Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - bloodycut

Sivuja: [1] 2
1
Miltäs kuulostas tällanen kanava? Viittaan tällä keskustelulla tänne, jossa oli vs. Haaste ja kirjoitin näin:
No tämä hommahan vaatii niitä videoita sekä jotain vlogia kuusnepa aiheena. Meidänhän piti toteuttaa se dokkarikin eikä siitä ole tullu mitään vai tulisko? Tietty ohjelmointiin erikoistuneet vois näprätä jottain kivvaa meidän foorumilaisten iloks d64 tyyliin. Kaipaisin foorumille sellasta matskua joka hyödyttäs meitä kaikkia. Jäsenten aktivointiin voitas pitää jotain Discord kanavaa, jossa voitas keskustella reaaliaikasesti, jos foorumilla on hiljasta. Tämä ei tarkota, että foorumin viimenenki elo vietäs vaan Discordin kautta voitas sitte foorumilla keskustella ajatuksella joka ei tullut mielehen Discordilla heti. Forumilla olis hauska nähdä ohjelmointilistauksia jotka olis usean sivun mittasia. Tekis mieli kokeilla kirjottaa kokonainen iso peli tai ohjelma foorumilta. Muutenki koodauksesta suoraan konekielellä kirjoitettuna olis mielenkiintosta saada sävärit jos vaikka joku muukin olis kiinnostunu kirjottamaan ohjelman, pelin tai demon. Demoja olen kattellu tuubista useita vuosia mutta foorumilaisten koodaamia demoja olis hauska nähdä lisää.

2
Terapiaa ja Jauhantaa / Kiinnostaako Grand Prix 4 modaaminen?
« : Toukokuu 22, 2018, 17:24 »
Tervetuloa uudelle sivulle: http://gp4international.forumtop.com/index.php 

Pelin remasteroitu versio ilmestyy 28. kesäkuuta.

3
Pitkästä aikaa päätin notta rupian pelaan emulaattorilla mutta eipä se sitten enää toimikkaan, meinaan CCS64. Direct Unit 3d failed tuli virheilmotus. Näyttöä ei pysty vaihtaan 1440x900x32 moodiin vaan ruutu menöö sekasin. Mites muut on tän kans painineet tän asian kanssa?

Edit: Emulaattori toimii nyt siten että komentokehotteessa pitää luoda c64.cfg filu erikseen jotta CCS64 toimii. Jostain syystä emulaattori ei enää luo tätä tiedostoa itse.

4
Peliesittelyt ja arvostelut / Peliarvostelu: Decathlon
« : Tammikuu 12, 2012, 17:41 »
Monelle konealustalle ilmestynyt peli Decathlon on sanansa mukaisesti kymmenottelu latinaksi. Pelissä on tarkoitus kahlata kaikki kymmenottelun lajit lävitse: 100 metriä, pituushyppy, kuulantyöntö, korkeushyppy, 400 metriä, 110 metrin aitajuoksu, kiekonheitto, seiväshyppy, keihäänheitto ja 1500 metriä. Pelissä on jokaisessa lajissa oma tekniikkansa tosin suurin osa menee pelkällä joystickin rämpyttelyllä vasemmalta oikealla mahdollisimman nopeasti. Urheilupelien jättiläinen kaikessa mittakaavassa tämä lienee vertaansa vailla. Peli on erittäin fyysinen varsinkin tottumattomalle pelaajalle, se aiheuttaa myös närkästystä toisinaan myös eristäytyneisyyttä kun peli oikein kunnolla vie mukanaan, mutta positiivisella tavalla.

Alkuvalikossa valitaan vaihtoehdot pelataanko kaikki lajit yhteen soittoon (all events paina A) vai pelataanko yksittäisiä lajeja (single events paina S) ja sitten pelaajien lukumäärä 1-4. Juoksulajeissa pelaajat ottavat mittaa toisistaan keskenään, jos pelaajia on enemmän kuin yksi, muutoin tietokonetta vastaan. Yksilölajeissa pelaajat pelaavat omat suorituksensa erikseen. Kenttälajeissa jokaisella pelaajalla on kolme yritystä saada parempi tulos aikaiseksi. Juoksulajeissa jokainen tekee parhaansa.

