C=Foorumi

Commodore => Commodore 64 => Aiheen aloitti: Retropelaaja 1994 - Helmikuu 26, 2016, 09:57

Otsikko: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: Retropelaaja 1994 - Helmikuu 26, 2016, 09:57
Hei
Olisin kiinnostunut ostamaan Commodore 64 paketin. Paljonko semmoisesta kannattaa enimillään maksaa?
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: plazma - Helmikuu 26, 2016, 10:10
Älä ainakaan huuto.netistä katso osta heti hintoja :)
Leipälaatikkomallit menee 30-50€. C mallit 20-40€. Oheissälä voi nostaa hintaa.
Jos on hyväkuntoinen ja testattu, alkuperäiset laatikot ym. niin leipälaatikko voi nousta yli 100€.

Jos vähän seuraa ilmoituksia ja kirpputoreja niin voi tehdä muutaman euron löytöjä. Facebookin ryhmissä tulee vastaan myös annetaan ilmoituksia.
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: Retropelaaja 1994 - Helmikuu 27, 2016, 08:11
Huuto.netissä näytti halvin c64 paketti maksaa 85€ kannattaako paketista maksaa sen verran?
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: Krisse - Helmikuu 27, 2016, 11:33
Jos kyse on tosta Vaasan paketista missä on kone, kasettiasema, joystick ja muutama kasetti ni sanoisin että ei sitten millään.

Noi plazman keskusyksikköhinnat on varmaan ihan kohdallaan mitä tulee todelliseen arvoon, ite lisäisin niihin ehkä vielä että kasettiasema paketin mukana kympin, levyasema muutaman.

Jos oisin nyt ostamassa retropelaamiseen täydellistä settiä niin koittaisin kyllä löytää sellasen missä tulee jo valmiiksi mukana Aimo Mälli pelejä niin pääsisi heti vauhtiin. Itsehän olen niin dille että boksilliselle sekalaisia lerppuja laskisin arvoa kyllä ihan muutaman kympin, niitä on aina mukava tutkailla ja tiedä mitä niistä löytyy. Vaikka kaiken saa ladattua netistäkin, on netti -> pc -> 64 kuitenkin sellanen suoritus että ei se ihan tosta vaan ja ilman lisälaitteita onnistu.

Vaan kyllähän se on niin että harrastajat jotka tajuavat todellisen hintatason eivät omiaan myy, ja ullakkölöytäjät ja liikemiehet katsovat hinnat torista ja huutonetistä ja ne on sitten mitä on. Tossa taannoin oli tori.fi:ssä 64+1541 ja ehkä jotain pikkusälää myynnissä tarjousten mukaan, taisin tarjota 120€ eikä vaivautunut edes vastaamaan.

Mut toisaalta taas helppoahan tää on. Riittää ku funtsii et kuinka kovasti jotain haluaa ja onko kukkarossa katetta :-)
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: retroman - Helmikuu 27, 2016, 12:15
Plazman hinta-arviot ovat minustakin järkeviä.Siiten jos täyttä settiä halajaa,niin se on jo hankalampi juttu määritellä.
Mutta Krisse on oikeassa tuon netti- > pc -> c64/(vic20) suhteen,ettei se mene ihan heittämällä(paitsi emulaattoreissa,joka on snoobien touhua). :old:
Sitten tuo toteamus Krisseltä,"Vaan kyllähän se on niin että harrastajat jotka tajuavat todellisen hintatason eivät omiaan myy, ja ullakkölöytäjät ja liikemiehet katsovat hinnat torista ja huutonetistä ja ne on sitten mitä on" on totta.

Esim.tämä ollut jo pitkään huutonetissä.
http://www.huuto.net/kohteet/commodore-64-pakettino-969/384473004 (http://www.huuto.net/kohteet/commodore-64-pakettino-969/384473004)
170€ osta heti
Hhhmm.C malli,nappula puuttuu jne.hieman tyyris hintapyyntö rähjäisestä setistä. ???

Edit: kaikkein härskeimmästä päästä oleva ilmoitus tyyliin.
         "-lasten   vanhemmat   ostakaa tästä  lapsille  tietokone ...oppikone

voi kirjoitella  erilaisia  käskyjä  ,ja tehdä pieniä  ohjelmia  .,,,

uusiin koneisiin on paljon vaikempaa  ja vaatii  tietoa ." jne.
Sanoisin,että aika typerä ja halventava.Kun laitoin tuon esimerkin,niin kas kummaa kohde olikin sulkeutunut vähän ajan päästä.
Ettei olisi vilunkipeliä ?

