Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - protek

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Otsikon mukainen Eskoensio Pipatin kirja olisi hakusessa. Tarjoa YV:llä.

2
Commodore 64 / Vs: C64-ohjaimet (kysymyksiä, paras, huonoin)
« : Tammikuu 18, 2018, 17:18 »
Henkilökohtainen suosikkini on Commodoren VG-260. Kestävä, mikrokytkimellinen pallopää. Minulla kyseinen tikku on ollut jo kolmekymmentä vuotta.

Koneiden lisäksi on tullut kerättyä tikkuja. Niitä on varmaan toistakymmentä erilaista mallia. Lisäksi erinäisiä PC-tikkuja on tullut hommattua.

3
Alberici Cobra joystickini toinen rapid fire -napeista on jumittanu pohjaan. Kyseisessä yksilössä napit ovat aina olleet vähän takeltelevat mutta nyt toinen jumitti aika lopullisesti.

Onko tuo kahva mitenkään aukaistavissa?

4
Pelit ja pelaaminen / Pasi Hytönen on julkaissut pelin C64:lle
« : Tammikuu 19, 2016, 10:04 »
Pasi Hytönen, joka tunnetaan varmaan parhaiten Uuno-pelistään, on julkaissut erään pöytälaatikossa olleen pelinsä, Little Knight Arthurin.

Lisää tietoa ja latauslinkki löytyy linkin takaa: http://www.pasisbitstuff.net/#!Digikasarin-kasvatti-IV-Little-Knight-Arthurin-kauan-odottanut-julkaisup%C3%A4iv%C3%A4/c5jt/5696a3650cf2e099256d9b3a

5
Pelit ja pelaaminen / Vs: Pelien kopiointi pc:ltä
« : Syyskuu 18, 2015, 21:17 »
Suosittelen lämpimästi Tapuinoa. Sen voi rakentaa verolevyllekin mutta löytyy myös ihan virallinenkin piirilevy. Arduino Nanon, lcd -segmenttinäytön ja muistikortinlukijan saa ebaysta taskurahalla ja muut osat ovat standardikamaa.

http://www.amibay.com/showthread.php?63166-Tapuino-the-20-C64-Tape-Emulator

6
Pelit ja pelaaminen / Vs: Pelien kopiointi pc:ltä
« : Syyskuu 18, 2015, 15:22 »
Yksi konsti tehdä kasetille turbotapetettujen pelien kokoelma on siirtää ensin pelit levykkeelle ja siitä esim. Copy190:lla kasetille. Copy190 tukee turboja. Tietysti siinä on kaksinkertainen työ. Toisaalta, onko pointtia edes alkaa pistään turbopelejä kasetille, jos sinulla on levari? Käyttää meinaan aika paljon näppärämmin sillä.

Yksi on tietysti rakennella itselle Tapuino ja siirtää sillä tap -tiedostot kasetille. Itsellä on rakennettuna Tapuino mutta latailen sillä vain originaaleista tehtyjä tapeja latauskuvan ja musiikin vuoksi.

Sitten on tietysti CassAdapt mutta sitä ei enää uutena saa. Se tulee kasettiasemaporttiin ja siinä on läpivienti kasettiasemalle. Onnistuu toisto muistiin tai kasettiasemalle äänipiuhalla PC:ltä.

Crackattyihin peleihin on ihan sama käyttää uIEC:ta tai levaria. On minulla toki kasettiasemakin mutta silläkin lataan vain originaaleja. Aikoinaan yritin waveja laittaa kasettinauhurilla kaseteille mutta en koskaan saanut niitä latautumaan.

Älä anna näiden mielipiteiden lannistaa, jos nimenomaan haluat fiilistellä turbopelejä kasetilta. Keinoja kyllä löytyy ainakin parinkympin investoinnilla ja kolvaustaidolla.

7
LCD:t on vähän krantumpia tuon signaalin suhteen ja Kuusnepan signaali ei ihan täysin spekseissä taida olla oletusarvoisesti. Itsellä on myös 3,5" LCD näyttö, jossa kuva Kuusnepalla näkyy enimmäkseen mutta sitten saattaa mennä mustaksi koko ruutu.

8
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: C128 ja oheislaitteet
« : Elokuu 15, 2015, 21:53 »
Minä sain rapia kymmenen vuotta aika lailla vastaavan setin kiitoksella ja kumarruksella, vaan ei satanen tuosta setistä paha hinta ole.