Lajit ja suoritus:
100 metriä - odota lähtökomennot ja ampaise liikkeelle rämpyttäen vasemmalta oikealle mahdollisimman nopeasti
Pituushyppy - rämpytä 30m matka ja paina nappia ennen keltaista viivaa nappia, jotta saat hypyn aikaiseksi
Kuulantyöntö - rämpytä jälleen ja paina nappia ennen keltaista viivaa
Korkeushyppy - rämpytä ja paina oikealla kohdalla nappia, jotta pääset riman yli
400 metriä - kuten 100 metriä
110 metrin aitajuoksu - muuten kuin 100 metriä mutta paina nappia ennen aitaa tai kompastut siihen
Kiekonheitto - kuten kuulantyöntö, paitsi jalkoja kannattaa seurata ja huomaat kyllä miksi
Seiväshyppy - rämpytä jälleen edestakaisin, paina nappia ja seiväs laskeutuu, hahmosi nousee seipään varassa ylös ja paina sitten uudelleen nappia ja hahmo irrottaa otteen seipäästä, muista irrottaa ajoissa, noin siinä vaiheessa kun seiväs on pystysuorassa
Keihäänheitto - rämpytä vinhasti lyhyt matka ja paina nappia ennen keltaista viivaa
1500 metriä - kuten muutkin juoksumatkat mutta sinulla on juoksuapu, ettei tarvitse kuin pitää mittari pohjassa kevyellä rämpytyksellä. Loppukiri alkaa 1300 metrin kohdalla ja viimeset 200 metriä sinun pitää rämpyttää niin lujaa kun kädestä lähtee. Teksti SPRINT! rohkaisee tekemään kaiken kovan kymmenottelun päätteeksi.

Pelissä kymmenen lajin jälkeen saat yhteispisteet ja mitä korkeammat osalajisuoritukset saat sen paremmat ovat pisteet lopussa. Pelin addiktoitavasta vaikutuksesta huomaa sen että siinä tulee hiki ja ärsyttää kun mittareita ei saa pohjaan. Voin tässä yhteydessä paljastaa että näin ei kuitenkaan ole. Lukuisat joystickin rikkoutumiset pakottivat minut keksimään kaverini kanssa ratkaisun. Tarvitset viritetyn joystickin, jonka valmistaminen ei ole työlästä. Olen julkaissut virityksestä ohjeet mutta tulkoon ne vielä kerran tässä esille:

1. Hanki jokin Commodore VG joystick esim. VG-200 tms. tai Quickshot (kakkonen on parempi tähän).
2. Avaa joystickin pohja
3. Poista pohjajousi
4. Katkaise hieman joystickin pohjassa olevaa muovitappia, ehkä n. 0,5-1mm, ilman katkaisua tappi osuu pohjaan eikä viritys onnistu, riippuu joystick mallista.

Tarkoitus on saada joystick menemään pohjaan ja tarvitset enää vain pientä rämpytysliikettä. Tällä liikkeellä saat vaivatta mittarit pohjaan kaikissa rämpytyspeleissä. Miten sitten saada Decathlonissa mittari pohjaan? Juokse 1500 metriä normaalisti mutta lopussa tällä viritetyllä joystickilla tee pientä napakkaa ravisteluliikettä niin mittari napsahtaa melko helposti pohjaan. Omaan viritysjoystickiini laitoin vanhasta multiruuvimeisselistä kahvan joystickvarren tilalle, jolloin melkein pelkkä joystickin painaminen pohjaan ja pieni liike oikealle riitti vetämään mittarin pohjaan.

Miksi kannattaa pelata Decathlonia? Siksi että se kasvattaa kuntoa, oikeasti! Itselläni se oli sysäys yleisurheiluun ja harrastin muutaman vuoden otteluita nuorempana. Kymmenottelussa taistelet itseäsi vastaan ja saavutat uusia ja aina vain parempia tuloksia.