Edit2:Sama sissimyyjä yrittää edelleen.
160,00 € osta heti  ja sama litania.
http://www.huuto.net/kohteet/commodore-64-pakettino-969/411466691 (http://www.huuto.net/kohteet/commodore-64-pakettino-969/411466691)

Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: fmatic - Helmikuu 27, 2016, 17:52
Valitettavasti näissä perinteisissä myyntipaikoissa C64-pakettien hinnat tuntuisi nykyään vaihtelevan järjettömästä järkyttävään. Osa hinnoittelee paketit euron kuvat silmissä ja harvoin näistä palveluista löytää kohtuulliseen hintaan itselleen toimivaa kokoonpanoa. Poikkeuksiakin toki on. Joitakin vuosia sitten oli vielä hyvin laitteita järjelliseen hintaan saatavilla ja vaikkei täydellistä settiä löytänytkään niin jollain oli kone, sekä virtalähde tarjolla, toiselta sai esimerkiksi kasettiaseman tai levarin asevelihintaan ja kolmannelta löytyi sitten peliohjaimet ynnä muut tykötarpeet.

Tulihan näitä koneita aikoinaan haalittua kokoelmiin paljonkin ja parhaimmillaan torpassa oli kuusnelosta vähän joka lähtöön. Lopulta sitä heräsi pohtimaan, että hittoako minä näitä kaikkia aparaatteja itselläni haudon jos niistä vain muutamaa käytän. Näitä kahta perusmallia oli itsellänikin useita kappaleita kaapin perukoilla "kokoelmassa", joita hulluina vuosina olin puoli ilmaiseksi hankkinut. Lopulta niistä suurin osa lähti kiertoon, eikä siinä kauheasti tullut ynnättyä mitä niillä voisin huutiksessa tienata, vaan kauppasin niitä suoraan tarvitseville aina kun huomasin jonkun konetta kyselevän. Nykyään ei enää montaakaan ole jäljellä. Ainoastaan ne käyttökoneet ja pari siistimpää yksilöä, jotka olen halunnut pitää itselläni.
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: Krisse - Helmikuu 29, 2016, 23:20
Tässä (http://www.tori.fi/uusimaa/Commodore_64___levari___joystickit_ja_tarvikkeet_25190246.htm) ois nyt mun mielestä ihan hyvä setti kysyjälle. Ja kun tuo linkki aikaa myöten haihtuu niin todettakoon että C64C+1541C+kasettiasema+Quickshot 2 turbo 95€

Toki tossakaan setissä ei liiemmin pelejä ole vauhdikkaaseen aloitukseen mutta mun mielestä hinta nyt kuitenkin ihan malliisaan. Kiinnostaisi melkein itseänikin ton levarin takia, kun just tollasta mulla ei oo 80-luvun jälkeen ollu mutta jääköö nyt :-)
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: Zilverfang - Maaliskuu 03, 2016, 10:00
Jos kyse on tosta Vaasan paketista missä on kone, kasettiasema, joystick ja muutama kasetti ni sanoisin että ei sitten millään.


Täälläkin voisi porukka vähän päivittää hintatietojaan.

Ymmärrän kyllä, että foorumin :old: ovat pyörineet tämän harrastuksen parissa jo mahdollisesti kymmeniä vuosia ja muistanevat hyvin ajat, jolloin C=tavaraa sai kantaa puoli-ilmaiseksi kierrätyskeskuksista pakettiauton puskurit maata laahaten. Onhan näitä laitteita vielä mummolat pullollaan, mutta toimivia laitteita on hetki hetkeltä vähemmän, ja se näkyy myös hinnoissa.

Kyllä nämä huolletut, putsatut ja hyvin testatut laitteet ovat peruspaketteina (C64, johdot, ohjain, kasettiasema, muutama peli) jo lähellä satasta, levyasemat yksistään siellä +60e.

Tiedän hyvin, koska olen itse nämä paketit myynyt. Jos hinnat olisivat liian korkeat, niin ei näitä kukaan ostaisi. Tällaisenaan menevät kyllä kaikki nopeasti kaupan.

Ei enää eletä 2000-luvun alkua.

