C=Foorumi

Commodore => Commodore 64 => Aiheen aloitti: fmatic - Marraskuu 15, 2007, 16:46

Otsikko: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: fmatic - Marraskuu 15, 2007, 16:46
Tosiaan kyseinen topic koki jonkinasteisen informaatioähkyn ja lakkasi hetkellisesti toimasta. Kun sain oppaan takaisin elävien kirjoihin löin Mallioppaan-lukkoon ja avasin uuden ketjun aiheesta keskusteluun, jotta tämä alkuperäinen opas pysyisi elossa ja toimivana. YaBB se ei koskaan lakkaa ihmetyttämästä pientä ylläpitäjää  ;D
Otsikko: Re: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: miky - Elokuu 09, 2008, 21:30
Minulla on kaapissa säilössä tämmöinen C64

(http://www.aijaa.com/img/t/00916/2496545.t.jpg) (http://www.aijaa.com/v.php?i=2496545.jpg)

Näppäimistön grafiikkamerkit ovat näppäimien etupinnalla.  Näppäinten kyljistä näkee, että ne ovat olleet uutena huomattavasti vaaleampia - lähes valkeita. Nyt ne patinoituneet vähän tummemmiksi. Kotelo on samaa tummuusluokkaa kuin ensimmäisissä leipälaatikoissa.

Laite on valmistettu Saksassa, pohjan mallitarrassa on merkintä C64 - siis sama merkintä kuten ensimmäisissäkin leipälaatikoissa. Pohjan sinettitarra on ehjä ja ruuvit avaamattomia eli tämä ei ole kenenkään omatoiminen yhdistelmäviritys  ::)


Tämä voisi olla ulkonäkönsä puolesta"Aldi"-malli, vai onko? Mikä Aldin mallimerkintä on?
Otsikko: Re: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: Slimex - Elokuu 11, 2008, 02:19
Entäs mites tuo ero OC-118 ja OC-118N:n välillä? Ei ollu mainintaa, enkä löytäny googlellakaa (tai sitte olen sokea). Itellä oli OC-118N missä oli jotain parannuksia, muistaakseni yhteensopivuuden kanssa. Tätä N-mallia tuli itse käytettyä hyvinkin aktiivisesti varsinkin Action Replayn (6.5) kanssa. Eikä ko. N-mallin kanssa ollut YHTÄKÄÄN ongelmaa, mitä näin äkkiseltään muistasin. Päinvastoin, taisi kyseinen asema toimia jopa paremmin kuin 1541c.
Otsikko: Re: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: Anza - Elokuu 11, 2008, 15:13
Lainaus
Minulla on kaapissa säilössä tämmöinen C64
...
Tämä voisi olla ulkonäkönsä puolesta"Aldi"-malli, vai onko? Mikä Aldin mallimerkintä on?

Kyllä se ainakin Aldilta näyttää ja jos sinetti on ehjä eikä muutenkaan näytä avatulta niin todennäköisyys Aldiksi on hyvä. Aldi on vaan "Aldi", normi leipälaatikon koppa alkupään C-mallin näppiksellä ja kapealla emolla. Sarjanumerolla kait pystyisi selvittämään onko laite Aldi-ketjun myymä.
Otsikko: Re: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: fmatic - Elokuu 11, 2008, 18:35
Lainaus
Entäs mites tuo ero OC-118 ja OC-118N:n välillä?

Muistelenko nyt omiani, että tuo OC-118 olisi eronnut hieman myös ulkoasultaan N-mallista? Eipä ole muunlaista muistikuvaa noiden mallien erosta. Jos joku tietää, niin kertokaa! Itselläni oli mukulana OC-118N-yhteensopiva asema nimeltään KY-1000, joka toimi myös erittäin hyvin, enkä juurikaan törmännyt yhteensopivuusongelmiin. Ulkonäöltään KY-1000 oli pitkälti OC-118N kaltainen.
Otsikko: Re: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: Slimex - Elokuu 11, 2008, 21:27
Tuohon Aldi-malliin... jos on aito niin voit onnitella kyllä itseäsi... taitaa olla jopa googlella saavutettavissa jotai tuntomerkkejä, liittyen erityisesti aldi-malliin (vahingossa törmännyt, en muista URLia ja en etsinyt edes "aldia", vaan jotai speksejä SIDeistä).