Tuosta Load-it asemasta saattaisi ehkä vähän enemmän kuin vitosen saada.

9
Minulla on C128:n raadosta irtikolvattu neliskanttinen reset-kytkin, joka istuisi aika nätisti C64C:n modulaattorin kanavanvalitsimen aukkoon. Omassa koneessa on teipillä peitetty se kanavanvalitsin siinä aukossa. Onko siinä laisinkaan sitä kytkintä vai onko nämä suomalaiset koneet kiinteästi asetetu tietylle kanavalle ja valitsinkytkintä ei ole? Ilmeisesti joutuisi koko modulaattorin käyttämään irti koneesta, jos sen kanavanvalitsinkytkimen tilalle haluaisi resetin?

10
Muut koneet / Memotech MTX500
« : Elokuu 03, 2015, 11:19 »
Voi sanoa, että kävipä kerrankin flaksi, kun onnistuin lopultakin saamaan pitkään etsimäni Memotech MTX -sarjan koneen, kun paikalliselta kanssaharrastajalta ostin MTX500:n. Kiitokset vielä myyjälle kaupoista, jos satut tätä foorumia seuraamaan. En olekaan tätä ennen Memotechia livenä nähnyt. Ainoastaan Mikrobitin manokset ovat takaraivossa kummitelleet.

Kone on ulkoisesti kohtuullisen siistissä kunnossa. Virtalähdettä ei mukana tullut ja sellainen onkin nyt hakusessa. Saa nähdä, kuinka haasteelliseksi osoittautuu, kun on kohtalaisen eksoottista sorttia tuon virtalähteen ulosanti.

Nyt vähän harmittaa, kun ei kymmenkunta vuotta sitten tullut pihakirppiksestä ostettua Memotechin käsikirjoja.

11
Hieno juttu, että sait Kuusnepan henkiin. Se on monesti tuuripeliä noiden projektikuntoisten kanssa. Itsellä kävi vähän samoin yhden Spectrumin kanssa, jonka ostin nimenomaan korjaamista varten. Tuli pistettyä varmaan melkein 40 € 25 € koneen korjaamiseen. Joutui vaihtamaan regulaattorin, kaksi voimatransistoria, ULA:n, kaikki muistipiirit, yhden diodin ja näppäinkalvon, mutta nyt toimii hyvin.

Spectrum on siitä kiitollinen korjattava, että melkein kaiken muun paitsi ULA:n saa korjattua komponenteilla, jotka maksavat senttejä.

12
Yleinen Commodore-keskustelu. / Vs: Seuraava kännykkäsi?
« : Heinäkuu 24, 2015, 09:23 »
Ennemmin tuommoinen kuin jokin Samsung.

13
Commodore 64 / Skandi-64
« : Heinäkuu 24, 2015, 09:09 »
Onko mitään tilastoja, kuinka paljon Kuusnepojanmuutettiin PCI-Datan toimesta skandeille? Luin jostain wanhasta Mikrobitin numerosta PCI-Datan edustajan haastattelun, jonka mukaan kaikki tietyn ajankohdan jälkeen maahantuodut Kuusneloset olisi ollut tarkoitus muuttaa skandeille. Näin ei ilmeisesti kuitenkaan käynyt.  :)

Tekikö myös PCI-Data oman konversionsa tarroilla vai oliko heillä painetut näppäimet käytössä? Joutuiko skandimerkistössä luopumaan kokonaan joistain merkeistä?

14
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Vs: C64 ja EPROM
« : Heinäkuu 24, 2015, 08:53 »
Kyllä Willemin saa toimimaan 64-bittisellä Win7:lla. Vaatii hiukan kikkailua mutta toimii sen jälkeen ok. Itselläni on myös tuollainen Willem ja juurikin Win7 64-bit koneessa kiinni. Saapa nähdä, toimiiko enää Win10 -päivityksen jälkeen mutta onneksi minulla on XP-läppäri, johon tuon voi kytkeä.

15
Hommasin eräältä Lemon64 jäseneltä yhden FC3+ moduulin piirilevyn, kun hän oli niitä satsin teettänyt. Muut komponentit kuoria lukuunottamatta löytyi lokaalisti ja kuoret hommasin Gentle eyestä. Samoten tuli hommattua kaikkien joystickien äiti, Alberici Cobra, Italian ebaysta.

Sivuja: [1] 2 3 4