Kuvassa siis tässä kuukauden sisällä myymäni ylimääräiset paketit:

(http://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/p_iv_n_hinta.png)
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: retroman - Maaliskuu 03, 2016, 11:49
Tuo teesi on totta,myös muidenkin kuin Conmmodoren osalta.
Onneksi komeroihin jäi 80-90 luvun elektroniikka rompetta,joiden arvon vasta nyt tajuaa.
Varsinkin käyttöarvon,kun niitä ei saa mistään tai jos saakin,niin valtavan työn jälkeen,jos sittenkään. :old:
Esim.Hiiri com porttiin gigantista.Myyjä pyörittelee ihmeissään päätä(ja simiään,sikäli kun on vielä tajuissaan) ::),sitten plärää epätoivoisena läpykkäänsä,eh com portti.....
          Mikä V**tun com portti,en oo kuulukkaan,en tiijä jne. :o

Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: Retropelaaja 1994 - Maaliskuu 03, 2016, 15:39
Muistan kun itse ostin joskus Commodore 64 setin (C64C:n, kaksi kasettiasemaa josta toinen oli rikki, kaksi joikkaria, iso läjä pelejä) kirpparilta vuonna 2007 25€:lla. Tuntuu Commodoren hinta nousseen yhdeksässä vuodessa. Harmikseni tuli tuo kyseinen setti  myytyä aikoinaan liian halvalla.  :bang:
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: plazma - Maaliskuu 03, 2016, 18:17
Laitteista saa toki ihan eri hinnan kun myy testattuna ja putsattuna versus "toimi 10v sitten kun laitoin kaappiin".

Itse olen myynyt kaikki koneet diagnostiikkamodulilla testattuna ja virtalähde testikuormitettuna.

Jos on aikaa odottaa niin voi tehä tosi halpojakin löytöjä.
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: repsu - Lokakuu 17, 2016, 21:40
Tuo teesi on totta,myös muidenkin kuin Conmmodoren osalta.
Onneksi komeroihin jäi 80-90 luvun elektroniikka rompetta,joiden arvon vasta nyt tajuaa.
Varsinkin käyttöarvon,kun niitä ei saa mistään tai jos saakin,niin valtavan työn jälkeen,jos sittenkään. :old:
Esim.Hiiri com porttiin gigantista.Myyjä pyörittelee ihmeissään päätä(ja simiään,sikäli kun on vielä tajuissaan) ::),sitten plärää epätoivoisena läpykkäänsä,eh com portti.....
          Mikä V**tun com portti,en oo kuulukkaan,en tiijä jne. :o

Anteeksi jos tulee >120vrk:n vastaus, on vaan niin mielenkiintoinen ketju.
Tuo historian havina pätee muuhunkin kuin atk:hon, monet monet 80-90 luvun laitteet ovat jopa ns. asiantuntijoille tyyliin "anteeksi, mikä laite se olikaan?" tasoa.
Heh, samaan törmäsin kun pc:n tulostin ei toiminut, jonoon meni mutta tulostin oli hiljaa, tarkistin usbin enkä ollut uskoa silmiäni, atk-tuki oli saanut väännettyä tulostimen usb pään VÄÄRINPÄIN :)
eBaystä löytyy käytettyjä koneita/laitteita kivasti, ainoat harmit ovat esim. SECAM sydeemit taikka ei EU pistokkeet, näistä pistokejutuista pääsee helposti jos löytää kirppikseltä 2-5e:lla muuntajan joka toimii.
Germanysta olen katsellut paljon tavaraa, hintaluokka on melkeinpä yli suomen hintojen :(
Toinen kiva paikka mitä suosin enemmän mitä huuto.nettiä on Ruotsalainen "huuto.net" Tradera.se, sinne kannatti kerran rekisteröityä.

Sieltäkin tilatessa on mutta matkassa, Ruotsissa on Suomeakin kalliimmat postarit :(
joku n.1kg:n pakun lähettäminen Suomeen maksaa heti 30€.

Joskus törmäsin mummeliin joka antoi wanhan C64:n paketin kahvipaketilla veke, oli ollut lasten lasten käytössä joskus.
Puskaradio on siksi hyvä idea näissä, tiedä koskaan mitä kivaa tulee vastaan :)

Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: Teekoo - Joulukuu 04, 2016, 21:15
...Esim.Hiiri com porttiin gigantista.Myyjä pyörittelee ihmeissään päätä(ja simiään,sikäli kun on vielä tajuissaan) ::),sitten plärää epätoivoisena läpykkäänsä,eh com portti.....
          Mikä V**tun com portti,en oo kuulukkaan,en tiijä jne. :o

