Uutiset:

C=Foorumi suosittelee: Skrolli
http://www.skrolli.fi

Main Menu
  • c64/arcade pelit 5 0 5 1

c64/arcade pelit

Aloittaja retroman, kesäkuu 25, 2013, 18:50

« edellinen - seuraava »

exSyntaxError

#15
Joo, en ole minäkään ihan nuorimmasta päästä. 70 luvun ihan alkua se oli kun kätilö lattialle pudotti.
Tuota tapperia on myös täällä tullut silloin penskana pelattua 64:lla paljon. Semmonenkin on jäänyt mieleen että kun Don Johnson oli vielä maailman tyylikkäin juppi ja telkusta miami vice tuli niin siellä poliisiasemalla kaikki koneet oli amigoita.
Jos rahaa olisi, ei raha olisikaan mikään ongelma..

Jarskimo

Meitsi on näitä -90 luvun lapsia, eli sieltä nuorimmasta päästä mitä näitä kuusnepaharrastajia on

retroman

#17
Tuo Tapper on ihan mukava peli.Heti pääsee jyvälle miten pitää pelata.
Sekin oli aracade peli alkuaan,joka sitten portattiin muille koneille.
Arcade versiota en ole nähnyt,mutta dig dugia tuli pelattua jonkin verran
aidolla koneella.No nyt  MAME:lla pystyy  tapperiakin pelaamaan. ;D

https://www.youtube.com/watch?v=Yy5j0L6o6ns

Edit:porttaaminen vaihtelevalla menestyksellä. :old:
https://www.youtube.com/watch?v=3ctS_sNIqBo


Jarskimo

Suurin erohan tossa arcade versiossa on näihin kototietokone/konsoli versioihin se että siinä tarjoillaan sentään olutta kun koti versioissa se on muutettu Mountain Dewiksi. Ehkäpä juuri lapsien takia että heidän ei ala tekemään mieli olutta  ;D

retroman

Juu.Lapsille limonadi mainoksia ehdottomasti,eikä "paheellista" olut mainontaa. ;D

retroman

#20
Tänään tuli mieleen GORF,joka oli tietysti arcade peli alkujaan.(MAME:lla tuli pelattua pc TrustPadin kautta) :)
Oli jopa puhesynteesi,kuten wizard of wardissa.
Sitten ne käänökset.VIC 20:sessä on parempi pelattavuus kuin nepa versiossa.
Ja puhesynteesistä ei puhettakaan. :old:

Edit:On tullut pelattua myös aidolla koneella joskus Big bangin jälkeen. ;D

TheMrJamu

Arcadepelit oli mahtavia. Itse -73 syntyneenä ne ovatkin juuri SE juttu. Tuli lapsuus asuttua siinä Linnanmäen suht' vieressä Kalliossa ja useasti kesässä siellä käytiin (Seura lehdestä leikatuilla kupongeilla ettei tarvinnut maksaa sisäänpääsymaksua :D).
Ensimmäisenä tietysti juoksujalkaa kolikkopelisaliin (näitä ei enää ole  :'() ja taskut tyhjiksi markoista. Vaikka sittemmin sain C64:n ja Amigan niin jopa vielä Amigan aikoina kolikkopeleissä oli vain asioita, joita ei kotikäännöksissä saatu yhtä hienoksi.
Tuolloin kersana päätinkin, että kun musta tulee iso, niin hommaan itselleni pelikabinetin himaan maksoi mitä maksoi ja koska olen aikuinen niin teen mitä **ttua mua huvittaa! :D  ..noh, tuli sitten tuossa 2005 ostettua pelikabinetti kotiin (viallinen, pistin kondikseen) - kylläkin ei-niin-kiinnostavaa 1993 vuosimallia oleva Run & Gun. Onneksi noissa on ns. JAMMA standardi ja koneeseen saa vaihdettua pelilevyjä helposti.

Vielä kun muistaisi ne kaikki hienot kolikkopelit mitä Linnanmäellä tuli pelattua. Mieleen syöpynyt vahvasti ainakin Firefox, Dragon's Lair, Mach 3, Splatterhouse sekä autopeli jonka kuva oli videota piti sitten videon mukaisesti väistellä eteen tulevia autoja jne. esteitä - todella yksinkertainen viritys, mutta nimi on hukassa. Jos joku muistaa niin voisikin kertoa minkä niminen peli mahtoi olla kyseessä. Tokihan siellä oli sitten näitä yleisempiä tapauksia, mutta noi näin päälimmäisenä.
Pelihallissa oli myös todella paljon mitä luultavimmin silloisesta Neuvostoliitosta peräisin olevia elektromekaanisia ja tekniikaltaan muutenkin karumpia pelejä, joissa sukellusveneellä torpedoitiin aluksia jne. Varmasti nykyisin todella harvinaisia - mihinköhän nuokin sitten joutuivat?