Pelistä pientä videota:
C64 Longplay - Decathlon


Arvostelu:
Grafiikka 9
Äänet 8
Idea 105
Te joilla kamera on nii laittakaa se päälle kun pelaatte jotain tasavallan tietokoneella. Olis hauska nähdä minkälaisia reaktioita pelit teissä tuottaa. Linkurat tähän ketjuun. Tarkoitus ei ole että pelaatte jonkun pelin läpi vaan sitä perusmeininkiä mitä teillä pelin aikana näkkyy ja tapahtuu, tietty läpimenovideoitaki saa laittaa. Sais niinku yleiskuvaa siitä mitä kuusnepalla pelaaminen on, että se innostas uusia kuusnepalaisia. Emulaattoripelaamisiaki voi laittaa, mutta aito kuusnepa olis viel parempi vaihtoehto. Eiku videoimaan pelaamistanne. :D

7
Peliesittelyt ja arvostelut / Peliarvostelu: Pirates!
« : Helmikuu 02, 2011, 14:58 »
Eletään merirosvojen parhainta aikaa 1500-1700 luvun vaiheilla. Olet aloitteleva seilori ja päätät ottaa haltuusi yhden laivan, muutaman tykin ja miehistöä jos joku lähtee mukaan. Alussa voit valita nimesi mielesi mukaan, maan jota edustat: Hollanti, Englanti, Ranska tai Espanja, erityiskyvyn miekkailusta naistenhurmaamiseen tai esim. tykkien käyttöön. Sinulta kysytään tietoja laivojen kuluista, jotka löytyvät pelin mukana tulleesta ohjekirjasta. Jos veikkaat väärää aikaa vuodesta ja kuukaudesta aloitat todella niukalla varustuksella. Oikeasta tiedosta saat jo kohtuullisen määrän miehistöä, tavaroita, tykkejä ja sopivan paatin.Sitten paukahtaa tykki ja lähdet osoitetusta kaupungista liikkeelle valitsemasi maan perusteella. Pääasiassa pelissä liikutaan merellä ja satamissa. Voit hyökätä kaupunkeihin maitse ja mereltä, toisinaan otetaan vastustajasta mittaa muskettisodassakin maalla kaupungin laidalla. Meritaistelut ovat pelin suola, kun voi päräyttää täydeltä laidalta vastustajaan. Meritaistelussa näkyvät miehistön ja tykkien määrä sekä minkälaisella aluksella olet sotimassa. Vihollisen laivaan päästyäsi, kipparit miekkailevat keskenään ja jompikumpi voittaa mittelön.Suorittamiesi tehtävien perusteella ja meritaisteluilla yms. saat arvostusta, jossa sinulle annetaan arvonimiä sekä maita ja mantuja. Välillä käydään keskusteluja kuvernöörien kanssa naimisiinmenosta jos olet naimaton sekä tiedoista kaupungeista. Kaupungeissa voit ostaa miehistöä, korjata laivoja, myydä laivoja, ostaa tietoja ja joskus mukaan saattaa eksyä joku vanha seilori kauppaamaan aarrekarttoja, joiden perusteella voit löytää rikkauksia.Silloin tällöin suorittamiesi tehtävien perusteella saat tietoa kadonneista perheenjäsenistäsi kuten siskostasi tai sedästäsi, joista saat repaleisia karttoja. Kun löydät heidät saat arvostusta ja pelisi etenee. Pelissä on ei varsinaisesti ole loppua vaan ryöstelyä, taisteluja ja aarteenetsintää ja meriseikkailuja voit jatkaa melkein loputtomiin. Pelaaja aloittaa nuorena heppuna n. 25-vuotiaana ja lopettaa sitten kun tappiot ovat kestämättömiä, rahat loppuvat tai ikä painaa (itse pelasin 72-vuotiaaksi). Pelissä voit myös lopettaa urasi koska tahansa. Ennen sitä kannattaa myydä kaikki mitä sinulla on: laivat, tavarat, tykit jne. Hetken kuluttua kun olet luovuttanut pelissä eteen tulee status-sivusto jossa näet mihin olet pelissä yltänyt. Mitä enemmän olet tehnyt tehtäviä, löytänyt sukulaisiasi, aarteita, ylentynyt arvonimissä jne. sitä paremman statuksen saat niin kuvernööristä keppikerjäläiseen.
Peli on loistokas kaikesta kohdastaan ja itse olen viettänyt pelin parissa useita tunteja jopa päiviä tallenellen tilannetta. Ainoa miinus pelissä on toistuvuus, kun tehtävät ovat samanlaisia ja merelläkin seilaaminen voi pitkästyttää. Siitä miehistökin valittaa jos maihin ei päästä tarpeeksi usein. Seikkailupelien ystävälle peli on ehdoton valinta jos merirosvoilut ovat kiinnostavia. Pelin ohjekirja Microprosen tapaan on paksu, mutta opettavainen taktiikoineen ja pelin sisällön kannalta. Mukana tulee erinomainen kartta, josta voit katsoa mihin sekstantin ja kompassin suuntaisit seuraavaksi.Arvostelu:
Grafiikka 9
Äänet 8
Idea 10

Valitettavasti kuuslankulle ei löytynyt videoita...mutta jos jostain löytyy niin kannattaa tsekata.


