Uutiset:

Genetic PET BBS Powered by Commodore 64
g-pet.tunk.org port:1025

Main Menu
Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - fmatic

#526
Commodore 64 / Re: Oranssi kasettiasema?
tammikuu 11, 2007, 14:46
Vuoden 1989/Kevät PELIT-kirjassa on takakannessa tosiaan INFO-kirjakaupan mainos ja siinä mm. LOAD-IT:n hintaan 490,- markkaa.
"LOAD-IT, on mullistavavalla säätömekanismilla varustettu erikoiskasettiasema, jonka markkinoilletulon myötä vanhat nauhanvinguttimet joutavat museoon. Toimintaperiaatteeltaan Load It on sangen yksinkertianen: asetat latauksen aikana säätönupin ja led-valon avulla lukupäät kohdalleen ja homma toimii" Näin siis vuonna 1989 :)

Mainoksesta löytyy myös maininta: (Virallisella Commodore-takuulla varustetut Load It-asemat myy yksinoikeudella Info)

Vertailun vuoksi pistetääs samalta vuodelta muutama muukin hintatieto

LOAD-IT nauhuri (Komentokeskuksen myymänä) 380,-
Action Replay 360,-
Final Cartridge III 345,- (Henkilökohtainen suosikkini)
OC 118N Levyasema 870,-
Amiga 500 + 1084-monitori 5950,-
Amiga 500-peruspaketti ilman näyttöä 4290,-
Atari 520 + Superpack 3950,- (Hintaero Atarin hyväksi...moni taisi kuitenkin päätyä Amigaan. Kukapa ei muistaisi konesotia?)
Supra Modem 2400 modeemi 1595,-
Supra Drive 30MB kiintolevyasema A500:lle 4995,-
Supra Drive 80MB kiintolevyasema A2000:lle 8995,-

Ei se harrastaminen ollut halpaa silloinkaan jos ei nykypäivän koneetkaan ilmaisia ole :)
#527
Commodore 64 / Re: Oranssi kasettiasema?
tammikuu 11, 2007, 13:24
Jeps mulla on muutama tallessa. Täytyy katsoa löytyykö omista kappaleistani LOAD-IT mainosta.
Ensimmäinen PELIT-kirja ilmestyi tosiaan 1987. Mulla lukee molemmissa omistamissani LOAD-IT asemissa juuri Mills.

edit. Katsastin kirjat ja multa löytyy kirjat 1989/kevät, 1990/kevät, 1990/syksy ja 1991/kevät...-87 ja -88 olisivat ne legendaarisimmat kyllä, mutta ne ovatkin olleet aikoinaan niin kovassa käytössä että ovat kokoelmistani kadonnut kuten helvetti soikoon ja voi tuska ja suru iso nivaska C=lehtiä, jotka Commodoren kuolinhuumassa heitin (nolo tunnustaa) joskus 90-luvun alkupuolella paperinkeräykseen!!!!!!!! Muistelisin, että vuoden 1989-kirjoihin asti oli miltei pelkkää Commodore 64 ja Amiga/Atari ST sitten alettiin hiljoksiin luisumaan PC:n pariin ja konsoleitakin taidetaan viimeisissä osissa käsitellä. Muistelen lämmöllä kirjassa julkaistua pitkiä läpipeluuohjeita joita odoteltiin aina ehdottomasti eniten. Täytyypä lehteillä omistamani kappaleet läpi pitkästä aikaa...

Viimeinen omistamani kappale on PELIT 1991 / Kevät. En tiedä onko kyseinen viimeinen vai tuliko vielä Syksy ja sitten PELIT-lehti???

