Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TheMrJamu

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: Amiga Psu
« : Elokuu 25, 2017, 22:06 »
Saako noita Amigoista ja C128:sta löytyviä "5 pin square din" liittimiä enää mistään? Eli se powerin päässä oleva liitin. Tottelee nimeä DP-215 ja koneiden puolelta löytyvä narttupuolinen nimeä DS-215. Niitä ei näemmä enää valmisteta ja on todella vaikea löytää niitä mistään.
Mulla on yksi C128:n korjauskelvon poweri josta moisen voi kannibalisoida, mutta tarve olisi rakennella useampi poweri C128 koneisiin ja pari tehopoweria A500 koneille.
Ihan vammainen ratkaisu Commodorelta ollut tuon liittimen käyttö.

2
Voi Jarskimo minkä teit. Bittinurkka videot ovat näemmä kokonaan poissa ja tilalla on jotain Mossen korjausta ja virittelyä  :'(

3
Doddih! Taas yksi härpäke lisää mikä on aivan pakko ostaa :D
Vaikuttaa kyllä ihan perhanan hyvältä. Mulla oli joskus SupraTurbo 28MHz A500 koneessa, jossa oli myös SupraDrive XP jollain 40MB SCSI kiintarilla ja 2MB fast/1MB chip.. SupraTurbo on vaihtanut omistajaa, mutta kone ja muut kilkkeet löytyy vielä ja tuo olisi aivan mainio kaveri kyseiseen koneeseen. Olisi hyvä syy kaivaa sekin kaapin perältä käyttöön.

4
Parhaillaan ei värkkäillä mitään, mutta tuossa on pinossa 2kpl SX-64, 2kpl C128, Sinclair ZX80 ja PC Engine ja nämä siis jonossa ensimmäisinä. Näitä ennen tosin olisi tarkoitus tarkistaa A2000:n paristo, jonka pelkään jo tehneen tuhoja. Pitäisi vaan varastaa sitä kuuluisaa aikaa muilta elämän askareilta.

5
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: TOD kellopiiri
« : Elokuu 18, 2016, 21:56 »
Noniin! Taitaakin olla aika väkertää DC poweri kuusnepalle ja pistää tämä härpäke kelloilemaan.

6
Terapiaa ja Jauhantaa / Vs: Krooh..
« : Elokuu 18, 2016, 21:50 »

näin ne aikanaan purkitkin kuolivat
aktiiviset kirjoittajat hävisivät kun alkoi tuntua siltä että huudeltiin tyhjille seinille
ps. oman purkkini soittomäärät olivat 98-02 aikana noin 10 soittajaa vuodessa xD ja en ole harkitsemassa purkin lopettamista vieläkään !

Oma pahamaineinen purkkini kuoli aikoinaan ihan luonnolisesti siihen kun HPY muutti hinnoitteluaan siitä 0,50mk 17-07 välillä oli sessio sitten kuinka pitkä tahansa. Tämä oli joskus vuonna 1998. Internet painoi toki myös tuolloin päälle. Useampi puhelinlinja, kalliit ISDN kikkareet ja v.everythingit pois ja kohti uusia pettymyksiä :)
Veikkaan että nykyisin näitä foorumeita nakertaa aikaslailla naamapaskakirjat ja muut sosiaaliset paskakkeet joissa jengi viettää aikaansa. Muutaman kerran on minuakin pyydetty liittymään vaikka ties-minne lärvikirjaryhmiin juttelemaan nörttiä ja korjaamaan retroa. Kiitos ei! Ei naamakirjaa ja muutakaan meikäläiselle. Mielummin turisen näillä foorumeilla.

Ei tässä mitään paniikkia vielä ole. Muutama hörhö täällä näemmä kuitenkin vielä ihan semiaktiivisesti käy ihmettelemässä.

7
Myyjä oli tosin juuri heittänyt C64 C-mallin roskiin kun siitä puuttui pari näppäintä :P

 :bang:
Tätä tapahtuu valitettavan usein. Normaalille tuulipukukansalle nämä ovat pelkkää ser-jätettä.

8
ite irrottelin vanhasta täysin sohlostä C64 rev.250407 emosta
4 lutikkaa harjotukseksi eikä lähtenyt foliot mukaan yhdestäkään :)
samalla nyppäsin myös modulaattorin niin sain tuntumaa vähän isommista klönteistä
hyvin näytti sulavan ja tinakin lähti kaikki kerta imasulla
ps. toi sun laite näyttää aika hurjalta  :o

Tuolla mun vermellä imasee vaikka aivot pihalle sieraimensa kautta jos rohkenee vain kokeilla :D Säädettävä lämpötila on ehkäpä se mitä itse kaipaan tuollaisessa laitteessa.
Juurikin sellaiselta ruskealta 70-luvun alkupään emolta onnistuin nostamaan juotosrinkulan irti. Se kylläkin oli sitä kaikkein paskinta mahdollista näkkileipämateriaalia ja foliot oli pyhällä hengellä kiinni. Kyseessä oli tosin vain osien kannibalisointia eli ei ollut onneksi pätkääkään väliä. Kuumailma-asemalla tosin lähtee näppärämmin osaset irti.
Olin tuossa muutama kk. sitten eräässä nimeltämainitsemattomassa tietokonekorjausfirmassa töissä ja siellä vedeltiin surutta Bilteman kuumailmapuhaltimella läppäreiden cpu/gpu reflowduunit, eli näin ne ammattilaiset(tm) :thumbup: Vähän erilaiset työtavat- ja moraali tehdä korjaushommia mitä itselläni.
RF-modulaattori onkin C64:ssa se vittumaisin irroitettava. Jos ei saa kaikki pinnejä satavarmasti puhtaaksi kyllä sieltä jotain mukaansa nostaa. Nimim. osaan ryssiä modulaattorin irroituksen :)
Tuossa on pari SX-64 vanhusta tulossa huollon alle, joten pitää noita tuhotyökaluja nakella pois käsien ulottuvilta. Ehkä päädyn vain silittämään niitä silkkihansikkailla ja taputtelemaan höyhenillä.