8
Peliesittelyt ja arvostelut / Peliarvostelu: Green Beret
« : Helmikuu 02, 2011, 14:14 »
Olet merijalkaväen sotilas, saat tehtäväksesi vapauttaa panttivangit. Yksinkertaista vai mitä? Mutta entäs sitten jos aseitus on linkkuveitten luokkaa, tehtävä vaikeutuu huomattavasti. Peli on alusta lähtien hypi, pompi, väistä mitä milloinkin.

Jo ensimmäisestä tasosta on vaikeaa päästä läpi, sillä kun vastujat koskevatkaan sinuun olet vainaa, elämiä on kolme vain. Välillä tappaessasi valkoasuisen hemmon saat liekinheittimen, jolla voit ampua koko ruudun läpi tappaen kaikki eteentulevat, lieskarista riittää kolmeen kertaan suihkua. Mahdollisuus on myös sinkoon, jolla saat aikaan saman kuin liekinheittimellä.

Pelissä on neljä kenttää ja matkan varrelle sattuu jos jonkinlaista säheltäjää: Spetsnaz miehiä, tappajakoiria, miinoja jne.

Pelin idea on varsin mukaansa tempaava ja vaatii nopeita hoksottimia, joissain paikoissa peli vaikuttaa jopa ylivaikealta varsinkin kun vastustajia tulee molemmista suunnista yhtäaikaa ja ilmassa lentää pommeja sekä luoteja. Äänimaailmaltaan peli on varsin minimaalinen, kun se koostuu lähinnä marssitahtia lyövästä rummusta, lieskarien ja linkkuveitten äänistä. Grafiikka on ensiluokkaista eikä missään ole sössömäisiä bittivirheitä. Ainoa miinus on tietenkin vaikeus, mutta se ei haittaa jos jaksaa tahkota aina uudestaan ja uudestaan eteenpäin. Lopussa kiitos seisoo ja vangit pääsevät vapauteen!

Arvostelu:
Grafiikka 10
Äänet 7
Idea 9

Pelistä voi katsoa läpimenovideota Youtubesta

9
Peliesittelyt ja arvostelut / Peliarvostelu: Law of the West
« : Marraskuu 26, 2010, 03:37 »
Tervetulloo villiin länteen jos se joskus on villi ollu :D Alussa ilmestyy hieno alkukuva:Mielenkiinnolla ootan kunnon räiskettä mutta mitä hemmettiä: tekstipeli ja ammuskelua ruudulla?

Nooh eipä siinä ei muuta ku pistämään konnia rautoihin ja rosvoja puulaatikkoon ampumaan sheriffin ominaisuudessa. Pelissä on mukava tunnelma heti alusta lähtien. Matkan varrella kohtaat mm. haulikkokaverin, nassikan joka kertoo lahjoattessa vaikka mitä karkin avulla, juopon lääkärin, Calamity Janen tai jotain sinne päin lue Lucky Lukea hehe, Daltonin veljekset ja apulaissheriffin. Peli ei niinkään kuvalla ihmettele vaan sama ruutu hieman muutetulla taustalla jatkuu eteenpäin niinku juna. Vihjeiden perusteella pelaaja pääsee estämään juna- ja pankkiryöstöjä. Hassuna pienenä yksityiskohtana taustalla liikkuu maajusseja yms. heppua jota osotettaessa aseella, pistää vipinää porukalle kinttuihin hehe. Joskus rosvo tai ikävä tyyppi pitää päästää päiviltä ja tilanne on murheellinen hetken...naisesta ilmat päästäminen pihalle tuntuu aika erikoiselta sekin. Sheriffimme on aika hidas vetämään aseen kotelosta ja usein nahkaas saattaa ilmaantua luoti. Ei mitään Eastwood vetoja ehei sinnepäinkään, jota pidän ehdottomasti miinuksena.
Rosvot ovat toisinaan yllätävänkin nopeita etkä kerkeä edes asetta vetää kotelosta, then you die ja ruutu muuttuu mustaksi, ruutuun tulee ikävää tekstiä että sankarimme kuolee jne jne murheellisen musiikin saattelemana. Rosvot yms. sakki on helppo taivutella kertomaan tai luovuttamaan paukkurautansa kun valitsee vaihtoehdoista sopivan jämäkät tekstit.