Vuoden 1991/Kevät kirjassa oli C-64 arvosteluja 30 kun arvostelujen kokonaismäärä oli yli 100. Only for C-64-arvosteluja kirjassa tais olla kaikki kaksi kappaletta :)
#528
Commodore 64 / Re: Oranssi kasettiasema?
tammikuu 01, 2007, 14:54
Jos sinulla on kokemusta enemmän noista eri kasettiasema-malleista niin käypäs täydentämässä / kommentoimassa mallioppaan kasettiasema-osiota joko vastaamalla kyseiseen threadiin tai heittämällä mulle YV
#529
Commodore 64 / Re: Oranssi kasettiasema?
helmikuu 06, 2006, 15:36
LainaaNo, ei meinaa tuota rekisteröinnin aktivoimismeiliä tulla

Oletko vieläkään sitä saanut? Jos et niin täytyy alkaa tutkimaan mikä tuossa ns. "pissii"


#530
Commodore 64 / Re: Oranssi kasettiasema?
helmikuu 13, 2005, 10:07
Kasettiasemia en tosiaan vielä ole ehtinyt laittamaan tuonne mallioppaaseen. Niitäkin perkuleita kun on vähän joka lähtöön.

Itselläni on kokoelmissa kahdenlaisia 1530-asemia. Toisessa trippimittarin pohjaväri on musta valkoisilla numeroilla ja toisessa puolestaan pohjaväri on valkoinen ja numerot ovat mustalla.
Muuten ne eivät ulkoisesti eroa toisistaan. Mustalla pohjavärillä varustetun aseman pohjassa lukee C2N 1530 ja toisessa taasen Datasette 1530. Muutamassa mallissa mulla lukee myös pelkästään 1530 tai Datasette C2N 1530 :D

LOAD-IT taasen on näitä "tarvikeasemia" eli ei varsinaisesti virallinen Commodore tuote vaikka ulkoisesti alkuperäiseltä 1530-mallilta näyttääkin. Oletettavasti asema on lisensoitu Commodorelta ja firma on lisäillyt LEDit tuotteeseen ja pistänyt myyntiin.

Wanhin VIC-20:n Datassette Model C2N-asema erottuu tästä C-64:lle suunnitellusta mallista selkeäst erilaisen ulkoasunsa vuoksi.

Commodore 16-sarjalle puolestaan tehtiin ihan oma kasettiasema-mallinsa. Tässä tapauksessa nimenomaan mainitsemasi 1531

Lisäksi tulee tosiaan ne lukuista tarvikeasemat :)
#531
Commodore 64 / Re: Oranssi kasettiasema?
helmikuu 07, 2005, 20:33
En kyllä muista tuollaista väritystä mutta minun muisti muutenkin vuotaa kuin seula :)

Tosin VIC-20 alkuperäinen asema malliltaan C2N näppäimien puolesta voisi soveltua kuvailemaasi. Tuo kun on siis vanhempi malli 1530 asemasta väri vaan ei muistaakseni ollut oranssi...mene ja tiedä ;)

Olihan näitä tarvikeasemien-valmistajia jos jonkinnäköistä niin sellainenkin se voisi tietty olla.
#532
Commodore 64 / Re: C 64 ja modeemi
joulukuu 23, 2006, 19:19
Resco 64 modem 6003 A, CITT V.21    300 bps
 
Juu Resco64 (tunnettiin myös nimellä Telelearning-64) oli modeemin nimi ja sillä soiteltiin pääasiassa "purkkeihin" eli BBS:n.
Wikipedia osaa kertoa BBS:tä laajemmin: http://fi.wikipedia.org/wiki/BBS

#533
Omat inhokkini tuli kertoiltuakin jo tuolla ylempänä, mutta pistetääs vielä hieman kokemuksia noista rimpuloista. Allekirjoittanut omaa valtaisan kokemuksen joikkareiden hajoittajana avustustajana tässä kunnioitettavassa työssä toimi mm. Decathlon peli jonka johtoajoituksena oli helvetillinen stikin vasen-oikea vatkaus.

QuickShotteja niin ykköstä kuin kakkosta on tullut pistettyä atomeiksi repullinen. QuickShot ykkönen oli järkyttävä rimpula jollainen meni kovin herkästi tuhanne päreiksi. Ohjaimessa oli liuska-kytkimet liikekytkiminä. Tapauksista löytyy mm. irroneita kahvoja etc. Quick Shot II Turbo oli edellä mainittua hitusen kestävämpi mikrokytkimineen ja aavistuksen mukavampi käpälään, mutta hajoamaan nuokin sai melkoisen pienestä.