:-D Hei, elä viitti kiusaa niitä tollai...
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: repsu - Joulukuu 05, 2016, 12:51
Teekoo: Samaa kun kyseleepi "Centronixiin matriisitulostinta"  ;D
Gigantilla on nyt kovat paineet, mainostaa joka paikassa että heiltä saa Apple-omena tuotteet _asiantuntemuksella_  :laugh:
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: Teekoo - Joulukuu 06, 2016, 15:42
Teekoo: Samaa kun kyseleepi "Centronixiin matriisitulostinta"  ;D
Gigantilla on nyt kovat paineet, mainostaa joka paikassa että heiltä saa Apple-omena tuotteet _asiantuntemuksella_  :laugh:

Joo, olisi mielenkiintoista nähdä ilmeet kun tuollaista (Centronixiin matriisitulostinta) tiedustelisi :-D

Tuli muuten mieleen omakohtainen kokemus tuosta mihin aiemmin viittasit, "historian havina pätee muuhunkin kuin atk:hon, monet monet 80-90 luvun laitteet ovat jopa ns. asiantuntijoille tyyliin "anteeksi, mikä laite se olikaan?" tasoa".

Sain vuosia sitten työpaikalta ilmaiseksi tarpeettomaksi jääneen 486 tietokoneen, ja sitä kotona käyttöön ottaessa huomasin, ettei com portit toimi. Oli tuolloin harrastuksen alkuvaiheessa niin olemattomat atk taidot etten saanu sitä toimimaan, ei sitten mm. com-portissa oleva hiiri toiminut. Varsinaisesti rikki en uskonut niiden olevan, kun ne oli toimineet ennen kuin aloin sörkkimään (mm. formatointi ja käyttiksen uudelleenasennus) sitä.

No päätin kantaa sen yhteen pk-seudulla olevaan tietokoneliikkeeseen, missä myös korjaavat atk laitteita, ajattelin että asiantuntijoille tuollanen on piece of cake homma. No ajattelin väärin.

Esittelin hankkeen töitä vastaanottaneelle, noin ikäiselleni, vähän yli 30-kymppiselle kaverille, joka tuijotti mua kuin mä olisin ollut jostain ulkoavaruudesta, ja kysyi "486:nen, mihin tarkoitukseen?... "
Olisi tehnyt mieli vastata että "no, sähän olet tietokonekaupassa töissä, kai sä tiedät mihin tietokoneita käytetään?". En sitten kuitenkaan viitsinyt.

Kone jäi sinne, ja oli puhe että soittelevat kun on jotain selvyyttä saatu. Kului ainakin reilu kuukausi, eikä mitään kuulunut.
Pistäydyin sitten ohimennen siellä, ja 486:nen nökötti työpöydällä kotelo auki. Eikä ollut löytynyt vikaa. Totesin että, ei se sitten taida onnistua, voin viedä sen pois. Sitä oli ropannut sellainen vanhempi, vähän kärtyn oloinen mies, joka totesi että on huono juttu kun ei näitä vanhempia juttuja enää muista, ja uudempia ei osaa. Ja tokaisi vielä, että "täytyy nyt keskittyä noihin oikeisiin töihin". Siinä teki kyllä mieli kysyä, että "anteeksi, mutta mitä vi***a, käsittääkseni minäkin olen ihan maksava asiakas?".  No kysyin että mitä tää maksaa? Ei maksanut mitään, kun ei ollut saatu toimimaan.

Kotona pistin sen syrjään, jäi useammaksi vuodeksi vaan komeroon jemmaan. Nelisen vuotta sitten otin sen uudelleen esille, kun en viitsinyt jättää sikseen. Tuli mieleen, että olin silloin aiemmin vaihtanut siihen BIOS patterin, ja muistaakseni muuttanut BIOS asetuksia oman (huonon) harkinnan mukaan.
Palautin BIOSin oletusasetukset ja com portit toimi.

Nyt sillä on sen jälkeen mm. siirrelty Star Commanderilla .d64 imageja lerpuille, tehty varmuuskopioita 64:lla tehdyistä ohjelmista ja tiedostoista, fiilistelty nettiä, gopheria jne, tehty tekstinkäsittelyä. Ko. kone on kyllä ollut erittäin hyödyllinen tässä 64:sen kanssa, kun on laite, joka on linkkina netin ja 64:n välillä.

Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: repsu - Joulukuu 07, 2016, 11:43
Teekoo: Juuh, muistaakseni joku ihmeen dossi juttu oli että autoexec.batissa piti olla ajettuna mouse.com. muuten ei hiiri toiminut :(
Laittelin tuossa erään retroilijan läppäriä, siinä oli ollut win98. Nooh, nohevana päivityin xp:n. Ei siinä koneessa muuta ihmeellistä ollut, mutta kun oli cd-asema+korputin ja YKSI usb portti, olen 100 varma ettei ole lähelläkään mitään USB3:sta :) Mutta toimi kuitenkin hih.
Kiintari peräti 10Gt ja ram:a 256Mt, oli _lievästi_ hitaan puoleinen.

Mäkin muistan noita sikakivoja 486:sia, oli helppo kun kansi nousi päältä saranoiden varassa ylös, sisällä oli kivasti tilaa räpeltää kaikkia peräti ISA-väyläisiä kortteja heh. Itse peräti "ylikellotin" tuota masiinaa, kun vaihdoin kiteen nopsempaan, helpotin hommaa sillä että juotin kiteen jaloiksi irto-kannat (joita sai kätevästi mikropiirin-välijalkojen _holkeista_) nooh siinä sitten juottimen kanssa sähelsin, otin virrat veke (virtajohto poies) juotin uuden kiteen tilalle ja virrat päälle niin monesti että kone jumahti koska oli liian nopea ylikellotus, tuokin emo sitten kusahti, koska vaihtelin kidettä ja kerran sähläsin niin että unohdin virtajohdon koneen taakse kiinni, kolvilla (maadoitettu) emolle sörkkimään ja räpsähti kunnon valokaari ja taulusta lävähti auto-sulakkeet, sekä emo oli entinen  :smash:

Kaikki C64 emut on melkein suunniteltu 486:ssa nopeasti toimiviksi, joku 4ydin prosarissa nuo menee valon nopeudella, puuh...
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: repsu - Joulukuu 30, 2016, 16:39
Kyllä siitä jaksetaan maksaa, huudossa 30.12.2016 16:36 jäljellä 4h ja risat. 605€

"Tässä lajinsa graalinmalja, käyttämätön, alkuperäinen, virheetön Commodore64 ja samoilla specseillä legendaarinen 1541 single floppy disk asema.
Eli c-64 sekä asema käyttämättömiä hyvin säilytettyjä priima yksilöita joita harvemmin edes keräilijä saa käsiinsä. Korkeimmalla huudolla luovutan helliin käsiin"

Kyllä, öööhh.. miettisin kaksi-viisi kertaa, mihinkä laittaisin 605€. Tuon kun laittaa kiinni wanhaan käytettyyn koneeseen niin saa aikas moisen retropakun ja eiköhän elinikä ole suht kivasti samaa luokkaa. _vähäsen_ tuntuu että jompi kumpi huutaja on "nostattaja"  :laugh:
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: fmatic - Joulukuu 30, 2016, 23:08
En halua ketään tylyttää, mutta me setä-miehet jotka ollaan eletty tää aika joka nykyään on muodikkaasti retroa pidetään näitä laitteita arvossa, mutta me ei tätä tehdä euron kuvat silmissä. Toki fiksatuista laitteista pitää saada kohtuullinen korvaus (10-200€ romppeista riippuen) , mutta kun mennään puhtaasti ahneuden piiriin ja yritetään tehdä näillä laitteilla kylmästi rahaa, niin tällaiset junnut ovat mun silmissä surkeita ihmisriekaleita. Olen puhunut  :old:
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: repsu - Joulukuu 30, 2016, 23:12
fmatic: Yhdyn bittivirtana vuolaahti vierähten binääri-muodostelmassa edelliseen puhujaan  :thumbup:

