Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Krisse

Sivuja: 1 2 3 [4]
46
XE piuha tämä on, ja homma lähti rokkaamaan kun kaivoin naftaliinista vanhan 100Mhz HP:n läppärin jolla tätä systeemiä olen viimeksi käyttänyt. Toimivuus on nyt jotakuinkin 90% luokkaa, sillointällöin menee nakeliin mutta hyväksytään.

Vaikka ei nyt enää ihan otsikon alle sovikaan, niin kysympä silti että millä hitolla määritellään 'shortcut' tai 'partition' että voidaan F12 napilla sopivasti vaihtaa levyjä monilevyistä softaa käytettäessä? RTFM kertoo että:

In order to use the "multiple-disk" feature, disk images or directories need to be assigned as partitions, or short-cuts.

Mutta vähän hataraa on asian toteuttamisen kanssa.

47
Joo toi 64HDD se oli mitä aikanaan käyttelin.

Nyt en vaan saa kirveelläkään - no okei, kirves on vielä kokeilematta - tota relestämään. 64HDD pyörii ylläkerrotussa 800mhz koneessa, ja käynnistyy hyvin mutta Vicci se aina vaan jää SEARCHING FOR kohtaan jumiin. Olen rassannut kaikenlaisia parametrejä kuten -XE (käytetään ilm XE kaapelin yhteydessä ja sellanen mulla on) ja -VIC (jota kai tarvitaan Vicin kanssa) ja sen sellasta mutta ei.

Omituista on sekin että kun XE piuha on Vicin ja PC:n välissä niin Vici käy sujuvasti lataamaan mitä vaan mistä laitenumerosta vaan (ja jumiutuu sitten tuohon searchingiin), oli 64HDD sitten päällä tai ei. Piuha on Vesaliasta joten luulisi toimivan.

Biosista löytyy portille vaihtoehdoiksi ECP/EPP, standard (onko tämä sama kuin SSP?), EPP ja ECP, mutta ei noillakaan ole vaikutusta. Mikä näistä yleensäkin olisi varmin valinta? En ole vielä PC:n ja 1541 väliin koittanut kun alkaa loppumaan enerkia ja pöytätila.

Täytyy vissiin koittaa ikivanhalla läppärillä huomenna, sitä mä taisin käyttää sillon ~10 vuotta sitten kun viimeksi näitä räpelsin. Pöytätilan puolesta olisi vaan tosi kätsää voida käyttää tuota nyt testattua PC:tä kun sillä olisi muitakin käyttötarpeita, tosi niiden johdosta olen pakotettu käyttämään WinXP:tä ja tilapäinen buuttaus joltain 64HDD CD:ltä ei käy.

48
Joskus vuosia sitten mulla oli piuha kuuslankusta peeseehen, ja peeseellä oli sitten aimo mälli floppyimageja ja ihan kuusneloselta ropaten niitä imageja pystyi listaamaan ja 'mounttaamaan lerpuiksi' ja käyttämään niitä sitten normaalin lerpun tapaan.

Nyt en vaan millään muista mikä softa ja piuha silloni oli kyseessä. X/XE/XM1541 piuhasta on paljon porinaa, mutta Vesalian mukaan 'The transfer cables of the X1541 series are designed for transferring data betweeb PCs and Commodore 1541 disk drives' jonka tulkitsen niin että sillä piuhalla saa lerppuaseman kiinni peeseehen. Sopisiko sama piuha tähän hakemaani tarkoitukseenkin vai oliko mulla joku muu piuha aikanaan käytössä?

Ja jos se on toi piuha niin haluanko tilata XE vai XM piuhan kun tarkoitukseen käytettävissä oleva PC ois tollanen HP ThinClient 800mhz jossa Win XP?

49
Joo kyllä Scart piuhan osat on jo hommattuna. Ajattelin vaan siltä ostin kun ostin Vicin missä ei ole tuota modulaattoria eikä antennijohtoa ja mielelläni pitäisin vehkeet niissä varusteissa mitä alunperinkin on mukaan kuulunut.

Joten joutilasta Vicin modulaattoria saa tarjota jos sellasta löytyy.

50
Koverat napit on, eli ei ihan maailman ensimmäinen kuitenkaan.

51
Kuin vanha Vic mahtaa olla kyseessä kun virtalähteen liitin on neliskanttinen 2-napainen eikä sellainen pyöreä niinkuin Kuuslankuissa? Onko sellaisessa muuta hardware-eroa?

52
Tarttikos Vikkiin jonkun erillisen modulaattorin tms että saa kuvan telkkariin? Muistikuvat ois että se ei liity televisioon pelkällä antennijohdolla niinkuin Kuusnelkku?

53
Pelit ja pelaaminen / Vs: Paras C-64 peli?
« : Lokakuu 28, 2013, 23:35 »
Oma 64 aikojen ehdoton suosikki oli Project F-19 Stealth Fighter. Se on vieläkin tallessa pakkauksen, näppiskartan, karttojen ja savegamelerpun sun muun krääsän kera. Jahka saan rassattuani noita Amigoita tarpeekseni (lievä retrobuumi päällä) niin sitten taitaa olla kuuslankun ja tämän vuoro.

Saman firman tekosista (?) Silent Serviceä ja Solo Flightiä tuli väännettyä aika pitkään ja hartaasti. Nämä vaan menivät aikanaan Kuuslankun myytyäni, harmi etenkin sen tähen että Solo Flightin mukanahan tuli muistaakseni myös oikein jotain paperikarttoja.

Giana Sistersiäkin tuli pelailtua, yksi harvoja pelejä joita sain koskaan pelattua läpi. Edellisiin verrattuna paljon matalamman aloituskynnyksen (=ei kynnystä ollenkaan)  johdosta tätä tulee vieläkin tahkottua silloin tällöin emulaattorilla. Maniac Mansion ja Zak McKracken ansaitsevat myös tulla mainituksi jonkun sortin suosikkeina vaikka ei mulla koskaan oikein kärsivällisyys riittänytkään tällaisten parissa :-)

Sivuja: 1 2 3 [4]