VG-115 on myös tuota samaa rimpulakastia. Liikekytkimet olivat kalvolla toteutettuja joten hieman kummallisen epätarkka ohjaus tuossa oli. Kestävyys luokka QuickShot

Cobra 2, kalpea varjoa aidosta ja originaalista Cobrasta tuossa vekotuksessa QuickShot II muotoili ja kestävyys sitä samaa. Ainoastaan yksi normi tulituskytkin ja kaikki muut automaagisia. Liikekytkimet oli mikrokytkimiä joista aiheutui se helvetillinen "niks-naks-niks-naks" ääntely niinkuin Quick Shot 2:ssa nuo kytkimet junttasivat myös helposti kiinni rankan Decathlon-session jäljiltä.

Sananen erilaisista joikkarin liikkeitä hoitelevista kytkimistä:

Kalvokytkimet:

Vanhimmissa mm. kuusnepan peliohjaimissa paljon käytetty kytkinmalli. Kalvokytkimen toimintaperiaate on, että kytkimen toisen navan alle on taivutettu metallikupu, joka on itse asiassa toinen kytkimen navoista. Kun kupua painetaan keskeltä nuljahtaa ympäri ja koskettaa allaan olevaa elektrodia jolloin virta pääse kulkemaan kytkimen lävitse. Heikkouksia tässä kytkinmallissa on mm. se, että aikanaan metalli väsyy ja lopulta metallikupu joko nuljahtaa lopullisesti ympäri tai sitä paikallaan pitävä teippi luiskahtaa irti.

Tunnetuimmat kalvokytkimillä varustettuja ohjaimia: VG-115

Mikrokytkimet:

Erityinen mainittava tunniste mikrokytkimistä on edellä kuvailtu helvetillinen "nik-naks-kliks-klaks" ääntely sivumennen sanottuna oma eka joikkarini oli tällainen mikrokytkimillä varustettu Quick Shot II Turbo. Totuin jo niin totaalisesti tuohon niksutteluun että hankittuani TAC 2 tuntui se korvin kuultuna kovin vieraalta :)

Mikrokytkimen idea perustuu jouseen joka pingoittaa kytkimen auki. Kun jousen tukemaa vipua väännetään, jousi painaa kytkintä kiinni niin kauan kuin vääntö säilyy. Mikrokytkimet ovat tarkkoja ja kestäviä, mutta Decathlon-sessio saa helposti tuon kytkimen juntturiin. Myös naksuminen on raivostuttavaa kuunneltavaa.

Tunnetuimmat mikrokyktimin varustetut tikut: Cobra 2, QuickShot II Plus ja II Turbo, Competition Pro 5000 ja 9000 ja Terminator

Liuskakytkimet:

Liuskakytkimessä taivutetaan sähköä johtavaa metalliliuskaa, kunnes se kytkeytyy  kytkentälevyssä olevan toisen navan kanssa. Yksinkertaista ja kaunista ja myös omin päin tapahtuvaa säätäminen mieleiseksi käy helposti. Liuskakytkimet ovat myös "ikuisia" sillä kun käytössä metalli alkaa väsyä ja muuttaa muotoaan on ne helppo taivuttaa ennalleen. Ohjaustuntuma on mikrokytkimiä pehmeämpi, mutta mikrokytkimillä saavutettiin parempi tarkkuus.

Tunnetuimmat  liuskakytkimillä varustettuja tikkuja: QuickShot I, QuickShot II (ei Turbo ja Plus) QuickShot IV ja Vico Three Way

Pallokytkin:

TAC2:n käyttämä pallokytkin on ihan oma lukunsa. Erikoinen, mutta ah niin toimiva ratkaisu. Pallokytkin yhdistettynä erinomaiseen kahvan liikevaimmennukseen tarjoaa oivan ja tarkan tuntuman sekä ohjattavuuden.



Ylläolevat ovat ne yleisimmät joikkareiden liikekytkimet. Lisäksi käytettin joissakin malleisa mm: potikkaa hoitamaan liikekytkimen virkaa.
#534
Tuota Terminatoria taidettiin arvosteluissa kiitellä melkoisesti. Yksi melkoisen jyhkeä joikkari joka kyllä ei ihan kaikkeen pelaamisen sovellu on tietty legendaarinen Cobra.
#535
Komento takaisin...ainakin yhden kuusnepa yhtensopivan padin löysin nimeltään: Quickshot Wizmaster aika hirveä rumilus, mutta padi kuitenkin :)
#536
Paras sticki on ehdottomasti TAC 2 hyvänä kakkosena tulee Prof Competition sarjan pallopäät.