9
Mulla on itseasiassa tällainen : http://www.ebay.com/itm/30W-220V-50Hz-Electric-Vacuum-Solder-Sucker-Desoldering-Pump-Iron-Gun-E-Class-/262349856157?hash=item3d15451d9d:g:aUcAAOSw9uFW8mTh
Eli hieman järeämpi versio. Kyllähän se asiansa ajaa, mutta tuolla nostaa foliot irti juotospädeistä jos ei ole tarkkana. On siis ihan jees ja pirun nopea laite, mutta aika herkästi tuolla saa tuhoa aikaiseksi retrovermeiden kanssa. Nykyaikaisten laitteiden kanssa toimii kyllä kuin junan vessa.
Tällaista tekis mieli, mutta menee hyvää retrohankintarahaa hukkaan  8)
http://www.ebay.com/itm/IT-LEAD-FREE-DESOLDERING-STATION-WITH-LCD-PANEL-ZD-985-NEW-220V-/361590953460?hash=item54308015f4:g:LsEAAOSw9eVXWpsH
Voisihan sitä piruuttaan kyllä kokeilla tuota Partcon versiotakin kun sattuu tuo myymäläkin olemaan kivenheiton päässä ja eipä ainakaan ole hinnalla pilattu.

10
mm. miten tunnistit rikkoutuneen muistipiirin muista
lisänä voisin neuvoa ostamaan ohuemmat sivarit
reikien tyhjentämiseksi imulanka toimii myös hyvin

Olen pyrkinyt pitämään noi videot lyhyinä niin välillä joutuu leikkaamaan vähän oleellistakin pois. Lisäksi statistiikka kertoo ihmisten keskittymiskyvyn olevan noin 2:n minuutin luokkaa, joten aika nopeiksi nuo tulee leikattua. Me, jotka voisimme katsoa näitä tuntitolkulla, olemme vähemmistöä.
Viallinen piiri tosiaan löytyi laittamalla ehjä "reppuselkään" yksitellen piiri kerrallaan. Kolmannen kohdalla lykästi.
Sivareita on, mutta jostain kumman syystä se oikea koko siihen tarvittuun jobiin on aina hukassa.
Tinaimulangasta en ole koskaan tykännyt. Useampi rulla makaa tuolla jemmassa. Toiset käyttää sitä kaikkeen ja mulla jää tyystin käyttämättä. Pitäisi ostaa kunnollinen "desolder gun" eli semmonen ilmaimupistooli, mutta ei raaski kun maksaa...

11
https://www.youtube.com/watch?v=4D5PgXigoZk
Viallisen muistipiirin vaihto Commodore 128 koneeseen

Viallinen muistipiiri löytyi tällä kertaa näppärästi nakkaamalla toimiva yksilö viallisen kaverin reppuselkään.

12
Muut koneet / Vs: Sega-3000 esittelyssä
« : Kesäkuu 23, 2016, 00:29 »
En ole omaa vermettäni vielä kerennyt tyyppäilemään. Kiitos linkistä - pitääkin testailla tuolla.

13
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: A2000 Cpu slot
« : Kesäkuu 23, 2016, 00:27 »
Partcolla ei tosiaan ole. Kävin itsekkin tänään kyselemässä. eBay on ystäväsi tässä(kin) asiassa.

14
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: vihdoin !
« : Kesäkuu 23, 2016, 00:26 »
Olin taannoin tässä duunissa eräässä Helsinkiläisessä tietokonehuoltofirmassa ja siellä korjattiin läppäreiden gpu:t ja cpu:t ihan vain Bilteman kuumailmapuhaltimella eli tuo on ihan tarpeeksi pro laite ;D Itellä on aikaslailla vastaavanlainen kiinaihme. Hyvin on toiminut.

15
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: foorumin aktiivisuus
« : Toukokuu 15, 2016, 01:47 »
Foorumit on just jees ja kyllä vanhat kääkät näissä pyörii kunhan dementialtaan muistavat. Itse tuli aikoinaan pyöriteltyä pahamaineista piraattipurkkia ja BBS härpäkkeet ovat muutenkin lähellä sydäntä (pitäisi joku päivä ottaa itseään niskasta kiinni ja ottaa connu erääseen tiettyyn mestaan :D). Foorumit ovat täysin suora ei-enää-niin-moderni jatke purkeille. Lärvikirjan jätän niille, joilla kestää hermot lukea idioottimaisuuksia sekä omaavat kavereita - itse en kykene kun nousee v-käyrä nollasta sataan alta minuutissa kun paljastuu millaisia aivopieruja ihmiset pääkoppiensa sisältä päästävät. Lisäksi alan olemaan sen verta museokalustoa että kaikki uusi on aina huonompi kuin vanha ja hyväksi todettu käpylehmä  :old:

Sivuja: [1] 2 3 ... 6