Olisi edes Special Japanese version...
http://www.zimmers.net/cbmpics/c64js.html (http://www.zimmers.net/cbmpics/c64js.html)
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: fmatic - Joulukuu 30, 2016, 23:18
Kiitos! En ole mielipiteineni yksin :worship: Eikä mulla ole mitään sitä vastaan että pyydetään käypäinen hinta etenkin jos laite on puunattu ja se sisältää vieläpä jotain ekstraa niin mikäs siinä, mutta periaate kun se on "harvinainen" ja "retro" niin siitä voi pyytää ihan mitä vaan niin kyllähän se vähän tympii. Eihän se toki oo tyhmä joka pyytää  :old:
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: repsu - Joulukuu 30, 2016, 23:42
Sitä se on, valitettavasti. Nytkin katselen naurahtaen muutamille "retro" hinnoille torissa sekä huudossa, jostain ei-commodore kasetti pelistä pyydetään 4e, meillä tietokonenurkassa kun siellä retroja duunailin eteenpäin työllä ja tuskalla pyydettiin samaisesta pelikasetista (uusi-käyttämätön-ehjä jne.) vain 1-2e. näitä samoja kassuja oli hyllyillä ab.100-500kpl. niin ei niistä enää ziljoonia halunnutkaan pyytää.
Oli muutes kiva urakka tuolla viettää kesä ja penkoa kymmeniä täysiä pahvilaatikoita ja inventoida kaikki suhtkoht omiin kohtiinsa ja laitella A4:set mitä on missäkin ja sen jälkeen tehdä läppärillä TXT-file Amstrad pelit, c64 pelit, Salora koneet, C64 koneet, Sega Master uudet koneet ym ym. ja sitten vielä tunkea ne oikeille retro-forumeille myyntiin, eikä siinä vielä kaikki; kerran päivässä chekata epostit ja sopia kimppasummat sekä pakata ja postittaa kyseiset kamat  :)
ihan kivaa duunia oli harrastuksen pohjalta tehtynä, lisäksi ne monet "Oh-Hoh"-elämykset kun aukaili paketteja ja sieltä löytyi mitä mielenkiintoisempia kamoja eteen tullessa, paras oli pahvilaatikko jossa oli paperiset ruskeat teipit, sen avattua hokasin etteihän kaikki alkuperäiset Sega Master System koneet olekkaan vielä myyty, tässä paketissa näitä on 10kpl. lisää hih. Ruotsin poika osti nuo kaikki nipussa.

Jotenkin vaan tuntuu mutua tuossa huuto.netin koneesta että ei ole kertaakaan käytetty virtoja, mitä muistelen C64:n wanhaa mallia niin täytyy olla varsinainen Finger-Tips jos meinaa näppytelemällä saada näppiksen kirjaimet kulumaan, eli jos itse tuon tekisin, niin ostaisin ebaystä mistä tahansa alkuperäisen laatikon tyhjänä 20taalalla ja siihen siisti C64:n ja sitten myyntiin "uutena". Ihme vaan ettei leivänpaahdin ollut omassa paketissaan :o
Kyllä minä muistan että se oli omassa kauniissa laatikossaan, ehkäpä niiden "uusia/ehjiä" laatikoita ei enää löydy mistään  :old:

Tästä "uudesta" C64:sta voisikin jo ajatella maksavansa 600egee, tosin tämän luettuani en tiedä, itkeäkkö vaiko nauraakko  :smash:

http://www.bitrebels.com/geek/a-new-and-improved-commodore-64-soon-to-be-relaunched/ (http://www.bitrebels.com/geek/a-new-and-improved-commodore-64-soon-to-be-relaunched/)
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: Teekoo - Tammikuu 06, 2017, 14:30
Teekoo: Juuh, muistaakseni joku ihmeen dossi juttu oli että autoexec.batissa piti olla ajettuna mouse.com. muuten ei hiiri toiminut :(
Laittelin tuossa erään retroilijan läppäriä, siinä oli ollut win98. Nooh, nohevana päivityin xp:n. Ei siinä koneessa muuta ihmeellistä ollut, mutta kun oli cd-asema+korputin ja YKSI usb portti, olen 100 varma ettei ole lähelläkään mitään USB3:sta :) Mutta toimi kuitenkin hih.
Kiintari peräti 10Gt ja ram:a 256Mt, oli _lievästi_ hitaan puoleinen.

Mäkin muistan noita sikakivoja 486:sia, oli helppo kun kansi nousi päältä saranoiden varassa ylös, sisällä oli kivasti tilaa räpeltää kaikkia peräti ISA-väyläisiä kortteja heh. Itse peräti "ylikellotin" tuota masiinaa, kun vaihdoin kiteen nopsempaan, helpotin hommaa sillä että juotin kiteen jaloiksi irto-kannat (joita sai kätevästi mikropiirin-välijalkojen _holkeista_) nooh siinä sitten juottimen kanssa sähelsin, otin virrat veke (virtajohto poies) juotin uuden kiteen tilalle ja virrat päälle niin monesti että kone jumahti koska oli liian nopea ylikellotus, tuokin emo sitten kusahti, koska vaihtelin kidettä ja kerran sähläsin niin että unohdin virtajohdon koneen taakse kiinni, kolvilla (maadoitettu) emolle sörkkimään ja räpsähti kunnon valokaari ja taulusta lävähti auto-sulakkeet, sekä emo oli entinen  :smash:

Kaikki C64 emut on melkein suunniteltu 486:ssa nopeasti toimiviksi, joku 4ydin prosarissa nuo menee valon nopeudella, puuh...

