Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tomi_Malinen

Sivuja: [1] 2
1
Pelit ja pelaaminen / Vs: Alien Bash 2
« : Marraskuu 22, 2012, 13:08 »
Haha! Commodore Free:n uusimmassa numerossa on näemmä meikäläisen haastattelu:
http://www.commodorefree.com/magazine/vol6/issue65.pdf

2
Pelit ja pelaaminen / Vs: Alien Bash 2
« : Marraskuu 22, 2012, 11:37 »
tuossa linkki en ole ihan varma onko sama kuin minulla

http://noname.c64.org/csdb/release/?id=47968
liittenä vielä mun version Doc

Edit: pistin vielä mukaan Demo tap imagen joka on paketin mukana vastaa siis kasettia millainen siitä tulee
ja näkee mihin tuo pystyy melko moni on tuon alku ruudun nähnyt nonissa peleissä xD

Kiitos. Tuo Cyberload on varmasti myös toimiva peli myös, mutta löysin tarpeitani paremmin vastaavan työkalun "Tape Master Pro" jonka tehnyt Richard Bayliss. Mutta katson vielä josko Enthusi saisi korjattua tuon TAPgenin siihen kuntoon että sillä saisi nauhoitettua kasetillekin. Ainakin oli löytänyt jotain vikaa ohjelmasta. Katsellaan miten käy.

3
Pelit ja pelaaminen / Vs: Alien Bash 2
« : Marraskuu 21, 2012, 09:49 »
TAP tiedostoa voikin olla vaikea saada siirrettyä nauhalle  :o

Cyperload kasetin masterointi softa on kuitenkin ollut julkisessa jaossa jo jonkin aikaa
ei tuohon kauhesti kannata aikaa uhrata
tuossa kun on mukana latauskuvat,scrol text,tai pelkkä texti akkuna  ja lataus musat
mahdollistaa myös moni osaiset pelit...
TAPgen taitaakin olla täysi susi. Pitää tutustua tuohon Cyberloadiin.

Sain itse tehtyä loaderin joka lataa kyllä pelin ja käynnistää automaattisesti ja näyttää latauskuvan lataamisen ajan. Tämä toimii hyvin levykkeeltä ladattaessa, mutta kasetilta ladattaessa näyttö pysyy pimeänä koska latauksessa käytetään ihan normaalia Kernelin latausrutiinia. Lataaminen kestää tällä sellaisen 15minuuttia, joten voi kuvitella että on tylsä odottaa peliä latautuvan kun joutuu tuijottamaan pelkkää tuijottaa mustaa ruutua ilman mitään merkkiä että peli edes lataa. Mutta toimii ja pystyy tallentamaan kasetille.

Rakenne on suurinpiirtein tämä:
1. automaattikäynnistys ($02AE-$0303)
2. latausrutiini ($0A00-$0AFF)
3. näyttömuisti ($C000-$C3E7)
4. värimuisti ($D800-$DBE7)
5. bittikartta ($E000-$FF3F)
6. peli ($1000-$9FFF)

Mielellään jos kahden viimeisen osan ($E000-$FF3F ja $1000-$9FFF) saisi ladattua niin että ruutu jää päälle jolloin olisi edes latauskuva näkyvissä latauksen ajan. Tähän ei voi käyttää tuota Kernalin omaa latausrutiinia koska se pimentää näytön ja itse en ole koskaan kasettien kanssa pelannut enkä sen puoleen koodannutkaan että osaisin oman latausrutiinin tehdä.

Sinänsä tuo Cyberload voisi ratkaista ongelman, mutta vielä parempi jos jostain löytyisi ihan tavalliset kasetille lataus- ja tallennusrutiinit jotka jättäisi ruudun näkyviin ja joissa voisi mahdollisesti keskeytyksellä soittaa musiikkia ja vilkuttaa kehyksiä. Tämän voisi sitten muokata omaan tarkoitukseen sopivaksi. Latausaikakin saisi mielummin olla lyhyempi kun tuo 15minuuttia.

4
Pelit ja pelaaminen / Vs: Alien Bash 2
« : Marraskuu 19, 2012, 23:14 »
TAP-tiedostoa ei ole saatu nauhoitettua kasetille niin että sen saisi vielä ladattua. Toimii kuitenkin VICE:ssä oikein hyvin. Itse en ole yrittänytkään nauhoitusta, kun ei kuulunut sopimukseen enkä ole tuollaista muutenkaan koskaan tehnyt. TAP-tiedosto on tehty TAPgen v0.1:llä. Eli siinä käytetty tuota Enthusi:n hienoa loader-pohjaa. En osaa sanoa mikä vikana.

Lähetin Lähdetiedostot eilen (PRG, KOA, SID ja TXT tiedostot) Jamielle ja hän lähettää niitä eteenpäin jollekin joka on tehnyt noita nauhoitusjuttuja aiemmin. Luulisin että hän saa ongelman hoidettua tämän viikon kuluessa.