Huonoin stikki lienee Commodoren omat mallit ja Quick Shot perusversio...Quick Shot II Turbo on tikkuna ihan ok...

Padia ei kuusneloselle taida olla eikä ainakaan Famicomin ohjain sovellu kuusnepalle...jotkut ovat kokeilleet menestyksekkäästi Sega Master Systemsin ohjainta.

Aiheesta lisää keskutelua mm. täällä
#537
Kun suunnitelet aloittavasi uuden threadin kokeile ensin löytyykö haulla ongelmaasi vastaus. Monta yleisongelmaa on täällä käsitelty enenkin. Ei suinkaan ole mikään maailman suurin synti vaikka sama asia kysytään useammin, mutta saatat nopeammin löytää vastauksen ongelmaasi. Näiden ohjeiden tarkoitus ei ole pelotella ketään esittämästä kysymyksiä vaan helpottamaan niihin vastaamista.

Yritä kertoa mahdollisimman paljon ongelmastasi. Jos et esimerkiksi saa ladattua peliä kerro tarkemmin: Mitä yritit ladata, millä yritit ladata ja mitä tapahtui. Yritä kuvata ongelmasi mahdollisimman selkeästi nopeuttaa mukavasti muiden vastaamista kun ei joka kerta tarvitse kysellä lisätietoja. Muotoile kysymys niin, että kaikki sen kutakuinkin ymmärtävät kerralla oikein. Tämä säästää mukavasti myös rajallista palvelintilaani kun jokaisessa kysymys threadissa ei ole liutaa selventäviä kysymyksiä.

Maltti on valttia. Voit joutua odottamaan vastausta kysymykseesi pitkäänkin. Meillä on paljon rekisteröityneitä käyttäjiä, mutta päivittäin foorumilla käy harvakseltaan porukkaa joten odota rauhassa tai kysäise allekirjoittaneelta suoraan vaikkapa sähköpostilla tai huikkaise pikaviestimillä (ICQ tai MSN).

Nämä ovat pelkästään tällaisia yleisohjeita eikä tällä foorumilla saa moitteita jos esittää saman kysymyksen johon on jo aiemmin vastattu tai jos oikeinkirjoitus ei ole aivan vimpan päälle siitä allekirjoittanut pitää huolen. Muistakaa tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan ja kaikki kysymykset ovat tervetulleita  :)

On havaittavissa, että tietyn syklin mukaisesti Commodore 64 tulee aina uudelleen "muotiin" ja uusia innokkaita Commodore harrastajia ja keräilijöitä ilmaantuu foorumille. "Vinkkejä aloittelijoille"-tyyppisiä juttuja kaipaillaan kovasti joitain olen itse tänne koettanut väsätä mutta lisääkin saa kirjoitella jos mieleen jotain juolahtaa!

Muistakaamme ottaa myös uusi tulokas ystävällisesti vastaan ja opastaa pienimmissäkin ongelmissa. Johtoajatuksemme on Commodore-tietouden ilosanoman (Commodore Evankeliumi 64 luku 128 jae ala-allegoria C-16, VIC-20, C-64, C-128 & kumppanit) levittämisen lisäksi käyttäytyä asiallisesti. Siitä allekirjoittanut on hyvin tyytyväinen että juuri tällä foorumilla käyttäydytään fiksusti eikä täällä juurikaan ole turhaa häiriköintiä näkynyt. Olemme välttyneet ainakin toistaiseksi ns. "foorumi poliiseilta" ja muutenkin ilkeillen vastaavilta kirjoittelijoilta. Mielestäni maassamme on ihan liikaa foorumeja joissa ei juurikaan uskalla suutansa aukaista kun ollaan jo karjumassa jotain asiatonta: "Käytä hakua" tai "Kiviäkin kiinnostaa" ynnä muuta turhanpäiväistä paskanjauhantaa. Olen toteuttanut linjaa jossa asiattomasti vastaavat käyttäjät heitetään surutta pellolle tai ainakin vähintään kirjoitus poistetaan. Onneksi kuitenkin foorumillamme uusia käyttäjiä avustetaan asiallisesti sekä ystävällisesti ja siitä haluan aktiivisille käyttäjille lausua kiitokset.

