C=Foorumi

Commodore => Muut Commodore-koneet ja niiden oheislaitteet => Aiheen aloitti: aromaa - Tammikuu 24, 2019, 12:00

Otsikko: Amiga 1200 kysymyksiä / Turbokortti ja kovalevy
Kirjoitti: aromaa - Tammikuu 24, 2019, 12:00
Kaivoin varastosta vanhat Commodore-laitteet, kuusnelosia ja amigoita. Kysymyksiä saattaa tänne putkahdella useampia;

Amiga 1200 sisällä on turbokortti. Muistan, että se oli "Blizzard" mutta osaako joku sanoa varmasti mistä mallista on kyse? Prossun päällä olevan koodin (MC68030RC50C) googlettamalla löytyy mm Blizzard 1230 Mk IV mutta onkohan kyse juuri tuosta kortista?
https://aijaa.com/WFnRJk (https://aijaa.com/WFnRJk)

Osaako joku sanoa koneen muistinmäärästä tarkemmin, onko Blizzardissa lisämuistikampa?
https://aijaa.com/UbwBgf (https://aijaa.com/UbwBgf)

Toinen kysymys liittyy kovalevyyn; voinko jostain tarkistaa ohjelmallisesti mikä kovalevy Amigaan on asennettu ja mikä sen koko mahtaa olla?
Otsikko: Vs: Amiga 1200 kysymyksiä / Turbokortti ja kovalevy
Kirjoitti: virgo - Tammikuu 25, 2019, 17:59
turbo on perus varma 030/50Mhz kortti

simm muisteja tuo muistaakseni käytti max muisti oli jotain 64-128M
joihinkin malleihin sai lisä kortin jossa Scsi ja yksi muistipaikka lisää

HDtoolBox kertoo minkä kokoinen kovis koneesta löytyy
Otsikko: Vs: Amiga 1200 kysymyksiä / Turbokortti ja kovalevy
Kirjoitti: retroman - Tammikuu 26, 2019, 07:53
Virgo on oikeassa.
Minulla on tuo ja SCSI kit ,johon saa myös lisää muistia laitettua.
Tuosta puuttuu FPU,jota ilman jotkut hyvin harvat demot eivät toimi.
Lisäksi jotkut hyötyohjelmat käyttävät FPU:ta,jos en ole ihan väärässä.

https://amiga.resource.cx/exp/blizzard1230mk4 (https://amiga.resource.cx/exp/blizzard1230mk4)
https://amiga.resource.cx/photos/blizzardscsi4 (https://amiga.resource.cx/photos/blizzardscsi4)

Hyvä ja laadukas tuote Amigaan.jota ilman ei tule toimeen.

Edit 1:Minulla on 60ns muistit noissa molemmissa.
         Muuten hinnat noissa tuboissa on aika hulppeat,ainakin ebayssä
         Esim.muutama
       
         https://www.ebay.com/itm/Blizzard-1230-IV-8MB-Ram-Phase-5-Turbokarte-fur-Amiga-1200/202544911707?hash=item2f289e155b:g:A34AAOSwgotcHf5s:rk:2:pf:0 (https://www.ebay.com/itm/Blizzard-1230-IV-8MB-Ram-Phase-5-Turbokarte-fur-Amiga-1200/202544911707?hash=item2f289e155b:g:A34AAOSwgotcHf5s:rk:2:pf:0)
         Tuosta puuttuu FPU !
     
         Sitten pelkkä SCSI kit,johon voi myös laittaa lisää muistia.
         
         https://www.ebay.com/itm/Blizzard-1230-IV-SCSIKIT-IV-phase5-128MB-RAM-AMIGA-1200/163425805432?hash=item260cefe478:g:MzkAAOSwiWZb5pNx:rk:1:pf:0 (https://www.ebay.com/itm/Blizzard-1230-IV-SCSIKIT-IV-phase5-128MB-RAM-AMIGA-1200/163425805432?hash=item260cefe478:g:MzkAAOSwiWZb5pNx:rk:1:pf:0)
         https://www.ebay.com/itm/Phase5-Blizzard-SCSI-Kit-IV-sehr-selten-Topzustand/223334020334?hash=item33ffbeb4ee:g:9SoAAOSwLKhcKMhi:rk:1:pf:0 (https://www.ebay.com/itm/Phase5-Blizzard-SCSI-Kit-IV-sehr-selten-Topzustand/223334020334?hash=item33ffbeb4ee:g:9SoAAOSwLKhcKMhi:rk:1:pf:0)

        Tämä on paras ja kallein.BLIZZARD phase5 TURBO CARD 68060@50 + PPC 603e@200 ~ 64MB ~ Commodore AMIGA 1200
       
        https://www.ebay.com/itm/BLIZZARD-phase5-TURBO-CARD-68060-50-PPC-603e-200-64MB-Commodore-AMIGA-1200/254044697199?hash=item3b263e726f:g:lLIAAOSwUgdbh88m:rk:3:pf:0 (https://www.ebay.com/itm/BLIZZARD-phase5-TURBO-CARD-68060-50-PPC-603e-200-64MB-Commodore-AMIGA-1200/254044697199?hash=item3b263e726f:g:lLIAAOSwUgdbh88m:rk:3:pf:0)
       
        Ainakin laatu on aivain muuta,mitä näissä nyky kompuuttereissa esim.läppärit ja se näkyykin jo hinnassa.Ja sitten ne rihkamalelut nimeltä "älypuhelin",jotka ei taida kestää kasassa pitkiä                           
        aikoja,toisin kuin nämä oldskool laitteet. ;D