Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - rams

Sivuja: [1] 2
1
Bitin Nypläys / 6510 + Arduino
« : Marraskuu 01, 2014, 11:33 »

2
Yleinen Commodore-keskustelu. / Quantum link
« : Marraskuu 01, 2014, 11:21 »
Sattui tässä tänä aamuna varsin mielenkiintoista jutun tynkää Commodoren Quantum Linkinstä, josta myöhemmin tuli vissiin America Online:

http://www.mos6502.com/friday-commodore/a-quantum-leapink-in-technology/

Uudelleenrakennusprojekteja:
http://orrtech.us/qlink/index.html
http://www.lyonlabs.org/commodore/qlink/

3
Bitin Nypläys / Retrobattlestations
« : Syyskuu 13, 2014, 09:08 »
Huomasinpa eilen, että redditissä on ihan oma 8-bittisten hekumointiryhhmä, missä menee juuri viikottainen Basic-koodausteema.

http://www.reddit.com/r/retrobattlestations/

4
Moro,

Jokunen kuukausi sitten olin ottanut muistaakseni KingFisherin Fish "tietokannan" (flat-file, muistaakseni 2 riviä per ohjelma: 1 rivi - ohjelman nimi, 2 rivi - kuvaus ja tekijä(t), tyhjä rivi - levyn vaihto) ja konveroinut sen SQLite kannaksi jota pyörittelin sitten Qt/QML ohjelmalla. Nyt kesälomilla ajattelin päivittää osaamistani työpöytäsoftasta tänne intervepsin puolelle, joten tuuppasin kannan PostgreSQL:ään, pykäsin siihen kylkeen palvelimen Nodella ja veppisivun tein HTML + AngularJS:llä.

Koko komeus ajetaan OpenShiftillä, joka on kyllä ihan kiva pilvialusta (ja tähän tarkoitukseen ilmainen). Perustoiminnallisuus alkaa olemaan kasassa ja seuraavaksi varmaan pitää keskittyä ulkoasuun, joka on ns. karu.  Homma löytyy täältä: http://fishdb-horridor.rhcloud.com/testpage.

Tägejä (näkyy lähinnä levyllä 1, koska olen laiska) pääsee lisäämään, muuttamaan ja poistamaan, jos on kirjautunut sisään. Voin antaa tunnukset jos joku haluaa.

Koko roska on yritetty rakenta REST-mäisesti, joten esim: http://fishdb-horridor.rhcloud.com/disk/1 palauttaa levyn 1 sisällön JSON:na. Voin laittaa jossain vaiheessa tarkempaa API-kuvausta, jos joku tosiaan niin haluaa.

Koodit on minimoimatta, joten niitä saa lukea ihan selkokielisenä. Ei varmaan toimi IE:llä. 

5
Bitin Nypläys / Painotuotteita digitaalisessa muodossa
« : Kesäkuu 19, 2014, 13:45 »
Niille ihmisille, jotka eivät vielä ole löytäneet BombJacking digitaalista aarreaittaa, niin suosittelen lämpimästi seuraavia lehdyköitä luettavaksi:

* The Transactor, tiukkaa C64 kamaa. http://bombjack.org/commodore/magazines/transactor/transactor.htm
* Ahoy! Transactoria Kevyempi, mutta sisältää ihan hyviä artikkeleita C64:n saloista. Ainakin kahden lehden otannan perusteella. http://bombjack.org/commodore/magazines/ahoy/ahoy.htm


6
Ois tämmöinen http://oldskool.fi/cvkl.png. Itse en vielä tiedä pääsenkö paikalle.


7
Terapiaa ja Jauhantaa / Huipputeknologian ytimessä
« : Huhtikuu 21, 2014, 22:14 »
Teletype, 300:n modeemi ja reikäkortti. Silkkaa pornoa.  :D


8
Terapiaa ja Jauhantaa / BBS Dokumentti Internet Archivessa
« : Huhtikuu 14, 2014, 09:40 »
Dokumenttisarja BBS:n synnystä ja sen sellaisesta on saatavilla Internet Archivesta.

https://archive.org/details/BBS.The.Documentary

9
Pelit ja pelaaminen / Pää hajosi
« : Joulukuu 27, 2013, 11:39 »
Ostin Steamista Super Hexagon nimisen pelin muutamalla sentillä. Ei olisi pitänyt. Huomioita:

  • Olen vanha. Liikaa liikettä.
  • Jään tuijottamaan lähestyvää viivaa kuin joku jänis auton valokiilassa. Ei hyvä.

Mutta aika toimintapläjäys tuo on. Suosittelen.

