kouvolasta, iltaisin ja viikonloppuisin Kotkasta. Ja kyllähän postikin tietysti kuljettaa jos sen hinta vaan on järkevä ostoksiin nähden. Kuudes tai kymmenes Helmikuuta käyn aamuyöllä Helsinki-Vantaalla joten silloin onnistuu matkan varrellakin.

Yhteyttä varmaan kannattaa ottaa yksityisviestillä niin tulee parhaiten huomatuksi.

EDIT: Jaa nii, sithän tos on tollain laite mis lukee Sega Megadrive II 16bit. Pelkkä laite, ei mitään muuta.

4
Osto, myynti, vaihto ja lahjoitetaan / O: Muutama joystick
« : Tammikuu 16, 2017, 18:17 »
Haluaisin ostaa Quickshot I/II/II Turbo ja VG200. Käyttövehkeiksi tulisi joten ei kannata tarjota 'NIB'iä satasella :-)

Tarjoa mieluiten yksityisviestillä (hinnan kera) niin tulee parhaiten huomatuksi.

~100km säteellä Kotkasta voin vaikka sunnuntaiajelun nimissä noutaakin, muuten postitse.

5
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Hakusessa korjaaja 1581:lle
« : Maaliskuu 28, 2014, 22:22 »
Ongelma ja kokeillut jutut on puitu tuolla: http://www.lemon64.com/forum/viewtopic.php?t=51676

Tiivistelmä: Asema käynnistyy ihan normaalin tuntuisesti, mutta load"$",8 antaa vaan ruudulle searching for $ ja mitään ei tapahdu. Kun sammuttaa levarin niin tulee device not present. Kun 1581 on kiinni niin voi yrittää ladata mitä tahansa miltä tahansa levyasemanumerolta (oli sellaista sitten kytketty tai ei) niin tulee aina vaan toi searching eikä mitään muuta.

Kokeiltu kahdella eri 64:llä, kahdella eri powerilla (joilla ainakin 1541-II toimii), kokeiltu molemmilla IEC porteilla. Levarin piuhat ja ainoa kannalla oleva piiri on käytetty irti pariin otteeseen, on myös kokeiltu 5-satasen Amigan levyasemalla (joka lukemani mukaan toimii tossa plug & play) mutta mikään ei vaikuta mitenkään.

Josko tuota joku viitsisi vilkaista? Maksan toki postikulut ja muutaman kympin vaivan palkkaa.

6
Tilasin tuolta Vesaliasta tuon RR Net MK3:n ja pieleen taisi mennä vai mitä mieltä olette?

Copypaste mailista, en jaksa kirjoittaa uusiksi:

I got the device today but I think there seems to be a problem with it.

With C64:
Everything ok until the network is used. If I boot to 'RR-NET MK3 CODENET SERVER (R38)' and try to transfer a file from PC (or try to ping it from the PC), the computer acts like I had hit RUNSTOP+RESTORE: Empty screen with READY. Also when I'm running the codenet server (codenet server waiting for commands), it eventually does the same if nothing is sent to it. Without network cable it waits forever.

Also if I try any other internetsoftware, for example the webbrowser from Contiki, the second it tries to do something with LAN, I just get the empty screen with READY. Does the same also with network cable disconnected.

With C64c:
The computer starts with empty screen and READY. Does the same also when started up with C= -key (when it should go to rrnet codenet server).

I had no other devices connected to C64/C64c, only the RR-Net and a floppy drive (tried with 1541 and 1541-II), also tried both computers with two different transformers/PSU's (old and new model) but it's always the same.

The LED's on the RR-Net seem to work normally, green allways on and yello flashing every now and then.

7
Commodore 64 / Yksinkertainen tekstieditori hakusessa
« : Maaliskuu 04, 2014, 20:47 »
Tarttisin sellasen yksinkertasen tekstieditorin mihin voisi ladata seq tiedoston jossa on pelkkää tekstiä (ei mitään editorisoftan 'ohjailukoodeja' alussa, lopussa tai välissä) ja jota voisi sitten editoida koko ruudun alueella ja skrollailla ylös ja alas samalla tavalla kuin koneen basic tilassakin (jossa toki ei ole skrollausta mutta muuten, täysin vapaasti kursorinapeilla liikkuen). Ei tartte olla word wrappia, 80 saraketta rivillä eikä mitään muitakaan tekstinkäsittelyohjelman toimintoja.