Joo, autoexec.batissa täytyy ladata hiiri ajuri Dos ohjelmia varten. DOS Ohjeista muistan että jos hiirtä ei halua/tarvii Dos ohjelmien kanssa, vaan ainoastaan Win 3.x:ssä, niin Dos ajurin lataamisen voi jättää pois, ja säästää hieman sitä noissa Dos systeemeissä aina niin kortilla olevaa perusmuistia. Itse en noin ole tehnyt, koska sittenhän ei esim. Star Commanderissa olisi hiiri käytettävissä.

Win xp ei tosiaan kovin sukkelasti toimi jos on 256Mt ram:a, on myös kokemusta.
Tuosta tuli mieleen, minulla on tässä käytössä -01 hankittu Fujitsu-Siemensin pöytäkone, Win ME ja ram:a 128 Mt, kaksi USB 1.1 porttia :)
Otin keväällä uudelleen käyttöön, selailin sen oheisromppeita ja siistikuntoisten avaamattomien ohjekirjojen välistä putkahti laitevalmistajan Win xp home -päivitysohjelma kuponki, jonka postittamalla olisi aikoinaan 99 eur hintaan saanut win xp:n.
Voin kuvitella, että on joillakin ollut aikamoinen pettymys, kun ovat sen xp:n ostaneet ja tämmöseen asentaneet...

Minulla ei noista c64 emulaattoreista ole kokemusta, mutta eikö ala olla nykyään aika haasteellista, jos ne parhaiten toimii 486 koneissa, kun vanhoja laitteita ei kuitenkaan niin monilla ole.
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: repsu - Tammikuu 07, 2017, 00:34
Teekoo: Muistelen että C64 emuissa oli vaihtoehtoina kuinka nopea koneen prossu oli verrattuna 286:een ja siitä sai sitten säädettyä peliä "siedettäväksi" sillä muutenhan se lensi kuin eno veneestä mennä viipottaen  :)

Xp on vaan idioottivarma wintööt softaksi, vakaa verrattuna wintööt 10:iin. monet esim. tallentavan digiboksin ohjelmointikaapelit toimii vain xp:ssä, eräs wanha database softakin ei toimi muuta kuin xp:ssä  :old:
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: repsu - Tammikuu 22, 2017, 14:57
https://www.tori.fi/uusimaa/Commodore_64_33509284.htm?ca=18&w=3 (https://www.tori.fi/uusimaa/Commodore_64_33509284.htm?ca=18&w=3)

120egee, tuohon hintaan luulisi tulevan jo paahdinkin sekä kasa piraatti-lerppuja  ;)
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: repsu - Tammikuu 22, 2017, 15:02
http://www.huuto.net/kohteet/commodore-64-oheislaitteineen/435616242 (http://www.huuto.net/kohteet/commodore-64-oheislaitteineen/435616242)

140egee on todella asiallinen hinta, iihh.. mullakin oli tuo Brother HR-5C lämpöpaperi tulostin IHQU  :'(
Lerputin on must, muuten pitää kauppiaan antaa kassuttimen mukaan purkillinen rauhoittavia  :laugh:
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: fmatic - Tammikuu 22, 2017, 18:41
Tässä paketissa on kyl hinta kohdillaan...vielä jos ois tarkastettu ja huollettu niin aina parempi. Oman kokemuksen mukaan c-mallissa ei hirveesti ole ongelmia ollut. Riippuu toki mikä emo siellä on sisällä. Niitähän on tungettu c:n vissiin kans vähän joka lähtöön. Itselläkin kaks konetta orggiskunnossa eikä niille mitään ole tarvinnut tehdä. Toki pari muuta c-mallin konetta olen kolvaillut kaiken varulta kuosiin. Tällä hetkellä itellä ei puolestaan ole ainuttakaan leipälootaa jemmassa ja sekös syö miestä! En ole saanut ketään innostumaan päikseen vaihdosta  :bang:
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: repsu - Tammikuu 22, 2017, 21:12
Tässä on tori.fi:ssä c64 lerputin pakulla TARJOA hinnalla :o

https://www.tori.fi/pirkanmaa/Commodore_64_33531247.htm?ca=12&w=3 (https://www.tori.fi/pirkanmaa/Commodore_64_33531247.htm?ca=12&w=3)