Lopuksi tulee arvostelu mitä sait sheriffinä aikaiseksi: vallotitko sydämiä naisilta, montako rosvoa ammuit, laitoit lukkojen taakse jne jne. Mitä paremmin toimit kaupungin hyväksi sitä paremmat loppupisteet saat. Peli alkaa jälleen alusta ja voit valita toisenlaisia vaihtoehtoja mitä teit edellisessä pelissä ja saada toisenlaisia loppuratkaisuja, kenties vältät saamasta luotia nahkaasi turhan aikaisin. Mainio peli sinänsä mutta juoni voisi olla yhtenäinen eikä hajanaisia tapahtumia sisältävä.

Pelivideota voi pällistellä jälleen Youtubesta:
Arvostelu:
Grafiikka 9
Äänet 7
Idea 8
10
Pelit ja pelaaminen / Mikähän peli on kyseessä?
« : Syyskuu 03, 2010, 14:36 »
Joskus tuli pelattua sellasta peliä jossa oli Rikas mies jos oisin kappale. Nimi on kadoksissa mutta pelin aiheena oli ryöstellä arvoesineitä. Tietääkö joku?

11
Pelit ja pelaaminen / Longplay-sivusto
« : Elokuu 24, 2010, 12:12 »
Tulee seurattua Reinhardin päivityksiä, heppu on tekemässä päivityksiä Commodoresta vuosittain. Nyt näyttää olevan vuorossa 1985 vuosi ja Elite peli on jumittamassa, koska sitä ei ole kukaan pelannut lävitse. Jos jollain on pelejä pelattuna ja videoituna niin lähettäkää niitä Reinhardille.  

Sivustolle http://www.c64-longplays.de/ ja sieltä voitte tsekata tuotoksia Videos kohdasta. Sivulta löytyy myös tutorialit videoiden tekoon.

12
Juu aattelin kertoa sellasta, että pian alotan tässä osiossa peliarvostelut peleistä. Siitä nimikekin jonka sain, kiitos siitä. Peliarvosteluissa keskityn juurin niihin asioihin jotka liittyvät pelikokemukseen. Mukaan tulee kuvia pelitilanteista yms. Arvostelen myös pelin grafiikan, äänet ja yleisilmeen. Tavoitteena on saada uutta näkökulmaa peleihin, mitä ei tavallisesti tule katseltua, aistittua ja haisteltua hehe. Arvostelut eivät ole ryppyotsaista vertausta nykypeleihin. Mielipelini ovat urheilupelit, mutta toki laitan arvosteluja muistakin peleistä. Jos Sinulle tulee jokin peli josta haluat tietää tarkemmin mailaa toki mulle.

terv. bloodycut, official Pelifiilistelijä

13
Pelit ja pelaaminen / The President is missing
« : Joulukuu 24, 2008, 21:05 »
Mites teillä tän pelin merkeissä on aika vierähtäny? Ite löysin paljon materiaalia mut läpimeno-ohjeita ei ole olemassa vai onko?

14
Pelit ja pelaaminen / Red Storm Rising
« : Helmikuu 15, 2007, 10:59 »
Kertokaa miten tässä pelissä vois tallentaa emulaattorilla Vicessa?

Olis mukava kuulla jos olette pelanneet pelin läpi. Itse olen pelannu 3-4 tuntia mut harmittaa ku ei voi tallentaa tilannetta.


15
Pelit ja pelaaminen / Pirates!
« : Helmikuu 22, 2007, 11:35 »
Hieno peli Sid Meierilta, olen pelannu melkein läpi mut pari arvoo puuttuu ja en ole löytäny viimestä sukulaista eli tätiä. Erityisesti tykkään tän pelin yllättävyydestä ku voi tapahtua iha mitä vain. Meritaistelut on cool samoin maataistelut musketööreillä. Kertokaa mitäs tykkäätte?

Sivuja: [1] 2