Eli ihan 'F1 - lataa tiedosto ruutuun', sitten editoidaan sitä tarpeen mukaan ja 'F3 - tallenna tiedosto' -tyyliin ilman mitään muita kikkailuja.

Kokeilin eilen ties kuinka montaa ohjelmaa mutta mikään niistä ei ollut tuollainen, etenkin tiedostossa vapaasti liikkuminen oli hukassa. Oli softaa joka ei antanut käyttöön koko ruudun leveyttä, oli softaa mihin piti antaa rivinumero mitä haluaa editoida sun muuta, mutta ei tuollaista mitä haen.

Toisaalta voisihan sitä edetä 80-luvun tapaan - tehdä itse tarvittavat softat, mutta vähän on unohtunut ruudun skrollauksessa tarvittavat konekielitaidot :-)

8
Commodore 64 / EBBS
« : Maaliskuu 02, 2014, 16:46 »
Oisko kellään EBBS purkkisoftasta sitä Basic versiota tallessa?

Kysyin tekijältäkin mutta sillä ei oo ollu enää mitään EBBS juttuja tallessa vuosikausiin.

Lisäsi vielä että "Whatever you find you can run and have fun with. No need to send me any $." joten ei tarttee vetää antipiratismikorttiakaan esiin vaikka warezzzia kyselen :-)

Jos löytyy niin siirtynee helpoiten mailitse porakone@hotmailo.com

9
Commodore 64 / C64 ja netti
« : Helmikuu 24, 2014, 22:32 »
Hämmästyksekseni en onnistunut löytämään tältä foorumilta tuoretta - enkä kyllä vanhaakaan - juttua aiheesta joten esitämpä täällä asiani jotka eivät vielä ole valjenneet.

Vaihtoehtoja näyttää olevan RS232 <-> PC <-> netti ja sitten erilaiset valmiit ratkaisut kuten 64NIC+, Flyer, Comet (jota ei enää valmisteta) ja Comet+ (jota ei vielä valmisteta).

Jos nyt ajatellaan että haluan tehdä kaiken mitä 64 nettiyhteydellä nyt ylipäätään pystyy tekemään mutta en tarvitse mitään noiden kaupallisten lisäfeatureita kuten muistikorttipaikkaa, IEC tai IEEE-488 liitäntää niin onko noiden ratkaisujen toimintatavoissa jotan olennaista eroa? Normaalin RS232 modulin nopeushan ei kai ole kaksinen (paljonko se on?) ja noi muut ratkaisut varmaan voittavat siinä, mutta muuten?

Sitten tuo käyttö. Ennenmuinoin ladattiin haluttu terminaalisofta ja sitten vaan ATDT952184297 (Milkhouse, ark 22-07, wknd 24, 1988-1992 C64/Amiga500) ja homma lähti luistamaan. Pelaako nuo nykypäivän systeemit niin nerokkaasti että kirjoitetaan vaan joku loitsu ja telnetosoi.te ja data rupeaa virtaamaan?

Entä sitten muut yhtyedenottomuodot (mitä 64:lle nyt onkaan, en ole tutkinut, mutta luulisi että jotain maili, nyyssi ja varmaan ftp ym klienttejä löytyy?), löytyykö niistäkin yhteinen sävel noiden erilaisten 'välitysratkaisuiden' kanssa toimimiseen?

Siinä noi asiat nyt olivatkin, mutta ei oikein tullut mieleen tässä vaiheessa. Kun tämän netti-idean sain niin ajattelin tuota RS232-PC ratkaisua mutta tätä kirjottaessani tuli kyllä mieleen että en mä ehkä halua käyttää tiedostojen siirtoon ihan yhtä paljoa aikaa kuin silloin ennen :-)

Ja saa mulle tarjota ostettavaksikin tarpeistoa aiheeseen liittyen vaikka ei kaupasta ostaminenkaan mikään ongelma ole kunhan keksin mitä ostan :-)

10
Rassasin tuossa muutamana iltana uusimmalla (=viimeksi hankkimallani, ruskealla) 1541 asemalla noita iän ikuisia lerppuja, formatoin ne ja kopsailin niille pelejä. Luonnollisesti jonkun verran oli virheitä noissa vanhoissa lerpuissa ja ne heitin sujuvasti mäelle. Tänään sitten lueskelin netistä kaikenlaisia 64/1541 ja törmäsin siellä yhteen 1541 ongelmasivustoon jossa yksi ongelma oli "Track 18 Display 21 read ERROR", ja tuo kiinnitti siksi huomioni kun ainakin puolet virheistä oli juuri noita.