..jahas, tästä omasta panoksestani tähän ketjuun tulikin sitten Linnanmäkimuistelo. Haittaaxe jos ei kerro kellekkään?  :old:

retroman

#22
Se oli juuri se juttu.Varsinkin Kapusta nimisessä kuppilassa oli Arabian ja Congo Bongo,joiden pelaamisesta tuli Stavrosin kanssa mielettömät kisat,kumpi pääsee pidemmälle. :bang:
Kivoja aikoja oli,kun nyt muisteleepi niitä. :old:
Olihan ed. mainitussa paikassa myös Asteroids,kun näitä arcadepejä vaihdettiin "uusiin",jotta jengi ei kyllästyisi samojen tahkoamiseen.
Ja kävihän siellä Hassisen Koneen tyypit olusilla,mutta kun oltiin alaikäsiä,niin ei olutta saanut,eikä ollut mielenkiintoakaan siihen.Edit:oluet tuli sitten myöhemmin :D Heineken is the best,soul won´t to be rest. :old:
Enempi pelit koukutti. ;)

retroman

Retrohörhön arcade peli muistelmat osa ?

Tuossa juutuubia katellessa vanhoista arcade peleistä tuli mieleen yksi peligenre,jossa CD levyltä luettiin/luotiin "tausta" grafiikka.
Eritoten 3D hävittäjäraiskinnät.Muita ei tainnu sitten ollakkaan kai?

https://www.youtube.com/watch?v=uo936LOTNtU&list=PL0125341F4F6F0236

Joensuun Citymarketissa joskus näin livenä jonkun tuon typpisen ja taisin jopa pelatakkin muutaman kerran.   :)

Ilmeisesti nämä jäi aika marginaaliin,koska näitä pelejä ei paljon ollut.(ts. ei pelattu paljon,eikä sitten ollut mikään rahasampo)
Eikä sitten menestynetkään arcade pelien maailmassa.Muistaakseni pelattavuus oli aika kökkö,kun vielä taustagraffatkin oli jollakin tavalla epäsynkronissa oman
hävittäjän liikkeiden kanssa.

Muistikuvat ovat kyllä aika hatarat. :old:

romppainen

#24
Laserdiscejä ne olivat. Nuo viritelmäthän olivat itse asiassa aikamoinen merkkipaalu pelihistoriassa, kyseessä oli kuitenkin hifiluokan äänen ja kuva tuominen peleihin ajankohtana jolloin vastaavanlaatuinen toteutus ei ollut mahdollista millään kyseisen aikakauden kokoonpanolla, mutta tarvittava tekniikka oli kallista eivätkä pelit sisältönsä puolesta jaksaneet kiinnostaa ihmisiä kovinkaan kauaa joten menestys ja julkaisujen määrä jäi vähäiseksi. Järjestelmä koostui isäntäkoneesta ja LD-soittimesta, isäntä huolehti pelin moottorin pyörittämisestä sekä soittimen ohjaamisesta ja soitin toisti levyltä ennalta tallennettua audiovideota jonka päälle isäntä sitten piirteli pelin ohjattavaa sisältöä ja muuta grafiikkaa overlay-tekniikalla. Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että isäntiin käytetty rauta ei ollut kovinkaan kummoista joten vaikka silmänruokaa riittikin itse pelien taso oli pohjimmiltaan melko surkea: Useimmiten kyse oli joko interaktiivisista elokuvista joissa ruudulla oli lähes pelkkää valmista elokuvaa tapahtumien vaihdellessa sen mukaan miten pelaaja ohjaintaan väänteli, tunnetuimpana esimerkkinä varmaan Dragon's Lair, tai sitten levyltä toistettiin taustavideota jonkin melko yksinkertaisen pelin alle joka oli yleinen tapa juurikin noiden räiskintäpelien kohdalla.

Joitakin alkuperäisistä arcadepeleistä koetettiin tunkea aika varhaisessakin vaiheessa myös sellaisiin kotikoneisiin joista laserdisciä vastaava toistomahdollisuus puuttui kokonaan, ja noin rajoitetussa ympäristössä ei liene ihme että turpiinhan siinä tuli raskaimman jälkeen: Kun kasibittisissä koneissa peleistä riisuttiin kaikki audiovisuaalinen näyttävyys jäljelle jäi lähinnä vain pelin runko eikä niitä yksinkertaisuutensa vuoksi oikein kukaan jaksanut pelata, ja kun taas pyrittiin luomaan mahdollisimman näyttävää jälkeä lopputulos oli resurssien puutteen vuoksi niin hidas ja tahmainen että mielekäs pelaaminen oli mahdotonta ainakin yleisimpien peruskokoonpanojen vuoksi: Ainakin Amigan Dragon's Lair levynvaihtoineen ja hitailuineen aiheutti viissatasen omistajien keskuudessa maailmanlaajuisen pälvikaljuepidemian pelaajien repiessä turhautuneisuuksissaan hiuksia päistään. Vähän samantapaisen kohtalon kokivat myös varhaiset CD-pohjaiset multimedialaitteet kuten CD-i ja 3DO joiden onnettomuudeksi juuri noiden pelien tuomista jokaisen kodin saataville käytettiin yhtenä suurimmista myyntivalteista, CD-formaattiin kääntäminen kun aiheutti sen että kuva ja ääni ei ollut enää pakkaamatonta eli toisin sanoen tylsyyden lisäksi pelit olivat niillä vielä todella ruman näköisiäkin.