Fmaticille: Mummielestä ne oli samannäköset (sama kotelo), tosin aika hämärtää muistot... eniten tosiaan kiinnostaa se eroavuus sisäisesti.

EDIT: jos en ihan harhaan muista niin KY tais olla OC-118N:n jälkeläinen?
Otsikko: Re: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: Markoh - Tammikuu 17, 2010, 11:29
Tämmöistä mallia ei ole ennen tullut vastaan, onko joku kopio ? :)
http://cgi.ebay.co.uk/Commodore-64-computer-PSU-tape-deck_W0QQitemZ120517503935QQcmdZViewItemQQptZUK_VintageComputing_RL?hash=item1c0f672bbf
Otsikko: Re: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: romppainen - Tammikuu 17, 2010, 12:41
Lainaus
Tämmöistä mallia ei ole ennen tullut vastaan, onko joku kopio ? :)

Tuskin on kopio ainakaan sanan varsinaisessa merkityksessä, aikoinaan joillain maailman nurkilla oli saatavilla ei-Commodoren valmistamia koteloita joilla leipälootan omistajat saattoivat modernisoida vanhan koneensa helposti uuden mallin näköiseksi, ja näkemieni kuvien perusteella tuo vaikuttaisi juuri sellaiselta kuorenvaihtoprojektilta.
Otsikko: Re: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: Puukko - Lokakuu 04, 2010, 08:47
Tuolla vanhassa mallioppaassa oli juttua kasettiasemista. Ostin viime keväänä elämäni ensimmäisen VIC-20:n  ;D ja siinä tuli mukana kasettiasema, jota olen testannut kuusnelosen kanssa, kun ei VICille vieläkään ole ohjelmia.. Siksi kyselen tässä osiossa, kun vehje on selvästikin C64-yhteensopiva, mutta siitä en tuolla löytänyt mainintaa, enkä sen puoleen muidenkaan koneiden osiosta. Tyyppikilvessä lukee mallina vain datassette, trippi on pieni mustilla numeroilla, rec-valoa ei ole, eikä myöskään reikää äänipään säätöä varten. Commodoren logo löytyy sekä tyyppikilvestä, että edestä kahteen kertaan, kuten myös teksti :). Muotoilultaan vehje on ihan erinäköinen kuin tuo perusasema, pikemminkin suorakaiteen muotoinen ja hieman korkeampi(eli "paksumpi"), väriltään samanlainen vaalea kuin yleisimmät asemat. Onko kyseessä jokin pre-64 asema, jota myytiin erityisesti VICin kanssa? ...Kyllä se kuusnepan kanssa tosin tekee hyvin yhteistyötä..
Otsikko: Re: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: Jope - Lokakuu 04, 2010, 14:14
Varmaan perus C2N?

http://www.nightfallcrew.com/wp-content/gallery/commodore_c2n_old_style/img_1073.jpg
Otsikko: Re: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: Puukko - Lokakuu 04, 2010, 17:18
Lainaus
Varmaan perus C2N?

Joo, just tuo, kiitti!  :)
Ei vain lue missään tuota tyyppiä itse asemassa..
Otsikko: Vs: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: Zilverfang - Joulukuu 23, 2011, 13:49
Onkos tuollainen USA:ssa valmistettu vanhan mallin C64 kuinka yleinen?

Kuva pohjassa olevasta mallitarrasta:

(http://www.huutokuva.net/o/QqYr.png)

Itselläni kun on noita vanhan mallin tietokoneita ollut lähemmäs kaksikymmentä, ja kaikki muut omistamani yksilöt on mallitarran mukaan valmistettu joko Englannissa tai Länsi-Saksassa.