Viaksi moiseen ehdotetaan "Check alignment, UC2, UE6, check R/W head". Alignmentissa vika tuskin on koska kyseessä on samaisella asemalla formatoidut lerput, ja R/W head on putsattu taannoin kun laite mulle tuli. Lisäksi olisi näppituntuma että kun tuota pitempään käyttää niin ihan kun noi ongelmat lisääntyisivät. Niin että mitä nuo UC2 ja UE6 ovat? Google toki tunnistaa moiset 1541:n yhteydessä monellakin sivulla mutta en vaan ota tolkkua että mist on kyse. Tosin tätä kirjoittaessa tulee vasta mieleen että miksköhän en kokeillut noita levyjä vielä muillakin asemillani :-D

Ja viimeiseksi, muistelisin joskus olleen sellasia ohjelmia jotka käyvät lerpun läpi ja merkkaavat vialliset trackit/sectorit BAMiin varatuiksi. Mikähän moinen oli? Kun näitä vehkeitä aktiivisesti käytettiin niin sillonhan heitettiin risat lerput mäkeen ettei pääse mikään oma tuotos (lol..) katoamaan orastavasti viallisen lerpun lopullisessa tilttaamisessa, mutta tähän nykypäivän käyttöön tollanen olisi ihan kätsä kun koitetaan ikivanhoilla lerpuilla tykittää eteenpäin ja sisältökin on vain netistä waretettua Giana Sistersiä sun muuta :-)

11
Pelit ja pelaaminen / Pelejä kahdelle Kuusneloselle?
« : Helmikuu 20, 2014, 10:04 »
Olikos Kuusnelkulle mitään pelejä mitä saattoi pelata kahdella koneella jonkun - ja millasen - piuhan välityksellä?

12
Tuli hommattua tuollainen ruskea Vic-1541, ja siinä on piuhan päässä joku vipukatkaisija minkä tarkoituksesta ei ole käsitystä. Täällä varmaan on?

Kuva: http://wonk.sytes.net/test/20140103_193135.jpg

13
Pelit ja pelaaminen / Mikä autopeli se oli?
« : Joulukuu 20, 2013, 23:29 »
Arviolta 86-88 julkaistu, grafiikka ei ollut kaksista, sitä katsottii muistaakseni ikään kuin sivusta, siinä oli monipuolinen (?) rataeditori, paljon erilaisia ajokkeja (olikohan kuuautokin) ja pystyi säätämään mm. painovoimaa. Sai muistaakseni hyvät arvostelut bitissä aikanaan.

14
Commodore 64 / POKE 1024,1 uudemmissa ja vanhimmissa koneissa
« : Joulukuu 14, 2013, 22:53 »
Tämä nyt ei ole mikään maailman tärkein juttu, mutta koska ei tämä foorumikaan varsinaisesti tukehdu viestitulvaan niin kysäisempä asiaa jota olen koittanut joskus muistella.

Otsikon käskyhän piirtää v/y nurkkaan A kirjaimen, mutta muistanko oikein vai väärin kun muistelen että uudemissa koneissa se tulee näkyviin ihan tuolla mutta vanhemmissa pitää pokettaa vielä värikin (55296) että se kirjain tulee näkyviin? Kun mulla on sellainen mielikuva että joskus hommattuani ekan leipälaatikkomallin niin siinä toi olisi toiminut eri tavalla kuin C -malleissa joita mulla aikaisemmin oli ollut.

15
Joskus vuosia sitten mulla oli piuha kuuslankusta peeseehen, ja peeseellä oli sitten aimo mälli floppyimageja ja ihan kuusneloselta ropaten niitä imageja pystyi listaamaan ja 'mounttaamaan lerpuiksi' ja käyttämään niitä sitten normaalin lerpun tapaan.

Nyt en vaan millään muista mikä softa ja piuha silloni oli kyseessä. X/XE/XM1541 piuhasta on paljon porinaa, mutta Vesalian mukaan 'The transfer cables of the X1541 series are designed for transferring data betweeb PCs and Commodore 1541 disk drives' jonka tulkitsen niin että sillä piuhalla saa lerppuaseman kiinni peeseehen. Sopisiko sama piuha tähän hakemaani tarkoitukseenkin vai oliko mulla joku muu piuha aikanaan käytössä?

Ja jos se on toi piuha niin haluanko tilata XE vai XM piuhan kun tarkoitukseen käytettävissä oleva PC ois tollanen HP ThinClient 800mhz jossa Win XP?

Sivuja: [1] 2