Kävin nyt illalla aikani kuluksi netin läpi suomessa kaikista historia koneista  :thumbup:
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: repsu - Tammikuu 23, 2017, 12:03
Köh, hmm. rouva pyytää mania c64:n oppaista 200e  :laugh:

https://www.tori.fi/varsinais-suomi/Commodore_64_ohjekirjat_30879243.htm?ca=12&w=3 (https://www.tori.fi/varsinais-suomi/Commodore_64_ohjekirjat_30879243.htm?ca=12&w=3)

Taitaa olla kullatut sivut  :old:
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: Teekoo - Helmikuu 07, 2017, 20:56
Köh, hmm. rouva pyytää mania c64:n oppaista 200e  :laugh:

https://www.tori.fi/varsinais-suomi/Commodore_64_ohjekirjat_30879243.htm?ca=12&w=3 (https://www.tori.fi/varsinais-suomi/Commodore_64_ohjekirjat_30879243.htm?ca=12&w=3)

Taitaa olla kullatut sivut  :old:

"We have this thing called Ahne-meininki" :-D
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: vpekkari - Helmikuu 10, 2017, 23:53
Minä muuten ostin huuto.net:stä 1541-aseman, joka myyytiin rikkinäisenä 20€. Vikana oli vaan se, että luku-kirjoituspäälle menevä pistoke oli laitettu kiinni väärinpäin :) Joskus siis tärppää.
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: retroman - Huhtikuu 09, 2017, 17:34
En halua ketään tylyttää, mutta me setä-miehet jotka ollaan eletty tää aika joka nykyään on muodikkaasti retroa pidetään näitä laitteita arvossa, mutta me ei tätä tehdä euron kuvat silmissä. Toki fiksatuista laitteista pitää saada kohtuullinen korvaus (10-200€ romppeista riippuen) , mutta kun mennään puhtaasti ahneuden piiriin ja yritetään tehdä näillä laitteilla kylmästi rahaa, niin tällaiset junnut ovat mun silmissä surkeita ihmisriekaleita. Olen puhunut  :old:

Täysin samaa mieltä.
Olen kirjoittanut  :old:
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: repsu - Huhtikuu 10, 2017, 12:16
Sitten se rojalite tavaran realisointi-puolueeton käsi tulee kuolinpesää siivoamaan, kuinka monet nyk-jannut heittää "wanhusten" keräilyt kaapista kaatopaikalle koska keräävät vain pölyä ja ovat 80-90 luvulta, näitä "tietämättömiä" on todellakin maailma väärällään, olen näin itse nähnyt :(
 :smash:
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: retroman - Huhtikuu 23, 2017, 22:14
Sitten se rojalite tavaran realisointi-puolueeton käsi tulee kuolinpesää siivoamaan, kuinka monet nyk-jannut heittää "wanhusten" keräilyt kaapista kaatopaikalle koska keräävät vain pölyä ja ovat 80-90 luvulta, näitä "tietämättömiä" on todellakin maailma väärällään, olen näin itse nähnyt :(
 :smash:

Paitsi,jos on Testamentti tehty,niin nämä realisointi firman kääkät jää nuolemaan näppejään. :laugh:
Otsikko: Vs: C64 paketin käypä hinta?
Kirjoitti: retroman - Lokakuu 29, 2017, 20:35
Teekoo: Samaa kun kyseleepi "Centronixiin matriisitulostinta"  ;D
Gigantilla on nyt kovat paineet, mainostaa joka paikassa että heiltä saa Apple-omena tuotteet _asiantuntemuksella_  :laugh:


Joo, olisi mielenkiintoista nähdä ilmeet kun tuollaista (Centronixiin matriisitulostinta) tiedustelisi :-D


Niin olisi,kun Joulukin on tulossa. :D
Jos Vaikka Gigantista tai jostain muusta leluliikkeestä kävisi kyselemässä piruuttaan. :P
Vakavasti ottaen niitä on myynnissä uutena(kin),muttei Gigantissa tai jossakin muualla rupukaupoissa.
Ja hinta on sitten sen mukainen,eli tuohta saa olla,vaikka olisi käytetty.
Se hyvä puoli näissä on,ettei ole laskuria kuinka monta sivua olet tulostellut ja sitten alkaa ihme "vikoja" tulla.
Laatulaite ainakin minun OKI Microline 320 Elite printteri,johon löyty ajurit jopa windows 3.x:ään valmistajan sivuilta.

http://my.okidata.com/PP-ML320.nsf?opendatabase (http://my.okidata.com/PP-ML320.nsf?opendatabase)