Otsikko: Vs: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: yohoney - Tammikuu 26, 2015, 21:22
Vanha aihe, mutta ehkäpä tätä vielä joku lueskelee?

Asiaan: kaikenlaisia kuusnepoja on tullut vastaan, mutta kaksi harvinaisempaa omistamaani: 1) ruskea leipälaatikko, Made in England. Tämän omituisin puoli on tehdasasennettu skandinäppis: ei tarroja, sisällä ei itse väsättyä tavaraa vaan ihan normaalin näköinen emo (ei hyppylankoja tai virityksiä) ja öäå -näppis ilman tarravirityksiä. Voin laittaa kuvia jos tuo kuulostaa kovin harvinaiselta.

2) Laitoin kuvat toisesta hassusta tapauksesta tänne: http://aijaa.com/a0yz34 (http://aijaa.com/a0yz34)

Harmaa leipälaatikko-kotelo ja näppiksessä painatukset etuosissa. Made in USA, mutta PAL-malli tämä on. Ostin tällaisenaan sikana säkissä ja hämmästys oli suuri kun olikin ihan toimiva peli.
Otsikko: Vs: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: TheMrJamu - Tammikuu 28, 2015, 07:32
Asiaan: kaikenlaisia kuusnepoja on tullut vastaan, mutta kaksi harvinaisempaa omistamaani: 1) ruskea leipälaatikko, Made in England. Tämän omituisin puoli on tehdasasennettu skandinäppis: ei tarroja, sisällä ei itse väsättyä tavaraa .

Täältä löytyy täysin samanlainen. Skandirommien päällä on koneella printatut tarrat ja näppis tosiaan ihan normaaleilla painatuksilla ja pohjasa Made in England. Ei taida olla mikään kovinkaan harvinainen?
Otsikko: Vs: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: exSyntaxError - Tammikuu 28, 2015, 10:48
Ei taida olla mikään kovinkaan harvinainen?
Vastaavanlainen oli oma c64 myös aikoinaan, samoin kaverin kuusnepa. Ymmärtääkseni ei ole harvinainen nykyäänkään.
Otsikko: Vs: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: protek - Toukokuu 29, 2015, 17:12
Olikos niin, että alkupään C-mallin Kuusneloset olisi myyty leipälaatikon kiilamaisella virtalähteellä? Valkoinen murikka olisi tullut sitten vähän jälkijunassa.

Jostain on jäänyt myös muistikuva, että vimeiset Suomessa myydyt Kuusnepat olisivat olleet perinteisiä beigenharmaita leipälaatikkoja. Nämä olisivat tulleet siis jopa G-mallin jälkeen.
Otsikko: Vs: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: ocean - Kesäkuu 01, 2015, 00:42
Alkupään C-mallit on ainakin tullut vanhalla emolevyllä ja 6581-sidillä. Yleensä niissä on hieman erilaiset näppäimetkin, grafiikkamerkit on näppäinhatun etureunassa ja kirjasin päällä, mutta Commodoren tuntien yhdistelmiä on monia... Luultavasti ne on tulleet myös ovistopparimuuntajalla, mutta tää on ihan mutua.

Olisikohan ne viimeiset leipälaatikot ollut sitten jotain vanhaa varastoa? Itse en ole kuullut, että niitä olisi ainakaan tehtailtu lisää, mutta mistä sitä tietää :D
Otsikko: Vs: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: protek - Kesäkuu 06, 2015, 08:33
Nyt löytyi muistikuville vahvistusta, tavallaan. Kyseessä on se Aldi -malli beessinharmaalla kuorella mutta valkoisella näppäimistöllä. Myyntipakkauksessa on sitten alkuperäisasuinen leipälaatikko.
Otsikko: Vs: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: Jope - Kesäkuu 08, 2015, 16:41
Täältä löytyy kaksi leipälootaa valetuin skandihatuin ja yksi C-malli tarroin.