5
Pelit ja pelaaminen / Vs: Alien Bash 2
« : Marraskuu 19, 2012, 12:31 »
Alien Bash 2 on nyt julkaistu Digital Download muodossa ja sen voi hankkia täältä:
FlimShop

Kasettiversion kanssa on vielä nauhoituksen kanssa ongelmia, mutta eiköhän sekin tästä pikku hiljaa tuonne tule. Omasta puolestani haluan kiittää jo etukäteen kaikkia jotka haluavat tukea uusia C64 julkaisuja.

Kiitos!

6
Pelit ja pelaaminen / Vs: Alien Bash 2
« : Lokakuu 10, 2012, 06:33 »
Jamie laittoi pari kuvaa kasetista ja kansista:
 

7
Pelit ja pelaaminen / Vs: Alien Bash 2
« : Lokakuu 08, 2012, 23:32 »
Musat (13kpl) on tehty ja kaikki spritet piirretty. Kaikki levelit (10kpl) toimii ja pelin pystyisi periaatteessa pelaamaan läpi. Pitää vielä yhdistää uudet spritet ja musat peliin ja haxata tuota soittorutiinia AB2:een sopivaksi. Sen jälkeen vielä puuttuu onnittelu- ja introruudut ja muita pikkuviilauksia. Kyllähän tämä tästä valmistuu.


8
Pelit ja pelaaminen / Vs: Alien Bash 2
« : Syyskuu 10, 2012, 17:47 »
Tuli testattua joskus tuota preview versiota ja kyllä vaikutti loistavalta. Ehkä hiemn nopea tempoinen minun makuun, mutta kyllä meikäläinen ostaa tämän kun julkaisu tulee

Hieno kuulla! Toivottavasti arvostelet tämän sitten tuolla Youtube-kanavalla.

9
Pelit ja pelaaminen / Alien Bash 2
« : Syyskuu 10, 2012, 12:59 »
Olen tekemässä jatko-osaa vuonna 1999 tekemälleni pelille Alien Bash. Vaikka tuo oli mitä luultavimmin huonoin peli mitä olitte ikinä nähneet, niin tämä jatko-osa tulee olemaan parempi.

Aloitin pelin koodaamisen elokuun alussa ja sain kahdessa viikossa aikaan esikatseluversion: Alien Bash 2 (preview), josta näkee mitä tuleman pitää. Mitään kovin monimutkaista ei ole tulossa, mutta ampumispelien ystäville kunnon räiskintää. Pelin julkaisee uusi Brittiläinen C64 pelien julkaisija Flimsoft. Näillä näkymin peliä tullaan myymään kasettiversiona hintaan £4.99.

Tässä vielä Flimsoftin promootiovideo pelistä:
Commodore 64 Alien Bash 2 Official Flimsoft Video


Siinä näkyy pätkiä pelistä yhden kuukauden koodaamisen jälkeen. mm. parantuneet grafiikat ja muita tasoja mitä tuossa esikatseluversiossa ei ole. Pyrin saamaan pelin valmiiksi ennen joulukuuta 2012.

10
Commodore 64 / Vs: SuperCPU
« : Syyskuu 08, 2012, 14:47 »
Kyllä tuolta kyyti löytyi Jyväskylästä-Ouluun, joten yksinään ajettavaksi täältä Lappeenrannasta jää 224km, joka on aika lailla sama kuin Helsinkiin.

11
Commodore 64 / Vs: SuperCPU
« : Syyskuu 07, 2012, 23:05 »
Onko noita C64 tapahtumia milloin niin voisin tulla jos on sopivalla viikolla (pariton).

Tuossa http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/saku2012/index.html

Oulussa? Auts. Matkaa olisi 557km ja matka aika 7h suuntaansa enkä tunne ketään Oulusta, joten taitaa jäädä väliin. Ei sattuisi olemaan mitään pääkaupunkiseudulla? On mulla sinnekin matkaa 220km, mutta se ei nyt niin paha olisi.

12
Commodore 64 / Vs: SuperCPU
« : Syyskuu 07, 2012, 19:50 »
olisi makeeta jos voisit tuoda tuon näytille heinäkuun tapahtumaan
pääsisi ihan livenä tuijimaan millanen värkki tuo on ja oninaisuuksia pääsisi myös hutkimaan

Itse en ole ohjelmoinut tällä konekielellä ollenkaan, mutta jotain BASIC kokeiluja tehnyt. Ja kyllähän jopa BASICilla pystyy tuon SuperCPU:n kanssa tekemään vauhdikasta liikettä.