Taannoin tosin valitettavasti jouduin estämään vierailijoiden kirjoitukset sillä palstalle alkoi ilmaantumaan mitä merkillisintä asiaan kuulumattomia höpötyksiä siispä nyt boardille kirjoittaakseen tulee rekisteröityä ja huomatkaa myös poistaa I love YaBB-teksti koska tänne on alkanut pesiytymään myös haamu-accountteja luovia itänaapurimme edustajia ilmeisesti spämmäys tarkoituksissa siksipä poistelen yleensä tilit joissa on muokkaamatta tuo oletusteksti. Myös .ru ja cashette-päätteisillä email-osoitteilla rekisteröityneet joutuvat mappi ö:n ellen 100% varmuudella pysty tunnistamaan, että kyseessä on todellinen Commodoresta kiinnostunut henkilö.

Monesti olen kuullut kommentteja, että foorumimme on kovin hiljainen. Asia koetaan negatiiviseksi, mutta on tavallaan kuitenkin onni ettei foorumi ole niin tavattoman suosittu ei sillä, ettei se olisi hienoa, että meillä olisi tuhansia jäseniä ja satoja viestejä päivittäin, mutta hieman vähemmän tunnettu foorumimme kerää näin käyttäjiä jotka oikeasti ovat kiinnostuneista Commodore-koneista ja muista vanhoista tietokonelaitteista. Siksipä foorumia ei juurikaan mainostella missään vaan asiasta kiinnostuneet löytävät kyllä tänne Googlettamalla.

Tässäpä tätä jauhantaa ja jatketaan vaan samaan malliin!

Tässä muutama linkki "itseopiskeleville":

http://commodore.sigmatic.fi/artikkelit/commodore.shtml
http://www.ntrautanen.fi/computers/
http://koti.mbnet.fi/ktalo/kapseli/
http://www.devili.iki.fi/Computers/Commodore/C64/Koulutus
#538
Commodore 64 / Re: Commodore 64
tammikuu 23, 2005, 09:27
Tuo on ihan noita perusongelmia eli äänipään azimuth-kulma on poskellaan. Siispä tämän ohjeen pohjalta säätämään äänipäätä!
#539
Commodore 64 / Re: Commodore 64
tammikuu 21, 2005, 16:40
Simon's Basic kannattaa ostaa jos olet innokas keräilijä tai haluat koodata Commodore 64:llä

Keräilyn kannalta Simon's Basic moduulin hankkiminen on varsin kannattavaa ellei hinta ole mikään älytön. Kuitenkaan siinä ei mitään sellaista oleellista tule mitä tarvitsisit "päivittäisessä" käytössä, mutta kokoelmiin tuo kannattanee hankkia jos olet ajatellut keskittyä keräilyyn :)

Voiko asiaa enää sekavammin selittää!
#540
Commodore 64 / Re: Commodore 64
tammikuu 19, 2005, 21:58
Terve!

Juu ihan hyvä ostos. Hyvällä hinnalla lähti peruspaketti jolla pääsee harrastuksen parissa näppärästi alkuun. Peliohjainta ei tainnut tulla mukana(?) eli sen kyllä joudut hankkimaan jos pelailla haluat, mutta niitäkin kyllä liikkuu myynnissä varsin mukavasti...

Ulkoisesti kone vaikuttaa siistiltä ja malli tosiaan on tuo originaali C-64 eli se kaikkein legendaarisin aidolla SID-äänipiirillä varustettu malli. Tuo ruskea on ehdottomasti suurin suosikkini...

Siitä vaan lisää kokoelmaa kartuttamaan ja tietty pelailemaan ankarasti. Kasettiasema saattaa vaatia säätelemistä, mutta siitä aiheesta löydät oppaan täältä!

Ongelmia jos ilmenee kysele reippaasti vaan täältä niin koitetaan kehitellä ratkaisu ongelmiin :)