Eipä silti, kyllä noita ihan ehtoja laserdisc-viritelmiäkin oli arcade-pelien ohella saatavilla koteihinkin, lähinnä olemassaolevien alustojen jatkeeksi, mutta aasiaa ja jossain määrin USA:ta lukuunottamatta ne ovat jääneet jokseenkin tuntemattomiksi. Esimerkiksi Pioneerin LaserActive-järjestelmä oli yhteensopiva Sega Genesiksen sekä NEC TurboGrafx'n kanssa, joskin vaatien molemmille erilliset ohjainmodulit, ja myös MSX:lle löytyy sekä rautaa että softaa - viimeksi mainitulle laserdiscien ohella myös VHD-formaatissa joka on vieläkin vähemmän nähty ja josta ei aasian ulkopuolella juuri kukaan ole kuullutkaan. Konsolipohjaisissa ratkaisuissa pelien laatu oli hieman parempi koska raudassa oli tuolloin jo enemmän vääntöä mutta samat sisällölliset ongelmat tuppasivat koskemaan silti niitäkin, ja jo olemassaolevien pelien laajentaminen pakkaamattomalla ääniraidalla ja videoiduilla välinäytöksillä ei sekään suoranaisesti luonut jonoja kauppojen oville kalliita vehkeitä ostamaan. Myöhäisemmät versiot samasta ideasta jotka pohjautuivat CD-tekniikkaan kuten Sega MegaCD menestyivät hieman paremmin edullisempien hintojen takia, pelienkin ollessa kuitenkin lähtökohtaisesti parempia kuin aiemmin mainituilla multimediakoneilla joista ei oikein puhtaaseen pelikäyttöön edes ollut, mutta aika marginaalisiksi nekin silti jäivät.


retroman

Kiitokset romppaiselle tuosta asiaan liittyvästä selonteosta.Kun itse ei ole pahemmin yläasteen jälkeen kirjoitellut mitään missään julkisessa foorumissa,niin näitä kielioppi,kirjoitusvirheitä riittää vaikka toisille jakaa.
Poikeuksen teki yliopiston fysiikan labratöiden selonteko muutama vuosi sitten.

romppainen

Lainaus käyttäjältä: retroman - huhtikuu 24, 2015, 12:33Kiitokset romppaiselle tuosta asiaan liittyvästä selonteosta.Kun itse ei ole pahemmin yläasteen jälkeen kirjoitellut mitään missään julkisessa foorumissa,niin näitä kielioppi,kirjoitusvirheitä riittää vaikka toisille jakaa.
Poikeuksen teki yliopiston fysiikan labratöiden selonteko muutama vuosi sitten.

Tuskinpa täällä kukaan kauheasti piittaa siitä miten kukakin kirjoittaa, asiahan se on joka ratkaisee, eikä minulla ollut missään mielessä tarkoitus kirjoittaa vittuillakseni vaan sulla vain sattui olemaan väärä formaatti kiikarissa ja kun asiasta innostuu niin tuppaavat nuo sepustukset vähän venähtelemään. Asiallinen avatar muuten sulla, lähteenä yksi omista kasari-ajan kestosuosikeistani  :)

retroman

#27
Sehän se on kun ei yksinkertaisesti muistanut tuota formaattia oikealta nimeltä. :old:
Tietysti olisi voinut netistä onkia sen selviile,mutta kun tuo vain tuli mieleen spontaanisti,eikä laiskuuttaan viitsinyt googlailla.
Toisekseen olen niin laiska kirjoittelemaan, ainakin pitkiä juttuja. :)
Se hyvä puoli näissä fysiikaan ja eritoten matematiikaan yliopisto-opiskelussa on/oli ,ettei tarvitse verbaalisesti
selostaa sivutolkulla vaan  jos ymmärtää asian ,niin sen saa "tavallaan zipattua" kompaktiin muotoon,mitä
sitten onkaan tekemässä. Ja toiset saman kielipelin omaksuneet ymmärtävät heti mistä on kysymys.
Toisin kuin humanistisella puolella.Tuo avatar liittynee Aikido/Zen juttuihin,joista on tullut sitten myöhemmin
elämäntapa. ;)
Mutta tuo Laserdisc juttusi oli hyvä,tulipahan tuhti infopaketti vanhalle homekorvalle. :D

retroman

Tuossa tuli mieleen älytön idea. :P
Minkälaisen pelin saisi tuolla tekniikalla nykypäivänä vaikkapa call of dutysta normandian maihinnousu kohtauksesta?


retroman

Judas Priest - Freewheel Burning.
Tuossa musavideossa Halford on poleposition pelissä virtuaalipuikoissa.

https://www.youtube.com/watch?v=M_s-49rNCdw