Pelit toimivat vähän vaihtelevasti. Yleiset vaihtoehdot ovat: 1) Jämähtää 2) Ei vaikutusta 3) Toimii epäpelattavan nopeasti. Mutta kyllä SuperCPU:lle fixatut esim joku Stunt Car Racer toimii liukkaammin. Test Drive on myös selvästi parempi. Tällaiset pelit on kyllä harvassa. Joskus kävin pelejä läpi ja kirjasin ylös lopputuloksia, mutta se lista on johonkin jo kadonnut.

Voinhan mä tuoda tän ihmeteltäväksi, mutta heinäkuu tuli ja meni. Onko noita C64 tapahtumia milloin niin voisin tulla jos on sopivalla viikolla (pariton).

13
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Re: Kellastuneet koneet
« : Kesäkuu 27, 2009, 13:18 »
Itse asiassa kun testasin pari viikkoa sitten auringonvalossa ulkona kun oli oikein aurinkoista, niin mielestäni se toimi jopa nopeammin. Tuota antamaani "reseptiä" muutin sen verran että suurustetta oli 1 kukkurallinen ruokalusikallinen. Näin tökötti vaahtosi jo oikein kunnolla ja pysyi pitempään kotelon pinnassa.

Joten omien kokemusten perusteella kasvilampun voi korvata ihan hyvin auringonvalollakin ainakin näin kesäaikaan.

14
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Re: Kellastuneet koneet
« : Maaliskuu 20, 2009, 17:15 »
Kokeilin Maizena-suurustetta. Tässä tulokset:

Ennen:


Käsiteltävänä:


Jälkeen:


Resepti:
- 1dl vettä
- 1 tasainen ruokalusikallinen Maizena-suurustetta
- 1dl vetyperoksidia
- 1/2tl Vanish Oxi Action

Olisi saanut olla enemmänkin tuota suurustetta. Ehkä 2 ruokalusikallista olisi ollut sopiva. No, joka tapauksessa keitin aluksi veden kiehuvaksi, lisäsin suurusteen joukkoon ja sekoitin litkua kunnes oli suuruste oli sekoittunut. Sitten otin litkun hellalta ja lisäsin vetyperoksidin ja sekoitin taas. Sitten laitoin litkun jääkaappiin joksikin aikaa jähmettymään. Ei siitä mitään jähmeää tullut, mutta ei ollut tarkoituskaan. Sitten juuri ennen käsittelyä laitoin Oxi-Actionin sekaan, sekoitin taas ja "maalasin" kotelon lipoliemellä. Sen jälkeen osotin kasvilampun koteloa kohti ja odotin. Aina kun litku oli kuivunut, maalasin uuden kerroksen. Tätä piti tehdä n. 3 tunnin välein. Aine vaikutti taasen n. 8-9 tuntia. Kuvissa taas valaistus vähän vaihtelee, mutta eiköhän tuosta näe että toimii. Ei muuta kun muutkin kokeilemaan!

15
Pulmakulma ja Tekninen näpertely. / Re: Kellastuneet koneet
« : Maaliskuu 14, 2009, 10:24 »
Kokeilin juuri viime yönä ensimmäistä kertaa vanhan Amiga 500:n muutamiin näppäimiin. Täytyy sanoa että toimii:
(kuva vääristää, kirjaimet eivät ole haalistuneet. Ilmeisesti kameran valotus pielessä tai jotain...)Käytetyt aineet olivat:
- Vetyperoksidi 30% (laimensin vedellä jonkin verran, ehkä 20%:ksi)
- Vanish Oxi Action (teelusikan kärjellä, ehkä 1/5 tl)
- Kasvilamppu

Ongelmana oli saada näppäimet pysymään pinnan alla. Sinitarra ei toimi. Se syöpyy ja sen jälkeen koko liuos täynnä sinistä mössöä. Näppäimien siivoamiseen meni tunti ja hermot. Toimiva ratkaisu oli ilmastointiteippi jonka teippasin kiinni sekä näppäimiin ja pakasterasian pohjaan. Aloitin prosessin 19:00 eilen illalla ja otin näppäimet pois 6:00 tänä aamuna. Liuos oli haihtunut, joten en tiedä tarkkaan kuinka kauan valkaisussa meni, ehkä arviolta n. 8-10 tuntia.

Tarpeeksi vahvaa vetyperoksidia metsästin eri Lappeenrannan apteekeista, Iso Kristiinan apteekissa oli vain 3% ja 6%, keskustan Yliopiston apteekissa oli 1% ja 3%:sta. Ei kannattanut mennä merta edemmäs kalaan: Lähiapteekistani Lauritsalan apteekista sain kuitenkin tilaamalla 30%:sta tököttiä. Litku oli seuraavana päivänä noudettavissa.

Ai niin, liemeen ei missään nimessä saa koskea. Itse käytin suojahanskoja aina käsitellessäni sitä.

Sivuja: [1] 2