Peli on käännetty myös C64:lle. Oikeasti.

http://www.eurogamer.net/articles/2013-12-02-super-hexagon-ported-to-commodore-64-with-micro-hexagon

10
Yleinen Commodore-keskustelu. / C64 / Amiga & Gopher
« : Kesäkuu 30, 2013, 11:35 »
Moro,

Asentelin aikani kuluksi Gopher palvelimen ja tutkailin sen sielunelämää. Systeeminähän tuo on juuri sopiva esimerkiksi vanhempien koneiden käyttöön, kun voidaan toimia merkkipohjaisesti ja jättää tukematta esimerkiksi kuvien näyttö. Onko kenelläkään kokemuksia Gopherin käytöstä C64:lla tai Amigalla? Molemmille näyttäisi olevan klienttejäkin olemassa.

Muistaakseni itse käytin Gopheria Amigalla jonkin verran 90-luvun alussa ja PC:llä 90-luvun loppupuolella. Jokin tuossa protokollassa kyllä viehättää. ;) 

11
Pelit ja pelaaminen / Lady Tut
« : Kesäkuu 04, 2012, 01:37 »
Pelattiin perjantaina kaverin kanssa Lady Tut nimistä peliä, kun se jostain syystä soitti kummankin kelloa. Ja kas! Siinähän onkin varsin mainio pläjäys vuodelta 1983. Erinomainen yhdistelmä toimintaa ja pähkäilemistä:

http://www.lemon64.com/games/details.php?ID=1473
Commodore 64 Lady Tut


Me ei kyllä keksitty, miten tuo jamppa ampuu, joten peli oli ehkä hieman tavallista haasteellisempi. ;)

(Edit: ilmeisesti z ampuu vasemmalle ja x oikealle)

12
Bitin Nypläys / Kuukauden tehtävä
« : Tammikuu 07, 2012, 20:33 »
Perusmorjens itse kullekin. Ajattelin tässä sellaista, että kun meikäläisellä ei ole vapaata aikaa kuin tunti tai kaksi silloin tällöin ja kuitenkin kiinnostaisi joskus jotain pientä C64 koodiakin työstää, niin kiinnostaisiko ketään osallistua jonkinlaiseen kuukauden tehtävä sessioon? Eli siis vähän samalla tavalla kun on noita pelikilpailuja, niin otettaisiin jokin yksinkertainen tehtävä ja ihmiset voisivat sitten postata vastauksensa siihen. Aikataulu voisi olla suhteellisen rento, kuukausi tai kaksi per tehtävä.

Kiinnostaako ketään? Siinähän voisi oppiakin jotain.

13
Yleinen Commodore-keskustelu. / Paperia matriisitulostimelle
« : Marraskuu 20, 2011, 15:24 »
Moro,

Satuin hommaamaan kuusnepalle Commodoren matriisitulostimen ja nyt täytyisi saada sitä reikäreunaista ketjuarkkia jostain. Oisiko kenelläkään vinkkejä, mistä sitä voisi ostaa?

14
Bitin Nypläys / C64 plugi JuffEd editoriin
« : Elokuu 04, 2011, 18:19 »
Aloitin tekemään liitännäistä JuffEd editoriin, minkä avulla voi suoraan editorista kääntää ja testata koodia emulaattorissa. Tällä hetkellä on basic puoli kunnossa ja assembler valmistunee heti kun saan tunnin aikaa sen säätämiseen. Ohessa hieno kuva.

15
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / 8Kb ROM modulin speksit
« : Heinäkuu 13, 2011, 01:20 »
Ei kukaan sattuisi omaamaan jonkun yksinkertaisen 8Kb tms. moduulin speksejä/skeemoja? "Periaatteessa" saattaisin sellaisen ajan kanssa saada rakennettua jo olemassa olevan informaation avulla, mutta oishan se kiva jos olisi ihan selkeät speksit. Elektroniikka tosin on meikäläisellä vielä pahasti lapsen kengissä, mutta aina kannattaa yrittää.

Ohjelmapuoli on ainakin teoriassa hanskassa (http://codebase64.org/doku.php?id=base:assembling_your_own_cart_rom_image).

Olen myös ajatellut lähestyä asiaa siten, että laittaisin mikrokontrollerin hanskaamaan liikennettä 64:n ja eepromin / flashin väliin. Ja kaikkee muuta jännittävää, mutta kunhan pääsisi nyt jollain simpplelillä alkuun.. ja saisi pihistettyä jostain aikaa räpeltämiseen. :|


Sivuja: [1] 2