Käsittääkseni noi valetut hatut tehtiin yhteistyössä Handic softwaren kanssa. Ne rommiadapterit on ainakin omissa koneissani PCI-Datan tekemiä.

Valtaosa Suomessa myydyistä SX-64:sista oli myös PCI-Datan skandinaaviseksi modaamia. Omaani vaihdoin normaalin kernelin takaisin ja raavin tarrat irti. :-)
Otsikko: Vs: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: C64-79 - Syyskuu 29, 2015, 14:10
Itse olen näköjään 2007 ottanut osaa keskusteluun tuolla alkuperäisessä Malliopas-threadissä, kylläpä aika rientää...  :o

Tuosta punaisen ja vihreän LED:n yleisyydestä on ulkomaisillakin foorumeilla näköjään kovaa keskustelua, jotkut pitävät toista väriä hyvinkin harvinaisena...

Mitä noihin virtalähteisiin tulee, niin itse aikoinaan näin C-mallin kanssa vain neliskanttista vaaleaa muuntajaa, mutta nyt olen nähnyt aika monta myynnissä myös kiilamaisella muuntajalla - tämähän ei tosin kerro yhtään mitään, kun noita on voitu vaihdella. Mutta: sen ainakin voin kertoa (ja olen saattanut joskus 10 vuotta sitten kertoakin jo), että tuota C-mallin neliskanttista muuntajaakin on kahta mallia: Ystäväni vanhemman C-mallin koneen mukana tuli neliskanttinen muuntaja, jonka kyljessä on musta korkki, jonka takana oletettavasti lasiputkisulake. Minun vihreäledisen C-mallin mukana tulleessa muuntajassa kyseistä sulaketta ei ole (tai se varmaan sisällä piilossa).
Otsikko: Vs: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: Zilverfang - Lokakuu 06, 2015, 09:55
Mallioppaassa on käyty läpi myös nuo eri levyasemat, joten kysynpä tätä täällä:

Käyttikö DVE-niminen firma Commodoren valmistamia virtalähteitä omissa laitteissaan, vai mistähän näissä kuvissa on kysymys? Kyseinen DVE-virtalähde tuli minulle jonkun miljoonalaatikon mukana, jossa oli myös Commodorea. Virtalähde näytti nimi- ja tyyppikilpeä lukuunottamatta aivan Commodore 1541-II -aseman virtalähteeltä, ja sellaiseksi se myös paljastui kammettuani kilvet irti. Nyt se on käytössä 1541-II -asemassani ja käy ja kukkuu ihan normaalisti.

Lisää kuvia:

KUVA 1 (http://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/Muuntaja_1.png)
KUVA 2 (http://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/Muuntaja_2.png)
KUVA 3 (http://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/Muuntaja_4.png)

(http://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/Muuntaja_3.png)
Otsikko: Vs: Keskustelua aiheesta: Malliopas
Kirjoitti: Krisse - Helmikuu 29, 2016, 23:30
Noista virtalähteistä olisi kyllä hyvä saada jonkunlainen sopivuus- ja speksitaulukko.

Tuntuu että tolla yhdellä ja samalla liittimellä olevia virtalähteitä on vaikka kuinka hitosti erilaisia, ja helpottaisi ehkä varaosahankintaa jos joku tuollainen taulukko olisi olemassa. Ebaystakin kun kattelee niin joku myy virtalähdettä 'malli a' ja se käy 1541-II / 1581, joku toinen myy täysin erinäköistä 'malli b' ja luettelee palttiarallaa kaikki yleisimmät Commodoren kone- ja levarimallit.

Tokihan noita on tullut itsekin tökittyä sillä meiningillä että jos liitin sopii niin se käy, ja on kai tähän mennessä toiminutkin mutta onkai noilla jotai speksierojakin. Akuutti varaosatarve on tietysti asia erikseen (siis jos tosiaan 'kaikki käy keskenään' niin sillonhan mikä vaan ~kelpaa), mutta olisihan se kiva käyttää joka vehkeessä juuri sitä poweria mikä siihen on tarkoitettu.