Uutiset:

Genetic PET BBS Powered by Commodore 64
g-pet.tunk.org port:1025

Main Menu
Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - protek

#1
Pelit ja pelaaminen / Vs: Turbo kasetti
maaliskuu 27, 2022, 09:22
Itselläni tuli tässä kaverin siskonpojalle kopsattua kymmenkunta levykettä. Siinä mielessä homma käyttää aika kätevästi nykyään, kun Pi1541:n voi ketjuttaa 1541 II:n perään ja sitten vaikka Action Replaylla panna levynkopioinnin päälle.
#2
Teetin satsin EasyFlash 3 -moduulin piirilevyjä. En näitä kaikkia rupea itse kasaamaan, joten jos on kiinnostusta näperrellä, niin täältä löytyisi piirilevy sitä varten.
Piirilevyn hinta on 5€, sis. postikulut. Huom. ei sisällä komponentteja! Komponenttilista löytyy
https://bitbucket.org/skoe/easyflash/src/master/Hardware/ef3-kicad/ef3-bom.txt
Yhteydenotot yksityisviestillä.
#3
Commodore 64 / Vs: commodore c 64 c ja vga
huhtikuu 24, 2020, 18:41
Jos sinulla on telkkarissa Scart -liitäntä, niin siihenhän saa sopivalla kaapelilla myös komposiittia ja hyvässä lykyssä jopa s-videota.
#4
Pojalle tuli hommattua alkuvuodesta The C64. Ja tuli rakenneltua Pi1541 Raspberry Pi Zeron päälle.
#5
Onko kukaan mahdollisesti skannannut Jukka Tapanimäen Pelintekijän opas tai Eskoensio Pipatin Basicista konekieleen -kirjoja?

Minulta löytyisi itse asiassa ensimmäinen paperikopiona. Se tarvitsisi vain saada skannattua ja sivutettua. Aika tahtoo vain olla kortilla.
#6
Otsikon mukainen Eskoensio Pipatin kirja olisi hakusessa. Tarjoa YV:llä.
#7
Henkilökohtainen suosikkini on Commodoren VG-260. Kestävä, mikrokytkimellinen pallopää. Minulla kyseinen tikku on ollut jo kolmekymmentä vuotta.

Koneiden lisäksi on tullut kerättyä tikkuja. Niitä on varmaan toistakymmentä erilaista mallia. Lisäksi erinäisiä PC-tikkuja on tullut hommattua.
#8
Alberici Cobra joystickini toinen rapid fire -napeista on jumittanu pohjaan. Kyseisessä yksilössä napit ovat aina olleet vähän takeltelevat mutta nyt toinen jumitti aika lopullisesti.

Onko tuo kahva mitenkään aukaistavissa?
#9
Pasi Hytönen, joka tunnetaan varmaan parhaiten Uuno-pelistään, on julkaissut erään pöytälaatikossa olleen pelinsä, Little Knight Arthurin.

Lisää tietoa ja latauslinkki löytyy linkin takaa: http://www.pasisbitstuff.net/#!Digikasarin-kasvatti-IV-Little-Knight-Arthurin-kauan-odottanut-julkaisup%C3%A4iv%C3%A4/c5jt/5696a3650cf2e099256d9b3a
#10
Suosittelen lämpimästi Tapuinoa. Sen voi rakentaa verolevyllekin mutta löytyy myös ihan virallinenkin piirilevy. Arduino Nanon, lcd -segmenttinäytön ja muistikortinlukijan saa ebaysta taskurahalla ja muut osat ovat standardikamaa.

http://www.amibay.com/showthread.php?63166-Tapuino-the-20-C64-Tape-Emulator
#11
Yksi konsti tehdä kasetille turbotapetettujen pelien kokoelma on siirtää ensin pelit levykkeelle ja siitä esim. Copy190:lla kasetille. Copy190 tukee turboja. Tietysti siinä on kaksinkertainen työ. Toisaalta, onko pointtia edes alkaa pistään turbopelejä kasetille, jos sinulla on levari? Käyttää meinaan aika paljon näppärämmin sillä.

Yksi on tietysti rakennella itselle Tapuino ja siirtää sillä tap -tiedostot kasetille. Itsellä on rakennettuna Tapuino mutta latailen sillä vain originaaleista tehtyjä tapeja latauskuvan ja musiikin vuoksi.

Sitten on tietysti CassAdapt mutta sitä ei enää uutena saa. Se tulee kasettiasemaporttiin ja siinä on läpivienti kasettiasemalle. Onnistuu toisto muistiin tai kasettiasemalle äänipiuhalla PC:ltä.

Crackattyihin peleihin on ihan sama käyttää uIEC:ta tai levaria. On minulla toki kasettiasemakin mutta silläkin lataan vain originaaleja. Aikoinaan yritin waveja laittaa kasettinauhurilla kaseteille mutta en koskaan saanut niitä latautumaan.

Älä anna näiden mielipiteiden lannistaa, jos nimenomaan haluat fiilistellä turbopelejä kasetilta. Keinoja kyllä löytyy ainakin parinkympin investoinnilla ja kolvaustaidolla.
#12
LCD:t on vähän krantumpia tuon signaalin suhteen ja Kuusnepan signaali ei ihan täysin spekseissä taida olla oletusarvoisesti. Itsellä on myös 3,5" LCD näyttö, jossa kuva Kuusnepalla näkyy enimmäkseen mutta sitten saattaa mennä mustaksi koko ruutu.
#13
Minä sain rapia kymmenen vuotta aika lailla vastaavan setin kiitoksella ja kumarruksella, vaan ei satanen tuosta setistä paha hinta ole.

Tuosta Load-it asemasta saattaisi ehkä vähän enemmän kuin vitosen saada.
#14
Minulla on C128:n raadosta irtikolvattu neliskanttinen reset-kytkin, joka istuisi aika nätisti C64C:n modulaattorin kanavanvalitsimen aukkoon. Omassa koneessa on teipillä peitetty se kanavanvalitsin siinä aukossa. Onko siinä laisinkaan sitä kytkintä vai onko nämä suomalaiset koneet kiinteästi asetetu tietylle kanavalle ja valitsinkytkintä ei ole? Ilmeisesti joutuisi koko modulaattorin käyttämään irti koneesta, jos sen kanavanvalitsinkytkimen tilalle haluaisi resetin?
#15
Muut koneet / Memotech MTX500
elokuu 03, 2015, 11:19
Voi sanoa, että kävipä kerrankin flaksi, kun onnistuin lopultakin saamaan pitkään etsimäni Memotech MTX -sarjan koneen, kun paikalliselta kanssaharrastajalta ostin MTX500:n. Kiitokset vielä myyjälle kaupoista, jos satut tätä foorumia seuraamaan. En olekaan tätä ennen Memotechia livenä nähnyt. Ainoastaan Mikrobitin manokset ovat takaraivossa kummitelleet.

Kone on ulkoisesti kohtuullisen siistissä kunnossa. Virtalähdettä ei mukana tullut ja sellainen onkin nyt hakusessa. Saa nähdä, kuinka haasteelliseksi osoittautuu, kun on kohtalaisen eksoottista sorttia tuon virtalähteen ulosanti.

Nyt vähän harmittaa, kun ei kymmenkunta vuotta sitten tullut pihakirppiksestä ostettua Memotechin käsikirjoja.